Forum PCLab.pl: Rzut okiem na Abit AB9 Pro - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rzut okiem na Abit AB9 Pro Recka amatorska ;) - UPDATE o O/C

#21 Użytkownik jest niedostępny   zawiedziony 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1451
  • Dołączył: So, 17 Mar 07

Napisany 20 Kwiecień 2007 - 13:29

a czym różni się ABIT AB9 Pro od tego bez Pro.Czy warto dopłacać 50zł :hmm:

#22 Użytkownik jest niedostępny   Firekage 

  • [*] 16.02.1959-16.05.2016
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32098
  • Dołączył: Wed, 21 Cze 06

Napisany 20 Kwiecień 2007 - 16:31

Zobacz postzawiedziony, o 20 kwietnia 2007, 14:29, napisał(a):

a czym różni się ABIT AB9 Pro od tego bez Pro.Czy warto dopłacać 50zł :hmm:


ICH8R vs ICH8

#23 Użytkownik jest niedostępny   Squbii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2693
  • Dołączył: So, 20 Mar 04

Napisany 20 Kwiecień 2007 - 21:57

Zobacz postlesiux, o 15 kwietnia 2007, 20:15, napisał(a):

Mam pytanie do co do AB9: czy jeśli podepnę nagrywarkę DVD pod Sata (Asus 1612) to czy bedę mogł się bez problemu zbotować z płyty CD/DVD?

Może trochę na około: u mnie w BIOSie poza ustawieniem kolejności według opcji:
- HDD
- FDD
- etc.

Są moje napędy wykazane (z modelu - że się tak wyrażę) i mogę wskazać aby płyta sprawdzała tylko jeden z nich (w moim wypadku tylko napęd DVD-ROM) a drugi pomijała, zatem wnioskuję, że nie powinieneś mieć z tym problemów.

Zobacz postzawiedziony, o 20 kwietnia 2007, 14:29, napisał(a):

a czym różni się ABIT AB9 Pro od tego bez Pro.Czy warto dopłacać 50zł :hmm:



Zobacz postFirekage, o 20 kwietnia 2007, 17:31, napisał(a):

ICH8R vs ICH8

Mostek południowy oraz: AB9Pro ma 2x1Gb LAN, 1xeSATA, 9xSATA (non-Pro: 4) i kilka innych rzeczy. Generalnie to drobiazgi, ale znalazłem kilka opinii userów "obu płyt", którzy stwierdzili, że Pro lepiej się kręci (i stabilniej)... Ile w tym prawdy - tego Ci nie powiem, bo nie miałem do testów non-Pro.

Pozdro

#24 Użytkownik jest niedostępny   kiepuro 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 89
  • Dołączył: Pt, 20 Kwi 07

Napisany 22 Kwiecień 2007 - 20:45

zastanawiam sie nad tą kartą jesli wezme c2d ale wyczytalem- cytat:Niestety sloty pamięci znajdują się niebezpiecznie blisko przestrzeni, jaką może zająć dłuższa karta graficzna PCI-E. Nie ma może bezpośredniego konfliktu, ale jest niemalże „na styk”Czy ma ktoś z tym problem na tych kartach 8xxx, ity scubii widze że i taką masz , rodzi to jakieś obawy i to IDE i fdd ? Za taką kase chyba jednak jest najlepsza bo Asus P5N-E SLI wydaje mi sie ze ma więcej wad ,bo sli jest mi zbędne

#25 Użytkownik jest niedostępny   Squbii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2693
  • Dołączył: So, 20 Mar 04

Napisany 23 Kwiecień 2007 - 14:23

Widzę, że będę musiał porobić kilka fotek (a miałem iść swoje dwa kółka odrestaurować po zimie :P )...

Wszystkie wątpliwości dotyczące pasowania rozwieją foty.


(postaram się je jeszcze dzisiaj tu zamieścić - do północy może się wyrobię ;) )

EDIT:
Fotka 1
Dodaj obrazek

Fotka 2
Dodaj obrazek

Fotka 3
Dodaj obrazek

Jak widać - karta mieści się i nie wadzi z niczym ;)

Pozdro

Ten post był edytowany przez Squbii dnia: 23 Kwiecień 2007 - 15:31


#26 Użytkownik jest niedostępny   chris996 

  • /reklama/
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 895
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 05

Napisany 23 Kwiecień 2007 - 23:35

Świetnie się prezentuje ta płyta. Dobre OC uzyskałeś na asusie.

#27 Użytkownik jest niedostępny   Squbii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2693
  • Dołączył: So, 20 Mar 04

Napisany 24 Kwiecień 2007 - 09:54

Już niedługo zrobię małą fotorelację ze składania WC do tego zestawu :D ... Zestaw będzie spory: blok CPU, blok GPU (Innovatek G80 GTS), 2xbloki na RAM (OCZ), pompa AlphaCool AP700 (albo Laing DDC 12V 1RT --> jeszcze nie zdecydowałem ;) ), chłodnica Black Water Ultimate 122 rev. 2.0, Thermaltake AquaBay M6 + "chłodnica" własnego pomysłu ;)

Pozdro

#28 Użytkownik jest niedostępny   scooby91 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3702
  • Dołączył: So, 25 Lis 06

Napisany 10 Lipiec 2007 - 17:30

Kupuję tą płytę ;)

#29 Użytkownik jest niedostępny   Denek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4326
  • Dołączył: Nd, 24 Cze 07

Napisany 16 Lipiec 2007 - 19:56

No właśnie ją kupiłem dwa tygodnie temu i jestem naprawdę bardzo bardzo zadowolony. Wszystko stabilne, świetne OC. Nie wiem tylko po co 9 kabelków SATA :D

#30 Użytkownik jest niedostępny   chris996 

  • /reklama/
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 895
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 05

Napisany 18 Lipiec 2007 - 10:56

Zobacz postDenek, o 16 lipca 2007, 20:56, napisał(a):

Nie wiem tylko po co 9 kabelków SATA :D

9 złącz SATA na płycie jest zupełnie nie potrzebnych. W zupełności starczą 4.

#31 Użytkownik jest niedostępny   pluszak 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 834
  • Dołączył: Cz, 14 Wrz 06

Napisany 23 Maj 2008 - 07:38

Dodam jeszcze że można na niej odpalić E8400 i kręcić :thumbup:

#32 Użytkownik jest niedostępny   Javu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 457
  • Dołączył: Wed, 22 Lis 06

Napisany 23 Maj 2008 - 07:48

@pluszak

Archeolog?? :E

#33 Użytkownik jest niedostępny   pluszak 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 834
  • Dołączył: Cz, 14 Wrz 06

Napisany 25 Maj 2008 - 17:50

ŻĘ co ? :E

http://forum.pclab.pl/t366263.html

Ten post był edytowany przez pluszak dnia: 25 Maj 2008 - 17:53


#34 Użytkownik jest niedostępny   Squbii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2693
  • Dołączył: So, 20 Mar 04

Napisany 26 Maj 2008 - 12:55

Dodaję linka do twojego tematu w pierwszym poście

GJ z tym E8400 :D


Pozdro

#35 Użytkownik jest niedostępny   cichymaiki 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 30 Maj 08

Napisany 11 Czerwiec 2008 - 20:52

Witam !! :-)
A ja mam takie następujące pytanie,
jak najlepiej podpiąc do tej płyty wejście COM ??
z tyłu płyty nie posiada, na płycie też nie widzę,
testowałem jakiś mizerny kabel adapter COM na USB
i nie widział mi mojego tuneru cyfrowego :/
możecie pomóc co najlepiej podpiac żeby COM powstał w moim kompie ??


--
Pozdro
cichymaiki

#36 Użytkownik jest niedostępny   a_corum 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3253
  • Dołączył: So, 15 Kwi 06

Napisany 14 Sierpień 2008 - 10:08

MAm do sprzedania AB9 (non-Pro), na gwarancji prawie rocznej jeszcze. Zainteresowani?

#37 Użytkownik jest niedostępny   Chris von Luke 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Cz, 12 Mar 09

Napisany 28 Marzec 2009 - 21:13

Szybkie pytanie.
Czy ta płyta ma wsparcie dla procków 45nm, i można do niej wsadzić Intela E5200 ?
Na oficjalnej stronie Abita pisze że nie obsługuje tego procka, nie poprawia tego może jkaś nowsza wersja biosu?
Prosze o szybką odpowiedź.

Ten post był edytowany przez Chris von Luke dnia: 28 Marzec 2009 - 21:26


#38 Użytkownik jest niedostępny   naxt 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1623
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 06

Napisany 30 Marzec 2009 - 15:34

Zobacz postChris von Luke, o 28 Marzec 2009, 22:13, napisał(a):

Szybkie pytanie.
Czy ta płyta ma wsparcie dla procków 45nm, i można do niej wsadzić Intela E5200 ?
Na oficjalnej stronie Abita pisze że nie obsługuje tego procka, nie poprawia tego może jkaś nowsza wersja biosu?
Prosze o szybką odpowiedź.

wgraj bios beta 23 obsługuje E8400.E7400,E5200 na pewno tez.

#39 Użytkownik jest niedostępny   Chris von Luke 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Cz, 12 Mar 09

Napisany 07 Kwiecień 2009 - 10:27

Zobacz postnaxt, o 30 Marzec 2009, 15:34, napisał(a):

wgraj bios beta 23 obsługuje E8400.E7400,E5200 na pewno tez.

Dzięki ale zrezygnowałemm z tej płytki. Wezme coś od Asusa.
Dokładnie jeszcze nie wiem, prawdopodobnie na P35 np: Asus P5K,
albo Asus P5B Deluxe/Premium, ewentualnie MSI P35 Neo-F.

Ten post był edytowany przez Chris von Luke dnia: 08 Kwiecień 2009 - 18:21


#40 Użytkownik jest niedostępny   a_corum 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3253
  • Dołączył: So, 15 Kwi 06

Napisany 07 Kwiecień 2009 - 19:37

Zobacz postChris von Luke, o 7 Kwiecień 2009, 11:27, napisał(a):

Dzięki ale zrezygnowałemm z tej płytki. Wezme coś od Asusa.

najpierw napisz jaki model bo na 80% okaze sie ze nei warto.

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych