Forum PCLab.pl: właściwa temperatura procesora - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

właściwa temperatura procesora Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   martynska Ikona

  • Dyskutantka
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 272
  • Dołączył: Cz, 12 Lut 04

Napisany 02 Marzec 2004 - 12:27

zainstalowałam programik polecony wczoraj - Motherboard Monitor tylko nie bardzo wiem z czym to się je.
jaka powinna być średnia standardowa temperatura procesora? i jak ustawić sensory, żeby wskazywały na właściwą?
jak ustawiłam sensory na cośtam-2 to wskaźniki pokazywały temp. 77 stopni i od razu włączał się alarm. jak zmieniłam ustawienia na cośtam-3 to temperatura spadła na wszystkich 3 wskaźnikach do 23 stopni, co też jest jakąś temperaturą wydumaną.

co mam zrobić?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Sajm_on Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 03

Napisany 02 Marzec 2004 - 18:13

Cytuj

zainstalowałam programik polecony wczoraj - Motherboard Monitor tylko nie bardzo wiem z czym to się je. 
jaka powinna być średnia standardowa temperatura procesora? i jak ustawić sensory, żeby wskazywały na właściwą?
jak ustawiłam sensory na cośtam-2 to wskaźniki pokazywały temp. 77 stopni i od razu włączał się alarm. jak zmieniłam ustawienia na cośtam-3 to temperatura spadła na wszystkich 3 wskaźnikach do 23 stopni, co też jest jakąś temperaturą wydumaną.

co mam zrobić?


23 stopnie to poprosytu nie mierzyl 77 stopni to zle cos mierzyl bo za duzo. Moze ten programik nie jest kompatybilny z Twoja plyta glowna lub cos zle robisz.
Jak programik byl gdzies polecany to tam moze nalezalo zadac to pytanie??...
Co zrobic? Pogrzebac w programie, forach (opcja szukaj) lub pomoc "osobista" meskiej czesci spoleczenstwa;)
A moze do plytki jest jaki programik zrobiony przez producenta? Byly juz za czasow pierwszych celeronow...

#3 Użytkownik jest niedostępny   TANK26 Ikona

  • T-34
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4096
  • Dołączył: Pn, 08 Gru 03

Napisany 02 Marzec 2004 - 18:14

łooo... ustawienie sensorów jest troche zamotane... pisząc tutaj nie da się tak pokrótce wytłumaczyć wszystkiego :(
Proponuję ci zainstalować SIS Soft Sandre i tam będziesz miała oczyt temperatury z płyty, procka, obroty wentylatorów

#4 Użytkownik jest niedostępny   TANK26 Ikona

  • T-34
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4096
  • Dołączył: Pn, 08 Gru 03

Napisany 02 Marzec 2004 - 18:18

tutaj masz Sandre http://www.benchmarkhq.ru/english.html
A co tam z pamięciami ? DDRy czy SDRy ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Sajm_on Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 03

Napisany 02 Marzec 2004 - 18:19

Cytuj

łooo... ustawienie sensorów jest troche zamotane... pisząc tutaj nie da się tak pokrótce  wytłumaczyć wszystkiego  :( 
Proponuję ci zainstalować SIS Soft Sandre i tam będziesz miała oczyt temperatury z płyty, procka, obroty wentylatorów


http://www.sisoftware.net/ Dzial download. Pozdr.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Nicholai Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 214
  • Dołączył: Cz, 03 Lip 03

Napisany 02 Marzec 2004 - 22:52

z tego co pamietam to po zainstalowaniu ustawilem tylko swoja plyte glowna (o ile w ogole cos ustawialem), poza tym wszystko zostalo zrobione automatycznie

#7 Użytkownik jest niedostępny   martynska Ikona

  • Dyskutantka
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 272
  • Dołączył: Cz, 12 Lut 04

Napisany 03 Marzec 2004 - 09:11

Tank,

sprawdzałam, to są SDRAM pamięci :)
a co do temperatur. wczoraj znów nie miałam czasu ale po obejrzeniu 80 minut filmu odpaliłam programik (a ściągnęłam wczoraj jeszcze inny) i pokazywał mi w granicach 30-31 stopni Celsjusza. nie wiem czy to jest dobre wskazanie. zrestartowałam komputer i weszłam w BIOSie w ustawienia PC HEALTH i tam również temperatura była 31 stopni. więc już sama nie wiem czy to błędne sensory... ? czy mogę mieć temperaturę w tych granicach?
wertowałam również rozpiskę płyty głównej i tam było zdjęcie statusu PC Health z BIOSu i wskazania były podobne, czyli temperatura 31 stopni. rózniły się jedynie obrotymessage=Tank,

sprawdzałam, to są SDRAM pamięci :)
a co do temperatur. wczoraj znów nie miałam czasu ale po obejrzeniu 80 minut filmu odpaliłam programik (a ściągnęłam wczoraj jeszcze inny) i pokazywał mi w granicach 30-31 stopni Celsjusza. nie wiem czy to jest dobre wskazanie. zrestartowałam komputer i weszłam w BIOSie w ustawienia PC HEALTH i tam również temperatura była 31 stopni. więc już sama nie wiem czy to błędne sensory... ? czy mogę mieć temperaturę w tych granicach?
wertowałam również rozpiskę płyty głównej i tam było zdjęcie statusu PC Health z BIOSu i wskazania były podobne, czyli temperatura 31 stopni. rózniły się jedynie obroty wiatraczka - w rzeczywistości mój kręcił się prawie dwa razy szybciej.
może to ma jakieś znaczenie?
nie wygląda na to, żeby mój procesor się przegrzewał.
podczas montażu/demontażu ostatnio wcisnęłam głębiej kartę grafiki w slot AGP - może to było przyczyną zawieszania się komputera?

#8 Użytkownik jest niedostępny   pisarz Ikona

  • "Do zobaczenia w przyszłym życiu..." by Desmond
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14718
  • Dołączył: Pt, 26 Gru 03

Napisany 03 Marzec 2004 - 10:55

polecam progs HW32Info dobrze mierzy temp :D

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych