Forum PCLab.pl: nie działa 192.168.1.1 ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

nie działa 192.168.1.1 ? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kiaad Ikona

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 03 Grudzień 2006 - 19:58

witam

wkońcu mam komputerek i trzba skonf. ruterek dlink DGL-4300

jednak nie działa 192.168.1.1 a jakoś nie znalazłem programu do konf. rutera :-/ tylko przez www :-(

można coś na to poradzić ?

Ten post był edytowany przez kiaad dnia: 03 Grudzień 2006 - 20:27


#2 Użytkownik jest niedostępny   kiaad Ikona

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 03 Grudzień 2006 - 20:55

UP


bo to nie ten numer :-/

własciwy to 192.168.0.1

#3 Użytkownik jest niedostępny   AX3L Ikona

  • Café Del Mar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5413
  • Dołączył: Pn, 19 Gru 05

Napisany 03 Grudzień 2006 - 23:06

lub 192.168.2.1 ;)

Ten post był edytowany przez AX3L dnia: 03 Grudzień 2006 - 23:08


#4 Użytkownik jest niedostępny   Gwynbleidd Ikona

  • PAX
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6385
  • Dołączył: Wt, 02 Mar 04

Napisany 03 Grudzień 2006 - 23:07

Zazwyczaj ten adres podany jest w instrukcji... :P

#5 Użytkownik jest niedostępny   jurak Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2260
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 05

Napisany 03 Grudzień 2006 - 23:19

No właśnie, zazwyczaj tak, i znajdują się tacy co nawet do niej nie zajrzą tylko zaśmiecają forum...

#6 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33770
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 03 Grudzień 2006 - 23:26

jesli jest podpiete jak nalezy, ip wpisane prawidlowo, i nie laczy sie, to prawdopodobnie ruter jest uszkodzony

#7 Użytkownik jest niedostępny   antekk Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 02 Gru 06

Napisany 03 Grudzień 2006 - 23:28

a moze poprostu masz ustawione proxy, i nie dodales do spisu adresów ip standartowe routera 192.168.1.1 ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   kiaad Ikona

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 03 Grudzień 2006 - 23:49

Zobacz postAX3L, o 3 grudnia 2006, 23:06, napisał(a):

lub 192.168.2.1 ;)

nie umnie działa ten -> 192.168.0.1

Zobacz postGwynbleidd, o 3 grudnia 2006, 23:07, napisał(a):

Zazwyczaj ten adres podany jest w instrukcji... :P

tak zgadza sie po porost sugerowałęm sie książeczka z "helion.pl"


Zobacz postjurak, o 3 grudnia 2006, 23:19, napisał(a):

No właśnie, zazwyczaj tak, i znajdują się tacy co nawet do niej nie zajrzą tylko zaśmiecają forum...

ale wkońcu zajrzałęm i znalazłem ;-) bo jak widać i tak nikt nie był wstanie pomóc

Zobacz postjanuzi, o 3 grudnia 2006, 23:26, napisał(a):

jesli jest podpiete jak nalezy, ip wpisane prawidlowo, i nie laczy sie, to prawdopodobnie ruter jest uszkodzony


tylko czemu net działa :hmm:

ruterek sprawny i skonfigurowany ;-)

Zobacz postantekk, o 3 grudnia 2006, 23:28, napisał(a):

a moze poprostu masz ustawione proxy, i nie dodales do spisu adresów ip standartowe routera 192.168.1.1 ?


proxy ?
umnie bez 1 ;-)

#9 Użytkownik jest niedostępny   MajaP83 Ikona

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5871
  • Dołączył: Pt, 18 Cze 04

Napisany 04 Grudzień 2006 - 18:32

Zobacz postkiaad, o 4 grudnia 2006, 00:49, napisał(a):

ale wkońcu zajrzałęm i znalazłem ;-) bo jak widać i tak nikt nie był wstanie pomóc

Bo nikt w takiej sytuacji nie byl by w stanie ci pomoc. Kazdy producent daje rozne ip dla swoich routerow i to czasami inne dla roznych modeli wiec tylko i wylacznie instrukcja cie ratowala. Chyba ze metoda prob i bledow ale to by troche potrwalo. U mnie bylo 192.168.11.1

#10 Użytkownik jest niedostępny   kiaad Ikona

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 04 Grudzień 2006 - 18:47

spoko po prostu myslałem ze taki numer (adres) jest jeden dla ruterów
,a numer ten ściągnołem z książki o wifi ( mogli być bardziej kompetetni) pozatym w tej książce był ruter tej samej firmy :-/ i stąd mój problem..

Ten post był edytowany przez kiaad dnia: 04 Grudzień 2006 - 18:53


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych