Forum PCLab.pl: AMD ATHLON 2400 XP+ - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD ATHLON 2400 XP+ Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Raptis91 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2568
  • Dołączył: Wed, 20 Lip 05

Napisany 06 Grudzień 2006 - 18:14

Witam,

Mam pytanko.

Podkręciłem mojego Athlona 2400 na 2600 ( 5 % więcej wydajności:D)

Jak podniosłem Voltage na 1.675 i FSB na 150 to nie było już obrazu:(.

Wcześniej kiedy podniosłem FSB na 144 to komputer się resetował przy ładowaniu Windowsa:P.


Co mam zrobic, aby po podniesieniu Voltage był obraz?:). Jak długo mogę go kręcić na boxowym chłodzeniu?:). Mój zasilacz to jakiś noname 300 W:P.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Pecetowiec Ikona

  • 1101
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1333
  • Dołączył: So, 03 Gru 05

Napisany 06 Grudzień 2006 - 18:18

Jakie masz pamięci? Możliwe tez że zasilacz nie wyrabia, wymień go lepiej bo go jeszcze spalisz przy tym podkręcaniu.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Raptis91 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2568
  • Dołączył: Wed, 20 Lip 05

Napisany 06 Grudzień 2006 - 18:21

PC 3200 @200Mhz:P

http://allegro.pl/it...nowy_gw_fv.html

może być?

#4 Użytkownik jest niedostępny   FlashMan Ikona

  • The Laughing Man.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12935
  • Dołączył: Pn, 25 Paź 04

Napisany 06 Grudzień 2006 - 18:59

Zobacz postRaptis91, o 6 grudnia 2006, 18:21, napisał(a):

PC 3200 @200Mhz:P

http://allegro.pl/it...nowy_gw_fv.html

może być?

Nie. Zajrzyj do FAQ o zasilaczach na górze strony tego działu.

#5 Użytkownik jest niedostępny   C64 Ikona

  • atari suxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3699
  • Dołączył: So, 12 Lis 05

Napisany 06 Grudzień 2006 - 19:01

Zobacz postRaptis91, o 6 grudnia 2006, 18:21, napisał(a):

PC 3200 @200Mhz:P

http://allegro.pl/it...nowy_gw_fv.html

może być?


NIE. 550W za 120zł? Chyba żartujesz :E Na fotkach widać kiepskie radiatory, no, myślę, że to coś nie ma więcej niż 300W :E

Bierz Fortrona 360MDN-R, bądź 400PFN jeśli Twoja płyta bierze napięcie z linii 5v.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Raptis91 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2568
  • Dołączył: Wed, 20 Lip 05

Napisany 06 Grudzień 2006 - 20:18

Pole Wartość
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 62-2000-001136-00101111-040201-KT400$6A6LYSAB_REV AW2.1
Nazwa płyty głównej Soltek SL-KT400A-C

Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali DEC Alpha EV6
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz
Przepustowość 2133 MB/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 200 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz
Przepustowość 3200 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali VIA V-Link
Szerokość magistrali 8-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (ODR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 533 MB/sek

Producent płyty głównej
Nazwa firmy Soltek Computer Inc
Informacje o produkcie http://www.soltek.co...dex.php?catid=1
Uaktualnienie BIOS'u http://www.soltek.co...nload/index.php


Specyfikacja mojej płyty głównej:). To bierze napięcie z lini 5V?:D

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych