Forum PCLab.pl: Czy można podłączyć jeden dekoder pod dwa telewizory? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy można podłączyć jeden dekoder pod dwa telewizory? Pytanie odnośnie dwóch telewziorów i dekodera Cyfry Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Madoń Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 22 Mar 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 12:35

witam,
Mam pytanie. Mianowicie, czy istnieje taka możliwość, aby podłączyć dwa telewizory pod jeden dekoder cyfry tak, aby na każdym była możliwość oglądania innych kanałów?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   el_presidente Ikona

  • że niby co?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5371
  • Dołączył: So, 04 Wrz 04

Napisany 08 Grudzień 2006 - 12:57

Zobacz postMadoń, o 8 grudnia 2006, 12:35, napisał(a):

witam,
Mam pytanie. Mianowicie, czy istnieje taka możliwość, aby podłączyć dwa telewizory pod jeden dekoder cyfry tak, aby na każdym była możliwość oglądania innych kanałów?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam :)

Wątpię

#3 Użytkownik jest niedostępny   Hello_Moto Ikona

  • O O O
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 945
  • Dołączył: Cz, 27 Kwi 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 13:00

Nie ma takiej mozliwosci.. jedyna mozliwosc to :

2 dekodery , 2 telewizory , 1 antena :P

.. z tego co mi wiadomo...

#4 Użytkownik jest niedostępny   SolekBT Ikona

  • Da Chemical Brother
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4271
  • Dołączył: Pn, 02 Sie 04

Napisany 08 Grudzień 2006 - 13:40

chyba nie, wy7daje mi sie ze musisz miec 2 dekodery

#5 Użytkownik jest niedostępny   hubert Ikona

  • CoreClub
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2377
  • Dołączył: Cz, 05 Wrz 02

Napisany 08 Grudzień 2006 - 13:45

nie,nie ma takiej mozliwosci.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Madoń Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 22 Mar 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 13:48

w takim razie, czy w tym celu potrzebuje drugiego dekodera orginalnego cyfry, czy moze to byc obojetnie jaki dekoder podlaczony do tej samej anteny co cyfra?

#7 Użytkownik jest niedostępny   mieszek Ikona

  • Nieźle porąbany facet
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9684
  • Dołączył: So, 15 Mar 03

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:04

Musi być dekoder tego, co chcesz oglądać.
Bo bo inaczej to mógłbyś Cyfrę oglądać na przerobionej wiertarce.

#8 Użytkownik jest niedostępny   KermitTheFrog Ikona

  • Kermit The Frog aka. Kseroboy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6747
  • Dołączył: Nd, 10 Kwi 05

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:10

zastanawiam się czy nie wziąść sobie w prezencie na święta cyfrowego polsatu. Pytanie:
czy jest możliwość przy podpisaniu umowy wzięćia 2 dekoderów(100zł za jeden czyli 200zł za 2) i 1 antena?? Czy raczej nie zglodziliby się na to?

#9 Użytkownik jest niedostępny   el_presidente Ikona

  • że niby co?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5371
  • Dołączył: So, 04 Wrz 04

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:11

TO jest w zasadzie chamstwo i drobnomieszczaństwo ze strony platform, ale cóż zrobić. Zadzwoń na infolinię jak się nudzisz i popytaj ich.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Kolor Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 398
  • Dołączył: Wed, 17 Maj 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:15

A nie da się rozdzielić kabla jak w kablówce?

#11 Użytkownik jest niedostępny   anomalocaris Ikona

  •  
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19845
  • Dołączył: Pn, 11 Sie 03

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:17

Zobacz postKolor, o 8 grudnia 2006, 14:15, napisał(a):

A nie da się rozdzielić kabla jak w kablówce?

Oczywiście. Dłutkiem najlepiej. Tylko delikatnie, żeby kanały się rozdzieliły, a nie poplątały...

#12 Użytkownik jest niedostępny   maciek-s7 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5505
  • Dołączył: Cz, 15 Gru 05

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:18

a nie potrzeba przypadkiem 2 konwerterów :hmm:

#13 Użytkownik jest niedostępny   -Orzech- Ikona

  • Kocham swoje paranoje a są ich setki...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6633
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 05

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:19

Zobacz postanomalocaris, o 8 grudnia 2006, 14:17, napisał(a):

Oczywiście. Dłutkiem najlepiej. Tylko delikatnie, żeby kanały się rozdzieliły, a nie poplątały...


Czy Ty aby nie spamujesz ? :P

#14 Użytkownik jest niedostępny   Kolor Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 398
  • Dołączył: Wed, 17 Maj 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:21

Zobacz postanomalocaris, o 8 grudnia 2006, 14:17, napisał(a):

Oczywiście. Dłutkiem najlepiej. Tylko delikatnie, żeby kanały się rozdzieliły, a nie poplątały...

Wiesz można i dłutkiem ale są prostsze sposoby, zalezy jak to jest podłączone, euro złącze i kabel koncentryczny da się rozdzielić na dwa.

Ten post był edytowany przez Kolor dnia: 08 Grudzień 2006 - 14:22


#15 Użytkownik jest niedostępny   muchacho_ Ikona

  • chrześcijanin tańczy, tańczy, tańczy, tańczy...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3481
  • Dołączył: So, 10 Gru 05

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:22

Zobacz postanomalocaris, o 8 grudnia 2006, 14:17, napisał(a):

Oczywiście. Dłutkiem najlepiej. Tylko delikatnie, żeby kanały się rozdzieliły, a nie poplątały...

Za tego typu odzywki dostawalem %. Nie ma to jak moderator swiecacy przykladem :>

#16 Użytkownik jest niedostępny   Madoń Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 22 Mar 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:23

z waszych komentarzy wynika, ze musialbym kupic drugi dekoder cyfry i za niego placic zeby ogladac na drugim telewizorze, tak? a nie ma takiej mozliwosci, abym kupil najzwyklejszy dekoder i podlaczyl go poprostu pod pierwszy orginalny dekoder cyfry? Czy wtedy mialbym te same kanaly co na cyfrze?
PS. Dekoder cyfry podlaczony jest euro zlaczem
pozdrawiam

Ten post był edytowany przez Madoń dnia: 08 Grudzień 2006 - 14:24


#17 Użytkownik jest niedostępny   ArturJak Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3143
  • Dołączył: Pt, 13 Maj 05

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:26

Płacisz za oglądanie jednego programu z pakietu. Jak chcesz oglądać dwa razy więcej programów, czyli dwóch w tym samym czasie, płacisz dwa razy więcej. Proste.

#18 Użytkownik jest niedostępny   el_presidente Ikona

  • że niby co?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5371
  • Dołączył: So, 04 Wrz 04

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:32

Zobacz postArturJak, o 8 grudnia 2006, 14:26, napisał(a):

Płacisz za oglądanie jednego programu z pakietu. Jak chcesz oglądać dwa razy więcej programów, czyli dwóch w tym samym czasie, płacisz dwa razy więcej. Proste.

Nie bardzo, bo chciałbym mieć cyfrę+ w salonie i sypialni, a oglądać tylko w jednym pomieszczeniu.

#19 Użytkownik jest niedostępny   maciek-s7 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5505
  • Dołączył: Cz, 15 Gru 05

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:33

podłącz sobie do 2 telewizorów, rozdziel euro złącze i będziesz miał na 2 telewizorach ten sam obraz

#20 Użytkownik jest niedostępny   Madoń Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 22 Mar 06

Napisany 08 Grudzień 2006 - 14:33

Zobacz postArturJak, o 8 grudnia 2006, 14:26, napisał(a):

Płacisz za oglądanie jednego programu z pakietu. Jak chcesz oglądać dwa razy więcej programów, czyli dwóch w tym samym czasie, płacisz dwa razy więcej. Proste.

niby proste. Ale slyszalem, ze na dekoderach typu cyfra, czy cyfrowy polsat mozna podlaczac dwa telewizory. Tak jak na kablowce - mozesz miec podlaczona do czterech telewizorow, a placisz jak za jeden.
pozdrawiam

EDIT:
Wlasnie chodzi o to, ze chcialbym ogladac na dwoch telewiorach dwa rozne programy.

Ten post był edytowany przez Madoń dnia: 08 Grudzień 2006 - 14:35


  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych