Forum PCLab.pl: Program do sprawdzania temperatury Grafiki! - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Program do sprawdzania temperatury Grafiki! Pilne!!! :) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Bakers Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: So, 13 Sty 07

Napisany 14 Styczeń 2007 - 10:12

Witam!!!
Mogli byście mi doradzić jakim programem mam sprawdzić temperature swojej grafiki mam radka i nie wiem jak on sie grzeje!!!

#2 Użytkownik jest niedostępny   TroJaN222 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3710
  • Dołączył: Pt, 23 Cze 06

Napisany 14 Styczeń 2007 - 10:16

ati tool i tam w zakładce overclockingu będziesz mieć temperatury podane z tego co pamiętam bo dawno radka nie miałem w kompie :P.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Bakers Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: So, 13 Sty 07

Napisany 14 Styczeń 2007 - 10:23

Nie ma tam podanej temperatury :P

#4 Użytkownik jest niedostępny   Lechu1777 Ikona

  • wtajemniczony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10285
  • Dołączył: Cz, 16 Lis 06

Napisany 14 Styczeń 2007 - 11:04

Może nie masz czujnika? Stare radki pewnie nie mają jak większość starych kart graf.

#5 Użytkownik jest niedostępny   de99ial Ikona

  • Prorok Svaroga
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14662
  • Dołączył: Pn, 06 Lut 06

Napisany 14 Styczeń 2007 - 17:08

Olej program - miernik w rękę i mierz.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Bakers Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: So, 13 Sty 07

Napisany 14 Styczeń 2007 - 17:21

Ciekawe skąd zezme miernik!!! :) I nawet nie wiem jak sie mierzy tym całym miernikie!!! Wszedłem na najlepsze forum komputerowe wiec oczekuja aby mi ktoś jakoś pomógł!!! Mam ten sam problem co kolego Zjara mam Radeona X800 RX MAX (GTO) i gdy gram w gry to po pewnym czasie mi stanie i chust musze go zrestarowac bo nic sie nie da zrobić albo jest tak ze jak gram to pokazuje sie czarny ekran i monitor sie wyłancza a na monitorze no signal nie wiem czego to jest wina!!! :)

#7 Użytkownik jest niedostępny   Above Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10679
  • Dołączył: Pt, 08 Kwi 05

Napisany 14 Styczeń 2007 - 17:21

ati tool , everest

#8 Użytkownik jest niedostępny   Zjarka Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Nd, 07 Sty 07

Napisany 14 Styczeń 2007 - 18:08

Ściągłem ten program everest i moze powiesz mi jak w nim sprawdzić temperature grafy!!! :(:(:(:(

#9 Użytkownik jest niedostępny   sempron 3400+ Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 70
  • Dołączył: Pt, 29 Gru 06

Napisany 14 Styczeń 2007 - 20:00

Zobacz postZjarka, o 14 Styczeń 2007, 18:08, napisał(a):

Ściągłem ten program everest i moze powiesz mi jak w nim sprawdzić temperature grafy!!! :(:(:(:(



W kategori CZUJNIK masz wszystko podane...
Temperatura grafiki to GPU DIODE.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Ulvar Ikona

  • Oh well whatever... Nevermind...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1926
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 14 Styczeń 2007 - 20:17

OMFG
speedfan

#11 Użytkownik jest niedostępny   Siekson Ikona

  • Jak wie to pomoże :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2645
  • Dołączył: Nd, 29 Maj 05

Napisany 14 Styczeń 2007 - 22:07

speedfan
everest corporate edition
lub ati tool

jesli nie ma podanych temp, oznacza to że nie macie czujników

#12 Użytkownik jest niedostępny   de99ial Ikona

  • Prorok Svaroga
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14662
  • Dołączył: Pn, 06 Lut 06

Napisany 14 Styczeń 2007 - 22:48

Cytuj

Ciekawe skąd zezme miernik!!! smilies/smile.gif I nawet nie wiem jak sie mierzy tym całym miernikie!!! Wszedłem na najlepsze forum komputerowe wiec oczekuja aby mi ktoś jakoś pomógł!!! Mam ten sam problem co kolego Zjara mam Radeona X800 RX MAX (GTO) i gdy gram w gry to po pewnym czasie mi stanie i chust musze go zrestarowac bo nic sie nie da zrobić albo jest tak ze jak gram to pokazuje sie czarny ekran i monitor sie wyłancza a na monitorze no signal nie wiem czego to jest wina!!!


Schowaj emocje do kieszeni i nie denerwuj się tak.

Wszedłeś na to forum więc doradzam Ci zgodnie z prawdą - żaden program do pomiaru temperatury nie jest wiarygodny. Czujniki instalowane na podzespołach to diody, czyli mocno niedokładne urządzenia pomiarowe, do tego bardzo często umieszczane w jakiejś odległości od podzespołu, który teoretycznie ma monitorować, oraz pod samym wentylatorem - to wszystko wpływa na jakość pomiaru.

Miernik? Idziesz na bazar i kupujesz za 10 zł albo w sklepie z artykułami elektrotechnicznymi i za podobne pieniądze kupisz miernik. Możesz popytać kolegów - któryś może mieć. Potem ustawiasz pomiar temperatury, bierzesz próbnik i dotykasz nim części, której temperaturę chcesz zmierzyć. Tyle.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Norek_11 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Wed, 10 Sty 07

Napisany 23 Styczeń 2007 - 15:51

W speedfan sa podane:
Temp1
Temp2
Temp3
I twarde dyski.

Moglby ktos napisac jaka temperatura od jakiego sprzetu??

#14 Użytkownik jest niedostępny   zaglebie76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1086
  • Dołączył: Wt, 18 Lip 06

Napisany 23 Styczeń 2007 - 21:46

Temperatura w ok.30 to temp płyty.
45-55 to procek.
Trzeciej nie pamiętam ,a teraz używam Motherboard Monitor5 (jak dla mnie lepszy niż SpeedFan).

#15 Użytkownik jest niedostępny   Howl Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 65
  • Dołączył: Pt, 11 Sie 06

Napisany 24 Styczeń 2007 - 09:31

Zobacz postBakers, o 14 Styczeń 2007, 17:21, napisał(a):

Ciekawe skąd zezme miernik!!! :) I nawet nie wiem jak sie mierzy tym całym miernikie!!! Wszedłem na najlepsze forum komputerowe wiec oczekuja aby mi ktoś jakoś pomógł!!! Mam ten sam problem co kolego Zjara mam Radeona X800 RX MAX (GTO) i gdy gram w gry to po pewnym czasie mi stanie i chust musze go zrestarowac bo nic sie nie da zrobić albo jest tak ze jak gram to pokazuje sie czarny ekran i monitor sie wyłancza a na monitorze no signal nie wiem czego to jest wina!!! :)


Jeśli nie ma czujnika na karcie i nie posiadasz miernika a bardzo się boisz że może się spalić to poprostu dotknij radiatora na karcie i jeśli bedzie mocno pażył to może oznaczać że temp jest za wysoka..

Ten post był edytowany przez Howl dnia: 24 Styczeń 2007 - 09:32


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych