Forum PCLab.pl: Konwersja .PDF na .PPT - możliwa ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Konwersja .PDF na .PPT - możliwa ? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Grauko Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 09 Gru 06

Ikona postu  Napisany 18 Styczeń 2007 - 16:56

Witam.

Mam mały problem z plikiem .PDF. Potrzebuję ok. 100 stron przekopiować do PowerPointa, ale przez zaznaczenie całego tekstu i Kopiuj -> Wklej nie idzie nic, a zmiana rozszerzenia też nie daje zamierzonych rezultatów. Czy istnieje jakiś sosób/program na wprowadzenie pliku do PowerPointa ?? :hmm:

#2 Użytkownik jest niedostępny   madless Ikona

  • Jak kotlet schabowy w synagodze.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1287
  • Dołączył: Wt, 25 Lip 06

Napisany 18 Styczeń 2007 - 18:12

Musisz przepisać :E A tak na serio to nie wydaje mi się żeby dało radę (przynajmniej ja nie znam żadnego sposobu)

Ten post był edytowany przez Haxo_24 dnia: 18 Styczeń 2007 - 18:12


#3 Użytkownik jest niedostępny   Grauko Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 09 Gru 06

Napisany 18 Styczeń 2007 - 18:29

Chyba jest to możliwe bo wykładowca edytował swój tekst .PDF normalnie w PP, ale nie wiem jak to jest możliwe. Chyba, że coś się ustawia w Acrobacie ale nie mam o tym pojęcia. Z tego co udało mi się na razie ustalić to możliwa jest konwersja z .PDF na .DOC. :E

#4 Użytkownik jest niedostępny   Grauko Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 09 Gru 06

Ikona postu  Napisany 18 Styczeń 2007 - 18:58

Albo inaczej, czy istnieje możliwość drukowania kilku pomniejszonych stron .PDF na jednej kartce A4 ?? :kwasny:

#5 Użytkownik jest niedostępny   ficias Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Cz, 14 Gru 06

Napisany 18 Styczeń 2007 - 21:39

Zobacz postGrauko, o 18 Styczeń 2007, 18:29, napisał(a):

Chyba jest to możliwe bo wykładowca edytował swój tekst .PDF normalnie w PP, ale nie wiem jak to jest możliwe. Chyba, że coś się ustawia w Acrobacie ale nie mam o tym pojęcia. Z tego co udało mi się na razie ustalić to możliwa jest konwersja z .PDF na .DOC. :E

no to jak umiesz zrobic z tego DOC tonie widze problemu- jak masz juz normalny dokument tekstowy to sobie robisz kopiuj/wklej i ustawisz czcionke itp....

#6 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 18 Styczeń 2007 - 22:42

Zainstaluj sobie Fine Print. W samym Acrobacie nie ustawisz, ale ten program pozwoli na wydrukowanie z Acrobata kilka stron na jednej.


Pozdrawiam.

#7 Użytkownik jest niedostępny   -Banshee- Ikona

  • Devil Inside
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4626
  • Dołączył: Pt, 25 Cze 04

Napisany 19 Styczeń 2007 - 08:21

poszukaj też w ustawieniach drukarki, czasem wystarczy tam zaznaczyć by drukowane było kilka stron na jednej, nie w samym acrobacie

#8 Użytkownik jest dostępny   ArturJak Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3149
  • Dołączył: Pt, 13 Maj 05

Napisany 19 Styczeń 2007 - 08:33

Programy do OCR potrafią czytać PDF. Np. FineReader dodawany za darmo do wielu skanerów. Ładnie robi dokumenty MS Office.

#9 Użytkownik jest niedostępny   mtrusz Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Wed, 14 Maj 03

Napisany 19 Styczeń 2007 - 23:11

Zobacz postmaly_szcz, o 18 Styczeń 2007, 22:42, napisał(a):

W samym Acrobacie nie ustawisz


A ja ustawię:
http://img257.images...5201/pppmw6.png

;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 21 Styczeń 2007 - 23:51

Chyba masz nowsą wersję :)


Pozdrawiam.

#11 Użytkownik jest niedostępny   mtrusz Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Wed, 14 Maj 03

Napisany 22 Styczeń 2007 - 09:08

Zobacz postmaly_szcz, o 21 Styczeń 2007, 23:51, napisał(a):

Chyba masz nowsą wersję :)


Chyba tak :)
Opcja ta istnieje na pewno od wersji 6.0, ja zrzut robilem z bodajze 7.0.8.

#12 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 22 Styczeń 2007 - 11:32

Ja mam 6.0 CE i nie mam takiej opcji :)


Pozdrawiam.

#13 Użytkownik jest niedostępny   ttj Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 24 Lut 08

Napisany 24 Luty 2008 - 03:10

Zobacz postGrauko, o 18 Styczeń 2007, 16:56, napisał(a):

Witam.

Mam mały problem z plikiem .PDF. Potrzebuję ok. 100 stron przekopiować do PowerPointa, ale przez zaznaczenie całego tekstu i Kopiuj -> Wklej nie idzie nic, a zmiana rozszerzenia też nie daje zamierzonych rezultatów. Czy istnieje jakiś sosób/program na wprowadzenie pliku do PowerPointa ?? :hmm:


Nie wiem, czy to jeszcze aktualne, ale opcje konwersji .pdf do .PP ma ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych