Forum PCLab.pl: Pendrive pqi - POMóżCIE! - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Pendrive pqi - POMóżCIE! Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   gweedo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 06

Ikona postu  Napisany 31 Styczeń 2007 - 16:16

witam nie wiem czy to dobry dział ale mam wielki jak dla mnie problem:/ mam pendriva pqi 1gb i ostatnio mi sie wysypał, tzn utraciłem wszystkie dane bo chyba partycja poszła czy cos w tym stylu ale sformatowałem i wszystko ok. i teraz mam jakies problemy bo jak podłączam go do kompa i czasami chce skopiowac dane to wyskakuje mi okno ze nie mozna skopiowac bo "dysk jest chroniony przed zapisam" czasami uda mi sie skopiowac jakis plik ale po chwili znów to wyskakuje. nic nie blokowałem bo nawet nie wim jak to zrobić a tez nie mam na obudowie żadnego suwaka do ochrony zapisu bo to jest metalowy pendrive i nic takiego nie ma.

POWIEDZCIE MI JAK USUNąć Z TAKIEGO PENDRIVA OCHRONE PRZED ZAPISEM??? :(

Ten post był edytowany przez gweedo dnia: 31 Styczeń 2007 - 20:28


#2 Użytkownik jest niedostępny   dmgary Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1530
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 06

Napisany 01 Luty 2007 - 11:37

Poszukaj na stronie producenta czy nie ma jakiegoś softu .
Ja mam PDP XPorter 4GB i softu żadnego nie dostałem , ale na stronie był m.in. programik do zabezpieczania i odbezpieczania dostępu do Pendriva.

#3 Użytkownik jest niedostępny   gweedo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 06

Napisany 04 Luty 2007 - 19:45

No właśnie szukałem juz wszędzie:/ pqi nawet chyba nie ma polskiej strony. A ja dalej sie mecze z tym i nie mam pojęcia co zrobić?

P O M O C Y !!!!!!!!!!!!!

#4 Użytkownik jest niedostępny   euroscan Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 177
  • Dołączył: Nd, 26 Lis 06

Napisany 04 Luty 2007 - 19:59

witam,
- dystrybutorem na polske jest chyba www.fen.pl
- napisz może do serwisu Fen-a.

:hmm:

#5 Użytkownik jest niedostępny   dmgary Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1530
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 06

Napisany 04 Luty 2007 - 22:04

Możesz spróbować sformatować tym programem . -> LINKA

Popróbój z ustawieniem FAT ,FAT16 , NTFS


PD. Jak by link nie działał to podaje stronke -> http://www.pctipp.ch...ds/dl/32594.asp


Napisz czy się udało !
POZDRAWIAM

#6 Użytkownik jest niedostępny   gweedo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 06

Napisany 05 Luty 2007 - 00:36

Ściągnąłem ten program i zrobiłem to co mi radziłeś. przy formatowaniu FAT i NTFS nie udało sie bo przy samym końcu jakis błąd wyskakiwał ale FAT32 sformatowało, ale wskazuje mi on że pendriv ma 8GB!!! a ma przeciez 1:/
Dodaj obrazek


po sformatowaniu wyskoczyło mi takie okienko:
Dodaj obrazek


a gdy chce cos skopiowac na niego to wyskakuje mi takie coś i zawiesza mi go, tzn program zaczyna nie odpowiadac:
Dodaj obrazek


no i co mam robić??:? da sie to jakos naprawić?

#7 Użytkownik jest niedostępny   szybki132 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1132
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 12 Luty 2007 - 15:09

Fajnie ze 8GB :)

Ciekawe dlaczego pisze ze 8GB? może to jest 8GB tylko ze była uszkodzona seria i producent utworzyl tylko partycje 1GB (ale wątpie)

Ten post był edytowany przez szybki132 dnia: 12 Luty 2007 - 16:43


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych