Forum PCLab.pl: S.T.A.L.K.E.R. -oficjalny temat - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (186 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

S.T.A.L.K.E.R. -oficjalny temat

#21 Użytkownik jest niedostępny   Buell 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 19 Mar 07

Napisany 19 Marzec 2007 - 14:00

Zobacz postkiaad, o 19 marca 2007, 14:53, napisał(a):

ciekawe jak na GF Go to cuś chodzi ;-)


Daja rade :Up_to_s:

#22 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Marzec 2007 - 14:03

Ja mogę wrzucić screeny, ale z rosyjskiej bety, a to chyba nikogo nie interesuje :)

U mnie na standardowych ustawieniach (nie grzebałem w tym rosyjskim menu) 40 FPS.

Ten post był edytowany przez Vennor dnia: 19 Marzec 2007 - 14:04


#23 Użytkownik jest niedostępny   neonek 

  • Ten co świeci najmocniej
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5522
  • Dołączył: So, 10 Gru 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 15:42

to nie fair :E tak chcialem zobaczyc screeny a zly anomalocaris zabrania komus pokazywac ;[
:P :P
poczekamy na oficjalna premiere, pewnie wtedy bedzie najwiekszy tego wysyp.

#24 Użytkownik jest niedostępny   prabab 

  • Tenchovo.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14658
  • Dołączył: Cz, 16 Wrz 04

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:06

A do mnie właśnie dofrunęło śliczne ofoliowane i pachnące świeżością pre-orderowe pudełko z angielską wersją gry, prosto z UK :).

Jak ano pozwoli dać screeny, to dam. Jak nie, to poczekamy do wtorku, mi to rybka ;).

Tymczasem idę instalować.

#25 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:08

Zobacz postPrabab, o 19 marca 2007, 16:06, napisał(a):

A do mnie właśnie dofrunęło śliczne ofoliowane i pachnące świeżością pre-orderowe pudełko z angielską wersją gry, prosto z UK :).

Jak ano pozwoli dać screeny, to dam. Jak nie, to poczekamy do wtorku, mi to rybka ;).

Tymczasem idę instalować.

no ladnie, zazdrosc mnie zjada :P tez bym se pyknal :cool:
jak bedziesz mogl napisz swoje wrazenia z gry bo jeestem ciekaw, jak chodzi, jak wyglada a potem najwyzej updatetujesz screeny :D pozdro !!

Ten post był edytowany przez DaRoZ dnia: 19 Marzec 2007 - 16:10


#26 Użytkownik jest niedostępny   neonek 

  • Ten co świeci najmocniej
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5522
  • Dołączył: So, 10 Gru 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:10

Prabab zrob screeny tego pudelka z napisem PCLAB i anomalocaris pozowli Ci napewno dolaczyc screeny z gry :P

#27 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:11

Zobacz postneonek, o 19 marca 2007, 16:10, napisał(a):

Prabab zrob screeny tego pudelka z napisem PCLAB i anomalocaris pozowli Ci napewno dolaczyc screeny z gry :P

jak oryginal to powinein pozwolic bez zadnych przeszkod... no chyba ze :E

#28 Użytkownik jest niedostępny   Rezo 

  • Użyszkodnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1105
  • Dołączył: Wt, 27 Gru 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:17

Cytuj

tyle w Stalkerze jest z RPG ile we mnie z księdza.

Od dzisiaj do Nevrlandera mówimy "Wielebny".

#29 Użytkownik jest niedostępny   mobo 

  • Strogggggggggg!! :E SSSSSSSS
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 754
  • Dołączył: Pt, 07 Maj 04

Ikona postu  Napisany 19 Marzec 2007 - 16:18

Pełna wersja ma się nijak do beta wersji owej gry (wszystkich beta wersji zresztą). Ponieważ jest całkowicie zoptymalizowana tak jak powinna. Chodzi bardzo gładko. Na tym sprzęcie z siga - 1280x1024 wszystko na max(włącznie z AF na max i zasięgiem widoczności) poza AA , oraz Static Lighting ustawiony
- na otwartym terenie od 50 do 90 fps >> średnio 76 fps
- w zamkniętych pomieszczeniach 140 do 200 >> średnio 156 fps

Zero zarywania.

Sama gra. Jest niezmiernie klimatyczna. Realizacja całego tego terenu , różnych ruin budynków , zniszczonych samochodów , porzuconych domostw i rożnego rodzaju po wojskowe tereny - wyglądają oszałamiająco. Zmiany pogodowe są naprawdę efektowne - łatające liście i kartony oraz inne śmieci podczas silnego wiatru , kołysająca się trawa(masa trawy , bo cale te wzgórza i doliny są w trawie) , drzewa. Deszcz , burza z piorunami - to naprawdę bardzo ładnie trzyma klimat.
System zmęczenia/głodu jest i działa wyśmienicie jak na grę FPS. Odczujemy to poprzez wolniejszy chód/bieg , pogorszenie się celu jak głód nas maksymalnie sieknie.
- z żarcia do wyboru z tego co widziałem jest chleb, kiełbasa , konserwy i jakieś ampułki z witaminami >> z tego co na razie widziałem.
Także podczas wymiany ognia z różną hołota można zacząć krwawić i stracić z czasem dużą ilość energii.
Do leczenia ma się apteczki , bandaże , zastrzyki…z tego co na razie widziałem.
Samo życie podczas grania się regeneruje, dość wolno ale jednak. Także system promieniowania jest dość ciekawy. Atakuje nas powoli by z czasem uniemożliwić dalsza grę jak się zapędzimy…. Zwalcza się go przy pomocy Vodki bądź specjalnych preparatów anty radiacyjnych.
Sam pomysł że większość neutralnych NPC gada po rusku jest wyśmienity i daje niesamowitego „smaczku” do klimatu.
Gra oczywiście jest nie liniowa - nie musisz nic robić ani wykonywać , możesz grać całkowicie na własną rękę , bądź prowadzić się razem z innym Stalkerami w głąb tych tajemniczych terenów……..

Na razie po 2 godzinach grania oceniam grę jako naprawdę jedna z najlepszych strzelanek z bardzo dobrym klimatem i „gameplayem”. Ale czy to musieli robić Aż 6 LAT>>?? Raczej Nie……

#30 Użytkownik jest niedostępny   prabab 

  • Tenchovo.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14658
  • Dołączył: Cz, 16 Wrz 04

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:25

Pierwsze wrażenie pozytywne. Gra działa na moim sprzęcie na max detalach 1280x1024 (1gb ram, amd x2 3800+, gf 7900gt). Denerwuje mnie tylko, że kamera porusza się tak, jakby miała środek obrotu gdzieś za sobą - nie przeszkadza to rozgrywce, ale jest takie... dziwne :).Warto zaznaczyc, że od gry zalatuje rosyjskością jak wódą :E...

Zdjęcia pudełka może dam potem, teraz idę dalej grać ;).

Ten post był edytowany przez Prabab dnia: 19 Marzec 2007 - 16:26


#31 Użytkownik jest niedostępny   kiaad 

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12736
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 19 Marzec 2007 - 16:39

jak moze klatkować na GF 7900gt ;-) :hmm:

niech sie ktoś wypowie z pokroju z R9600 ~ R9700 ~ R9800 albo x1600 ;-)

#32 Użytkownik jest niedostępny   prabab 

  • Tenchovo.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14658
  • Dołączył: Cz, 16 Wrz 04

Napisany 19 Marzec 2007 - 17:07

Zobacz postkiaad, o 19 marca 2007, 16:39, napisał(a):

jak moze klatkować na GF 7900gt ;-) :hmm:

Oj może. Gothica 3 nie widziałeś chyba xD...

#33 Użytkownik jest niedostępny   AliBebe 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 537
  • Dołączył: Pn, 27 Mar 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 17:38

e tam lepiej samemu zagrac , wiele ostatnio tutaj sie tak podniecali niektorzy przy nowiutkich grach a potem wszyscy mowili ze to szajs itp.

#34 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:11

a mozecie powiedziec mi jak gra chodzi na kartach juz niestety z mocno sredniej polki ot chociazby na moim GF 6800 +1gb ram i p4 2,8...??

#35 Użytkownik jest niedostępny   Nihat89 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1596
  • Dołączył: Nd, 11 Lut 07

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:18

U mnie na gf6600 256 MB i 1GB ram działa całkiem przyzwoicie w granicach 25-35 fps na 1024*768 i średnich detalach, bez HDR.

#36 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:20

Zobacz postNiHAt89, o 19 marca 2007, 18:18, napisał(a):

U mnie na gf6600 256 MB i 1GB ram działa całkiem przyzwoicie w granicach 25-35 fps na 1024*768 i średnich detalach, bez HDR.

ale bez HDR tzn z wlaczonymi cieniami dynamicznymi bez HDR??.

#37 Użytkownik jest niedostępny   Nihat89 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1596
  • Dołączył: Nd, 11 Lut 07

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:24

mam włączone 'static lighting' w polu render.

#38 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:26

Zobacz postNiHAt89, o 19 marca 2007, 18:24, napisał(a):

mam włączone 'static lighting' w polu render.

to dziwne za tak malo masz klatek... fakt ze 6600 to ehhh :E ale hmmm na dx8 takie osiagi?

#39 Użytkownik jest niedostępny   OverRide 

  • Reality is just an illusion due to lack of psilocybin.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8104
  • Dołączył: Wt, 23 Sie 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:30

Jak na Static Lighting z 6600 to coś naprawde cienko...

#40 Użytkownik jest niedostępny   Nihat89 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1596
  • Dołączył: Nd, 11 Lut 07

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:32

może sprecyzuje, w pomieszczeniach powyżej 40 fps a na zewnątrz właśnie w granicach od 25 do 35 fps :) Fakt gf6600 to nie jest karta do grania w dzisiejsze tytuły.

  • (186 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych