Forum PCLab.pl: S.T.A.L.K.E.R. -oficjalny temat - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (186 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

S.T.A.L.K.E.R. -oficjalny temat

#41 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:35

Zobacz postNiHAt89, o 19 marca 2007, 18:32, napisał(a):

może sprecyzuje, w pomieszczeniach powyżej 40 fps a na zewnątrz właśnie w granicach od 25 do 35 fps :) Fakt gf6600 to nie jest karta do grania w dzisiejsze tytuły.

no ale bez przesady w DX8 powinno smigac men....


P.S. yeah okrągły 40 post w temacie :D

Ten post był edytowany przez DaRoZ dnia: 19 Marzec 2007 - 18:39


#42 Gość_Vennor_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:43

Pocieszyliście mnie z tą optymalizacją, bo grając w betę chciałem by wakacje, a zarazem wymiana sprzętu przyszły jak najszybciej ;).

Jeszcze trochę do premiery...

Zobacz postDaRoZ, o 19 marca 2007, 18:35, napisał(a):

P.S. yeah okrągły 40 post w temacie :D

Ja widzę 41. :)

#43 Użytkownik jest niedostępny   Nihat89 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1596
  • Dołączył: Nd, 11 Lut 07

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:44

Chyba zbyt krytycznie podchodzę do swojego komputera. Przed chwilą sprawdziłem framerate frapsem i fps oscyluje od 35 do nawet 75 fps na zewnątrz. Sorry, mój błąd. Mogłem od razu sprawdzić :D

#44 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:46

Zobacz postVennor, o 19 marca 2007, 18:43, napisał(a):

Pocieszyliście mnie z tą optymalizacją, bo grając w betę chciałem by wakacje, a zarazem wymiana sprzętu przyszły jak najszybciej ;).

Ty sie raczej nie musisz przejmowac wymiana kompa jeszcze przez dluzszy czas ;)

#45 Użytkownik jest niedostępny   kiaad 

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12736
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:52

Zobacz postPrabab, o 19 marca 2007, 17:07, napisał(a):

Oj może. Gothica 3 nie widziałeś chyba xD...

G3 to tak samocmo jak kiedys jakiś symulator helikoptera Comanche 4 bezndzejna zoptymalizowany engine :thumbdown:

#46 Gość_Vennor_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Marzec 2007 - 18:58

Zobacz postDaRoZ, o 19 marca 2007, 18:46, napisał(a):

Ty sie raczej nie musisz przejmowac wymiana kompa jeszcze przez dluzszy czas ;)

Taki może mały OT, ale na wakacje będzie coś z serii 89xx i nowa platforma ;).

A w G3 pograłem tyle, że wyszedłem z wioski i pozbyłem się gry - zwiodła mnie.

Zobacz postDaRoZ, o 19 marca 2007, 19:00, napisał(a):

nom ja upgrade planuje jak kartki sie posypia w niezlych cenach i bede pewny jej wydajnosci wtedy ilosc kasy nie w chodzi w gre :E

Też bym tak chciał, ale niestety jeszcze się uczę i zbyt duże ilości pieniędzy nie są w moim zasięgu ;).

Ten post był edytowany przez Vennor dnia: 19 Marzec 2007 - 19:02


#47 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:00

Zobacz postVennor, o 19 marca 2007, 18:58, napisał(a):

Taki może mały OT, ale na wakacje będzie coś z serii 89xx i nowa platforma ;).

A w G3 pograłem tyle, że wyszedłem z wioski i pozbyłem się gry - zwiodła mnie.

nom ja upgrade planuje jak kartki sie posypia w niezlych cenach i bede pewny jej wydajnosci wtedy ilosc kasy nie w chodzi w gre :E

#48 Użytkownik jest niedostępny   icemanhi 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 19 Mar 07

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:03

preordery juz doszly mysle ze mozna screeny pokazywac

#49 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:04

Zobacz posticemanhi, o 19 marca 2007, 19:03, napisał(a):

preordery juz doszly mysle ze mozna screeny pokazywac

no to dajesz :P

#50 Użytkownik jest niedostępny   NISKI 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1158
  • Dołączył: Wt, 18 Paź 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:10

No gdzie te screny panowie dajcie popodziwiac.

Ten post był edytowany przez NISKI dnia: 19 Marzec 2007 - 19:10


#51 Użytkownik jest niedostępny   beza101 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3652
  • Dołączył: So, 22 Paź 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:15

Zobacz postNISKI, o 19 marca 2007, 19:10, napisał(a):

No gdzie te screny panowie dajcie popodziwiac.

anomalocaris zakazał wrzucania screenow do momentu premiery :P

#52 Użytkownik jest niedostępny   neonek 

  • Ten co świeci najmocniej
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5522
  • Dołączył: So, 10 Gru 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:16

screeny z zagranicznego forum o ogólnej tematyce, uzytkownik tamtego forum: h0nt3r
nie odpowiadam za nie, gdyz nie sa moje, ale powiem ze patrzac na te screeny az tak nie zachwycaja :)

Cytuj


p.s - dany usser zareczal, ze ma oryginala ...
nei wchodze w jego szczegoly.
czekam sam az zobacze gre na moim kompie ...
anomalocaris - jezeli dalej nie wierzysz (pomimo, ze wielu usserow juz to pisze, nawet za granica) to skasuj te screeny, ale warnow nie przyznawaj ... :P

#53 Użytkownik jest niedostępny   samuel666 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 853
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:17

Przestancie z tymi screenami bo temat zamkna !!Wystarczy wejsc an zagraniczne fora i tam tez ludzie daja screeny ...tylko trzeba troche pomyslec :E

#54 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:32

Zobacz postnofink, o 19 marca 2007, 09:20, napisał(a):

co do pojazdow.. anomalie uniemozliwiaja ich stosowanie...

moze mi ktos to wyjasnic?

#55 Użytkownik jest niedostępny   eladek 

  • O_O
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1080
  • Dołączył: So, 29 Lip 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:35

Zobacz postSurmak, o 19 marca 2007, 19:32, napisał(a):

moze mi ktos to wyjasnic?



hmm znalazłem taką wypowiedź:

Cytuj

Poniewaz gracz za czesto wpadalby w anomalie.Bylo juz to wczesniej pisane,o tym ze anomalie nie tylko pojawiaja sie w zadupiach stfery ale takze na drogach ,ulicach wszedzie one sa generowane losowo,wiec ciezko byloby ominac takie cos jadac samochodem rozpedzonym do 80km/h zdazylbys uslyszec tylko jedna pikniecie czujnika i po tobie,co to za sens,programisci lepiej sie znaja na rzeczy niz my dlaczego niema samochodow itp w grze.


#56 Użytkownik jest niedostępny   Kowal 

  • ¯\_(ツ)_/¯
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54258
  • Dołączył: So, 27 Mar 04

Napisany 19 Marzec 2007 - 19:53

Ja osobiście nie mam wobec tej gry jakichs niewyobrażalnych wymagań bo wiem, że by ich nie spełniła, ale z miłą chęcią zagram. Przede wszystkim dlatego, że kocham tego typu klimaty. Coś pięknego.

Ten post był edytowany przez Kowal dnia: 19 Marzec 2007 - 19:54


#57 Użytkownik jest niedostępny   DaRoZ 

  • Master of Puppets
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1553
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 19 Marzec 2007 - 20:02

Zobacz postSurmak, o 19 marca 2007, 19:32, napisał(a):

moze mi ktos to wyjasnic?

no niestety troche nas udupili :E nie bedzie mozna sie poruszac pojazdami po calej ogromnej planszy bo niby anomalie nie pojawialyby by sie albo pojawialyby sie w bardzo malych ilosciach, jest to tak zaprogramowane ze anomalie sie pojawiaja jak okreslony czas przechodzisz dany pkt(ponoc) dlatego teraz dlugi czas gry bedzeisz musial przechodzic i przchodzic nawet nie mozemy marzyc o wehikułach :E

#58 Użytkownik jest niedostępny   qjin 

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33974
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 20:12

Zobacz postKowal, o 19 marca 2007, 19:53, napisał(a):

Ja osobiście nie mam wobec tej gry jakichs niewyobrażalnych wymagań bo wiem, że by ich nie spełniła, ale z miłą chęcią zagram. Przede wszystkim dlatego, że kocham tego typu klimaty. Coś pięknego.

Ja także. Nie czekałem i nie czekam na nią z jakimś utęsknieniem, lecz mimo niespełnionych wszystkich obietnic twórców i tak zagram, bo Stalker zapowiada się na udaną pozycję, obok której nie da sie przejsc obojętnie i ze spuszczonymi oczyma! ;) A może miło się rozczaruje, zobaczymy! :)

#59 Użytkownik jest niedostępny   Szelo 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11087
  • Dołączył: So, 28 Maj 05

Napisany 19 Marzec 2007 - 20:29

Zobacz postnevrlander, o 19 marca 2007, 09:08, napisał(a):

Bardziej innowacyjny od Stalkera , to jest stary,poczciwy Fallout. A bieganie wkółko z gun'em i strzelanie do wszystkiego co sie rusza - lub nie , jest dla mnie strasznie kartonową rozrywką. Pozatym , tyle w Stalkerze jest z RPG ile we mnie z księdza. Podobno miały byc levele/skille , system głodu/sytości i pelno innych bajerów...i gdzie Ty tu widzisz swoją "domieszke rpg" ? He ?. Nawet durnych pojazdów nie ma ( to już wogóle śmiech na sali). Wydany niecałe trzy lata temu HL2 posiadał możliwość jazdy pojazdem.

Zobacz postnofink, o 19 marca 2007, 09:20, napisał(a):

porownywanie jakiejkolwiek gry do f2 jest nie na miejscu ;) i ze wzgeldu na fabula,mechanike jak i gameplay.
prawda jest taka ze gry takiej jak stalker , jeszcze nie bylo...w stalkerze nie ma prowadzenia gracza za raczke... gra jest w pelni nieliniowa.. (hl2 nie - co jest najwieksza wada tej gry..)
co do pojazdow.. anomalie uniemozliwiaja ich stosowanie...

ja jeszcze w stalkera nie gralem... ostateczna ocene wydam po paru dniach gry...

Chyba nawet twórcy fallouta coś ostatnio przebąkiwali o fps osadzonym w świecie gry.
To by było dopiero coś, ale szanse na powstanie takiej gry są raczej znikome :)

#60 Użytkownik jest niedostępny   kiaad 

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12736
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 19 Marzec 2007 - 20:47

prawie jak w serialu Jerycho :> ?

  • (186 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych