Forum PCLab.pl: Alkochol 120% i Image - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Alkochol 120% i Image Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Kali99 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 04

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 07:02

Witam

Mam problem mam nadzieje ze bedziecie w stanie mi pomudz.
Chodzi o to ze mam Image plyty tyle ze jak by w 3 plikach ale alkochol nie chce tego odczytac chcial bym byscie mi powiedzieli czy trzeba to polaczyc czy w jakis inny magiczny sposob wypalic.

Pliki nazywaja sie *.mds, *.mdf, *.md0, *md1 :hmm:

dziekuje za pomoc z gory.

#2 Użytkownik jest niedostępny   kwapiszon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 144
  • Dołączył: Cz, 18 Gru 03

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 07:37

Cytuj

Witam

Mam problem mam nadzieje ze bedziecie w stanie mi pomudz. 
Chodzi o to ze mam Image plyty tyle ze jak by w 3 plikach ale alkochol nie chce tego odczytac chcial bym byscie mi powiedzieli czy trzeba to polaczyc czy w jakis inny magiczny sposob wypalic.

Pliki nazywaja sie *.mds, *.mdf, *.md0, *md1  :hmm: 

dziekuje za pomoc z gory.


Skoro piszesz Alkogol 120% to użyj tego softu ewnetualnie spróbuj deamon tools`em

#3 Użytkownik jest niedostępny   Kali99 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 04

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 15:37

Gdyby to bylo takie proste z pewnosciom nie zawracal bym wam glowy.
Lecz niestety nie da sie tego od tak wypalis to image DVD ponad 1 GB ( ok 1345 mb ) kazdy plik ma po 655MB, wyglada na to ze trzeba poprostu je polaczyc ale JAK ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   jarecki83 

  • Małomówny
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 474
  • Dołączył: Pn, 22 Gru 03

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 15:40

A moze to po prostu sa obrazy kilku plytek?? Przynajmniej rozmiar pliku tak sugeruje :hmm:

#5 Użytkownik jest niedostępny   Filip 

  • Rangą wyżej
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 3790
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 03

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 19:07

Łączenie plikow .avi

Aby mozliwe bylo polaczenie dwoch (lub wiecej) czesci filmu musza być skompresowane tymi samymi kodekami i posiadac identyczne parametry (rozdzielczosc, ilosc klatek na sek, etc.). Odpal Nandub, kliknij File >>> Open video file... i otwórz plik z pierwszą częścią filmu. Nastepnie przejdz do File >>> Append AVI segment... i wybierz drugą część. (Jezeli otrzymasz komunikat o błędzie to znaczy, że obie części posiadają rozne parametry!)
Teraz w zakladce Video i Audio zaznacz opcje Direct stream copy i zapisz film klikając Save AVI w menu File


Łączenie plikow .mpg


Pliki .mpg mozna bardzo latwo polaczyc za pomoca programu DVtool.
Po uruchomieniu programu zaznacz opcje Scal pliki i klikajac na symbol "€" dodaj w odpowiedniej kolejnosci pliki ktore chcesz polaczyc. W dolnym okienku podaj jeszcze miejsce docelowe i nazwe dla nowego pliku i przycisnij Start.



[Edytowane: 16/4/2004 przez Filipk]

#6 Użytkownik jest niedostępny   Braveheart 

  • Waleczny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2127
  • Dołączył: Nd, 08 Lut 04

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 19:13

Jak Ty chcesz połączyć obrazy????????

Się nie da.
A skoro są po 650 Mb to znaczy, że są 3 różne obrazy :hmm:

[Edytowane: 16/4/2004 przez Braveheart]

#7 Użytkownik jest niedostępny   RoH 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 46
  • Dołączył: Nd, 11 Kwi 04

Napisany 16 Kwiecień 2004 - 19:42

A niejest to tak przypadkiem, że plik na dysku niemoże być więkrzy niż jakoś tak?????

Przy zgrywaniu filmu dvd na dysk, rippery też dzielą go na mniejsze kawałki?????/

ps... Jeżeli jest to zgrane dvd to powinien działać mds jezeli niedziała to coś jest sypnięte, a wogule sam zgrywałęś to DVD ????


ps2.... OBRAZY DA SIĘ ŁĄCZYĆ, EDYTOWAĆ ITP......
np: isobuster albo cdroller....... :) :) :) :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Kali99 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 04

Napisany 17 Kwiecień 2004 - 08:13

dziekuje za wszystkie odpowiedzia ale w czesci chyba sie nie zrozumielismy.

Pliki nazywaja sie *.mds, *.mdf, *.md0, *md1... jest to Image GRY nie FILMU wiec nie chce laczyc AVI czy MPG na pewno jets to gra DVD ktora ktos tak "podzielil" czy nie wiem ...

#9 Użytkownik jest niedostępny   wreki 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 83
  • Dołączył: So, 06 Sty 07

Ikona postu  Napisany 06 Styczeń 2007 - 12:29

To se zainstaluj najnowszą wersje nero expres i tam jest taka specjalna funkcja czyli utwórz dysk startowy lub utwórz dysk z danymi i najpierw rozpakuj te pliki image a potem każdy plik z rozpakowanego image wgrywaj do dysku startowego lu dysku z danymi i jak będzie prosić o wybrania na czym ma to zapisać to zmień z płyty <domyślnie jest> na image i żeby ci nagrało na image a potem otwórz alkochol 120% i wgraj obraz płyty image który zrobiłeś. :cool: :D :Up_to_s:

#10 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 16 Styczeń 2007 - 12:17

Zobacz postwreki, o 6 Styczeń 2007, 12:29, napisał(a):

To se zainstaluj najnowszą wersje nero expres i tam jest taka specjalna funkcja czyli utwórz dysk startowy lub utwórz dysk z danymi i najpierw rozpakuj te pliki image a potem każdy plik z rozpakowanego image wgrywaj do dysku startowego lu dysku z danymi i jak będzie prosić o wybrania na czym ma to zapisać to zmień z płyty <domyślnie jest> na image i żeby ci nagrało na image a potem otwórz alkochol 120% i wgraj obraz płyty image który zrobiłeś. :cool: :D :Up_to_s:


to se mogles napisac posta 2 lata temu :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Firekage 

  • [*] 16.02.1959-16.05.2016
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32098
  • Dołączył: Wed, 21 Cze 06

Napisany 16 Styczeń 2007 - 14:15

Zobacz postDDiablo, o 16 Styczeń 2007, 12:17, napisał(a):

to se mogles napisac posta 2 lata temu :)

:thumbup: :thumbup: Niezly sprint...2 lata po ostatnim poscie...WROC...juz 3 :E

#12 Użytkownik jest niedostępny   Glorn 

  • Mizantrop?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2721
  • Dołączył: Cz, 28 Wrz 06

Napisany 07 Kwiecień 2007 - 09:46

A ja zadam pytanko w tym temacie.Na płycie DVD(gra na ps2) mam dwie rysy mają ok. 3-4cm,są oddalone od siebie,efektem jest to,że jak wkładam płytke do ps2 i gram chwile to na jednym z filmików gra sie zacina i nie pójdzie,czy jest szansa wypalenia tego alcoholem?

#13 Użytkownik jest niedostępny   subaru49 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 210
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 25 Kwiecień 2007 - 09:09

A czy nie lepiej UltraIso??

#14 Użytkownik jest niedostępny   neevsky 

  • fanATIc HD 3850
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1240
  • Dołączył: Cz, 22 Mar 07

Napisany 28 Maj 2007 - 15:19

Alkohol jest dobry.

#15 Użytkownik jest niedostępny   jezuSS 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 233
  • Dołączył: Nd, 07 Paź 07

Napisany 11 Październik 2007 - 15:54

a niełatwiej tak NERO 8 :hmm:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych