Forum PCLab.pl: Gadu Gadu ustawienie przegladarki - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Gadu Gadu ustawienie przegladarki po kliknieciu w Link -> zamist IE zeby otwieral sie FireFox Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   olszU 

  • TDI - To Dopiero Idzie ! :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2159
  • Dołączył: Wt, 07 Lis 06

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 15:37

Witam mam pytanie. Czy da rade jakos ustawic azeby po kliknieciu w jakis link wyslany przez znajomego na gg otwieral sie on w firefoxie a nie w internet explorerze? Ie mam nie skonfigurowany nie mam flasha itp. Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 19:13

Przenoszę na życzenie.

FF jest domyślną przeglądarką? Inne linki się w FF otwierają?


Pozdrawiam.

#3 Użytkownik jest niedostępny   olszU 

  • TDI - To Dopiero Idzie ! :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2159
  • Dołączył: Wt, 07 Lis 06

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 20:35

ie nie jest domyslna przegladarka, przynajmniej w opcjach ie mam nieaktywny przycisk " ustaw jako domyslny "

#4 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 21:43

Ale ja pytałem, czy FF jest domyślną? Na Operze działa jak powinno.


Pozdrawiam.

#5 Użytkownik jest niedostępny   olszU 

  • TDI - To Dopiero Idzie ! :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2159
  • Dołączył: Wt, 07 Lis 06

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 22:22

Sprawdzilem i ustawione bylo jako domyslna przegladarka, ustawilem ponownie zrestartowalem FF i ... niestety nic nie pomoglo nadal link z gg jest przekierowywany na ie :(

#6 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 22:28

Specjalnie sprawdziłem - ustawiłem FF jako domyślną pzreglądarkę i u mnie działa jak powinno (linki w FF). Sprawdź jeszcze raz.


Pozdrawiam.

#7 Użytkownik jest niedostępny   olszU 

  • TDI - To Dopiero Idzie ! :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2159
  • Dołączył: Wt, 07 Lis 06

Napisany 14 Kwiecień 2007 - 22:47

ehh nie iwme moze cos z ta vista nie gra. Czasem gg po ponownym uruchomieniu komputera chce zeb na nowo sie logowac :|

#8 Użytkownik jest niedostępny   NaTazS 

  • The Machine
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 663
  • Dołączył: Nd, 11 Lut 07

Napisany 16 Kwiecień 2007 - 11:57

w IE:
panel sterowania / opcje internetowe / zakładka programy / odznaczyć pole „program Internet Explorer ma sprawdzić, czy jest domyślną przeglądarką”.

w firefox:
narzędzia / opcje / zaznacz pole „domyślna przeglądarka” / kliknij na przycisk „sprawdź teraz”.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Lechu1777 

  • wtajemniczony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10609
  • Dołączył: Cz, 16 Lis 06

Napisany 16 Kwiecień 2007 - 15:08

A ja, żeby nie zakładać nowego tematu zapytam:

Jak zrobić, żeby po kliknięciu w FF linku do GG otwierało się okienko w gg? Jak ja wcisne to chce pobierać, ja biore otwórz w "gg.exe." i otwiera się gg, musze wpisać hasło, ale okienko rozmowy się nie wyświetla.

#10 Użytkownik jest niedostępny   olszU 

  • TDI - To Dopiero Idzie ! :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2159
  • Dołączył: Wt, 07 Lis 06

Napisany 16 Kwiecień 2007 - 19:58

NaTazS niestety nie pomoglo :(

#11 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 16 Kwiecień 2007 - 21:32

olszU:
panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> z lewej: określ dostęp... -> niestandardowa -> rozwiń listę -> zaznacz FF jako główną przeglądarkę.
A jeśli i to Ci nie pomoże, to zainstaluj najnowsze GG.

Lechu1777:
Jeszcze nie testowałem rozwiązania, ale sprawdź coś takiego: zainstaluj dodatek IE Tab i w ustawieniach dodaj "gg:*" do uruchamiania przez silnik IE. powinno pomóc.


Pozdrawiam.

#12 Użytkownik jest niedostępny   beowulf 

  • Mam dynamicznie przydzielane IQ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4105
  • Dołączył: So, 25 Lis 06

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 06:58

A ja mam tak:
FF jako domyslna przegladarke, najnowsze GG, XP SP1 i ten sam "problem" - bo dla mnie to juz jest sredni problem, przyzwyczailem sie do kopiowania linkow z gg do FF'a :) Co do ostatniego sposobu - maly_szcz - nie mam z lewej niczego, co mogloby sie kojarzyc z "okresl dostep"

#13 Użytkownik jest niedostępny   Lechu1777 

  • wtajemniczony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10609
  • Dołączył: Cz, 16 Lis 06

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 15:15

@maly_szcz

No jest to okienko z dodawaniem witryn i co tam dodać?

Dajcie link ze stroną z takim linkiem, bo może ja mam złą strone.

Ten post był edytowany przez Lechu1777 dnia: 17 Kwiecień 2007 - 15:17


#14 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 18:41

Zobacz postbeowulf, o 17 kwietnia 2007, 07:58, napisał(a):

maly_szcz - nie mam z lewej niczego, co mogloby sie kojarzyc z "okresl dostep"

Jaki system?

Zobacz postLechu1777, o 17 kwietnia 2007, 16:15, napisał(a):

@maly_szcz
No jest to okienko z dodawaniem witryn i co tam dodać?

napisałem wyżej: gg:* ;)


Pozdrawiam.

#15 Użytkownik jest niedostępny   olszU 

  • TDI - To Dopiero Idzie ! :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2159
  • Dołączył: Wt, 07 Lis 06

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 20:00

@maly_szcz: nie dziala mi ten myk, znaczy nie moge znalezc tego ""okresl dostep"". Mam viste

Ten post był edytowany przez olszU dnia: 17 Kwiecień 2007 - 20:02


#16 Użytkownik jest niedostępny   beowulf 

  • Mam dynamicznie przydzielane IQ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4105
  • Dołączył: So, 25 Lis 06

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 20:07

Zobacz postmaly_szcz, o 17 kwietnia 2007, 19:41, napisał(a):

Jaki system?

WinXP Prof na SP1 (pewnie znowu cos dodali w SP2 :P)

#17 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 20:20

Zobacz postolszU, o 17 kwietnia 2007, 21:00, napisał(a):

Mam viste

Zobacz postbeowulf, o 17 kwietnia 2007, 21:07, napisał(a):

WinXP Prof na SP1 (pewnie znowu cos dodali w SP2 :P)

No cóż ;) SP1 już nie pamiętam, a Visty jeszcze...


Pozdrawiam.

#18 Użytkownik jest niedostępny   beowulf 

  • Mam dynamicznie przydzielane IQ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4105
  • Dołączył: So, 25 Lis 06

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 20:23

Wiesz - mnie to juz nie robi roznicy, zajrzalem na zasadzie "jak znajda rozwiazanie, to fajnie - jak nie to nie" :)
Co ciekawe - jak mam odpalone FF, to linki z gg sie otwieraja w nim. Jak wylaczone - to w IE :) (teraz sprawdzalem :))

#19 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz 

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 26016
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 20:31

Możliwe, że to błąd w SP1, albo GG.
Ja też tak miałem, że jak wyłączony Maxthon (na silniku IE), to linki otwierały się w IE, a jak włączony to w nim, ale ostatnio jakoś chyba otwierały się w Maxthonie. teraz mam FF, ale jeszcze nie sprawdzałem.


Pozdrawiam.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Lechu1777 

  • wtajemniczony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10609
  • Dołączył: Cz, 16 Lis 06

Napisany 17 Kwiecień 2007 - 20:52

Maly_szcz

Nic się nie dzieje jak klikam na link :D Wcześniej to chyba zły link brałem, ale teraz jest dobry i jak klikam to nic się nie dzieje.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych