Forum PCLab.pl: problem z aplikacja gg.exe, pomocy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

problem z aplikacja gg.exe, pomocy Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   10shu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 245
  • Dołączył: Pt, 18 Lip 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 18:40

Cytuj

jedyne co wam moge napisac w dalszym ciagu to  :help:  czyli nie wiecie jak se z tym poradzic no trudno..;( a co do tlenu to nie wiem...bo mi on do niczego nie potrzebny, ja chce gg pilnie musze sie skontaktowac z osobami tylko z gg !! teraz widze ze jestem uzalezniony bo wlasciwie nawet nie mam innego kontaktu z moimi znajomymi bo mam ich tylko nr gg, dzieki w ogolei :) 


ehhh, dobrze ci radza... na poczatek zainstaluj najnowszego tlena... potem w konfiguracji zalacz polaczenie z systemem GG wpisz swoj numer gg potem haslo zaimportuj kontakty z gg i po krzyku... i masz o wiele wiecej niz w GG, a juz nie mowie o pluginach - mozna niezle podrasowac tlena... od bardzo dawna uzywam tlena a wiekszosc moich znajomych jest na GG i jakos nie mam najniejszych problemow z polaczeniem sie z nimi...

#22 Użytkownik jest niedostępny   10shu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 245
  • Dołączył: Pt, 18 Lip 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 18:43

Cytuj

czesiu: ale w tlenie nie prześlesz plików pomiędzy tlenem a użytkownikiem gg.


mylisz sie, wystarczy zaintalowac plugin o nazwie: ppft (aktualna wersja to: 0.0.1.1)
Do pobrania stad: http://www.tlen.pl/k.../files/ppft.zip

EDIT: update URL.

[Edytowane: 26/4/2004 przez 10shu]

#23 Użytkownik jest niedostępny   poiu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 26 Kwi 04

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 18:47

skanowalem i nic tych plikow z bledami dotyczacymi gg.exe nie da sie przeskanowac :/ ale sie wkurzylem !!

#24 Użytkownik jest niedostępny   10shu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 245
  • Dołączył: Pt, 18 Lip 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 18:55

Cytuj

skanowalem i nic tych plikow z bledami dotyczacymi gg.exe nie da sie przeskanowac :/ ale sie wkurzylem !! 


nie chcesz sluchac dobrych rad... to baw sie :D

#25 Użytkownik jest niedostępny   =-Mav-= 

  • Ósmy pasażer Nostromo
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 34434
  • Dołączył: So, 09 Sie 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 18:57

Cytuj

Cytuj

czesiu: ale w tlenie nie prześlesz plików pomiędzy tlenem a użytkownikiem gg.


mylisz sie, wystarczy zaintalowac plugin o nazwie: ppft (aktualna wersja to: 0.0.1.1)
Do pobrania stad: http://www.tlen.pl/k.../files/ppft.zip

EDIT: update URL.
No właśnie o to skąd to pobrać chciałem się zapytać, ale gdy dałem "quote" url się pojawił po edicie - dzięki, 10shu. :)

#26 Użytkownik jest niedostępny   poiu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 26 Kwi 04

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 19:00

ja juz znalazlem rozwiazanie, wiec teraz daje rade dla wszystkich ktorym przytrafiloby sie to samo : :] Usuń całkowicie wszystko związane z GG & PGG, restart kompa, oczyść rejestr systemu i zainstaluj ponownie wszystko tworząc nowy profil ze starym numerem (najlepiej tez zaimportuj sobie listę kontaktów z serwera)

tylko ze o co chodzi z tym oczysc rejestr systemu co tzn. ??:)

#27 Użytkownik jest niedostępny   10shu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 245
  • Dołączył: Pt, 18 Lip 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 19:33

Cytuj

]No właśnie o to skąd to pobrać chciałem się zapytać, ale gdy dałem "quote" url się pojawił po edicie - dzięki,  10shu. :)


Zaden problem, dodam tylko ze ow plugin nie tylko umozliwia przesylanie plikow do uzytkownikow GG, ale takze pozwala na przesylanie do nich obrazków w oknie rozmowy.

I od razu zamieszcze krotki opis widocznych ikonek przy nazwach w kontaktach (po zainstalowaniu omawianej wtyczki):
kółko zielone = kontakt ma npubliczne ip + brak nat lub forwardowany port
kółko pomarańczowe = kontakt jest za nat
kółko czerwone = kontakt ma wyłączone p2p
kółko szare = kontakt nie ma nas na liście

#28 Użytkownik jest niedostępny   poiu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 26 Kwi 04

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 20:12

no co tzn?

#29 Użytkownik jest niedostępny   Dersan 

  • Uwaga: psycholog!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2135
  • Dołączył: So, 25 Paź 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 20:20

A ja od kilku dni uzywam Konnekta ]http://www.konnekt.info/index.php miast gg i bardzo mi sie podoba zamiana :)
Konnekt obsluguje i gg i tlen i jabbera :) Mnie zachecono wiec i ja zachecam...
I nie mam problemow z gg.exe... :banan:
Ps. to byl moj pierwszy banan na forum :]

#30 Użytkownik jest niedostępny   jamilano 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 93
  • Dołączył: Cz, 02 Paź 03

Napisany 26 Kwiecień 2004 - 22:56

poiu....
Nie chce zapeszać ale obawiam sie ze twoje problemy z gg sie tak szybko nie skoncza. Obym sie mylił. Jak bedzie sie to powtarzac to daj znać, a sprobuje pomoc.
PS. Wsród moich znajomych juz okolo 10 osobom sie to przytrafiło(wystapil problem z aplikacją gg...).

pozdrawiam

#31 Użytkownik jest niedostępny   poiu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 26 Kwi 04

Napisany 27 Kwiecień 2004 - 15:28

jamilano tak wiec prosze o pomoc bo tak jak napisales blad wystapil ponownie:( napisz co robic jesli wiesz , bardzo prosze

#32 Użytkownik jest niedostępny   sadam 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Nd, 29 Wrz 02

Napisany 05 Maj 2004 - 11:21

Moim zdaniem problem polega na znalezieniu przyczyny tej anomalii.

Bo rozwiązania typu wyczyść rejestr + zainstaluj stare + zainstaluj na stare nowe to rozwiązanie typu wysiąść i wsiąść do zepsutego samochodu może za 3 razem zapali (a może usiąść za 4 razem na kolanach kolegi

Komputer: AthlonXP2.2; 512MB; KT4AV; GF-Ti4200
Windows 2000 sp3
Po zainstalowaniu GG6.0 i uruchomieniu wyświetla się komunikat:
"GG.exe wygenerował błędy i Windows musi zamknąć aplikację. Uruchom program raz jeszcze."
Na komunikacie jest przycisk Anuluj - zwykle po jakimś czasie zmienia się na OK ale w przypadku tego komunikatu jest ciągle Anuluj - po kliknięciu system staje (przestaje działać mysz, klawiatura) dopiero twardy reset powoduje ponowne uruchomienie, ale co z tego jak na starcie systemu ładuje się GG - sytuacja się powtarza.

acha, może mi ktoś powiedzieć jak wyczyścić rejestr od wpisów GG ? :)

#33 Użytkownik jest niedostępny   Anc 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 113
  • Dołączył: Pt, 05 Mar 04

Napisany 05 Maj 2004 - 13:29

Mi się to też przydarzyło. U mnie za pierwszym razem pomogło jedynie zresetowanie. Ale na kompie koleżanek przeinstalowywałem, czyściłem i ciągle błąd. I tlen też się nie mógł połączyć. Ale w końcu zaskoczyło (choć podobno znów sa problemy [:/] ). No więc problem jest prawdopodobnie po stronie serwera. A swoja drogą ciekawe co to za aktualizacje w tym gg, bo to zdaje się tylko nowe reklamy [:/]

#34 Użytkownik jest niedostępny   piku 

  • Głaskacz kanarków
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1045
  • Dołączył: Wt, 27 Kwi 04

Napisany 05 Maj 2004 - 13:43

Ja też miałem podobny problem. Reinstalacja gg i zmiana partycji nie pomagała, a tlen łączył się z gg raz na tydzień:( Trzeba jednak nie tylko usunąć sam program Gadu-Gadu, ale także jego resztki z katalogu oraz ślady gadu-gadu w c;Documents and Settings...Gadu-Gadu. Przy czym ponowna instalka gg6,0 build 141 nie pomaga:(. W końcu wynalazłem wersję 6,0 build 129 i u mnie chodzi. Próbowałem update' ować tę wersję do najnowszej, ale po zrobieniu tego wyskakuje znowu błąd gg.exe.
Co ciekawe jak za każdym razem ściągam i podana jest wielkość 1,4MB, to ja ściągam ze strony tylko 1,01MB.
Nie wiem dlaczego. Nie rozumiem dlaczego producent wprowadza felerną wersję programu:(.
Nie wiem czy nie istnieje jakiś konflikt między najnowszą wersją Gadu-Gadu, a procesorami Athlon XP, bo u znajomego też to występuje. I zrobiłem u niego tak samo jak u siebie i chodzi. Ci ze znajomych, którzy mają Intela nie mają problemów.
Pozdrawiam

#35 Użytkownik jest niedostępny   10shu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 245
  • Dołączył: Pt, 18 Lip 03

Napisany 08 Maj 2004 - 14:24

Cytuj

A ja od kilku dni uzywam Konnekta... 
I nie mam problemow z gg.exe...  :banan: 
Ps. to byl moj pierwszy banan na forum :]


Podrasowany Tlen tez spisuje sie przyzwoicie...
Dodaj obrazek
A to moj pierwszy banan :P
pzdr.

#36 Użytkownik jest niedostępny   gawler 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 385
  • Dołączył: Pt, 17 Sty 03

Napisany 08 Maj 2004 - 14:28

"Uwaga! W związku z problemami z działaniem Gadu-Gadu pod systemem Windows 2000 i XP informujemy że do poprawnej pracy należy zainstalować wszystkie uaktualnienia systemu- używając polecenia "Windows Update"" Cytat ze strony gadu gadu


[Edytowane: 8/5/2004 przez gawler]

#37 Użytkownik jest niedostępny   mistic 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Nd, 10 Sie 03

Napisany 09 Maj 2004 - 10:37

Jak używałem gg też miałem czasami takie problemy, teraz używam Konnekta i nie mam żadnych problemów. Zainstalowałem kilka wtyczek i chodzi ekstra. mam kontakty z gg, tlena yahoo i jabbera.
A do program gg 6.x już nie wróce. Twórcy tego programu poprostu olewają użytkowników i tyle.

#38 Użytkownik jest niedostępny   Niki1206 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Cz, 04 Sty 07

Napisany 04 Styczeń 2007 - 11:25

Czesc!
Mam mały problem mianowicie w gg nie mogę zmienić opcji NIE ARCHIWIZUJ WIADOMOŚCI bo gdy zaznaczę to zamyka się całe gg. I nie mogę też zablokować innej osoby ponieważ jak zaznaczę w gg żeby blokował zamknę i otworzę to gg nie pamięta polecenia zablokuj kontakt. Czy ktoś może mi pomóc proszę. :question:

#39 Użytkownik jest niedostępny   disgustipated 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 906
  • Dołączył: Nd, 12 Gru 04

Napisany 04 Styczeń 2007 - 23:06

eee aqq, tlen, gaim.

Ten post był edytowany przez disgustipated dnia: 04 Styczeń 2007 - 23:07


#40 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 05 Styczeń 2007 - 16:24

Zobacz postNiki1206, o 4 Styczeń 2007, 11:25, napisał(a):

Czesc!
Mam mały problem mianowicie w gg nie mogę zmienić opcji NIE ARCHIWIZUJ WIADOMOŚCI bo gdy zaznaczę to zamyka się całe gg. I nie mogę też zablokować innej osoby ponieważ jak zaznaczę w gg żeby blokował zamknę i otworzę to gg nie pamięta polecenia zablokuj kontakt. Czy ktoś może mi pomóc proszę. :question:

Prwadopodobnie ustawiłes folder C:\Documents and Settings\Użytkownik\Gadu-Gadu jako ukryty. Miałem kiedyś taki probelm i własnie to było jego powodem.

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych