Forum PCLab.pl: Wolfenstein (2009) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (58 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wolfenstein (2009) Sequel Hitu z przed lat

#961 Użytkownik jest niedostępny   Dragon92 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 187
  • Dołączył: Pn, 21 Kwi 08

Napisany 28 Sierpień 2009 - 16:39

Dzięki udało się :)

#962 Użytkownik jest niedostępny   p1et Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3524
  • Dołączył: Cz, 14 Sie 08

Napisany 28 Sierpień 2009 - 19:42

Zobacz postziCk_lodz, o 28 Sierpień 2009, 15:35, napisał(a):

Em... masz taką stalową bramę, a za nią hasał sobie taki mutant jak w szpitalu? Jeżeli tak to
Spoiler



A no chyba, że odrobinkę dalej - no to też jest, fakt :)


Jak go zmusisz, żeby dał do siebie podejść (będzie czekał tak jak przy poprzednim fragmencie, aż mu conieco zniszczysz) -
Spoiler



Słabiak jesteś, włącz sobie easy może, co? :E Ja po przejściu przez wrota do wymiaru woalu miałem wszystkie bronie pełne i gdyby można było jeszcze wkopać sprzed bramy to wszystko co leżało to miałbym drugie tyle :E


Zagraj se mna na multi to zobaczymy kto jest slaby :). Nie zajamowalem sie zadnym ulepszaniem mocy Veil, jedyne co ulepszalem to bronie - glownie mp43 a to wlasnie do niej nie mialem ammo w walce z tym bossem. Chcesz to zagramu na multi, a lepiej by bylo jakbys zagral ze mna w ET to by byly jajca. Gierke juz przeszdlem i jest full wypas.

EDIT: I co tak kozaczysz teraz skoro sam napisales tak:

Cytuj

Bez upgrade'u to mogłem co najwyżej ostatniego bosa posmyrać za uszkiem Ale miałem to działko z wiązką dezintegrującą wymaksowane i bardzo szybko chłopak pękł
wiec ja nie mialem broni, w ktorej mialem najlepszy upgrade, mialem tylko 1 serie do mp40 z upgradem to sie zesrac moglem i musialem sobie radzic z innych broni bez updgradu

Ten post był edytowany przez p1et dnia: 28 Sierpień 2009 - 21:34


#963 Użytkownik jest niedostępny   serenity15 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Cz, 16 Cze 05

Napisany 29 Sierpień 2009 - 00:02

kto mi powie jak przejsc te drzwi z tym polem siłowym niebieksim w szitalu ????

#964 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 29 Sierpień 2009 - 00:04

Zobacz postserenity15, o 29 Sierpień 2009, 00:02, napisał(a):

kto mi powie jak przejsc te drzwi z tym polem siłowym niebieksim w szitalu ????

Spoiler
:P

#965 Użytkownik jest niedostępny   yaro- Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 29 Sie 09

Napisany 29 Sierpień 2009 - 00:08

Zobacz posthydro2, o 29 Sierpień 2009, 01:04, napisał(a):

Spoiler
:P


u mnie jest to samo. pole siłowe w szpitalu nadal działa mimo że pozabijałem wszystkich, wrota woalu się rozpadły a ten szalejący gruby potwór zniknął i był mały filmik. Kryształ też zebrałem. Pole siłowe cały czas aktywne. jak się je wyłącza ???

Ten post był edytowany przez yaro- dnia: 29 Sierpień 2009 - 00:13


#966 Użytkownik jest niedostępny   ziCk_lodz Ikona

  • Cham, burak i prostak + życiowa pierdoła
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21510
  • Dołączył: So, 26 Sie 06

Napisany 29 Sierpień 2009 - 00:09

Zobacz postp1et, o 28 Sierpień 2009, 19:42, napisał(a):

EDIT: I co tak kozaczysz teraz skoro sam napisales tak: wiec ja nie mialem broni, w ktorej mialem najlepszy upgrade, mialem tylko 1 serie do mp40 z upgradem to sie zesrac moglem i musialem sobie radzic z innych broni bez updgradu

MP40 zupgradeowany też miałem, ale to lipa :E Nie miałem MP43, a tym wyrzynałem wszystkich niemców na swojej drodze - bez żadnego upgrade - a działko sobie ulepszałem, bo może się przyda. Efekt był taki, że ostatniego gościa rozłożyłem w tępie szybszym niz ustawa przewiduje - bo się składał jak scyzoryk. A ze smyraniem chodziło o pierwszy fragment - przez osłonę... potem nie ma kryształu osłony i problem znika.

Ten post był edytowany przez ziCk_lodz dnia: 29 Sierpień 2009 - 00:15


#967 Użytkownik jest niedostępny   serenity15 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Cz, 16 Cze 05

Napisany 29 Sierpień 2009 - 00:13

Zobacz posthydro2, o 29 Sierpień 2009, 00:04, napisał(a):

Spoiler
:P

który koles :P jak tam nikogo prucz 2 wiezniów nie zostało reszta pouciekała lub zabici :D

#968 Użytkownik jest niedostępny   ziCk_lodz Ikona

  • Cham, burak i prostak + życiowa pierdoła
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21510
  • Dołączył: So, 26 Sie 06

Napisany 29 Sierpień 2009 - 00:14

Zobacz postp1et, o 28 Sierpień 2009, 19:42, napisał(a):

Chcesz to zagramu na multi, a lepiej by bylo jakbys zagral ze mna w ET to by byly jajca.

Może w coś bardziej cywilizowanego? ET mi zbrzydło jakieś 4 lata temu... naprawdę :] Np. CSS? Powiedziałbym CoD1/2/4, ale już się dawno pozbyłem swoich egzemplarzy...

#969 Użytkownik jest niedostępny   YATASHI Ikona

  • Obrońca MS i EA
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4572
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 29 Sierpień 2009 - 08:03

Naprzeciwko portalu bd takie coś za szybą i tam bd dźwignia xD

#970 Użytkownik jest niedostępny   sebog Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: So, 29 Sie 09

Napisany 29 Sierpień 2009 - 08:56

stanąłem w miejscu gdzie Gen.Zetta biega ( lata ) miedzy trzema generatorami mocy i za cholere nie wiem jak go rozwalic
pewnie jest to proste ale poprosze o podpowiedz jaka kombinacje kto urzywal

dzieki z gory

#971 Użytkownik jest niedostępny   bonus2o Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 154
  • Dołączył: Pt, 02 Mar 07

Napisany 29 Sierpień 2009 - 09:20

Ładuj go aż osłabnie i pójdzie się doładować do któregoś z portali, wtedy szybka zmiana na bazookę i 3 strzały w niego. Portal powinien się rozlecieć. I tak z każdym portalem trzeba zrobić. No i później wykonczyc generała.
Gierka jak dla mnie świetna. Nie Grałem w poprzednie wolfy, ale ten na dla mnie świetny klimat. Muzyka oraz dźwięki bardzo dobre. Grafika świetna. Nie Chodzi o same możliwości silnika które są juz dzisiaj średniawe ale ogólnie o koncept artystyczny. Wiekszosc poziomów różni się w znaczący sposób i ma swój niepowtarzalny klimat i harakter. Tekstury również bardzo fajne. Większosc lokacju wygląda jak prawdziwe. Przeciwnicy jak na koncepcje tej strzelanki.Czyli czysty arcade również świetni. AI niejest tutaj najważniejsze, chociaz przyznam ze mogło by sie troszke lepiej zachowywac ale jest to do wybaczenia. Rózne rodzaje przeciwników trzeba wykanczac na rózne sposoby. Oczywiscie MP43 zabije wszystko no ale znacznie efektywniej dostosować bron do sytuacji i oponenta. Bosowie również zróżnicowani. Przy niektórych trzeba pogłówkować zeby dojsc jak to ich rozwalić. Fajna sprawa z kasą i upgreadami. Duży minus za sposób zdobywania kasy. Jak dla mnie przeszukiwanie wszystkich dziur zeby znalezc worek złota jest idiotyczne. Przez pierwsze 20 minut mi się podobało. Póżniej zrobiło się nużące i męczące. Nie Wspomnę już o idiotycznosci. Jaki szwab schował by worek ze złotem w pokoju szpitalnym w otwartej szafce. TO tylko jeden przykład. Koncepcja ekonomii jest jako tako dlamnie świetna, natomiast wykonanie słabiutkie. IMO powinni założyć jakieś poboczne misje. Za które dostalibysmy kase, w kilku miejscach dołożyć jakies składziki kasy. Np w zamku aż prosi się o jakiś skarbczyk czy coś. Podobnie mozna zrobić w innych lokacjach. Oczywiscie było bo to troszke niesprawiedliwe. Jak nie znajdziemy skarbca nie mamy wcale kasy no i pewnie równie wkurzające. No ale ja nie jestem producentem gier. Do nich należy rozwiązywanie takich problemów, im za to płacą. Kolejny minus to brak systemu osłon. Gra czerpie garściami z innych gier akcji, a nie wzieli jak dla mnie najmilszego elementu. Dużo fajniej i realistyczniej było by sie wychylić zza sciany i bezpiecznie pucować szwabów.
Podsumowując gra jest świetna. Juz raz przeszedłem i zamierzam zabrać się jeszcze raz.

#972 Użytkownik jest niedostępny   schwarz Ikona

  • Vocational Guidance Counsellor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3037
  • Dołączył: Wt, 02 Wrz 08

Napisany 29 Sierpień 2009 - 09:50

Zobacz postsebog, o 29 Sierpień 2009, 09:56, napisał(a):

stanąłem w miejscu gdzie Gen.Zetta biega ( lata ) miedzy trzema generatorami mocy i za cholere nie wiem jak go rozwalic
pewnie jest to proste ale poprosze o podpowiedz jaka kombinacje kto urzywal

dzieki z gory


Mam dla Ciebie trochę łatwiejszy sposób rozwalenia tego drania ;)

Spoiler


#973 Użytkownik jest niedostępny   sebog Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: So, 29 Sie 09

Napisany 29 Sierpień 2009 - 11:00

Mam dla Ciebie trochę łatwiejszy sposób rozwalenia tego drania ;)


dzieki bardzo , wieczorem przetestuje w domu
co jest dalej czy to koniec gry juz ?
btw , cyz jest gdzies info = miernik gry pokazujacy w % etap ukonczenia WOlfa ?

#974 Użytkownik jest niedostępny   p1et Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3524
  • Dołączył: Cz, 14 Sie 08

Napisany 29 Sierpień 2009 - 11:15

Mam problem bo w singla gralem na piracie (po tym jak zamowilem gre, ale chcialem juz grac) no i przeszedlem to odinstalowalem bo przyszedl mi oryginal to chce sobie w MP pograc, a nie dziala wpisanie oryginalnego cdkeya na piracie, a mam tez naped DVD zepsuty (niektore plyty czyta, niektore nie - tutaj po kilku kreskach instalacji sie zacina) no i chcialem zrobic obraz plyty, wiec zrobilem u brata na laptopie i wyslal mi go, ale daemon tools nie moze teraz odczytac tego obrazu :x. Jest moze jakis lepszy program do zrobienia tego obrazu?

#975 Użytkownik jest niedostępny   serenity15 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Cz, 16 Cze 05

Napisany 29 Sierpień 2009 - 11:32

ja dalej nie wiem jak przejsc te drzwi z barierą w szpitalu. Kto mi pomoze !!! :/

#976 Użytkownik jest niedostępny   p1et Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3524
  • Dołączył: Cz, 14 Sie 08

Napisany 29 Sierpień 2009 - 11:36

Zobacz postserenity15, o 29 Sierpień 2009, 10:32, napisał(a):

ja dalej nie wiem jak przejsc te drzwi z barierą w szpitalu. Kto mi pomoze !!! :/


Wlacz tarcze albo najpierw przebicie i jak bedzie za tym jakas czerwona beczka to strzel i pozniej dopiero tarcza, nie wiem czy to zwykla bariera ale kilka razy taka wystepowala i trzeba bylo tak zrobic.

#977 Użytkownik jest niedostępny   Wodzu PL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 481
  • Dołączył: So, 14 Sty 06

Napisany 29 Sierpień 2009 - 11:42

Wczoraj udało mi się skoczyć tą grę i muszę powiedzieć że jednak spodiewałem się czegoś wiecej po tak zacnym tytule jak Wolfenstein. Moim zdaniem Wolf RTCW był lepszy a i fabuła była ciekawsza. Co do misji w nowym Wolfie to są troszke nudne, cały czas trzeba wracać do miasta co mnie czasami irytowało. Kolejna sprawa która mnie irytowała to broń. Ciągłe jej udoskonalanie jest nieco nudne a w takiej strzelance raczej nie potrzebne. Nowa broń powinna być znajdowana na polu bitwy tak jak to miało miejsce w RTCW. Jak już jestem przy broni to muszę się doczepić o jej ilość. Jest jej zdecydowanie za mało, a ta co jest to jest raczej mało użyteczna. Nie okłamujmy się wiekszość gry poslugujemy sie mp43 oraz mp40. Na pewno zabrakło karabinu snajperskiego oraz działka szybkostrzelnego które by odpowiadało Venomovi w RTCW, który by rozrywał hitlerowców na części:) Jeśli chodzi o uber przeciwników to najprawdopodobniej brakło na nich pomysłu. Wielki robal? Co to ma być? Wtedy zastanawiałem sie czy to napewno Wolfenstein;/ W przeciwieństwie do RTCW bosowie wypadli naprawde słabo. Dla porównania przypomnijmy sobie super żołnierzy którzy potrafili strzelać rakietami i venomem oraz odpadająće od nich osłony gdy do nich strzelaliśmy. Przypomnijmy sobie te elektryczne skoczki w laboratorium które raziły prądem:) W jedynce pod koniec każdego etapu mieliśmy do czynienia z wyjątkowym potworem, który miał wyjątkowe zdolności ataku. Ci co grali napewno pamietają i wiedzą o co mi chodzi. Kolejna sprawa o której już wyzej wspomniałem to fabuła. Jest nieco nudna i monotonna a producent prawdopodobnie oglądał film Star Gate;). Każda misja wyglada tak samo, zabić wszytko co sie rusza albo zniszczyć jakiś cel. W 1 np. mieliśmy wyelminować dowództwo, przekradać sie niezauważeni do bazy wroga żeby nie właczyć alarmu co było jakimś urozmaiceniem itp:))Nie było tam jakiś wrót do swiata czarnego słonca co czyniło poprzednika jak gdyby bardziej realnego:) Jeśli już jestem przy tym czarnym słoncu to grzechem by było nie wspomnieć o tym kólku w lewym dolnym rogu, któremu zawdzieczamy rózne zdolności zowiącym sie Woalem:))Niby fajna rzecz ale czy napewno w takiej grze jak Wolfeinstein? Ostatnia wada która mi przychodzi do głowy to muzyka. W RTCW muzyka wywoływała emocje, czuło sie klimat gry, niestety w 2 tego brakuje.
Podsumowywująć nowa gra Activision nie jest zła. Potrafi wciągnąć i zaciekawić jednak fani RTCW mogą czuć sie nią rozczarowani. Oceniająć tą gre w porównianiu do jedynki w skali 5 stopniowej dam jej 4:))

serenity15 przez te drzwi trzeba przejść na spowolnieniu. Pole co jakiś czas gaśnie, wtedy wciskasz 4 i przechodzisz:) Powodzenia

Ten post był edytowany przez Wodzu PL dnia: 29 Sierpień 2009 - 11:51


#978 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 29 Sierpień 2009 - 11:55

Gry się nie ocenia w skali 1-5 jak w szkole, ale widzę, że na wielu portalach o tym zapominają :P

#979 Użytkownik jest niedostępny   p1et Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3524
  • Dołączył: Cz, 14 Sie 08

Napisany 29 Sierpień 2009 - 12:00

Zobacz posthydro2, o 29 Sierpień 2009, 10:55, napisał(a):

Gry się nie ocenia w skali 1-5 jak w szkole, ale widzę, że na wielu portalach o tym zapominają :P


No wlasnie, bezsensowna jest taka skala bo nie mozna precyzyjnie okreslic na jaka gra zalsuguje ocene i nie wiem czemu niektore serwisy maja taka skale.

#980 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 29 Sierpień 2009 - 12:01

Gry ocenia się w skali 1-10 :)

  • (58 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych