Stowarzyszenie Fimowców Polskich jest organizacją zbiorowego zarządzania prawami autorów i producentów audiowizualnych, działającą w oparciu o ustawę z dnia 4 lutego 1994 r. o prawach autorskich i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) oraz decyzję Ministra właściwego do spraw kultury i dziedzictwa narodowego (decyzja z 28.02.2003 r. nr DP.WPA.024/36/03/ik).
W związku z faktem, iż za pośrednictwem portalu internetowego www.luzior.pl możliwe jest odtwarzanie fragmentów seriali telewizyjnych, zwracamy się z uprzejmą prośbą o przesłanie pełnego katalogu utworów audiowizualnych dostępnych w ramach zasobów portalu, jak również danych Państwa firmy.
Podkreślamy jednocześnie, iż to pole eksploatacji utworów objęte jest obowiązkiem zapłaty wynagrodzeń należnych autorom utworów audiowizualnych (art. 70 ust. 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych).
W myśl cytowanego wyżej artykułu wynagrodzenia autorskie pobierane są wyłącznie za pośrednictwem właściwej organizacji zbiorowego zarządzania prawami autorskimi lub prawami pokrewnymi.
Troche mnie to rozśmieszyło, jakie straty oni mają z tego powodu, po drugie jak mogą mi wmawiać że ja te filmy trzymam skoro nawet nie ja je dodawałem na np. youtube ?

Zaloguj się

Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Ostatnie aktualności
Najnowsze pliki
CoreClub

Wróć do góry
Multi cytowanie