Forum PCLab.pl: Dyskusja ogólna - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (11 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dyskusja ogólna

#41 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 30 Sierpień 2007 - 19:37

Zobacz postlukaspl21, o 30 sierpnia 2007, 17:46, napisał(a):

pytanko w sumie do JMKSa czy to jest poprawnie dodane
chodzi o brak jakieś screna jest tylko sam checksum: 352F1590 (valid) to wystarczy

Taka forma zgłaszania wyniku jest zupełnie normalna, tj. przez "submit" w samym wPrime i tyle. Chociaż głupio jest, gdy "checksum jest invalid" :E, bo to nie wiadomo co robić w ogóle, bo tak naprawdę "shackować" :E ten plik który wPrime generuje [umożliwiający późniejsze wysłanie rezultatu] to podrobić można chyba notatnikiem nawet ;).

Ale jako, że nie można edytować tego "valid/invalid" to skoro jest valid to są 3 opcje:
a)wynik prawidłowy
b)gość ma identyczny wynik jak ktoś jeszcze i sobie valida przepisał :E
c)scrackował mechanizm generowania sumy kontrolnej :E

Konkluzja: jeśli jest sam z danym czasem to jest 99% szans na to, że to czyste :).

Edit: przeniesienie, bo tam bardziej pasuje ;).

Ten post był edytowany przez JMKS dnia: 30 Sierpień 2007 - 20:17


#42 Użytkownik jest niedostępny   John 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 224
  • Dołączył: Pn, 06 Mar 06

Napisany 03 Wrzesień 2007 - 22:42

Mam pytanko do drogich hwbotowców. Otóż niby wszystko gra, na hwbocie nawet mój wynik jest( http://www.hwbot.org...esultId=640330), ale jakoś w sygnaturce mojego wyniku brak. Zgłosiłem ten wynik co prawda przez forum, ale bot powinien to jakoś zliczyć. Dlaczego jest jak jest? Nie wie ktoś?

Będę wdzięczny za info, bo w sumie jak tu się dalej bawić :P

#43 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 04 Wrzesień 2007 - 08:21

Gdzieś powinieneś mieć opcję użytkownika z forum, aby dopisywał wyniki dodane przez forum do Twojego konta - Options => Forum Authentication.

#44 Użytkownik jest niedostępny   John 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 224
  • Dołączył: Pn, 06 Mar 06

Napisany 04 Wrzesień 2007 - 13:21

Faktycznie...wcześniej tego nie było. No nic - czekać na nowe ramki, a potem zabieram się za kręcenie :)

#45 Użytkownik jest niedostępny   Oskaliber 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: Nd, 13 Mar 05

Napisany 07 Październik 2007 - 00:35

Mam pytanie, dopiero zaczynam sie bawic z hwbotem wiec kompletine nie kumam o co w tym chodzi, dodalem jakis tam benchmark do tego hwbota i jest on teraz na liście pomiędzy chyba 0.2 a 0.3 punkty, sam nie jest punktowany a tam ze 2 słabsze są, czemu tak jest? On musi byc jakos zmoderowany zeby dostac punkty czy co?

#46 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 07 Październik 2007 - 10:25

Przeliczanie punktów nie jest w "real-time" [tuż po dodaniu wyniku] tylko co godzinę, o wpół-do każdej zdaje się [albo o równej godzinie, nie pamiętam].

#47 Użytkownik jest niedostępny   Oskaliber 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: Nd, 13 Mar 05

Napisany 07 Październik 2007 - 13:07

Ok, juz jest. Zgarnąłem 0.1 punkta w 3DMarku 2001 na GeForce4 MX440 :E

#48 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 26 Październik 2007 - 14:03

Zobacz postJMKS, o 26 października 2007, 14:58, napisał(a):

Ba, adminem nie jestem i "nie potrafię" :E. Link do ankiety gdzieśtam jest, 2/3 głosów "w dobrą stronę" jest, ale ogólnie trochę za mało głosów jest póki co.

o stworzeniu takiego niusa już pisałem dawno temu , fajnie by było jak by do tego doszło :thumbup:
wiem że nei jesteś adminem ale masz kontakt z adminem i to ze tak powiem bezpośredni ;) ja nie widze sensu pisanie ankiet , albo na coś sie admini ( piła ) godzą albo nie , po co jakieś kilka set głosów jak połowa osób nawet nei wie na co głosuje :E
POZDRO

#49 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 26 Październik 2007 - 14:10

Ankieta jest po to, żeby właśnie rzeczonego admina przekonać, bo wg piły to są "benchmarki" głównie :P.
To nie będzie news, a artykuł cały [od powietrza, przez lód i kaskadę do azotu, od Allendale'a przez Conroe i Kentsfielda do Yorkfielda {"Penryn"}, + sprawy różne w tym HWBot oczywiście] :).

#50 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 26 Październik 2007 - 14:19

Zobacz postJMKS, o 26 października 2007, 15:10, napisał(a):

Ankieta jest po to, żeby właśnie rzeczonego admina przekonać, bo wg piły to są "benchmarki" głównie :P.
To nie będzie news, a artykuł cały [od powietrza, przez lód i kaskadę do azotu, od Allendale'a przez Conroe i Kentsfielda do Yorkfielda {"Penryn"}, + sprawy różne w tym HWBot oczywiście] :).

aha to cały akrcik :thumbup:
hmm no niby są to benchy :E ale ten dział ma znikomą oglądałność i hwbot u nas kuleje na maksa czasem przez kilkadziesiąt dni nikt tam nic nie napiszę :kwasny:
POZDRO

#51 Gość_Aidahow_*

  • Grupa: Goście

Napisany 26 Październik 2007 - 14:22

Coś zraziłem się do tego hwbot'a. Nawet 0,1 punktu nie mam :( Ale dóóół a wręcz dolina. Cholera :) Coś tu trzeba wykrzesać więcej z mojego krzemu tylko jak? W sumie to jeszcze wiekszości benchmarków nie porobiłem bo przyznam, że połowa jest mi obca ale... czasu trzeba.. czasu :)

To może Was wesprzę "chopaki" :E

Tylko póki co mam drobne problemy nad 0,1 punkta :E Ale spoko - jeszcze troche i na pewno się uda :)

Pomożecie? :E

#52 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 26 Październik 2007 - 14:33

Zobacz postAidahow, o 26 października 2007, 15:23, napisał(a):

To może Was wesprzę "chopaki" :E

Tylko póki co mam drobne problemy nad 0,1 punkta :E Ale spoko - jeszcze troche i na pewno się uda :)

Pomożecie? :E

no to kręcimy łobuza i dawać super pi , wprime , pifasta i smarki
jakiś problem to pisz :exclam:
POZDRO

#53 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 26 Październik 2007 - 14:37

Pozwoliłem sobie troszkę uprzątnąć, bo widzę że niepotrzebne w temacie do dyskusji o teamie się zaczęło na tematy wszelakie, starczy że na Pure jest wszystko w jednym, tu może być oddzielnie :P.

@Aidahow: benche jak sama nazwa wskazuje mają ze stabilnością tyle wspólnego co hmm... "setka" z biegiem maratońskim? Tj. masz te 100m i zapierniczasz jak głupi :E, nikogo nie obchodzi że te ustawienia są stabilne. Czyli jak masz 3,6GHz @ 1,45V stabilne to dajesz 1,55V czy coś, 4GHz czy ponad, otwierasz okno żeby nic nie spalić :P i przede wszystkim wPrime robisz bo to na Quadzie wychodzi dobrze [się liniowo skaluje z rdzeniami bo to są totalnie niezwiązane ze sobą obliczenia w sumie].

Też mnie właśnie martwiło że taka totalna cisza tutaj, jak mówię wkrótce się to mam nadzieję zmieni choć trochę [w sensie "świeżej krwi", nie tylko większego ruchu].

#54 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 19 Grudzień 2007 - 09:15

no i lecimy znowu w dół :( przydał by sie zastrzyk jakiś dobrych wyników . na pure też mało kto coś dodaje brak sprzętu . dalej ludziska pobenchmarkować :E trochę
POZDRO

#55 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 19 Grudzień 2007 - 17:25

No tak, niestety już 4 miejsce :kwasny:
U mnie jeszcze kilka sensownych rzeczy do wybenchowania, lecz aura i nawał nauki działają na mnie przygnębiająco.

Dziwię się, że mało kto tu zagląda nawet JMKS przestał....

#56 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 19 Grudzień 2007 - 18:05

Zobacz postlukaspl21, o 19 grudnia 2007, 09:15, napisał(a):

przydał by sie zastrzyk jakiś dobrych wyników

By się przydało hmm... Tri-SLI, CrossFireX i Skulltrail... ;), co proste nie jest [a w każdym raznie nie aż tak :E].

Zobacz postpablopawel, o 19 grudnia 2007, 17:25, napisał(a):

Dziwię się, że mało kto tu zagląda nawet JMKS przestał....

Jak nikt nic nie pisze... Zaglądać zaglądam, ale co z tego...
Z rzeczy na czasie, to powiem że jak nie skończę artykułu do nowego roku to go chyba nigdy nie skończę ;), więc są pewne szanse że się wkrótce ukaże [akurat święta czyli dużo czasu, tak na moje].

#57 Gość_CHimeraVirus_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2007 - 19:50

JMKS a jak z przeniesieniem hwbota do benchmarków? nadal cisza i w zwiazku ze ankieta nie poszła najlepiej siedzimy tu?

#58 Użytkownik jest niedostępny   John 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 224
  • Dołączył: Pn, 06 Mar 06

Napisany 22 Grudzień 2007 - 23:04

Mnie podcięli skrzydła, że już właściwie linuxowych wyników nie akceptują, bo działają za szybko...a miałem kilka rekordzików, w sumie sam jestem zwolennikiem tego testu. A że wiem co i jak powyłączać w linuxie by uzyskać świetny wynik to inna sprawa. No, ale trudno, usunęli to usunęli, niemniej powinni też zrobić jakąś jedyną słuszną wersję windy do testowania sprzętu, by wyniki były adekwatne, a nie że będę godzinkę system ustawiał, bo szkoda na to czasu ^^.

Co do sprzętu to kumpel sobie ostatnio sprawił całkiem niezły, niemniej nie chce kręcić zbytnio, a szkoda, bo myślę, że kilka ciekawych wyników by było.

#59 Gość_CHimeraVirus_*

  • Grupa: Goście

Napisany 24 Grudzień 2007 - 22:13

hohoho, wszystkim o/c'erom wesołych, spokojnych świąt, trafionych prezentów i dobrych wyników i WR'ek :E
<może trochę spóźnione te życzenia ale są :P >

#60 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 15 Luty 2008 - 17:51

W ramach "rozruszania" ;) towarzystwa, kilka newsów:
1. "k|ngp|n is back..."- taki oto tytuł newsa znajdziemy na stronie hwbot.org, oznacza to, ze k|ngp|n przejął koszulke lidera w ogólnym rankingu hwbot.org i hipro5 jest w opałach, zważyszy na to, że nie jest już pierwszy i No_Name traci do niego ok. 50pkt.
2. Do roboty! Do Teamu MXS ModLabs.net tracimy tylko 25pkt! A wieć nic innego tylko krecić{mój E8400 w drodze, wieć może znowu ruszę z wynikami :banan: }.

Narazie tyle, zapraszam do komentowania oraz do częstszego zaglądania do subforum hwbot.org(hwbot.org nie oznacza tylko subforum do dodawania wyników, możemy tu podyskutować, rozwiązać ew. problemy oraz wymieniać się spostrzeżeniami ;) )

EDIT: Zmiana lidera w naszym teamie- wuj rysio przegonił rybę o ponad 3pkt ;) :D

Ten post był edytowany przez pablopawel dnia: 16 Luty 2008 - 10:02


  • (11 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych