Forum PCLab.pl: Znów oziębiamy, czyli po DI przyszedł czas na LN2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Znów oziębiamy, czyli po DI przyszedł czas na LN2 plan minimum wykonany, czyli 1M na 5,16GHz <10s; czekamy na Penryna

#1 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 17:44

Posty wydzielone, więc trochę się zaczyna takim postem nie do końca na temat :P. Się naprawi :].
Czyli po prostu => vide post 3. ;) - J


No panowie(JMKS&jumson) muszę was zmartwić, dziś został pobity światowy rekord na Allendale, przez polaka o niku czesl4aw: http://valid.x86-sec...c.php?id=226964

Musicie się bardzo postarać...

Ten post był edytowany przez JMKS dnia: 11 Sierpień 2007 - 09:48


#2 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 09 Sierpień 2007 - 17:53

Zobacz postpablopawel, o 9 sierpnia 2007, 18:44, napisał(a):

No panowie(JMKS&jumson) muszę was zmartwić, dziś został pobity światowy rekord na Allendale, przez polaka o niku czesl4aw: http://valid.x86-sec...c.php?id=226964

Musicie się bardzo postarać...

no ale na lepszym procu 4500 ;) mimo wszystko prawie 5ghz ładnie :thumbup:
POZDRO

#3 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 09 Sierpień 2007 - 18:10

O, tego nie znałem (bo na E4400 o 10MHz nas ktoś pobił przedwczoraj bodaj).
Anyway - LN2 is coming... :]. To (E4500) jest naturalnie kaskada tego, któren to głosu nie ma {patrzy: przysłowia}.

Tylko bym chciał sobie E6850 wyselekcjonować (i kupić od biedy jak będzie trza, selekta się da sprzedać, cena zaporowa nie jest tak do kupna jak i do sprzedaży) - jak się jakiś sklep uda namówić to myślę że może być ciekawie.

Azot będzie poniedziałek / wtorek, tylko właśnie jeszcze nie wiem do czego by tu go wykorzystać, tj. na chwilę obecną wiem tylko że E4400 się nada (ale za to jumson będzie dopiero w weekend, nie wiem czy się azot "uchowa" :E :P), ale by się coś jeszcze przydało - może i redakcyjnego (QX6700, X6800), a może właśnie by się E6850 udało skombinować.

#4 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 18:13

JMKS
A zrobiłeś sobie już kontenerek na ln2? Oczywiście fotorelacja z mrożenia będzie :D No i żebyś tego E6850 selekta wykombinował.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Ten post był edytowany przez pablopawel dnia: 09 Sierpień 2007 - 18:13


#5 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 09 Sierpień 2007 - 18:18

Zobacz postpablopawel, o 9 sierpnia 2007, 19:13, napisał(a):

A zrobiłeś sobie już kontenerek na ln2?

Żeby to dziś :].
http://forum.pclab.p...o...t&p=4011102

Zobacz postpablopawel, o 9 sierpnia 2007, 19:13, napisał(a):

Oczywiście fotorelacja z mrożenia będzie

Idealnie to by było artykulik zrobić z tego [tj. ogólnie z zabawy LN2, bo tego jeszcze nie było, niekoniecznie z bicia WR, tylko ogólnie dymiąca rura, pół mobo zaszronione itp ;)], wkrótce zobaczę czy da radę :).

#6 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 18:33

Cytuj

Idealnie to by było artykulik zrobić z tego [tj. ogólnie z zabawy LN2, bo tego jeszcze nie było, niekoniecznie z bicia WR, tylko ogólnie dymiąca rura, pół mobo zaszronione itp ], wkrótce zobaczę czy da radę .

No fajnie by było, bo na pclabie jeszcze nigdy ln2 w praktyce nikt nie pokazywał :D {a w teorii oczywiście: http://pclab.pl/art27772-4.html }

A no widzę kontenerek zrobiony, zapomniałem :P

Taki mały OT: Skąd ty takie selekty kombinujesz?? Bo chyba na pclabie to nie :E

Ten post był edytowany przez pablopawel dnia: 09 Sierpień 2007 - 18:37


#7 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 09 Sierpień 2007 - 18:56

Zobacz postpablopawel, o 9 sierpnia 2007, 19:33, napisał(a):

No fajnie by było, bo na pclabie jeszcze nigdy ln2 w praktyce nikt nie pokazywał

Właśnie o tym mówię, że tego jeszcze nie było, a mogłoby być ;). A jako, że ostatnio seria takich artów się pojawiła, to byłaby to w sumie naturalna kontynuacja :).

Zobacz postpablopawel, o 9 sierpnia 2007, 19:33, napisał(a):

Taki mały OT: Skąd ty takie selekty kombinujesz?? Bo chyba na pclabie to nie :E

Właśnie sęk w tym że jeszcze żadnego nie wykombinowałem (nigdy).
Dobrze by było jakiś sklep skłonny do współpracy znaleźć (bo bym chciał z 5 sztuk [najlepiej z różnych serii, jeśli tyle mają] przetestować po ok. 30min zanim tego odpowiedniego wybiorę), parę pomysłów mam, ale pewności że się uda - nie.

Tj. sam Lab też coś ma (2xX6800, ale one mnie trochę odrzucają bo B1 [~5% wolniejsze], a pod lodem tego jednego co widziałem to furory nie robił, choć od biedy mógłby być; i QX6700 chyba - ten byłby ciekawy [ale to B3, trochę wolniejszy choć nie aż tak], zwłaszcza na płytę bez modów [~1,82V dostępne "tylko"], bo Kentsfieldy wyższych V praktycznie nigdy nie potrzebują), ale z tym to bym czegoś typu rekord Polskie nie wyrobił jak sądzę (a ambicje są załóżmy - bo przy LN2 już wymówek nie ma ;)).

#8 Użytkownik jest niedostępny   dszywala 

  • Title in progress . .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12421
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 04

Napisany 09 Sierpień 2007 - 19:01

Zobacz postpablopawel, o 9 sierpnia 2007, 18:44, napisał(a):

No panowie(JMKS&jumson) muszę was zmartwić, dziś został pobity światowy rekord na Allendale, przez polaka o niku czesl4aw: http://valid.x86-sec...c.php?id=226964

Musicie się bardzo postarać...
:rotfl:
To przecie ryba z ppc

#9 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 19:13

Cytuj

To przecie ryba z ppc

Wcisnij na ten link co podałem. "Submitted by czesl4f - PurePC.pl "
Owszem ryba zrobił, ale czesl4w'a proc{tak jak u nas tzn. jumson'a proc, a JMKS kręcił}

@JMKS
A no ze sklepem się dogadać :P Mogła by redakcja się dogadać, wtedy to byś dostał na 100% :D

EDIT: Poszukujesz jeszcze ludzi do 32M? Bo może ja za tydzień(nowy komp) jakąś sensowną ustrzele jak mój E6750 pójdzię na ~ 4GHz na powietrzu. No i oczywiście jak będę miał chłodzenie{tzn. Infinity, bo praktychnie całą kasę wydałem na kompa, ale zobaczę co da się zrobić :D}

Ten post był edytowany przez pablopawel dnia: 09 Sierpień 2007 - 19:32


#10 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 09 Sierpień 2007 - 19:40

To nie jest tak, ze nagle nie poszukuję, tylko po prostu tamto z lekka wygasło (dyskusja). Kup P5K vanilla to na chłodzenie starczy, teraz się chyba na Abita uparłeś, tak? (1 post => na 99% P5K-Dlx; post za parę godzin => Abit :lol2:)

Co do sklepu, to spytam czy nie ma jakiegoś "zaprzyjaźniego" z redakcją, bo "by się przydał" ;).

Ten post był edytowany przez JMKS dnia: 09 Sierpień 2007 - 20:11


#11 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 20:08

Ok przedstawie wam mój zestaw:
Asus P5K Deluxe
E6750
A-Data Extreme Edition 2x1GB 800MHz CL4
PALIT 8800GTS 320MB
Be Quiet! 450W

Z tym chłodzeniem to myslę, że coś wykombinuje :D

P5K vanilla też rozważałem{no dobra, rozważam} coraz bardziej zaczyna mi się podobać. Na pewno lepsza od Abita IP35-E, na którego ledwo wchodzi Infinity. Z resztą teraz strasznie duzo problemów jest(ciągle powstające wątki "Problem z Abitem IP35-E) i w ogóle jakbym miał wybrać P5K vs. IP35-E kupiłbym P5K.

Ten post był edytowany przez pablopawel dnia: 09 Sierpień 2007 - 20:15


#12 Użytkownik jest niedostępny   jumson 

  • J team ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 863
  • Dołączył: Nd, 14 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 21:48

Co testów to JMKS zagadaj z piłą. Nie bardzo wiem na czym stoję i czy szukać mobo. Ja chcemy atakować rekord polski na 6850 mogę kupić mobaska. Ty proc ja mobo. Oczywiście P5K plus mody z mojej strony. Te 5GHZ trzeba zrobić.
Co podgrzewa atmosferę to to, że rybe sponsoruje Extremmem.pl a mi pamięci da ich przeciwnik G.skill-Poland. Proca może też gdzieś uda się wypożyczyć.

#13 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 21:59

Cytuj

Co testów to JMKS zagadaj z piłą. Nie bardzo wiem na czym stoję i czy szukać mobo. Ja chcemy atakować rekord polski na 6850 mogę kupić mobaska. Ty proc ja mobo. Oczywiście P5K plus mody z mojej strony. Te 5GHZ trzeba zrobić.
Co podgrzewa atmosferę to to, że rybe sponsoruje Extremmem.pl a mi pamięci da ich przeciwnik G.skill-Poland. Proca może też gdzieś uda się wypożyczyć.

No robi się ciekawie. Myślę, że piła pomoże i jakiś tam sprzęcik wykombinuje.
jumson, dogadałeś się z G.skill'em? Ponoć te HZ do bdb pamięci, wytrzymują mocne dovoltowanie.
No to pozdrawiam i życzę powodzenia.

P.S Czekamy na fotorelacje :D Informujecie nas na bieżąco.

#14 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:15

JMKS
W tym wątku informuj nas na bieżąco. Wrzucaj zdjęcia(koniecznie :D).
Czekamy, czekamy.

#15 Użytkownik jest niedostępny   jumson 

  • J team ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 863
  • Dołączył: Nd, 14 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:15

Cytuj

jumson, dogadałeś się z G.skill'em? Ponoć te HZ do bdb pamięci, wytrzymują mocne dovoltowanie.



Trzeba dopiąć tylko jeszcze szczegóły. Wstępna zgoda jest. Teraz to nie bardzo wiem na czym stoję. Mam zamiar jeszcze szukać Quada GT do E4400 ,a jeśli JMKS ,ja lub piła załatwi 6850 lub coś równie dobrego to kupie p5k
Fotorelacje teraz na pewno zrobię bo chce mieć z tego zdjęcia.

P.S. Podwójnie bo nie zdarzyłem się zorientować, że wydzielono nowy temacik.

#16 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:18

Sory panowie za OT ale się zapytam :D
Co radzicie wziąsć: P5K vanilla, E6850 czy P5K Deluxe i E6750?
Kurde kiedy ja tego kompa kupie??

#17 Użytkownik jest niedostępny   jumson 

  • J team ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 863
  • Dołączył: Nd, 14 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:23

Cytuj

Co radzicie wziąsć: P5K vanilla, E6850

To i pożyczyć nam E6850

#18 Użytkownik jest niedostępny   pablopawel 

  • Uzalezniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1720
  • Dołączył: Wed, 31 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:25

Cytuj

To i pożyczyć nam E6850

Też tak myślałem. Z pozyczeniem to problemów nie będzie, jak coś to śię kurierem wysle :D Jutro skoczę do sklepu i zobacze czy mają w sprzedaży E6850 i P5K.
Tylko te fazy zasilania....najwyżej jak padnie to będę miał gwarancję :D

EDIT: Tylko, ze ten mój to nie bedzie jakiś super selekt :kwasny: A wy ze sklepu możecie dorwać wyselekcjowanego...

Ten post był edytowany przez pablopawel dnia: 09 Sierpień 2007 - 22:29


#19 Użytkownik jest niedostępny   jumson 

  • J team ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 863
  • Dołączył: Nd, 14 Sty 07

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:32

Cytuj

EDIT: Tylko, ze ten mój to nie bedzie jakiś super selekt smilies/kwasny.gif A wy ze sklepu możecie dorwać wyselekcjowanego...


Mój E4400 jest ze sklepu internetowego czyli żaden selekt. Szczęście i tyle. Twój może równie dobrze robić 5.5GHZ albo więcej. Ale jak możesz wysłać kurierem to stać cię też na bilet do Warszawy.

#20 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 09 Sierpień 2007 - 22:36

Oczywiście że opcja z E6850 lepsza (ścianka mniej bolesna, nawet jeśli będzie - bo będzie niewątpliwie).
Tylko problem jest taki, że "dowolnego E6850" osobiście kupić nie zamierzam, bo to można niemal równie dobrze E6600 kupić i liczyć na szczęście.

Moja definicja "dobrego" E6850? Ścianka powietrzna >=550 i 4GHz @ 1,5V (ale realnym) załóżmy (żeby chociaż można screena zrobić, nie mówię o Orthosie od razu).

Selekta w miarę po kosztach później sprzedać uwentualnie by można, ale to tak nawiasem (bo na co mi proc za 1k [a stracić bym nie chciał ;)], gdyby nie to że system zainstalowany na 1 rdzeniu się trochę różni od takiego z wielu rdzeni to i Cel420 by mi starczał nadto :)).

  • (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych