Forum PCLab.pl: Mafia II - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (492 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 431
  • 432
  • 433
  • 434
  • 435
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Mafia II czyli kontynuacja wielkiego hitu z 2002 roku !

#8641 Użytkownik jest niedostępny   Commonmen Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 76
  • Dołączył: Wed, 04 Sie 10

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 15:47

K-low, jasne że nie do Ciebie ;) był post jakiegoś dzieciaka ,ale chyba został usunięty.

#8642 Gość_K-low_*

  • Grupa: Goście

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 15:54

Zobacz postCommonmen, o 01 Wrzesień 2010 - 15:47, napisał(a):

K-low, jasne że nie do Ciebie ;) był post jakiegoś dzieciaka ,ale chyba został usunięty.

Aha to sorki xD Co do gry to za tydzień wychodzi podobno jakiś DLC :D

P.S Mam do was pytanie znacie jakieś utwory muzyczne, które nadadzą się pod podkład do Mafi 2 ??

Ten post był edytowany przez K-low dnia: 01 Wrzesień 2010 - 16:31


#8643 Użytkownik jest niedostępny   PawciochZMC Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 80
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:00

Mam problem z dziwnym zwalnianiem animacji, szczegolnie jest to zauwazalne w budynkach. Nie sa to przycinki przez fps bo on jest zawsze ok. 40, tylko takie dziwne zwolnienia animacji co sekunde. Wie ktos moze co to moze byc?

#8644 Użytkownik jest niedostępny   Ogoniasty Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2427
  • Dołączył: So, 16 Sie 08

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:22

3 dni temu zakupiłem Mafię. Godzinę temu udało mi się ukończyć wszystkie misje i.....Wrażenia są świetne! Gra ma świetny klimat, a w dodatku dużo humorystycznych scen.
Autorzy całą zabawę schowali w filmikach ( jeżeli ich nie obejrzysz...Nie masz po co grać.) Znalazłem dużo krytyki, że grę przeszło się w 15 godzin, za krótka, a misje były bez sensu.
Po 1. Kolego : Skończ maniaczyć.
Po 2. Oglądaj filmiki to zrozumiesz ośle.

Grafika : No...7.8/10 Nie jest źle, więcej mi nie trzeba.
Dość dziwne jest to, że w każdym aucie jest tak mało powietrza w oponach. Ale wreszcie doczekałem się tego, czego w GTA doczekać się nie mogę : działające wycieraczki i kierownica! No ku*wa, mamy 2010 rok, GTA IV było zrobione w 2008 , a tam nadal takich podstaw nie ma. Mafia także dbała o szczegóły we wnętrzu auta, czego w GTA nie ma wcale.
Jeżeli jednak to prawda iż robili tą grę 6 lat, to...Mieli duże przerwy. Jednak twórców trzeba pochwalić za idealne misje. Zaczynam grę od nowa. Tym razem na "Hard" ;)

Co do końcówki gry...Nie spodziewałem się takiego zakończenia. Czyżby autorzy chcieli przekazać Nam graczom, że wyjdzie III część?

#8645 Użytkownik jest niedostępny   Tupac-Shakur Ikona

  • Representin 1980
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8552
  • Dołączył: Pt, 24 Wrz 04

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:28

Mam podobne odczucia jak na razie. Gra jest taka jaka miała być. Mam ją praktycznie od premiery a jestem dopiero w 7 rozdziale. Gram sobie na hardzie, dużo jeżdżąc, gra się nie nudzi; ktoś napisał nie ma free ride a ja tam sobie pocinam między misjami lub po skończonych, przecież można. Po za tym ile można jeździć. Klimat, grafa, optymalizacja, muzyka, scenariusz- wszystko jak dla mnie tip top.

#8646 Użytkownik jest niedostępny   vernativ Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2991
  • Dołączył: So, 07 Paź 06

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:29

Zobacz postVvAngelvV, o 01 Wrzesień 2010 - 18:22, napisał(a):

Co do końcówki gry...Nie spodziewałem się takiego zakończenia. Czyżby autorzy chcieli przekazać Nam graczom, że wyjdzie III część?


Wolę by za jakiś czas wypuścili duży dodatek, kontynuację drugiej części. Bo na Mafie III pewnie będziemy musieli znów czekać parę lat.

Ten post był edytowany przez vernativ dnia: 01 Wrzesień 2010 - 17:30


#8647 Użytkownik jest niedostępny   Hitmanek54 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 60
  • Dołączył: Wed, 01 Wrz 10

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:47

Zobacz postvernativ, o 01 Wrzesień 2010 - 17:29, napisał(a):

Wolę by za jakiś czas wypuścili duży dodatek, kontynuację drugiej części. Bo na Mafie III pewnie będziemy musieli znów czekać parę lat.


Racja, twórcy gry zapowiedzieli różne DLC, które dodadzą nowe misje. W grę nie grałem, ale kupię sobie jak cena spadnie, i zamieszczę wrażenia z gry ;)

#8648 Użytkownik jest niedostępny   vernativ Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2991
  • Dołączył: So, 07 Paź 06

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 18:15

Gdzie są save'y z tej gry ?, szukałem ale coś znaleźć nie potrafię. :)

#8649 Użytkownik jest dostępny   serwal4 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6825
  • Dołączył: Pn, 12 Lut 07

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 18:26

C/Użytkownicy/<użytkownik>/AppData (ukryty)/Local/2k Games

#8650 Użytkownik jest niedostępny   mt60 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 435
  • Dołączył: Pt, 13 Sie 10

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 18:58

Panowie ... po raz wtóry piszę...Ktoś ma już te kody z dlc od gram? :(

#8651 Użytkownik jest niedostępny   Bitrate Ikona

  • To nie to o czym myślisz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1397
  • Dołączył: Nd, 01 Maj 05

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 19:03

Gra porywająca ale zdecydowanie za krótka. Tyle powinno zajmować dopiero 30% czasu gry. Duże możliwości, wiele fabryk, rozbudowana infrastruktura tyle, że nie ma tam nic do roboty. Myślę, że teren został przygotowany na dodatek do gry, bo jak na podstawówke to jest zdecydowanie niewykorzystany.

#8652 Użytkownik jest niedostępny   TDU OWNER Ikona

  • :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4200
  • Dołączył: So, 24 Lut 07

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 19:07

Zobacz postPielecc, o 01 Wrzesień 2010 - 14:50, napisał(a):

no wlasnie najpierw podjechalem z wyklej koszuli to po pol godzinej rozkmince stwerdzilem ze moze ubior wiec pojechalem do sklepu i kupilem garnitur ale zwykly nie ten drogi ( gdzie mozna kupic tylko w jednem sklepie ) przynajmiej ja jeden tylko taki odkrylem, myslisz ze to kwestia garnituru?

Tak, myślę, że tak. Poza tym nie czytasz jeżeli nie wiesz czy to kwestia tego czy tamtego.

#8653 Użytkownik jest niedostępny   mt60 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 435
  • Dołączył: Pt, 13 Sie 10

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 19:11

Dziękuję za olewanie :P

#8654 Użytkownik jest niedostępny   fill Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 364
  • Dołączył: Wt, 14 Kwi 09

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 19:22

Zobacz postVvAngelvV, o 01 Wrzesień 2010 - 18:22, napisał(a):

Znalazłem dużo krytyki, że grę przeszło się w 15 godzin

Dokładnie to w niecałe 10 h, bez jakiegoś super zasuwania :E

Zobacz postVvAngelvV, o 01 Wrzesień 2010 - 18:22, napisał(a):

Co do końcówki gry...Nie spodziewałem się takiego zakończenia. Czyżby autorzy chcieli przekazać Nam graczom, że wyjdzie III część?

Raczej chcieli nam zakomunikować, że pojawią się jakieś płatne DLC imo.
Grało mi się bardzo przyjemnie, wszystkie misje były ciekawe (może poza tą co trzeba było uzbierać 25000$). Dodatkowo cdkeya kupiłem za 50 zł co w moim przypadku jest dużym plusem. Oceniam grę na 7.

#8655 Użytkownik jest niedostępny   vernativ Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2991
  • Dołączył: So, 07 Paź 06

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:04

Zobacz postfill, o 01 Wrzesień 2010 - 20:22, napisał(a):

wszystkie misje były ciekawe (może poza tą co trzeba było uzbierać 25000$).


Co wy macie z ta misją ? :P . Przecież w między czasie dostajemy dużo gotówki w jakieś tam misji, ja miałem już 26.600 a miałem uzbierać 27.500 czyli 900 dolarów jeszcze. Zajechałem dwa razy do Burskiego i kwota była cała.

Zobacz postserwal4, o 01 Wrzesień 2010 - 19:26, napisał(a):

C/Użytkownicy/<użytkownik>/AppData (ukryty)/Local/2k Games


Dzięki bardzo :)

Ten post był edytowany przez vernativ dnia: 01 Wrzesień 2010 - 20:02


#8656 Użytkownik jest niedostępny   adamko1 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Wed, 01 Wrz 10

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:22

czesc i czołem . Mam zamiar kupic lapka pod mafie 2 . I tutaj moi drodzy kieruje do was zapytanie. czy takie cos uciagnie tą gre?
Procesor Intel® Core™ 2 Duo 2,1 GHz
Model procesora T6500, FSB 800 MHz
Pamięć podręczna CACHE 2 MB
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 (16:9)
Pamięć RAM 3 GB, DDR2
Dysk twardy 320 GB, SATA
Model karty graficznej Radeon HD4650
Pamięć karty graficznej 1024 MB

#8657 Użytkownik jest niedostępny   vernativ Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2991
  • Dołączył: So, 07 Paź 06

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:25

Zobacz postadamko1, o 01 Wrzesień 2010 - 21:22, napisał(a):

czesc i czołem . Mam zamiar kupic lapka pod mafie 2 . I tutaj moi drodzy kieruje do was zapytanie. czy takie cos uciagnie tą gre?
Procesor Intel® Core™ 2 Duo 2,1 GHz
Model procesora T6500, FSB 800 MHz
Pamięć podręczna CACHE 2 MB
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 (16:9)
Pamięć RAM 3 GB, DDR2
Dysk twardy 320 GB, SATA
Model karty graficznej Radeon HD4650
Pamięć karty graficznej 1024 MB


Uciągnie bez problemu, oczywiście na niskich detalach.

#8658 Użytkownik jest niedostępny   adamko1 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Wed, 01 Wrz 10

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:32

to jak masz chwilke czasu przestudiuj i te lapy :
http://www.euro.com....25ew-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....-101-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....30sw-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....20-073xpl.bhtml
http://www.euro.com....006v-w7hp.bhtml

i teraz jezeli byłbys tak iprzejmy i mogłbys mi powiezdiec ktory bedzie ze tak powie najbardziej tresciwy?

#8659 Gość_K-low_*

  • Grupa: Goście

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:33

Zaupa mi ktoś plik Steam_api.dll bo coś nie mogę odpalić gry :hmm:

#8660 Użytkownik jest niedostępny   vernativ Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2991
  • Dołączył: So, 07 Paź 06

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:39

Zobacz postadamko1, o 01 Wrzesień 2010 - 21:32, napisał(a):

to jak masz chwilke czasu przestudiuj i te lapy :
http://www.euro.com....25ew-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....-101-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....30sw-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....20-073xpl.bhtml
http://www.euro.com....006v-w7hp.bhtml

i teraz jezeli byłbys tak iprzejmy i mogłbys mi powiezdiec ktory bedzie ze tak powie najbardziej tresciwy?


Z tych co podałeś to ten MSI http://www.euro.com....0-073xpl.bhtml. Ale jeśli możesz to nie kupuj w Avansie bo mają drogo. Polecam ci sklep X-KOM mają fajne laptopy w dobrych cenach, widzę że masz 2400zł na lapka. Tu masz za 100zł więcej tego MSI tylko że z i5 i 4GB ramu http://allegro.pl/ms...1200748006.html, ogólnie przejrzyj ich ofertę http://allegro.pl/sh...hp?uid=7854942. Staraj się kupić coś z i5 lub i3, koniecznie 4GB ramu ddr3 i radeonem 54xx.

Ten post był edytowany przez vernativ dnia: 01 Wrzesień 2010 - 20:44


  • (492 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 431
  • 432
  • 433
  • 434
  • 435
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych