Forum PCLab.pl: Benchmarki pod HWBot'a pod Linuxem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Benchmarki pod HWBot'a pod Linuxem konkluzja: no way...

#1 Użytkownik jest niedostępny   devil_113 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 596
  • Dołączył: Pt, 10 Lut 06

Napisany 26 Sierpień 2007 - 17:19

Czegu użyć pod Linuxem aby było punktowane na HWBocie ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 26 Sierpień 2007 - 17:28

Zobacz postdevil_113, o 26 sierpnia 2007, 18:19, napisał(a):

Czegu użyć pod Linuxem aby było punktowane na HWBocie ?

linux jak dobrze kojarze nie jest dozwolony na Hwbocie tylko winda ;)
POZDRO

#3 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5040
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 26 Sierpień 2007 - 18:08

Niby 1/32M SuperPi jest napisane że działa, ale tak naprawdę to jest martwy "przepis" i wyniki spod Linuksa są koszone równo z trawą - i słusznie, bo to nie ma sensu.
To co by miało sens to od biedy SuperPi to "zwykłe" pod Wine [bo wtedy mechanizm liczenia jest taki sam na pewno], ale to też chyba nie jest dozwolone.

#4 Użytkownik jest niedostępny   John 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 224
  • Dołączył: Pn, 06 Mar 06

Napisany 27 Sierpień 2007 - 21:43

Z jednej strony idzie się pociąć, bo to przecież głupie, pod linuksem przecież takie super pi wykonuje te same obliczenia co pod windowsem, z drugiej strony trzeba zrozumieć, bo przecież jakoś windowsa trzeba propagować, by go nie wyparto ;)

No i pozostaje teraz już tylko windows xp, na innych zbyt dobrych wyników nie zrobisz. Poza tym trzeba umieć tweakować windowsa, jest troche artykułów na ten temat, czasochłonna do tego jest to fucha, nie można napisać tak jak pod linuksem skryptu, któryby szybciutko dostrajał system do moich potrzeb.

Mnie część wyników z super_pi uznawali, ale jak już X'y kasowałem i robiłem fotki aparatem to już większość wyników była kasowana...

Trochę szkoda, bo na 2700Mhz mogę uzyskać w super_pi wyniki porównywalne do 3200Mhz pod windą...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych