Forum PCLab.pl: Windows Vista Service Pack 1 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows Vista Service Pack 1 Minirecka Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Momos1 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1601
  • Dołączył: Wed, 14 Lip 04

Napisany 28 Sierpień 2007 - 16:40

Na pewno wiele osób czekało na ten zbiór poprawek do Windows Vista. Wiele razy na forum słyszało się teksty "nie zainstaluje Visty, dopóki nie pojawi się pierwszy SP". W sumie ten dzień już prawie nadszedł.

Udało mi sie dorwać wersję beta Service Pack 1 w normalnej instalacji. Wcześniej SP1, można było zdobyć w sposób nielegalny, jako cały obraz płyty z Windows Vista z wbudowanym już servicepackiem.

Ale do rzeczy. Plik ma nazwę windows6.0-kb936330-x86 i waży 684mb. Instalacja, co jest bardzo dziwne, trwa dużo dłużej niż instalacja samego systemu ! Po całej instalacji, na partycji systemowej stracimy jakieś 2,5GB wolnego miejsca...

Jak to niby po róznych usprawnieniach systemu, które mają się pojawić wraz z SP1, powinniśmy oczekiwać jakiego kolwiek wzrostu wydajności. Czy tak jest ?
Po drugim z kolei resecie, zauważyłem, że system wstaje sporo szybciej. Praca w systemie wydaje się płynniejsza, ustabilizowało się zużycie procesora i pamięci ram. Zauważyłem też, że dysk nie chrobocze już tak jak wcześniej. Żeby nie mówić, że chrobotanie nie ustało, ale sporo się zmniejszyło (czego wymagac po 512MB ram :E )

W wyglądzie raczej nic się nie zmieniło, no oprócz napisu w prawym, dolnym rogu "Windows Vista ™ Evaluation Copy. Build 6001" :P

Wraz ze wszystkimi potrzebnymi programami, taki system zajmuje na dysku prawie 14GB :E To już lekka przesada chyba...

Dodaj obrazek

#2 Użytkownik jest niedostępny   pomaranczowy_mc Ikona

  • Сталкер
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pt, 20 Paź 06

Napisany 28 Sierpień 2007 - 17:13

Skąd dorwać jeżeli można zapytać? ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   korbelsky Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1731
  • Dołączył: Nd, 08 Kwi 07

Napisany 28 Sierpień 2007 - 19:30

http://www.vistasp1.net/ :hmm: ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Momos1 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1601
  • Dołączył: Wed, 14 Lip 04

Napisany 28 Sierpień 2007 - 19:35

To nie to, ja mam prawdziwy SP1 od microsoftu. I za bardzo nie moge powiedziec skąd go mam, ale możecie poszukać...

Ten post był edytowany przez Momos1 dnia: 28 Sierpień 2007 - 19:35


#5 Użytkownik jest niedostępny   anomalocaris Ikona

  •  
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19845
  • Dołączył: Pn, 11 Sie 03

Napisany 28 Sierpień 2007 - 19:37

Zobacz postMomos1, o 28 sierpnia 2007, 20:35, napisał(a):

To nie to, ja mam prawdziwy SP1 od microsoftu.

I prawdziwy Windows Vista NOPE :cool:

#6 Użytkownik jest niedostępny   dawid_wml Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2118
  • Dołączył: So, 24 Gru 05

Napisany 28 Sierpień 2007 - 19:46

Zobacz postMomos1, o 28 sierpnia 2007, 20:35, napisał(a):

To nie to, ja mam prawdziwy SP1 od microsoftu. I za bardzo nie moge powiedziec skąd go mam, ale możecie poszukać...



Jeżeli plik nie dotyczy regulaminu pkt.22 to mógłbyś podzielić się linkiem, w końcu jesteśmy jak rodzina :E. Gdybym powiedział, że mam link, w którym jest każda wersja Visty po PL, też byś mnie o to prosił :P Ale nikt Cie nie zmusza. "Kazał Pan musiał sam" :P

#7 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan Ikona

  • Fun & Love
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11615
  • Dołączył: Pn, 01 Lis 04

Napisany 28 Sierpień 2007 - 19:52

Hmm to powiedz teraz w jakiej skali byś porównał szybkość działania XP do Visty (bez SP1) i (z SP1 w chwili obecnej) ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Momos1 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1601
  • Dołączył: Wed, 14 Lip 04

Napisany 28 Sierpień 2007 - 20:33

Hmm co to XP to jest mała róznica.

Link był aktywny tylko 24h wiec nici z tego :/ Zostaje torrent...

#9 Użytkownik jest niedostępny   pomaranczowy_mc Ikona

  • Сталкер
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pt, 20 Paź 06

Napisany 28 Sierpień 2007 - 21:31

pewnie bobrało już spore grono ludzi i to im wystarczy bo to beta. A ja z ciekawości zapytałem bo z powodu pojawienia sie SP1 nie mam zamiaru sie przesiadać z Xp

#10 Użytkownik jest niedostępny   mrk_k Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Wed, 29 Sie 07

Napisany 29 Sierpień 2007 - 16:32

Ściągnąłem Service pack 1 do visty, jednak mam problem z jego instalacją, pojawia się komunikat:
„Windows Vista Service Pack 1 cannot be installed because it does not Apple to your system”
Co jest nie tak? Może być to związane z tym, że wcześniej zainstalowałem poprawki ze strony www.vistasp1.net?

#11 Użytkownik jest niedostępny   sakul1982 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pt, 24 Sie 07

Napisany 29 Sierpień 2007 - 16:38

Zobacz postmrk_k, o 29 sierpnia 2007, 17:32, napisał(a):

Ściągnąłem Service pack 1 do visty, jednak mam problem z jego instalacją, pojawia się komunikat:
„Windows Vista Service Pack 1 cannot be installed because it does not Apple to your system”
Co jest nie tak? Może być to związane z tym, że wcześniej zainstalowałem poprawki ze strony www.vistasp1.net?


a masz oryginalny angielski system , bo jak nie to niezainstalujesz

#12 Użytkownik jest niedostępny   mrk_k Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Wed, 29 Sie 07

Napisany 29 Sierpień 2007 - 16:45

Mam oyginalny polski, a więc wszystko jasne. Dzięki za odpowiedź.

#13 Użytkownik jest niedostępny   muszka Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 551
  • Dołączył: Pn, 25 Gru 06

Napisany 14 Wrzesień 2007 - 14:07

A czy da się zainstalowac tą bete polskiej wersji?

#14 Użytkownik jest niedostępny   wikktor Ikona

  • Knight of Seven
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2039
  • Dołączył: So, 10 Wrz 05

Napisany 16 Wrzesień 2007 - 11:06

kiedy ma wyjść pełnowartościowy sp1 ?

#15 Użytkownik jest niedostępny   Pecetowiec Ikona

  • 1101
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1331
  • Dołączył: So, 03 Gru 05

Napisany 16 Wrzesień 2007 - 11:40

Podobno na początku 2008 roku.

#16 Użytkownik jest niedostępny   xolox Ikona

  • Xolox inside
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5068
  • Dołączył: Pn, 12 Lip 04

Napisany 16 Wrzesień 2007 - 19:18

Cytuj

„Windows Vista Service Pack 1 cannot be installed because it does not Apple to your system”
mam oryginalna angielska viste home basic i tez mi wywaliulo ten komunikat . czy to mmoze miec zwiazek z ustawieniami regionalnymi?

#17 Użytkownik jest niedostępny   brzoza Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1035
  • Dołączył: Pt, 29 Lip 05

Napisany 16 Wrzesień 2007 - 19:41

ja mysle ze za duzo jablek jest w tym sp1 ;P

#18 Użytkownik jest niedostępny   wikktor Ikona

  • Knight of Seven
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2039
  • Dołączył: So, 10 Wrz 05

Napisany 22 Wrzesień 2007 - 13:18

Kurde, ale ta Vista strasznie ten dysk mieli...
Jest jakiś inny sposób niż sp1beta żeby to zmniejszyć?

#19 Użytkownik jest niedostępny   fake Ikona

  • don`t fake off
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6207
  • Dołączył: Pt, 02 Cze 06

Napisany 22 Wrzesień 2007 - 13:34

Zobacz postwikktor, o 22 września 2007, 14:18, napisał(a):

Kurde, ale ta Vista strasznie ten dysk mieli...
Jest jakiś inny sposób niż sp1beta żeby to zmniejszyć?

dokupić ram

#20 Użytkownik jest niedostępny   MajaP83 Ikona

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5867
  • Dołączył: Pt, 18 Cze 04

Napisany 22 Wrzesień 2007 - 14:04

Zobacz postwikktor, o 22 września 2007, 13:18, napisał(a):

Kurde, ale ta Vista strasznie ten dysk mieli...
Jest jakiś inny sposób niż sp1beta żeby to zmniejszyć?

poczekac pare tygodnii i samo przestanie

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych