Forum PCLab.pl: Allegro - problem z mx310. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (15 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Allegro - problem z mx310. ambros1978 Oceń temat: ****- 3 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• Stary ... ale jary :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 31 Październik 2007 - 10:55

W ubiegłym roku w kwietniu zakupiłem na allegro MYSZKĘ Logitech MX 310 od ambros1978 na 3 letniej gwarancji.

Akt 1. Mysz padła po 8 miesiącach a konkretnie lewy główny klawisz / klikał acz zaznaczenie fragmentu tekstu czy granie w COD2 stało się niemożliwe - po prostu przerywał.Trochę to trwało , od listopada do stycznia , prawie 2 miesiące ale mysz wymieniono.

Akt 2. W lipcu b.r. ta sama usterka , lewy klawisz znowu przerywa. Jako że urlop itd. wysłałem 10 sierpnia. Kilka razy pisałem , dzwoniłem - wysłali do serwisu zewnętrznego.
W końcu 21 września zaproponowali wymianę lub zwrot gotówki . Wybrałem
pieniądze bo już przy poprzedniej wymianie kupiłem A4Tech. I ..... nagle okazało się że przesyłki ode mnie nie mogą znaleźć , jak znaleźli to po 40 dniach sprawdzania NAGLE okazało się że mysz jest sprawna i oczywiście odeślą ale starą po wpłaceniu na ich konto kosztów przesyłki do mnie.

CYTATY Z MAILI

1.SZUKANIE MYSZKI : "witam, mam jeszcze takie pytanie, gdyż dostał Pan już od nas nową myszkę... stara sprawa, pamiętam i mam kwit potwierdzający wysłanie nowej myszki.
Kiedy odesłał Pan do nas tego MX310 i czy może mi Pan podesłać na maila kwit potwierdzający,
nie mam żadnego zgłoszenia ani RMA tej myszki...
póki sprawa nie wyjasni sie, przelew nie bedzie zrealizowany,"

2.ZNALAZŁA SIę : :E " dobra, poprzednia paczka sie znalazła, poczta zerwała do połowy kwit z adresem i nikt nie wiedzial co to jest, wlasnie zajrzalem do srodka i znalalzłem fakturę w raz z opisiem usterki.

Jednakże OPIS USTERKI NIE POTWIERDZIŁ SIĘ. lewy guzik myszki działa bez zarzutu, wlasnie myszki tej uzywam.

Zatem nie widze podstaw do zrealizowania gwarancji, towar zostanie odeslany do pana po uregulowaniu na nasze konto kwoty 10,50zł (koszty zwrotu sprawnego towaru do Pana).

3.GWARANCJA :kwasny: : "nie ma Pan racji, na reklamacje mamy 30dni roboczych, a w przypadku gdy towar jest z zagranicy nawet wiecej. tak czy siak zmiescilismy sie w terminie."

4.OSZCZERSTWO :kwasny: "nie bede oddawal pieniedzy naciagaczom, ktorzy nie umieja uzywac myszki." :o TO MNIE ZABOLAłO :lol2:

5.CHUCK NORRIS : :lol2: "ale Pan albo nie rozumie albo Pan udaje? ze nie przyznano reklamacji bo towar jest S-P-R-A-W-N-Y i tu nawet Chuck Norris Panu nie pomoze w wyłudzeniu od nas $. czekam na przelew 10,50zł za sprawna myszke i wysylam Panski towar."

Podpisywał się Michał Barański i na moją sugestię iż sprawę nagłośnię m.in. PL Labie skwitował : dobrze :exclam: :hmm: :hmm:

PODSUMOWANIE : Wiadomo że nie pojadę 350 km coby mu nawtykać , więc... Sąd konsumencki , wie ktoś kto zajmuje się handlem internetowym poza RZECZNIKIEM PRAW KONSUMENTA.

Posiadam kwit nadania , fakturę , korespondencję mailową i znalazłem kilka rozmów telefonicznych (dzwoniłem z pracy a pracuję w pewnym pogotowiu).Uważam że podstawą do rozwiązania umowy jest już sam czas "rozpatrywania" reklamacji , ale także i to że mysz po prostu padła. Nawiasem : czy możliwe jest aby ORGINALNY MX310 rozlatywał się po 6-8 miesiącach z takimi samymi usterkami ... mam także wątpliwości co do jej orginalności właśnie , choć wyglądała OK.

Rozpisałem się , ale żeby ambros1978 mogł się bronić wysłałem mu linka do tematu. Ja osobiście go nie polecam , a że sprzedaje sporo na allegro radzę uważać , bo co z tego że kupisz szybko jeśli potem gwarancja się ślimaczy lub wręcz olewa klientów z sieci. :mad2:

Firam jest z Gdańska .. może jakiś moderator do nich wpadnie i :whip:

Zapomniałem o sobie :E NOOKIAN

Ten post był edytowany przez syzyf dnia: 01 Sierpień 2008 - 11:13

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ja avi Ikona

• Silkroad Online player
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 11:09

ekhm... imie i nazwisko zakryj bo możesz %% dostać...

Do tematu: Dziwne żeby myszka sama sie naprawiła
Ale jednak rozwaliło mnie to że: "nie umie pan obsługiwać myszki" xD :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 11:11

Reprezentuje oficjalnie "firmę" :kwasny: ambros1978 z Gdańska więc nie widzę powodu dla zakrywania jego nazwiska

Ten post był edytowany przez syzyf dnia: 31 Październik 2007 - 11:16

#4 Użytkownik jest niedostępny   Ja avi Ikona

• Silkroad Online player
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 11:14

Zobacz postsyzyf, o 31 października 2007, 11:11, napisał(a):

Reprezentuje oficjalnie firmę więc nie widzę powodu dla zakrywania jego nazwiska

W sumie Racja ^^ ooo można mu zrobić borutę bo widzę że też z Gdańska :D

#5 Użytkownik jest niedostępny   ericsson32 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 11:35

Ten salon to OPEN z al.Jana Pawła 2 --- znajoma miała u nich składać graciaka :E na 8800ultra .... trza będzie przestrzec , to za dużo $$$ żeby ryzykować/

Wierzyć się nie chce że dzisiaj sobie ktoś tak bimba w necie .. opinia pójdzie , interes będzie trza zwinąć :Crash: i zostanie :chlup: Profilaktycznie odhaczyłem sobie w Black List w alldrogaśno :cool:

#6 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 11:52

witam ambros1978 - oczywiście mogę zamieścić zrzuty maili na wypadek posądzeń o zmyślanie / przynajmniej widać że maile czytają

Ten post był edytowany przez syzyf dnia: 31 Październik 2007 - 11:58

#7 Użytkownik jest niedostępny   ericsson32 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:00

A te maile to z kiedy , tzn ile minęło od wysyłki więcej niż 30 dni , to sprawa wygrana :E

#8 Użytkownik jest niedostępny   ambros1978 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:03

Co do szukania przesyłki:
tak to juz jest jak sie nie przestrzega procedury serwisowej, nookian wyslał towar bez nadania nr RMA (co wyraznie jest opisane w procedurze na stronie w allegro, gdzie dokonal zakupu). doszla jakas paczka z zerwanym kwitem i lezala sobie bo nikt nie wiedzial co to jest, a wystarczylo maila wyslac i na paczce mazakiem napisac rma nr ##.

Mozecie Panstawo mi wierzyc albo i nie, ale mysz jest sprawna i oryginalna - dla niedowiarkow zapraszam do naszego sklepu - mysz lezy i czeka az wlasciel odda pieniazki za transport. Mozna przyjsc, chetnie pokaze ze mysz jest OK. Mozna jej bez problemu uzywać, nic sie nie dzieje i nie zacina sie.

To ja sie pytam, czemu mamy oddac pieniadze kiedy cos jest sprawne ? nookianowi po prostu znudzila sie myszka i probuje wyludzic te pare groszy. Moglbym odpuscic temat i oddac pieniazki, to w koncu pare złotych, ale czemu firma ma tracic na ewidentej probie oszustwa i wyludzenia ?

lewy guzik dziala, moze po prostu trzeba zrobic porzadek z kompem albo kupic oryginal COD2 ?

co do czasu rozpatrywania reklamacji to nawet Pan przepisow nie zna, nie ma podanego czasu na zwrot towaru, termin w przepisach podawny jest jako "ODPOWIEDNI" w tym wypadku towar jechał az do Niemiec, bo stamtad byl kupiony. 14 dni mamy na rozpatrzenie reklamacji, czyli powiedzenie czy jest przyznana czy nie. Dodam, ze zawsze staramy sie aby serwis zrobic jak najszybciej, aby klient czekal jak najkrocej, w tym wypadku po prostu sie nie dalo a do tego okazalo sie ze towar jest sprawny.

jeszcze raz zapraszam niedowiarkow do sklepu przy AL. Jana Pawła II 4D/1

a Panu, Panie nookian obiecuje, ze sprawy tak nie zostawie, nie pozwole na bezpodstawne i publiczne obsmarowyanie zarowno mnie jak i firmy.

z powazaniem

Ambros S.C. Michał Barański

#9 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:04

Zobacz postericsson32, o 31 października 2007, 12:00, napisał(a):

A te maile to z kiedy , tzn ile minęło od wysyłki więcej niż 30 dni , to sprawa wygrana :E

Wysyłka 10.08. , później telefony a pierwsze ustalenia nt. zwrotu gotówki i rozpoczęcie poszukiwań reklamowanej myszki od 21.09. - maile są w kolejności ..ostatni z wczoraj tj.30.10

#10 Użytkownik jest niedostępny   Minotaur Ikona

• To nie jest moje prawdziwe zdjęcie
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:08

Zobacz jakiego mi kiedyś microsofta orginalnego sprzedał Zasadzka-Nick z Allegro
poprostu nówka . :pistols:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Minotaur dnia: 31 Październik 2007 - 12:25

#11 Użytkownik jest niedostępny   ambros1978 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:12

kolega minotaur PODSTAWIONY!

nigdy, przenigdy nie sprzedawalismy nikomu MYSZKI BEZPRZEWODWOEJ MICROSOFT a do tego uzywanej. w ogole nie handujemy uzywkami!!!!

skoro pokazujesz juz sprzet to ja poprosze zdjecie paragonu/faktury!!!!!!!!!!

po prostu kpina i jedna wielka zenada, jak to mozna sie obrac z resztek godnosci za pare złoty.... Panie noookian po prostu mi Pana zal.

#12 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:12

Proszę mi wierzyć TO ja tak sprawy nie zostawię.

1. Przed wysyłką dzwoniłem upewniając się co do procedur. :exclam:

2.Po wysyłce także / pan potwierdził iż ma mysz u siebie w firmie. :exclam:

3.Jeśli kwit był zerwany to jakim cudem paczka do was dotarła :lol2:

4.Myszka mi się nie znudziła / wręcz przeciwnie :P

5.Zapomniałem zainstalować myszkę w systemie :boink: :respect:

6.COD 2 oryginalny ..Write też.

7. " ... 14 dni mamy na rozpatrzenie reklamacji, czyli powiedzenie czy jest przyznana czy nie. " w przedszkolu uczą kalendarza" . :o

8.Co mnie obchodzi skąd bierzecie towar / ostatnio spaliła się u mnie karta graficzna z Chin i szok w tydzień miałem nową :lol2: ale przecież wiemy że do Chin mamy bliżej.

9.Oczywistym kuriozum są sformułowania zawarte w pańskiej korespondencji do mnie.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Minotaur Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:15

Zobacz postambros1978, o 31 października 2007, 12:12, napisał(a):

kolega minotaur PODSTAWIONY!

nigdy, przenigdy nie sprzedawalismy nikomu MYSZKI BEZPRZEWODWOEJ MICROSOFT a do tego uzywanej. w ogole nie handujemy uzywkami!!!!

skoro pokazujesz juz sprzet to ja poprosze zdjecie paragonu/faktury!!!!!!!!!!

po prostu kpina i jedna wielka zenada, jak to mozna sie obrac z resztek godnosci za pare złoty.... Panie noookian po prostu mi Pana zal.

A ty jesteś Zasadzka ? :lol2:
Chętnie z tobą pogadam . :cegla:

#14 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:18

Zobacz postambros1978, o 31 października 2007, 12:12, napisał(a):

! po prostu kpina i jedna wielka zenada, jak to mozna sie obrac z resztek godnosci za pare złoty.... Panie noookian po prostu mi Pana zal.

Chyba pan kpi ... uważa pan że moje parę złotych jest gorsze od pańskiego.

Cały czas sugerowałem polubowne załatwienie sprawy , jednak pan uznał ż pclab to zbiorowisko małolatów i gooptoków.
Proszę mi wierzyć , to forum skupia wielu bardzo dobrze zaznajomionych z wiedzą komputerową czytelników , stanowiących w swych środowiskach "szkiełko i oko" nt. sprzętu i oprogramowania.

ps. Minotaur podstawiony / w godzinę napisał jakieś 300 postów .. tego nawet Chuck nie potrafi :lol2:

#15 Użytkownik jest niedostępny   ambros1978 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:22

Zobacz postMinotaur, o 31 października 2007, 12:15, napisał(a):

A ty jesteś Zasadzka ? :lol2:
Chętnie z tobą pogadam . :cegla:

to pisz prosze troche jasniej, bo wyraznienie zasadzka nie koniecznie, na pierwszy rzut oka moze byc kogos nickiem z allegro, ja to zrozumialem tak, ze nazwales cala transakcje "zasadzka". w kazdym badz razie wyjasnione.

Zobacz postsyzyf, o 31 października 2007, 12:18, napisał(a):

Chyba pan kpi ... uważa pan że moje parę złotych jest gorsze od pańskiego.

Cały czas sugerowałem polubowne załatwienie sprawy , jednak pan uznał ż pclab to zbiorowisko małolatów i gooptoków.
Proszę mi wierzyć , to forum skupia wielu bardzo dobrze zaznajomionych z wiedzą komputerową czytelników , stanowiących w swych środowiskach "szkiełko i oko" nt. sprzętu i oprogramowania.

ps. Minotaur podstawiony / w godzinę napisał jakieś 300 postów .. tego nawet Chuck nie potrafi :lol2:

wlasnie myszki uzywam, az dziw bierze ze potrafie, sprawdzilem jeszcze raz... normalnie dziala

nie przypominam sobie, zebym nazwal pclab zbiorowiskiem małolatow i gooptakow, ma Pan bardzo wybujała wyobraznie

w kazdym badz razie dla mnie temat zamkniety

#16 Użytkownik jest niedostępny   Minotaur Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:24

Zasadzka to nik z Allegro, jak nie masz niku Zasadzka to jest git.
(W stosunku do mnie) oczywiście.

Ten post był edytowany przez Minotaur dnia: 31 Październik 2007 - 12:26

#17 Użytkownik jest niedostępny   syzyf Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:27

Zobacz postambros1978, o 31 października 2007, 12:22, napisał(a):

nie przypominam sobie, zebym nazwal pclab zbiorowiskiem małolatow i gooptakow, ma Pan bardzo wybujała wyobraznie

W którym z maili napisałem iż nagłośnię sprawę min. na pclab ... pan :lol2:
JA tematu nie zamykam , oddzwonię .. :E

Ponawiam pytanie do forumowiczów ...

KTO poza Rzecznikiem ma wpływ na przebieg transakcji internetowych :question: czy rozwiązywania problemów z sklepem internetowym.

Allegro pewnie oleje sprawę , ale co mi szkodzi napisze i do nich.

Ten post był edytowany przez syzyf dnia: 31 Październik 2007 - 12:31

#18 Użytkownik jest niedostępny   jan dzban Ikona

• Polnische banditen analphabeten
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:30

Zobacz postambros1978, o 31 października 2007, 12:03, napisał(a):

albo kupic oryginal COD2 ?

Ogólnie to sprawa jak wiele innych, ale za to to bym się wk*rwił. Dodatkowo "przedstawiciel" firmy pisze "żal mi pana"? Nie ma to jak profesjonalne podejście.

#19 Użytkownik jest niedostępny   ambros1978 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:35

Zobacz postsyzyf, o 31 października 2007, 12:27, napisał(a):

W którym z maili napisałem iż nagłośnię sprawę min. na pclab ... pan :lol2:
JA tematu nie zamykam , oddzwonię .. :E

Ponawiam pytanie do forumowiczów ...

KTO poza Rzecznikiem ma wpływ na przebieg transakcji internetowych :question: czy rozwiązywania problemów z sklepem internetowym.

Allegro pewnie oleje sprawę , ale co mi szkodzi napisze i do nich.

www.federacjakonsumentow.org --> M Y S Z K A J E S T S P R A W N A ! ! ! !

#20 Użytkownik jest niedostępny   xcynix Ikona

• Roll the bones
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Październik 2007 - 12:38

Zobacz postambros1978, o 31 października 2007, 12:22, napisał(a):

to pisz prosze troche jasniej, bo wyraznienie zasadzka nie koniecznie, na pierwszy rzut oka moze byc kogos nickiem z allegro, ja to zrozumialem tak, ze nazwales cala transakcje "zasadzka". w kazdym badz razie wyjasnione.
wlasnie myszki uzywam, az dziw bierze ze potrafie, sprawdzilem jeszcze raz... normalnie dziala

Panie Ambros. Temat mnie ani ziębi ani grzeje ale na jakiej podstawie pan stwierdza że usterki nie ma? Bo panu działa? Pan dostał zwrot z opisem usterki i ma pan odesłać myszkę do sprawdzenia w serwisie. Na podstawie opinii serwisu pan może odmówić uznania reklamacji a nie podpiąć sobie i stwierdzić że "u mnie działa"
Jeśli ma pan uprawnienia serwisowe dla tego sprzętu to pewnie wydali panu certyfikat typu:
"Firma xxxx jest upoważniona do wykonywania napraw serwisowych sprzętu xxx w okresie gwarancji."
Data, stempel i takie tam formalne

• (15 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »