Forum PCLab.pl: Spis gier na Viste - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Spis gier na Viste

#1 Użytkownik jest niedostępny   Niq Ikona

  • Taki tam przecinak
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1380
  • Dołączył: Nd, 09 Wrz 07

Napisany 09 Listopad 2007 - 22:18

Chciałbym, żebyśmy sporządzili liste gier działających na Windows Vista - dopisali jaka gra działa a jaka nie. Już wypróbowałem kilka gierek:
GTA: San Andreas, Counter Strike, Rogue Spear: Black Thorn, Gunmetal, Delta Force: Black Hawk Down, Civilization 2: Test of Time, Need For Speed: Underground, Need for Speed: Most Wanted, Enemy Territory, Savage.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Durendal Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2700
  • Dołączył: Pn, 27 Wrz 04

Napisany 09 Listopad 2007 - 22:30

kazda gra z certyfikatem Games for Windows działa pod Vista. W kazdym razie po to jest ten certyfikat. Gra przetestowana pod 32 i 64 bitowa wersja. Ja nie spotkałem sie z gra ktora by nie działa. Dziala mi i diablo2 i soldat. Nie ma zadnego problemu

Ten post był edytowany przez Durendal dnia: 09 Listopad 2007 - 22:31


#3 Gość_Cypis_01_*

  • Grupa: Goście

Napisany 09 Listopad 2007 - 22:37

Koledze Bioshock na Viscie nie działał poprawnie :E

#4 Użytkownik jest niedostępny   pawel1710 Ikona

  • Pij piwo, będziesz wielki...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4464
  • Dołączył: Cz, 24 Maj 07

Napisany 09 Listopad 2007 - 22:53

Zobacz postCypis_01, o 9 listopada 2007, 22:37, napisał(a):

Koledze Bioshock na Viscie nie działał poprawnie :E

No właśnie. Jednemu dana gra działa dobrze, innemu nie, wiec nie da się zrobić takiego spisu. W każdym bądź razie, wszystkie nowo wydawane gry są juz pisane i pod Win XP i pod Win Vista, bynajmniej tak mają podawane w wymaganiach systemowych, a ze starszymi grami moga wystepowac problemy, ale nie muszą. Najlepiej samemu przetestować:)

#5 Użytkownik jest niedostępny   TratoX Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1516
  • Dołączył: So, 24 Lip 04

Napisany 09 Listopad 2007 - 23:12

raczej mało trafny temat bo chyba każda nowa gra i lekko starsza na viście chodzi ;) chociaż mi się zdażyło że z niektórych gier żadko ale jednak wywala co się na xp praktycznie nie zdażało

#6 Użytkownik jest niedostępny   Siever Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 887
  • Dołączył: Wt, 19 Wrz 06

Napisany 09 Listopad 2007 - 23:16

Temat miałby jakikolwiek sens jakby gromadził gry które mają poważniejsze problemy na Viscie bo takich jest raczej mało..
W dodatku Vista ma być z założenia kompatybilna wstecz więc temat tym bardziej niepotrzebny.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Serenissima Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Cz, 25 Wrz 08

Napisany 25 Wrzesień 2008 - 09:31

witam mam problem z grą painkiller poniewaz instalka poszła wporządku a gry chce odpalić gre to wyskakuje jakis bład ;/ moja konfiguracja intel pentium dual core 1,86 GHz , 2GB RAM , vista Home Premium

takie oto coś sie pokazuje - "Error:could not Initialize DirectX 9 Renderer

#8 Użytkownik jest niedostępny   giez Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10544
  • Dołączył: Wed, 13 Gru 06

Napisany 25 Wrzesień 2008 - 09:33

Zobacz postSerenissima, o 25 Wrzesień 2008, 10:31, napisał(a):

witam mam problem z grą painkiller poniewaz instalka poszła wporządku a gry chce odpalić gre to wyskakuje jakis bład ;/ moja konfiguracja intel pentium dual core 1,86 GHz , 2GB RAM , vista Home Premium

takie oto coś sie pokazuje - "Error:could not Initialize DirectX 9 Renderer

directx zainstaluj nowego

#9 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23212
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 25 Wrzesień 2008 - 10:44

Zobacz postgiez, o 25 Wrzesień 2008, 10:33, napisał(a):

directx zainstaluj nowego

To nic nie da. Zainstaluj najnowszy visual basic 2005 i vredist

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych