Forum PCLab.pl: Prezentujemy swoje maszynki. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2264 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 1910
  • 1911
  • 1912
  • 1913
  • 1914
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Prezentujemy swoje maszynki. Stwórzmy mini galerię Naszych pupili...;) UWAGA! DUŻE ZDJĘCIA Oceń temat: ***** 139 Głosów

#38221 Użytkownik jest niedostępny   xeroi Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 244
  • Dołączył: Wt, 19 Lip 11

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 12:14

wow, tez takie chce...ale mojej zasilki to raczej nie ma co juz tak robic. :D Myslalem jedynie nad poprawieniem oplotu i nalozeniem jeszcze jednego lepszej jakosci jednak rowniez metoda 1oplot=1wiazka. Ile wyniosla cie ta zabawa?

#38222 Użytkownik jest niedostępny   Superplastyfikator Ikona

  • Zaczipowany przez jaszczury
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3389
  • Dołączył: Wed, 14 Lip 10

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 12:29

Zobacz postMemphis1, o 29 Czerwiec 2013 - 11:51, napisał(a):

Procesor, czy też karta graficzna też nie ma mechanicznych części :P Ot taka dygresja :P

Wentylator za to ma a się nie grzeje :E
Finac, świetnie Ci to wyszło :thumbup: teraz czas na prezentację jak to wszystko wygląda złożone do kupy. Kable skracałeś?

#38223 Użytkownik jest niedostępny   okar19 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 672
  • Dołączył: Nd, 26 Wrz 10

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 14:23

Zobacz postheat, o 29 Czerwiec 2013 - 07:56, napisał(a):

Świetne umieszczenie tego Plextor'a...

tylko kombinowałem sobie z jego umiejscowieniem i po zrobieniu zdj wsadzilem do koszyka bo tez mi nie pasowalo.........

#38224 Użytkownik jest dostępny   kicek Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Wed, 04 Wrz 02

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 15:07

Sprawny zabytek Vobis Highscreen przytargany wczoraj od kolegi, chciał go wyrzucić na śmietnik :o

  • AMD K6 233 MHz (przestawiamy 2 zworki i mamy 266 (FSB 66->75) ale się wiesza)
  • 64 MB SDRAM DIMM 66 MHz
  • Płyta FIC VA-502 w standardzie AT (wrzuciłem wczoraj najnowszy bios, jakiś modowany nawet :E)
  • Skywell Technology SKY3D 3Dfx VooDoo 1 4MB
  • Zasilacz AT Seasonic 150W
  • CD-ROM, stacja dyskietek
  • Obudowa AT
  • Brak dysku

Od siebie dodałem grafikę ATI Mach64 2MB PCI żeby go odpalić, memtesta przeszedł. Czekam na dysk to się postawi Windowsa 98SE :cool:

Obudowę z zewnątrz przetarłem na mokro, wewnątrz odkurzyłem (także bebechy zasilacza), trochę kabelki uporządkowałem, przedni panel (mocno pożółkły, na zdjęciach nie widać) miał ułamane zatrzaski to go ładnie przykręciłem, zaślepkę 5.25 z wyłamanym zaczepem wkleiłem.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#38225 Użytkownik jest dostępny   bartek19933 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2449
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 15:08

@ Legolass97

Bardzo ładnie zrobione przepusty, aż w pierwszej chwili pomyślałem, że to jakieś fabryczne :P .

#38226 Użytkownik jest dostępny   oizo76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3928
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 15:20

kicek-piekny!
Mialem nieco lepszego-k2 350,vodoo 2 -ach co to byl za sprzet!

#38227 Użytkownik jest niedostępny   Bojar94 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 234
  • Dołączył: Nd, 18 Mar 12

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 15:40

kicek, skąd jesteś? bo mam troche złomu w domu i jakby Ci czegoś brakowało to moge podrzucić ;D

#38228 Użytkownik jest niedostępny   Rothgnaar Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 69
  • Dołączył: Pt, 17 Wrz 10

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 18:51

Zobacz postkicek, o 29 Czerwiec 2013 - 15:07, napisał(a):

Sprawny zabytek Vobis Highscreen przytargany wczoraj od kolegi, chciał go wyrzucić na śmietnik :o
  • AMD K6 233 MHz (przestawiamy 2 zworki i mamy 266 (FSB 66->75) ale się wiesza)
  • 64 MB SDRAM DIMM 66 MHz
  • Płyta FIC VA-502 w standardzie AT (wrzuciłem wczoraj najnowszy bios, jakiś modowany nawet :E)
  • Skywell Technology SKY3D 3Dfx VooDoo 1 4MB
  • Zasilacz AT Seasonic 150W
  • CD-ROM, stacja dyskietek
  • Obudowa AT
  • Brak dysku
Od siebie dodałem grafikę ATI Mach64 2MB PCI żeby go odpalić, memtesta przeszedł. Czekam na dysk to się postawi Windowsa 98SE :cool: Obudowę z zewnątrz przetarłem na mokro, wewnątrz odkurzyłem (także bebechy zasilacza), trochę kabelki uporządkowałem, przedni panel (mocno pożółkły, na zdjęciach nie widać) miał ułamane zatrzaski to go ładnie przykręciłem, zaślepkę 5.25 z wyłamanym zaczepem wkleiłem.



Zobacz postoizo76, o 29 Czerwiec 2013 - 15:20, napisał(a):

kicek-piekny!Mialem nieco lepszego-k2 350,vodoo 2 -ach co to byl za sprzet!



Ja miałem wcześniejszy model - Pentium 133, 4 mb ram i grafika Cirrus Logic (zupgradeowane później do bodajże 32, dodany 3dfx 1 i s3 virge). Obudowa niemal identyczna tylko zielony znaczek z jakimś koniem i zamiast przycisku "tuning" miałem zielona, odsuwaną na bok zaślepkę z ukrytym pod nią portem RS232. Na swoje czasu to była torpeda jakich było mało w mojej okolicy :)

#38229 Użytkownik jest niedostępny   Kazik949494 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 269
  • Dołączył: Wed, 25 Sty 12

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 20:03

Zobacz postkicek, o 29 Czerwiec 2013 - 15:07, napisał(a):




Te karty są w SLI/Crossfire?

#38230 Użytkownik jest niedostępny   Jamesss Ikona

  • Oracz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1023
  • Dołączył: Cz, 24 Lip 08

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 20:11

Dodaj obrazek

Niestety troche syf w kablach, aczkolwiek na tą chwilę nic więcej zrobić nie mogę, poupychałem jak i gdzie się dało, ale wszelkie sugestie mile widziane :)
i kolorowo jak cholera, szczerze to wiem że jak na wiejskim festynie :E w dzisiejszych czasach kiedy nawet tanie płyty są kolorystycznie przemyślane wygląda to przekomicznie:D

Gigabyte łącząc niebieskie PCB z pomarańczowym coolerem bawi mnie kiedy tylko otwieram budę :) No i MSI które bije wszystko na głowę: brązowe PCB, zielone i pomarańczowe sloty ram, niebieskie, ale w różnych odcieniach PCI-E i złącza SATA, miedzianopodobne radiatory, żółte IDE, białe PCI, srebrne kondziorki, mmmm
Kiedyś inżynierowie mieli fantazje, nie to co dziś, tylko czarno-czerwony i czarno-niebieski... :E

Cytuj

Te karty są w SLI/Crossfire?

W tamtych czasach nikt o takich cudach raczej nawet nie myślał :)

Ten post był edytowany przez Jamesss dnia: 29 Czerwiec 2013 - 20:15


#38231 Użytkownik jest niedostępny   RAFALK2006 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 730
  • Dołączył: Wed, 20 Lut 08

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 20:15

Zobacz postLegolass97, o 27 Czerwiec 2013 - 21:43, napisał(a):


Dzięki wielkie Gracjan1987 za miłe słowa bo po wiadrze zimnej wody od RAFALK2006 wsparłeś mnie. :D


Spoko wiader mam pod dostatkiem, ale to czasem motywuje do wytężonej pracy :D ;)
Pomysły masz spoko a przepusty faktycznie wyszły ci jak fabryczne ;) , pracuj ciężko i podsyłaj wyniki.

Ten post był edytowany przez RAFALK2006 dnia: 29 Czerwiec 2013 - 20:16


#38232 Użytkownik jest niedostępny   yojo2 Ikona

  • ~y
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7785
  • Dołączył: Nd, 20 Sty 08

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 20:21

Zobacz postJamesss, o 29 Czerwiec 2013 - 21:11, napisał(a):

W tamtych czasach nikt o takich cudach raczej nawet nie myślał :)
Było nie było to 3DFX wymyśliło SLi :P No ale jakby nie patrzeć konfiguracja ze screena to jeszcze nie jest SLi.

Ten post był edytowany przez yojo2 dnia: 29 Czerwiec 2013 - 20:22


#38233 Użytkownik jest niedostępny   RAFALK2006 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 730
  • Dołączył: Wed, 20 Lut 08

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 20:27

Zobacz postJamesss, o 29 Czerwiec 2013 - 21:11, napisał(a):



Niestety troche syf w kablach, aczkolwiek na tą chwilę nic więcej zrobić nie mogę, poupychałem jak i gdzie się dało, ale wszelkie sugestie mile widziane :)
i kolorowo jak cholera, szczerze to wiem że jak na wiejskim festynie :E w dzisiejszych czasach kiedy nawet tanie płyty są kolorystycznie przemyślane wygląda to przekomicznie:D

Gigabyte łącząc niebieskie PCB z pomarańczowym coolerem bawi mnie kiedy tylko otwieram budę :) No i MSI które bije wszystko na głowę: brązowe PCB, zielone i pomarańczowe sloty ram, niebieskie, ale w różnych odcieniach PCI-E i złącza SATA, miedzianopodobne radiatory, żółte IDE, białe PCI, srebrne kondziorki, mmmm
Kiedyś inżynierowie mieli fantazje, nie to co dziś, tylko czarno-czerwony i czarno-niebieski... :E


Zajrzyj tu: Mój link, nasz kolega (wprawdzie to inny poziom ale możesz od niego zaczerpnąć inspiracje) zabudował fajnie piwnice i dyski, spróbuj zrobić coś w podobnym stylu a uzyskasz ukrycie przewodów za zabudową nie zapomnij jednak zadbać o wentylacje.

#38234 Użytkownik jest niedostępny   grz3chuu Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 457
  • Dołączył: So, 06 Lut 10

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 20:35

Zobacz postkicek, o 29 Czerwiec 2013 - 16:07, napisał(a):

Sprawny zabytek Vobis Highscreen przytargany wczoraj od kolegi, chciał go wyrzucić na śmietnik :o
  • AMD K6 233 MHz (przestawiamy 2 zworki i mamy 266 (FSB 66->75) ale się wiesza)
  • 64 MB SDRAM DIMM 66 MHz
  • Płyta FIC VA-502 w standardzie AT (wrzuciłem wczoraj najnowszy bios, jakiś modowany nawet :E)
  • Skywell Technology SKY3D 3Dfx VooDoo 1 4MB
  • Zasilacz AT Seasonic 150W
  • CD-ROM, stacja dyskietek
  • Obudowa AT
  • Brak dysku
Od siebie dodałem grafikę ATI Mach64 2MB PCI żeby go odpalić, memtesta przeszedł. Czekam na dysk to się postawi Windowsa 98SE :cool: Obudowę z zewnątrz przetarłem na mokro, wewnątrz odkurzyłem (także bebechy zasilacza), trochę kabelki uporządkowałem, przedni panel (mocno pożółkły, na zdjęciach nie widać) miał ułamane zatrzaski to go ładnie przykręciłem, zaślepkę 5.25 z wyłamanym zaczepem wkleiłem.
/foto/

Czysty jakby dopiero co złożony :P

#38235 Użytkownik jest niedostępny   Jamesss Ikona

  • Oracz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1023
  • Dołączył: Cz, 24 Lip 08

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 21:53

Zobacz postRAFALK2006, o 29 Czerwiec 2013 - 22:27, napisał(a):

Zajrzyj tu: Mój link, nasz kolega (wprawdzie to inny poziom ale możesz od niego zaczerpnąć inspiracje) zabudował fajnie piwnice i dyski, spróbuj zrobić coś w podobnym stylu a uzyskasz ukrycie przewodów za zabudową nie zapomnij jednak zadbać o wentylacje.


Powoli idzie zmiana konfigu, więc na razie nic nie robię, później planuje się pobawić, czyli malowanie proszkowe budy, piwnica z plexi (z zostawieniem miejsca na wentylator zasilacza - chce mieć go u góry bo panele w całym pokoju to istne siedlisko kurzu) i obudowanie z niej (ofc z miejscem na wentyle) zatok dysków, wtedy kolorystycznie wszystko pojadę w czarno złoty (asusowy), mam zamiar opleść cały zasilacz i inne kable, potem okno ze szkła jakieś sensowne zamiast dwóch niepotrzebnych miejsc na wentylatory które teraz zasłoniłem kartką :E , wycięcie w boku budy może jakiegoś ciekawego motywu. No i zastanawiałem się nad oknem na górze :) choć może jednak pójdę w wentylatory - zobaczymy jak wypadnie nowy sprzęt pod względem ciepła :)

Sporo pracy, ale część z tego już robiłem modyfikując stary komputer ;) a większa część to będzie pierwszy raz , le trzeba się rozwijać bo mam jeszcze sporo życia i konfiguracji przed sobą :)

#38236 Użytkownik jest dostępny   aerial Ikona

  • russian blue
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2603
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 22:01

Dodaj obrazek

#38237 Użytkownik jest niedostępny   CaCP3RO Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 461
  • Dołączył: Pt, 31 Sie 12

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 22:15

Zarzuć co w środku. ;)

Moja aktualna maszyna :E

Dodaj obrazek

To już przeszłośc... :Up_to_s:

Dodaj obrazek

#38238 Użytkownik jest dostępny   aerial Ikona

  • russian blue
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2603
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 22:18

W środku nic ciekawego, komputer do pracy, zasilacz bez oplotów, nie modularny, każda pcb w innym kolorze, buda czysta nie proszkowana. Ofc wszystko poukładane, filtry itp. Ale wizualnie bez szału.

#38239 Użytkownik jest niedostępny   Legolass97 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 275
  • Dołączył: Pn, 24 Wrz 12

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 22:23

Zobacz postRAFALK2006, o 29 Czerwiec 2013 - 20:15, napisał(a):

Spoko wiader mam pod dostatkiem, ale to czasem motywuje do wytężonej pracy :D ;)
Pomysły masz spoko a przepusty faktycznie wyszły ci jak fabryczne ;) , pracuj ciężko i podsyłaj wyniki.

Każda opinia jest dobra, byle by była szczera. :D Więc jak najbardziej pisz Swoje uwagi i spostrzeżenia.
Wiadomo że nikt nie będzie chwalił jak jest źle bo to się mija z celem. Pozdrawiam!

Ten post był edytowany przez Legolass97 dnia: 29 Czerwiec 2013 - 22:26


#38240 Użytkownik jest niedostępny   Finac Ikona

  • Mały, ale wariat :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1176
  • Dołączył: Pt, 26 Lis 10

Napisany 29 Czerwiec 2013 - 22:25

Zobacz postxeroi, o 29 Czerwiec 2013 - 12:14, napisał(a):

wow, tez takie chce...ale mojej zasilki to raczej nie ma co juz tak robic. :D Myslalem jedynie nad poprawieniem oplotu i nalozeniem jeszcze jednego lepszej jakosci jednak rowniez metoda 1oplot=1wiazka. Ile wyniosla cie ta zabawa?

Ciężko powiedzieć bo robiłem większe zakupy. Po przeliczeniu długości kabli wyszło około 25 PLN za oplot. Nie liczyłem pinów i zaciskarki.



Zobacz postSuperplastyfikator, o 29 Czerwiec 2013 - 12:29, napisał(a):

Wentylator za to ma a się nie grzeje :E
Finac, świetnie Ci to wyszło :thumbup: teraz czas na prezentację jak to wszystko wygląda złożone do kupy. Kable skracałeś?

Żeby w obudowie panował względny porządek musiałem je skrócić. Dla prawie idealnego efektu mogły być krótsze o 2-3 cm, ale po wstawieniu dłuższej karty graficznej (a tego nie wykluczam) staną się problemem. Musiałem więc znaleźć złoty środek.


  • (2264 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 1910
  • 1911
  • 1912
  • 1913
  • 1914
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

5 Użytkowników czyta ten temat
3 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

  1. Google,
  2. Sokolinio1992,
  3. iykDYMEK,
  4. dk08012