Forum PCLab.pl: Prezentujemy swoje maszynki. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2798 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2790
  • 2791
  • 2792
  • 2793
  • 2794
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Prezentujemy swoje maszynki. Stwórzmy mini galerię Naszych pupili...;) UWAGA! DUŻE ZDJĘCIA Oceń temat: ***** 156 Głosów

#55821 Użytkownik jest niedostępny   aerial 

  • ★★★
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6005
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 19:16

LL O11 bardzo fajnie pomyślana jest to fakt, zachowali szklany jednolity front przez który widać wnętrze, a jednocześnie jest ogromny intake od boku. Jest wprawdzie zakręt 90 stopni dla powietrza, ale na tyle dużo miejsca, że nie ma to aż takiego negatywnego wpływu. Zupełnie nie można tego porównać do sytuacji gdzie jest panel i po bokach kilku cm szczeliny i tam zakręca powietrze.

Oglądając trochę tych recenzji, jest jeszcze jeden wniosek który się nasuwa = filtry zabijają airflow. Jeżeli mamy obudowę z panelem z siatki, dziurkowaną, typu dajmy na to meshify C. Jeżeli za tym panelem z dziurek, jest filtr, to stanowi dodatkową barierę dla powietrza, i potem w testach wychodzi że są drastyczne różnice po zdjęciu filtra. Teraz zaczynają iść w rozwiązanie, że panel przedni do gęsta siatka która od razu robi za filtr. Wiadomo coś to będzie przepuszczać, ale airflow jest możliwie najlepszy.
Przykład np. phanteksa P400 w wersji A.

Dodaj obrazek

#55822 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3713
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 23:26

Możliwie najlepszy airflow to masz jak wytniesz otwory w rozmiarze wentylatorów i tyle :E

#55823 Użytkownik jest niedostępny   Kowal 

  • ¯\_(ツ)_/¯
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54496
  • Dołączył: So, 27 Mar 04

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 16:21

Zobacz postaerial, o 12 Wrzesień 2019 - 20:16, napisał(a):

Oglądając trochę tych recenzji, jest jeszcze jeden wniosek który się nasuwa = filtry zabijają airflow.
Przykład np. phanteksa P400 w wersji A.



Airflow zmniejszają nawet zwykłe kratki za/przed wentylatorami. Do tego w prawie wszystkich obudowach nie są demontowalne. Jak miałem Jonsbo JB-RM3 to wymontowałem siatkę zza tylnego wentylatora (fakt, jest ona gęsta), ale raz, że mogłem znacząco zmniejszyć jego obroty pod obciążeniem zachowując odpowiedni przepływ, a dwa generowany hałas wyraźnie się zmniejszył. W obecnym Phanteksie siatka z tyłu jest dość przewiewna, ale ciągle nie rozumiem dlaczego nie robią tych elementów w pełni demontowalnych. To by sporo ułatwiło, szczególnie jeśli chcemy mieć 2 wentylatory z przodu i jeden z tyłu, bez topu.

#55824 Użytkownik jest niedostępny   ELDER 

  • Touch of darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5387
  • Dołączył: Nd, 04 Kwi 10

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 16:56

To dlatego tniemy/modyfikujemy seryjne budy albo robimy full custom case
bo producenci uparcie trzymają się idiotycznych rozwiązań.

#55825 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3713
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 18:13

Zobacz postKowal, o 13 Wrzesień 2019 - 17:21, napisał(a):

W obecnym Phanteksie siatka z tyłu jest dość przewiewna, ale ciągle nie rozumiem dlaczego nie robią tych elementów w pełni demontowalnych.


Też tego nie rozumiem. Cooltek / Jonsbo W2 miał demontowalny ten mesh. Szczerze mówiąc, to w ogóle nie ogarniam, dlaczego na tyle obudowy jest ta siatka, która wyraźnie blokuje flow. 95-99% ludzi będzie używać tego jako exhaust.

#55826 Użytkownik jest niedostępny   Krolikz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 18:57

2700x rtx 2070
zastąpił i7 9700 oraz rtx 2070 super

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Krolikz dnia: 13 Wrzesień 2019 - 18:58


#55827 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 644
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 00:24

Zobacz postKrolikz, o 13 Wrzesień 2019 - 19:57, napisał(a):

2700x rtx 2070
zastąpił i7 9700 oraz rtx 2070 super




Kurde podoba mi się taki minimalizm !!
Choć ustawiłbym statyczne kolory ale to ja a ja jestem dziwny ;)

#55828 Użytkownik jest niedostępny   Krolikz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 13:36

Zobacz postRsNeo, o 14 Wrzesień 2019 - 00:24, napisał(a):

Kurde podoba mi się taki minimalizm !!
Choć ustawiłbym statyczne kolory ale to ja a ja jestem dziwny ;)

przy wentylach corsaira z serii LL mozna robic cuda :) jak corka zobaczla ta tecze to z pol godziny siedziala i prosila zebym zmienial "opcje" :)

calosc wyglada mniej wiecej tak :)

Dodaj obrazek

#55829 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12103
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 15:47

Zobacz postgrzech1991, o 10 Wrzesień 2019 - 21:22, napisał(a):

elementum + msi kombo xD

A z Corsair RM 550x może być? :E
Zakupiłem go i będzie w następnym tygodniu ;)

#55830 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6751
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 15:59

Zobacz postKrolikz, o 13 Wrzesień 2019 - 19:57, napisał(a):

2700x rtx 2070
zastąpił i7 9700 oraz rtx 2070 super

Dodaj obrazek

super fota, te wentyle wyglądają na niej jak by miały 200mm ;)
btw co to za buda?

#55831 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 644
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 21:57

Zobacz postKrolikz, o 14 Wrzesień 2019 - 14:36, napisał(a):

przy wentylach corsaira z serii LL mozna robic cuda :) jak corka zobaczla ta tecze to z pol godziny siedziala i prosila zebym zmienial "opcje" :)

calosc wyglada mniej wiecej tak :)



Jaki porządek ;)
U mnie na biurku stoi trzy wzmacniacze, dwa monitory, gramofon i kupa śmieci ;) A komp mam tak wielki że na biurku się nie mieści ;)

#55832 Użytkownik jest niedostępny   Krolikz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 22:21

Zobacz postgret, o 14 Wrzesień 2019 - 15:59, napisał(a):

super fota, te wentyle wyglądają na niej jak by miały 200mm ;)
btw co to za buda?


buda to Corsair Crystal Series 280X RGB :) wentyle 140stki na AIO - front 120mm :P

Zobacz postRsNeo, o 14 Wrzesień 2019 - 21:57, napisał(a):

Jaki porządek ;)
U mnie na biurku stoi trzy wzmacniacze, dwa monitory, gramofon i kupa śmieci ;) A komp mam tak wielki że na biurku się nie mieści ;)

na szczescie mam swoj tzw. "gaming room" i zona mi nie zaglada tam haha - zawsze staram sie miec porzadek im mniej "syfu" tym latwiej wszystko znalezc :). BTW. biurko 250cm dlugosci na 80 glebokosci hehe :)
co do monitorow wolalem zmienic 2 fhd na 1 34 calowy w 4k :) i od teraz jest idealnie

buda calkeim spoko - temp przyjemne AIO w trybie SILENT, nie wiem czmeu hw monitor pokazuje takie wysokie obroty jak aorus engine jest ustawiony na minimum tj 33%
btw. moze jest jakas inna apka, ktora pozwoli wylaczyc wentyle na grafice?
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Krolikz dnia: 14 Wrzesień 2019 - 22:30


#55833 Użytkownik jest dostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1826
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 20:09

Zobacz postKrolikz, o 14 Wrzesień 2019 - 22:21, napisał(a):

buda to Corsair Crystal Series 280X RGB :) wentyle 140stki na AIO - front 120mm :P

na szczescie mam swoj tzw. "gaming room" i zona mi nie zaglada tam haha - zawsze staram sie miec porzadek im mniej "syfu" tym latwiej wszystko znalezc :). BTW. biurko 250cm dlugosci na 80 glebokosci hehe :)
co do monitorow wolalem zmienic 2 fhd na 1 34 calowy w 4k :) i od teraz jest idealnie

buda calkeim spoko - temp przyjemne AIO w trybie SILENT, nie wiem czmeu hw monitor pokazuje takie wysokie obroty jak aorus engine jest ustawiony na minimum tj 33%
btw. moze jest jakas inna apka, ktora pozwoli wylaczyc wentyle na grafice?
Dodaj obrazek


34 calowy 4k? ultrawide? :E

#55834 Użytkownik jest niedostępny   Krolikz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 07:21

Zobacz postdawidoxx, o 15 Wrzesień 2019 - 20:09, napisał(a):

34 calowy 4k? ultrawide? :E

tak a dokładniej LG 34UM95-P

#55835 Użytkownik jest niedostępny   aerial 

  • ★★★
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6005
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 07:49

to jest 1440p nie 4k

#55836 Użytkownik jest niedostępny   Krolikz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 08:00

Zobacz postaerial, o 16 Wrzesień 2019 - 07:49, napisał(a):

to jest 1440p nie 4k

a to mnie chjki w bambuko zrobili :)
Dodaj obrazek

#55837 Użytkownik jest dostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1826
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 08:35

Stąd mój post - w tych proporcjach to tylko 21:9

#55838 Użytkownik jest niedostępny   aerial 

  • ★★★
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6005
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 09:14

Jakby marketingowcy do tego nie podeszli, nie da się:
1440p ultra wide: 3440x1440p = 4953600
4k tv/monitor: 3840x2160 = 8294400

4k ma 67% więcej pikseli niż 1440p ultra wide

#55839 Użytkownik jest niedostępny   duniek 

  • Kielce
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10062
  • Dołączył: Pn, 11 Gru 06

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 09:22

kazde ultraHD to 2160p ale nie kazde 4K to ultraHD :E :E :E

#55840 Użytkownik jest niedostępny   Krolikz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 06 Lut 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 11:06

Zobacz postdawidoxx, o 16 Wrzesień 2019 - 08:35, napisał(a):

Stąd mój post - w tych proporcjach to tylko 21:9



Zobacz postaerial, o 16 Wrzesień 2019 - 09:14, napisał(a):

Jakby marketingowcy do tego nie podeszli, nie da się:
1440p ultra wide: 3440x1440p = 4953600
4k tv/monitor: 3840x2160 = 8294400

4k ma 67% więcej pikseli niż 1440p ultra wide



Zobacz postduniek, o 16 Wrzesień 2019 - 09:22, napisał(a):

kazde ultraHD to 2160p ale nie kazde 4K to ultraHD :E :E :E


A WIEC CZAS ZMIENIC MONITOR...

  • (2798 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2790
  • 2791
  • 2792
  • 2793
  • 2794
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych