Zakupiłem go w Media Markt w Wrocławiu. Oczywiście nie obyło się bez problemów. Sprzedawca z działu komputery dał mi karton z monitorem i kazał iść do punktu serwisowego żebym go sobie sprawdził. W punkcie serwisowym powiedzieli że zepsuł się im kabel vga i nie mogą sprawdzić (mimo że na ladach stało 5 komputerów do wypisywania gwarancji itp.). No to wrzuciłem pudło na wózek i pojechałem z powrotem an piętro do pana od monitorów. na szczęście był na tyle kumaty ze zrozumiał o co chodzi.
Kazał mi rozpakować monitor. Nie obyło się bez problemów- po przecięciu taśmy opisanej "cut here" dostałem podstawką monitora w szczenę
Kiedy się już z wszytskim uporałem wystąpił następny problem- komputer na którym można było sprawdzić sprzęt miał kartę grafiki z niepasującymi złączami...
No to znowu monitor do kartonu i jazda pod ścianę z monitorami. Tym razem Radeon HD2600pro i Vista pokazały że nie można podpiąć jednocześnie czterdziestu monitorów przez DVI i jednego przez VGA.. Wtedy nadeszło zbawienie- znalazła się przejściówka HDMI->DVI. Zbadałem dokładnie czy nie ma bad pixeli (dziwnie sie na mnie ludzie patrzyli kiedy z nosem przy monitorze badałem każdy kolejny centymetr kwadratowy monitora.
Wszystko było ok. W niecałe pół godziny zapakowałem go do pudła i razem ze sponsorem (tatą
Teraz bardziej interesująca część.
prezentuje się świetnie - po 17" kwadracie różnica jest ogromna

kąty widzenia są bardzo dobre (najsłabiej dolny,ale to jest mankament wszystkich TN'ek)

jeśli chodzi o czerń to ciężko zrobic dobre fotki ( mam słaby aparat). Na zdjęciach z włączonym wygaszaczem ekranu:

Zakres regulacji położenia jest spory. W szczególność w płaszczyźnie góra-dół. Najsłabiej pochyla się górną krawędzią w dół, ale i tak jest lepiej niz w Samsungu 740N

Pivot wygląda co najmniej dziwnie

A teraz od du** strony. Projektanci zrobili w stopce specjalne kanały do poprowadzenia kabli- chwała im za to

Miejsce na kabelki

Teraz parę innych zdjęć, min szpanerski włącznik (jak monitor jest uśpiony to świeci na pomarańczowo), guziczki i menu

I jeszcze dwie fotki pokazujace że efekt glossy w tym monitorze jest znikomy.

Podsumowując
ZALETY:
-> jakość wykonania!!!
-> ramka jest wykonana z bardzo twardego materiału- nie ma mowy o uginaniu się
-> spory zakres regulacji położenia
-> bardzo dobre kąty widzenia (najsłabiej dolny, ale i tak jest o niebo lepiej niż na Samsungu 740N)
-> szyba jest wykonana z takiego materiału, że nawet świecąc na nią lampką halogenową nie odbija się nic.
-> profile ( ten do tekstu bardzo dobrze wyostrza najmniejsze literki:) )
->Guziczek Power (nie razi tak jak ten w Sasmungu 226BW)
-> szpanerski znaczek HDMI na ramce smilies/tongue.gif
->stosunek cena/jakość
WADY:
-> brak złącza DVI-D ( w sklepie były problemy z podłączeniem do sprawdzenia) ale mimo że aktualnie mam go połączonego przez kabel VGA to obraz jest bardzo wyraźny i ostry)
-> design obudowy jest bardzo stylowy, ale ta szpara miedzy srebrnym a czarnym kolorem na ramce zapewne będzie zbiorowiskiem dla kurzu smilies/szczerbaty.gif
-> system pakowania monitora ( potrafi być niewdzięczny dla niecierpliwych)

Zaloguj się

Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Ostatnie aktualności
Najnowsze pliki
Polecane na Onet.pl

Wróć do góry
Multi cytowanie