Forum PCLab.pl: Vectra i dekodery - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Vectra i dekodery Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   d4knez Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1842
  • Dołączył: So, 15 Kwi 06

Napisany 29 Grudzień 2007 - 19:18

Witam.

Sytuacja jest taka, posiadam TV w Vectrze, pakiet zloty, czyli HBO, HBO2, Canale + itp. Dostalem dekoder, wszystko spoko w salonie dziala. Tyle, ze chcialem podlaczyc TV u siebie w pokoju, rozdzielilem sygnal z dekodera do siebie, podlaczylem i dziala. Oczywiscie jak mozna sie domyslec na obu telewizorach jest ten sam kanal i zeby zmienic u siebie musze przejsc do salonu i tam na dekoderze zmienic. Utrudnia to ogladanie, szczegolnie gdy 2 osoby chca ogladac :P Stad moje pytanie, czy da sie w takiej sytuacji cos zrobic? Kupic inny dekoder, jakis trik myk, hax?
Wziecie drugiego dekodera od Vectry nie wchodzi w gre, poniewaz musialbym JESZCZE RAZ placic za abonament.

#2 Użytkownik jest niedostępny   maly10000 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 182
  • Dołączył: Cz, 11 Paź 07

Napisany 29 Grudzień 2007 - 19:30

Moim zdaniem nic nie zrobisz z tym, to jest właśnie minus kablówek z dekoderami. Musiałbyś dokupić 2 dekoder.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Webmaster Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: So, 29 Gru 07

Napisany 29 Grudzień 2007 - 19:35

Z tego co się orjętuję to nie ma takiej możliwości, żeby był rozdzielić sygnał na dwa telewizory. Na tej samej zasadzie działają inne platformy cyfrowe i w nich też nie ma takiej możliwości, aby oglądać różne kanały na dwóch telewizorach. Jedyna opcja to jest wziąć drugi abonament i drugi dekoder.
Pozdrawiam.

#4 Użytkownik jest niedostępny   bl@ck Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 545
  • Dołączył: Nd, 21 Lis 04

Napisany 29 Grudzień 2007 - 21:08

Dokładnie. Sam mam dekoder z Vectry i nie dasz rady nic zrobić. Pozostaje na jednym TV oglądać telewizję cyfrową, a na drugim analogową.

#5 Użytkownik jest niedostępny   d4knez Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1842
  • Dołączył: So, 15 Kwi 06

Napisany 30 Grudzień 2007 - 00:50

Tak wlasnie robie. No nic, dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze Vectra jak najszybciej prowadzi nowe dekodery (tak BOK informuje), ktore beda obslugiwaly 3 telewizory jednoczesnie.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Kobe Ikona

  • Warto być przyzwoitym
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 980
  • Dołączył: Pn, 02 Kwi 07

Napisany 30 Grudzień 2007 - 02:21

Podobną sytuacje ma w UPC. Mam C+ i chciałem podzielic sygnałał na 2 TV. Dało się, ale na obu trzeba oglądac ten sam kanał. Dawałaem nawet monterowi 50 PLN żeby mi to zrobił, ale powiedział, że się nie da.

#7 Użytkownik jest niedostępny   d4knez Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1842
  • Dołączył: So, 15 Kwi 06

Napisany 30 Grudzień 2007 - 02:49

Zobacz postKobe, o 30 grudnia 2007, 02:21, napisał(a):

Dawałaem nawet monterowi 50 PLN żeby mi to zrobił, ale powiedział, że się nie da.


Haha, no i co by tu zrobic.

#8 Użytkownik jest niedostępny   wlodstaff Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 12 Mar 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 16:57

witam wszystkich.mam maly problem a minowicie chodzi o to ze mam dekoder cyfra+ kenwood i cos jest z nim nie tak,moze podrzuci ktos jakis namiar na jakiegos magika w stolicy kto by mi go naprawl...dzwonilem juz w kilka miejsc ale to serwisy i tylko moga mi wymienic jak jest na gwarancji a on jest moja wlasnoscia i gwarancjii juz na niego nie mam....

#9 Użytkownik jest niedostępny   RHB Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Wed, 21 Lis 07

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:52

Jak poprzednicy napisali, pozostaje kupic drugi dekoder i placic za niego dodatkowy abonament.

Zobacz postd4knez, o 30 Grudzień 2007, 00:50, napisał(a):

prowadzi nowe dekodery (tak BOK informuje), ktore beda obslugiwaly 3 telewizory jednoczesnie.



Hmmm... cos wiecej moze?

#10 Użytkownik jest niedostępny   szimano Ikona

  • mamut...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1119
  • Dołączył: Wt, 15 Paź 02

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:39

Zobacz postKobe, o 30 Grudzień 2007, 02:21, napisał(a):

Dawałaem nawet monterowi 50 PLN żeby mi to zrobił, ale powiedział, że się nie da.


Nooo to sie rzuciles ! Dziwne ze ci nowego telewizora nie przyniosl :P

Szimano

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych