Forum PCLab.pl: Oglądanie Polsatu Cyfrowego na kompie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Oglądanie Polsatu Cyfrowego na kompie Mam oryginalny dekoder, płacę abonament... Jak zrobić, żeby móc ogląda Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Bayuer Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Wt, 26 Cze 07

Napisany 04 Styczeń 2008 - 22:28

Witam.
Nie zależy mi na poradach jak złamać kodowanie itp.
Płacę za Polsat Cyfrowy już od jakiegoś czasu i nie narzekam. Ostatnio sporo pracuję przy komputerze i tak się zastanawiam w jaki sposób przenieść sygnał z tunera cyfrowego do komputera? Co muszę zrobić i jak to zrobić? I czy sygnał będzie wtedy odbierany oddzielnie. Tzn. czy jak ktoś dla przykładu ustawi na tunerze sobie TV4 to czy ja mógłbym w tym czasie oglądać u siebie, np.: Discovery itp.

pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   CSM Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 219
  • Dołączył: So, 11 Wrz 04

Napisany 05 Styczeń 2008 - 11:08

Możesz doprowadzić sygnał z tunera Polsatu do komputera o ile masz przez co go "wpuścić", ale zawsze będzie to ten kanał, który masz ustawiony na tunerze. Jeżeli masz w komputerze analogową kartę telewizyjną (do telewizji naziemnej/kablówki) to najprościej będzie wyprowadzić sygnał przez modulator tunera (gniazdo antenowe out) a jeśli tuner tego nie ma, to skorzystać z pośrednictwa magnetowidu. Ewentualnie jeśli twoja karta graficzna ma dwukierunkowe gniazdo s-video in/out, to możesz kupić przejściówkę euro/s-video do tunera, nie wiem tylko czy znajdziesz odpowiednio długi kabel.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Igor_x Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 934
  • Dołączył: Wed, 25 Sie 04

Napisany 05 Styczeń 2008 - 19:29

Zobacz postBayuer, o 4 Styczeń 2008, 22:28, napisał(a):

Tzn. czy jak ktoś dla przykładu ustawi na tunerze sobie TV4 to czy ja mógłbym w tym czasie oglądać u siebie, np.: Discovery itp.

Jaki masz tuner z polsatu? Czy moze masz modul dostepu?

Ten post był edytowany przez Igor_x dnia: 05 Styczeń 2008 - 19:31


#4 Użytkownik jest niedostępny   Cybul26 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2521
  • Dołączył: Wed, 22 Sie 07

Napisany 05 Styczeń 2008 - 19:39

Wiatm. Nie chce zakladac nowego tematu wiec napsize tu ;) Od jakiegos czasu posiadam Cyfrowy Polsat i czy istnieje mozliwosc, aby ten Cyfrowy poslat byl u mnie w pokoju, w telewizorze i u moich rodzicow? Ale tak, ze oni ogladaja cos innego i ja? I co do tego jest potrzebne? ;)

#5 Użytkownik jest niedostępny   siteman Ikona

  • Taking You Forward
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1448
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 03

Napisany 05 Styczeń 2008 - 19:46

Opcja jest a jest nią splitter, który dzieli sygnał.Niezbędne jest posiadanie 2 tunerów. Podobnie w przypadku dzielenia SAT na Tv i Monitorze. Potrzebujemy splittera i tuner sat do PC.Dodatkowo do tunera SAT PC należy dokupić czytnik kart abonenckich.
TAKI

Zaznaczam, że nie mam pojęcia, czy jest to legalne.

Ten post był edytowany przez siteman dnia: 05 Styczeń 2008 - 19:48


#6 Użytkownik jest niedostępny   kamyś Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 570
  • Dołączył: Nd, 25 Mar 07

Napisany 05 Styczeń 2008 - 19:54

Po pierwsze oglądanie przez splitter jest nie legalne , a po drugie splittery nie działają z Polsatem bo w Polsacie karta jest przypisana do jednego dekodera , a na przykład w C+ trik ze splitterem działa bo kodowanie jest z Seca , a w Polasie z Nagry

#7 Użytkownik jest niedostępny   siteman Ikona

  • Taking You Forward
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1448
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 03

Napisany 05 Styczeń 2008 - 20:04

Zobacz postkamyś, o 5 Styczeń 2008, 19:54, napisał(a):

Po pierwsze oglądanie przez splitter jest nie legalne , a po drugie splittery nie działają z Polsatem bo w Polsacie karta jest przypisana do jednego dekodera , a na przykład w C+ trik ze splitterem działa bo kodowanie jest z Seca , a w Polasie z Nagry

Słusznie z C+ działa z Nagra nie...

#8 Użytkownik jest niedostępny   Igor_x Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 934
  • Dołączył: Wed, 25 Sie 04

Napisany 05 Styczeń 2008 - 20:33

Zakup tunera z 2 glowicami plus modul dostepu z polsatu cyfrowego.
Na tv ogladamy obraz z jednej glowicy, na komputerze po lanie z drugiej glowicy (teoretycznie).
Zapytaj sprzedawce, odpowie czy w praktyce jest to mozliwe.
Linki do dekodera
http://www.sklep-tvs...;products_id=78

#9 Użytkownik jest niedostępny   goly Ikona

  • this is war and we are the soldiers
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3503
  • Dołączył: So, 28 Paź 06

Napisany 05 Styczeń 2008 - 20:47

skystar 2
i wszystko jasne :cool:

#10 Użytkownik jest niedostępny   siteman Ikona

  • Taking You Forward
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1448
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 03

Napisany 06 Styczeń 2008 - 08:38

Zobacz postIgor_x, o 5 Styczeń 2008, 20:33, napisał(a):

Zakup tunera z 2 glowicami plus modul dostepu z polsatu cyfrowego.
Na tv ogladamy obraz z jednej glowicy, na komputerze po lanie z drugiej glowicy (teoretycznie).
Zapytaj sprzedawce, odpowie czy w praktyce jest to mozliwe.
Linki do dekodera
http://www.sklep-tvs...;products_id=78

próbowałem splittera wraz z modułem, który działa z każdym tunerem, ale coś nie chce za bardzo, jest jednak szansa, że da się, ale musiałem oddać moduł i nie wystarczyło czasu, aby sprawdzić to do końca.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Bayuer Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Wt, 26 Cze 07

Napisany 07 Styczeń 2008 - 15:57

Tuner to Thompson DSI30PO...

Cena tego dwugłowicego tunera jest dość spora. 899zł... Jeżeli nie ma innego sposobu to raczej to kiepski interes...

Ten post był edytowany przez Bayuer dnia: 07 Styczeń 2008 - 15:57


#12 Użytkownik jest niedostępny   look997 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 919
  • Dołączył: So, 04 Lis 06

Napisany 07 Styczeń 2008 - 18:01

Odpowiedź na to pytanie jest na stronie www.cyfrowypolsat.pl

#13 Użytkownik jest niedostępny   maciek-s7 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5505
  • Dołączył: Cz, 15 Gru 05

Napisany 07 Styczeń 2008 - 18:08

Zobacz postlook997, o 7 Styczeń 2008, 18:01, napisał(a):

Odpowiedź na to pytanie jest na stronie www.cyfrowypolsat.pl
Na stronie CP to akurat nie ma nic pożytecznego dla abonentów. :thumbdown:

#14 Użytkownik jest niedostępny   look997 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 919
  • Dołączył: So, 04 Lis 06

Napisany 07 Styczeń 2008 - 18:10

Zobacz postmaciek-s7, o 7 Styczeń 2008, 18:08, napisał(a):

Na stronie CP to akurat nie ma nic pożytecznego dla abonentów. :thumbdown:

Ale o tym jest.

A jakie kanały ma SkyStar 2?

#15 Użytkownik jest niedostępny   moonraker Ikona

  • ask me if i sparkle
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8636
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 07 Styczeń 2008 - 18:31

Zobacz postlook997, o 7 Styczeń 2008, 18:10, napisał(a):

A jakie kanały ma SkyStar 2?


jakie wgrasz takie masz :P

na te tematy to polecam odwiedzić http://laki.dvhk.pl :E

Ten post był edytowany przez moonraker dnia: 07 Styczeń 2008 - 18:32


#16 Użytkownik jest niedostępny   Igor_x Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 934
  • Dołączył: Wed, 25 Sie 04

Napisany 07 Styczeń 2008 - 21:11

Zobacz postsiteman, o 6 Styczeń 2008, 08:38, napisał(a):

próbowałem splittera wraz z modułem, który działa z każdym tunerem, ale coś nie chce za bardzo, jest jednak szansa, że da się, ale musiałem oddać moduł i nie wystarczyło czasu, aby sprawdzić to do końca.

W tym wypadku spliterem nic nie osiagniesz. Jedyna mozliwosc to wykorzystac wspomniany tuner dreambox.

#17 Użytkownik jest niedostępny   bombka Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 134
  • Dołączył: Wt, 02 Paź 07

Napisany 07 Styczeń 2008 - 22:27

ja ostatnio podlaczylem cyfrowy polsat z laptopem i dzialalo pieknie. potrzebowalem kabel z dwoch stron zakonczony 3 chinchami(1 video i 2 audio) oraz przejsciowke ktora z jednej strony miala euro a z drugiej wlasnie wejscie na te 3 chinche i svideo. euro podlaczylem do dekodera, kablem polaczylem dekoder z karta telewizyjna w laptopie i zadzialalo. w twoim przypadku mysle ze powinienes kupic przejsiowke wczesniej przeze mnie wspomniana oraz przejsciowke ktora wlozysz do tvout w karcie graficznej. polacz te 2 elementy kablem i to wszystko.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Ivox Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 07 Wrz 09

Napisany 07 Wrzesień 2009 - 19:02

witam :P myśle, ze to dobry temat na moj problem i że mi ktos pomoze, jak nie prosze o przeniesienie

mam zestaw cyfrowego polsatu hd (dekoder samsunga + antena) i próbuje go podłączyć do kompa
co najlepsze w tv mi działa, a w kompie nie bardzo... oto, co zrobiłem:
kabelek scart -> jack + x-video, podpiąłem oba do karty tv (aver tv go 007 fm plus)
i w aplikacji tv przełączam się na x-video, co widze? skaczące nikłe zielonkawe paski w okienku tv, (takie jakby była niedostrojona częstotliwość w telewizorze)
czy jest coś, co mogłem zrobić źle?
dodam, że sterownik aver mam najnowszy dostępny... może potrzebna jakaś inna aplikacja? będę wdzięczny za jakąś poradę
pzdr IvoX :D

#19 Użytkownik jest niedostępny   Ivox Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 07 Wrz 09

Napisany 14 Wrzesień 2009 - 21:49

dobra, poradziłem sobie.
dla tych co mają podobny problem:
kabelek sprzedany mi w sklepie pod nazwą scart -> svhs był w rzeczywistości kablem w drugą strone (s, czy tam x - video -> scart) ale dowiedziałem sie o tym dopiero po sprawdzeniu kilku schematów przejściówek na roznych forach i rozłożeniu kabelka na czynniki pierwsze. tak więc wyposażyłem się w uniwersalną przejściówkę in, out scart<-> s-video, 3x rca (composite + 2x cinch audio) oraz przedłużkę s-video i kabelek cinch - jack. oczywiście po załączeniu obraz czarno-biały potrzeba przestawić w ustawieniu dekodera standard wideo na odpowiedni, kolor łapie i jest wszystko OK, śmiga świetnie

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych