Forum PCLab.pl: Błąd? Czy uszkodzona karta? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Błąd? Czy uszkodzona karta? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:03

Witam!
Mam kartę Radeon 8500 kupioną jako nową na allegro.
Lecz od jakiegoś czasu powtarza sie ciągle ten sam błąd.
Pojawiają sie różnego koloru paski kropki.
Nie wiem czego to wina ale poczułem że nad kartą jest dużo ciepłego powietrza.
Proszę o porady!!!!!!! :kwasny:

#2 Użytkownik jest niedostępny   adam004 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Wt, 25 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:16

Nie dziwne ze nad karta jest wiele cieplego powietrza.
A kiedy te karte kupowales?

#3 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:19

w marcu 2007

#4 Użytkownik jest niedostępny   AviEL Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 565
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:20

Zobacz postpheon, o 12 Styczeń 2008, 20:03, napisał(a):

Pojawiają sie różnego koloru paski kropki.


A kiedy się pojawiają, podczas grania, czy przy pracy w OSie ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:22

Zobacz postAviEL, o 12 Styczeń 2008, 20:20, napisał(a):

A kiedy się pojawiają, podczas grania, czy przy pracy w OSie ?


To zależy czasem jak oglądam film czasem jak gram ale również jak sie system załaduje to się pojawiają

Ten post był edytowany przez pheon dnia: 12 Styczeń 2008 - 20:24


#6 Użytkownik jest niedostępny   adam004 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Wt, 25 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:24

Sproboj nowsze stery.

#7 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:28

Zobacz postadam004, o 12 Styczeń 2008, 20:24, napisał(a):

Sproboj nowsze stery.


Już je zmieniałem 2 razy ale to i tak nie działa

#8 Użytkownik jest niedostępny   AviEL Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 565
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:34

Jeśli nowe sterowniki nie pomogą, spróbuj starsze poszukać na necie i zainstalować...
Być może też karta była mocno podkręcona i jest uszkodzona fizycznie...
Albo może być w niej zmieniony BIOS gdzie zostały wpisane wysokie częstotliwości pracy rdzenia i pamięci i karta po prostu tego nie wytrzymuje...zobacz jakimś everestem, czy czymś innym jakie masz wartości na GPU i pamięci karty i porównaj z fabrycznymi

#9 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:38

Zobacz postAviEL, o 12 Styczeń 2008, 20:34, napisał(a):

Jeśli nowe sterowniki nie pomogą, spróbuj starsze poszukać na necie i zainstalować...
Być może też karta była mocno podkręcona i jest uszkodzona fizycznie...
Albo może być w niej zmieniony BIOS gdzie zostały wpisane wysokie częstotliwości pracy rdzenia i pamięci i karta po prostu tego nie wytrzymuje...zobacz jakimś everestem, czy czymś innym jakie masz wartości na GPU i pamięci karty i porównaj z fabrycznymi


Karta nigdy nie była podkręca i nie wiem czy ma wogle takie możliwości a zaraz sprawdze jeszcze te częstotliwości

#10 Użytkownik jest niedostępny   adam004 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Wt, 25 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:40

Z tymi starszymi sterami to chyba cos nie tak, bo po co wydawali by nowe...?

Ten post był edytowany przez adam004 dnia: 12 Styczeń 2008 - 20:40


#11 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:42

Zobacz postadam004, o 12 Styczeń 2008, 20:40, napisał(a):

Z tymi starszymi sterami to chyba cos nie tak, bo po co wydawali by nowe...?


No racja z tymi sterami.
Sprawdzałęm częstotliwości i niczym sie nie różnią od fabrycznych
Zaraz spróbuje zainstalować stery firmy Omega

#12 Użytkownik jest niedostępny   globi-wan Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 529
  • Dołączył: Pt, 24 Lis 06

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:43

wali artami po przegrzaniu..oddaj na gwarancje.. na 70 % uwalone pamieci na grafie

#13 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:53

nie mam już gwarancji.
A co to są te "artami" czy tam "Arty" bo nie wiem

Ten post był edytowany przez pheon dnia: 12 Styczeń 2008 - 20:54


#14 Użytkownik jest niedostępny   AviEL Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 565
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:56

A nie masz możliwości sprawdzenia tej karty u jakiegoś dobrego kolegi?
Wtedy raczej napewno będziesz wiedział czy karta jest uszkodzona...

#15 Użytkownik jest niedostępny   adam004 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Wt, 25 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 20:57

Artefakty - bledy wyswietlania obrazu.
Jesli nie masz juz gwarancji to jak ta karta mogla byc nowa???

#16 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 21:02

Zobacz postadam004, o 12 Styczeń 2008, 20:57, napisał(a):

Artefakty - bledy wyswietlania obrazu.
Jesli nie masz juz gwarancji to jak ta karta mogla byc nowa???


Karte kupiłem w wersju OEM na allegro z miesięczną gwarancją.
Jeszcze ten sam sprzedawca sprzedaje te karty http://www.allegro.p...nowe_favat.html

Zobacz postAviEL, o 12 Styczeń 2008, 20:56, napisał(a):

A nie masz możliwości sprawdzenia tej karty u jakiegoś dobrego kolegi?
Wtedy raczej napewno będziesz wiedział czy karta jest uszkodzona...


Raczej nie mam takiej możłiwości

Ten post był edytowany przez pheon dnia: 12 Styczeń 2008 - 21:08


#17 Użytkownik jest niedostępny   globi-wan Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 529
  • Dołączył: Pt, 24 Lis 06

Napisany 12 Styczeń 2008 - 21:25

duzej straty nie masz ...karta za 5 dych

#18 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 21:25

a czy jak zmienię chłodzenie na karcie to znikną te błędy

#19 Użytkownik jest niedostępny   globi-wan Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 529
  • Dołączył: Pt, 24 Lis 06

Napisany 12 Styczeń 2008 - 21:26

Zobacz postpheon, o 12 Styczeń 2008, 21:25, napisał(a):

a czy jak zmienię chłodzenie na karcie to znikną te błędy



nie oplaca sie inwestowac w chlodzenie dla tej karty...ta karta to szmelc jakich malo..i chlodzenie bedzie drozsze niz sama karta..lepiej zmien karte :)

#20 Użytkownik jest niedostępny   pheon Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Pt, 28 Gru 07

Napisany 12 Styczeń 2008 - 21:27

Zobacz postglobi-wan, o 12 Styczeń 2008, 21:25, napisał(a):

duzej straty nie masz ...karta za 5 dych


No racja ale nie ma zbytnio kasy żeby se kupić nową i chcę żeby jeszcze komp troche działał :kwasny:

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych