Forum PCLab.pl: Wykształcenie średnie czy srednie niepełne ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wykształcenie średnie czy srednie niepełne ? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Famas_89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wed, 12 Mar 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:08

Witam...
Jak skończe technikum i nie zdam matury to mam wykształcenie średnie czy średnie nie pełne ?
Pozdrawiam...

#2 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2935
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:10

Jak skonczysz technikum nie zdajac matury, bedziesz niepelnym sredniakiem :]

Ja mam gorszy problem...Co ze mna bedzie jak skoncze technikum i nie zdam zawodowego?? 4-letnie LO?? :/

#3 Użytkownik jest niedostępny   EastCoast_Listener Ikona

  • Raekwon The Chef
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2493
  • Dołączył: So, 30 Gru 06

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:12

Zobacz postFamas_89, o 12 March 2008, 19:08, napisał(a):

Witam...
Jak skończe technikum i nie zdam matury to mam wykształcenie średnie czy średnie nie pełne ?
Pozdrawiam...


bullshit , i tak masz średnie nawet jesli matury nie masz.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Famas_89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wed, 12 Mar 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:13

Moja matka kiedyś nawet nie podchodziła do matury i ma średnie.. Tzn była w uzupełniającym bo wczesniej chodziła do zawodówki

#5 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2935
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:15

Nie rozumiem tego, bo w koncu swiadectwo maturalne jest wyznacznikiem wyksztalcenia sredniego. Czy nie?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Famas_89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wed, 12 Mar 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:16

To w jakim przypadku mam średnie nie pełne ?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Price Ikona

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7119
  • Dołączył: Wt, 05 Lip 05

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:25

Zobacz postPetlik, o 12 Marzec 2008, 19:15, napisał(a):

Nie rozumiem tego, bo w koncu swiadectwo maturalne jest wyznacznikiem wyksztalcenia sredniego. Czy nie?

Nie

Matura jest przepustką do dalszego kształcenia. Jeśli jej nie zdasz lub zdecydujesz się do niej nie podchodzić, to w konsekwencji masz wykształcenie średnie bez matury. Pracodawca, który poszukuje pracownika ze średnim wykształceniem bez problemu Cię wtedy zatrudni. No chyba, że z góry zaznaczy, że wymagane jest wykształcenie średnie z maturą.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Famas_89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wed, 12 Mar 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:36

Ciężko jest z pracą dla człowieka posiadającego średnie ?

#9 Użytkownik jest niedostępny   ann Ikona

  • Kaczmarolog
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 832
  • Dołączył: Wed, 08 Gru 04

Napisany 12 Marzec 2008 - 19:49

Zobacz postFamas_89, o 12 Marzec 2008, 19:36, napisał(a):

Ciężko jest z pracą dla człowieka posiadającego średnie ?

średnie jaki?
bo po ogólniaku to ciężko, ale po technikach (tych "technicznych" ;) ) raczej da się znaleźć

#10 Użytkownik jest niedostępny   Clean Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1413
  • Dołączył: Nd, 29 Lip 07

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:14

Wykształcenie średnie daje ci samo skończenie szkoły średniej, nie musisz mieć matury, wystarczy samo świadectwo ukończenia. Inaczej sprawa wygląda z wykształceniem wyższym, tu trzeba już obronić pracę dyplomową.

#11 Użytkownik jest niedostępny   pawel1710 Ikona

  • Pij piwo, będziesz wielki...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4464
  • Dołączył: Cz, 24 Maj 07

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:46

Nie ma czegos takiego jak wykształcenie średnie niepełne. Tak samo jak swojego czasu nabijali sie z Kwasniewskiego i jego niepełnego wyższego, bo tez po prostu cos takiego nie istnieje. Masz średnie, albo nie. Wykształcenie mozesz mieć podstwowe, gimnazjalne, zawodowe, średnie lub wyższe. Po technikum lub liceum bez matury masz wykształcenie średnie, a matura, to jest po prostu przepustka na studia. Jak nie zdasz matury lub nawet do niej nie podejdziesz, to nie dostaniez sie na studia, ale średnie masz.

Ten post był edytowany przez pawel1710 dnia: 12 Marzec 2008 - 20:48


#12 Użytkownik jest niedostępny   Kamil87 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 700
  • Dołączył: Nd, 14 Paź 07

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:50

Ja mam gorszy problem...Co ze mna bedzie jak skoncze technikum i nie zdam zawodowego?? 4-letnie LO?? :/
[/quote]

Chodzi ci o ten egzamin na koniec technikum ? Jak go nie zdasz to nie dostaniesz dyplomu technika :kwasny:

#13 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2935
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:53

Zobacz postKamil87, o 12 Marzec 2008, 20:50, napisał(a):

Chodzi ci o ten egzamin na koniec technikum ? Jak go nie zdasz to nie dostaniesz dyplomu technika :kwasny:


Dokladnie o ten mi chodzi. Z tego co wiem, u mnie w szkole egzamin jest bardzo trudny. W zeszlym roku ponoc 30% zdalo, wiec sie obawiam, pomimo ze jestem w 2kl dopiero. W sumie wole nie miec matury niz zawodu...

#14 Użytkownik jest niedostępny   jiraiya Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wed, 09 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:57

pawel1710 napisał(a):

Wykształcenie mozesz mieć podstwowe, gimnazjalne, zawodowe, średnie lub wyższe.


Nie ma czegos takiego jak wykształecenie gimnazjalne. Po gimnazjum masz dopiero wyszktałcenie podstawowe.

Ten post był edytowany przez jiraiya dnia: 12 Marzec 2008 - 20:57


#15 Użytkownik jest niedostępny   Price Ikona

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7119
  • Dołączył: Wt, 05 Lip 05

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:59

Zobacz postpawel1710, o 12 Marzec 2008, 20:46, napisał(a):

Nie ma czegos takiego jak wykształcenie średnie niepełne. Tak samo jak swojego czasu nabijali sie z Kwasniewskiego i jego niepełnego wyższego, bo tez po prostu cos takiego nie istnieje.

To akurat zły przykład. Kwaśniewski został skreślony z listy studentów UG. Właśnie dlatego mówiono, że ma wyższe niepełne.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Kamil87 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 700
  • Dołączył: Nd, 14 Paź 07

Napisany 12 Marzec 2008 - 20:59

Gdy się zdaje taki egzamin po technikum to dostajesz dyplom i masz ( chyba ) tytuł technika.

#17 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2935
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 21:01

A gdy ucze sie te 4 lata w technikum, wyniose kupe wiadomosci i doswiadczenie, a nie zdam egzaminu, to w dalszym ciagu jestem jak po LO?

#18 Użytkownik jest niedostępny   jiraiya Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wed, 09 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 21:03

Petlik.
Jak wyniesiesz "kupe" wiadomosci i doswiadczenia to jak mozesz nie zdac egzaminu ? :P.
No i jezeli zdasz mature to jestes jak po LO (chyba).

#19 Użytkownik jest niedostępny   Famas_89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wed, 12 Mar 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 21:09

W kupie siła :D Słyszałem ze głupie są te egzaminy zawodowe w technikum...

#20 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2935
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 12 Marzec 2008 - 21:10

Ajj wiesz, ze zawsze moga Cie zagiac, tym bardziej, ze w technikum uczysz sie tylko podstaw. Zeby byc na prawde dobrze przygotowanym do egzaminu, trzeba duuzo uczyc sie samemu i oczywiscie praktykowac jak najwiecej(bynajmniej w mojej szkole). Bo samo podlaczanie przewodow od zasilacza do ukladu i spisywanie wartosci z multimetra duzego doswiadczenia nie daje, a to jest jedynym zajeciem na pracowniach...

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych