Forum PCLab.pl: Realtek High Definition Audio - nie moge zainstalowac sterownika - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Realtek High Definition Audio - nie moge zainstalowac sterownika Oceń temat: ***-- 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 31 Marzec 2008 - 21:27

Witam mam problem mialem problem z systemem wiec zrobilem formata. Po instalacji systemu przeszedlem do instalacji sterownikow. Sterowniki dźwiękowe instalowalem z orginalnej plytki gigabyte i gdy doszlo do instalacji Realtek High Definition Audio pod sam koniec wyskakuje mi blad instalacji sterownikow i zamyka mi sie. W menadżerze urzadzen mam wykrzyknik na urzadzeniu dzwiekowym prosze o pomoc w rozwiazaniu sprawy.

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   kad2 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2427
  • Dołączył: Pn, 02 Lip 07

Napisany 31 Marzec 2008 - 21:30

Jaki system?W xp wymagany jest sp2

#3 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 31 Marzec 2008 - 21:31

nom xp i mam sp2

#4 Użytkownik jest niedostępny   Vitorek Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 657
  • Dołączył: Nd, 18 Lut 07

Napisany 31 Marzec 2008 - 21:34

Jeżeli na Radku to zainstaluj koniecznie to:

ftp://66.104.77.130/...o/HDMI_R189.exe

#5 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 31 Marzec 2008 - 21:35

radku to chodzi ci o realteka ta ? bo czesciej radek mowia na radeona :P

#6 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 05:47

Vitorek nic nie dalo nawet nie molem tego zainstalowac

#7 Użytkownik jest niedostępny   Vitorek Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 657
  • Dołączył: Nd, 18 Lut 07

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 07:59

Witam...
Co do Radka... miałem na mysli oczywiście Radeona, o chodzi
tu dokładnie o kontroler dźwieku HD na nim... Mam Gigabyte,
i Radka, i miałem dokładnie taki sam problem. NIc nie pomagało...
Znalazłem kilka podpowiedzi na forach, na stronie Ggabyte, i nic...
Dopiero po zainstalowani tych sterow wszystko bylo OK.
Zycze powodzenia

#8 Użytkownik jest niedostępny   madDog Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 218
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 07

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 12:55

Jesli porada z Radkiem nie pomaga to pewnie chodzi o poprawki systemowe. Gigabyte zapomina ze wiekszosc kompów ma XP z SP2. O co chodzi? A no oto ze jak zapuszczasz sterowniki z instalatora to instaluje sie sterownik Microsoft UAA Bus Driver dla Xp z SP1, ktory jest potrzebny do prawidłowego działania kart Realtek HD.
Prawidłowa instalacja (najlepiej na swiezo postawionym XP) to:
1. Otwierasz CD i wchodzisz do katalogu ze sterownikiem dzwieku i powinnien byc plik KB888111 dla SP2!! (autoinstalator domyslnie instaluje dla SP1 i dlatego nie działa nam poprawnie sterownik)
2. Po instalacji KB888111 robisz restart (zignoruj komunikaty po restarcie kompa ze ciagle nie ma sterownika)
3. Zapuszczasz sterownik do Realteka HD z plytki lub najnowszy ze strony Realteka.

Gdyby ciagle nie działał sterownik mozliwe ze potrzeba jeszcze KB835221 (pierwsza wersja Microsoft UAA). Wtedy robisz tak:
1. Instalacja KB835221 --->>restartujesz kompa i ignorujesz komunikaty o braku sterownika
2. Instalacja KB888111 dla SP2 (z plytki CD) -->>> restartujesz kompa i ignorujesz komunikaty o braku sterownika
3. Instalujesz sterownik dla Realtek HD z płytki lub najnowszy ze strony Realteka

Wazne jest zeby robic to na czystym systemie oraz to zeby za kazdym razem zrestartować kompa po instalacji KB835221 i KB888111.

Mam nadzieje ze ci to pomoze bo ja sie meczyłem kutfa z tym sterownikiem pare dni.

Good luck :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 14:10

no z radkiem to nie pomogl bo mam gforce :P a co do twojego sposobu madDog to zaraz sie zabiore i zobaczymy co bedzie

#10 Użytkownik jest niedostępny   pomoc ? Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1415
  • Dołączył: Wt, 18 Lip 06

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 14:18

zainstaluj poprawkę do winXP Microsoft UAA bo jest wymagana do kart Realtek z HD bo inaczej steru do niej nie będą działać poprawkę należy zainstalować przed sterami do dźwiękówki .po prostu zrób to co opisał kolega madDog
pozdro :):):)

#11 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 14:28

pierwszym sposobem nie poszlo ;/ wiesz moze z kad pobrac KB835221 bo w googlch nie znalazlem

#12 Użytkownik jest niedostępny   baster Ikona

  • Poranny prowokator
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1592
  • Dołączył: Cz, 15 Cze 06

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 14:32

Zobacz postdixos, o 1 Kwiecień 2008, 15:28, napisał(a):

pierwszym sposobem nie poszlo ;/ wiesz moze z kad pobrac KB835221 bo w googlch nie znalazlem

Jeśli instalowałeś sterowniki bez poprawki to ... może być problem z teraźniejszą ich instalacją ...

Najpierw się instaluje poprawkę, po instalacji poprawki system zgłasza nowe urządzenie ... i można instalować sterowniki ...

Pierwszym razem jak popełniłem ten sam błąd to ... mimo walki z tym szybciej mi wyszło zainstalować system od nowa ... i tak to goła instalka :)

#13 Użytkownik jest niedostępny   dixos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 01 Kwiecień 2008 - 15:32

dzieki madDog bardzo mi pomogles ten 2 sposob okazal sie bezbledny. Wywalilelem tego KB888111 bo mialem juz go zainstalowanego i zaczolem wszystko od nowe najpierw zainstalowalem KB835221 restart i jak mowiles zacza wyskakiwac kreator nowego sprzetu zainstalowalem KB888111 restart i pozniej dopiero realteka i bez problemu gra i huczy. Jednak nawet po kilku blednych probach zainstalowania sterownika nie trzeba ponownie reinstalowac systemu tylko wyczyscic stery i na nowo zainstalowac pokoleji tak jak opisal madDog. Jeszcze raz dzieki za pomoc.

#14 Użytkownik jest niedostępny   kataszak Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 17 Maj 08

Napisany 17 Maj 2008 - 18:11

Witam..
ja tez mam problem z głosem...probowalam juz chyba wszystkiego..i nadal nic..stosowałam sie do wszytskich wskazowek zamieszczonych na tym forum i nic :( nie znam sie na tym wszystkim..blagam pomocy!!!!!
Dla jasnosci mam windows xp sp2

#15 Użytkownik jest niedostępny   cybereq Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 167
  • Dołączył: Wed, 03 Sty 07

Napisany 20 Maj 2008 - 16:40

Oto moja rada zainstaluj najnowszą wersję direct x 9 0c a potem po kolei KB835221 i KB888111. Po tym zabiegu bedzie zero problemu sam mialem ten problem juz mialem dosyc i tylko to pomogło.

#16 Użytkownik jest niedostępny   soniQ Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 21 Lis 08

Napisany 21 Listopad 2008 - 20:29

witam. Mam ten sam problem lecz mam sp3... czy ktos moze mi pomoc? z gory dziekuje

#17 Użytkownik jest niedostępny   Pawel12 Ikona

  • Unique Collector
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1176
  • Dołączył: Nd, 22 Kwi 07

Napisany 22 Listopad 2008 - 00:10

ten KB888111 rozpakowujemy winrarem i pojawia się nam jakieś pliki i takie tam foldery... ja na SP3 np. miałem PCI Device i nie mogło wyszukać do niego driverów to wlasnie w jednym folderze tej rozpakowanej poprawki... ;] poprawkę znajdziemy w jakimś folderze z driverami od ralteka (rozpakować poprawkę KB888111 w wersji SP2)
Działa na 100% bo już 4 razy ten problem miałem :D:D:D pozdrawiam na płytach
Foxconna, Gigusia etc. ;];] zawsze to samo pomaga bez względu od reszty podzespołów ;]

Oczywiście stery ralteka niech będą odinstalowane dopiero po zainstalowaniu tej poprawki tym sposobem zainstalować.... DirectX tez najlepiej po tej operacji

#18 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 Ikona

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18256
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 22 Listopad 2008 - 00:44

ja jak nie mogłem zainstalowac realtek to wystarczyło...

włączyć integre w biosie/przełączyć z HD audio na realtec :E

#19 Użytkownik jest niedostępny   axl_pl Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Pt, 03 Lis 06

Napisany 08 Lipiec 2009 - 09:18

Witam. Odgrzewam ten stary temat choć mój problem jest troche inny. Po reinstalacji win xp sp2 (bez formata) przestał mi działać dźwięk. Sama reinstalacja sterowników nie pomagała, więc usunąłem zarówno sterowniki jak i poprawkę kb888111. Niby wszystko potem się zainstalowalo, ale wygląda to tak jakby system nie widział karty dźwiękowej. Załączam poniżej screeny:
Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek
Dodam jeszcze, że można odtwarzać dźwięk w winampie, słychać też wszystkie głośniki w menedżerze realteka.
Może ma ktoś pomysł jak pozbyć się tego problemu bez formatowania dysku? Za dużo z tym roboty. Nie raz juz próbowałem instalować poprawki kb888111 dla sp2, kb835221 jak i różne wersje sterowników realteka. Usuwałem nawet ręcznie pozostawione pliki sterowników. Liczę na pomoc.

PS. płyta główna to Gigabite GA-945P-S3

Ten post był edytowany przez axl_pl dnia: 08 Lipiec 2009 - 09:20


#20 Użytkownik jest niedostępny   MichauSTG Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 519
  • Dołączył: Pt, 30 Paź 09

Napisany 02 Sierpień 2010 - 20:06

To ja też odgrzeję stary temat bo mam problem z dźwiękiem. Realtek HD Audio - Przy końcu instalacji wyskakuje mi błąd "Wystąpił błąd podczas instalacji...!!" Próbowałem już instalacji sterowników ze strony producenta (MSI), oraz z płytki CD dołączonej do mojej płyty głównej K9VGM-V. Mam system Windows XP SP3. Nie wiem jak usunąć śmieci po tych sterownikach, bo jak włączam instalację to mi przerywa praktycznie 3% przy końcu. Skanowałem rejestr i nic nie znalazło po nich. Pomóżcie, format nie wchodzi w grę bo mam dwa systemy i masę plików bez kopii zapasowych.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych