Forum PCLab.pl: Czy można kogoś tak zapingować aby mu net stanął ! ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Czy można kogoś tak zapingować aby mu net stanął ! ? Oceń temat: -----

#41 Użytkownik jest niedostępny   nightlife 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 66
  • Dołączył: Wed, 19 Mar 03

Napisany 06 Kwiecień 2003 - 22:41

Cytuj

ps. opracuje wersje w której wszytko będzie grało w jednym oknie
a nie jak dotąd 100 okienek ping.exe :D :D
ale to już jest poważniejsze zadanie, to też zajmnie więcej czasu.

a co to pingowania
to najlepiej aby sie tak umówić i walnąć np. w 10ęciu na jedną osobe
po 120 okienek :D :D to by mu net puścił dopiero...


Pod linuksem jestem w stanie pingowac 2MB/s (MB nie Mb) bo wiecej nie u mie moja karta - prosty Planet na LAN 100. Ile wy wyciągacie? Opcja f oznacza wysylanie pakietow jak szybko sie da, naromiast opcja s oznacza wielkosc pakietow,,,

#42 Użytkownik jest niedostępny   Tybur 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 240
  • Dołączył: Wed, 29 Sty 03

Napisany 06 Kwiecień 2003 - 22:43

ja tez poprosze dragon007@wp.pl

ale takie pingowanie moze zapychac nie tylko lacze komus z sieci ale i takze calej sieci, bo w koncu te pakiety musze jakos przejsc i gdzies dojsc.
tak cos slyszalem
pozdrawiam

#43 Użytkownik jest niedostępny   MeneVes 

  • Matrix has me!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2175
  • Dołączył: So, 01 Mar 03

Napisany 06 Kwiecień 2003 - 22:50

ależ proszę bardzo :)

zajrzyj na skrzynkę.

#44 Użytkownik jest niedostępny   cOijN 

  • straight edge
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7810
  • Dołączył: So, 05 Kwi 03

Napisany 06 Kwiecień 2003 - 23:02

jedna uwaga- to pole gdzie sie ip wpisuje ogranicza mnie tylko do samego ip, co uniemozliwia zpingowac kogoz z czyjegos whoisa...
tzn drazni mnie ze tam sa 4 pola z mozliwoscia pisania 3 cyfr, ja chce normalny pasek gdzie bede mogl se wpisac co chce :]
no i te wyskakujace okienka tez powinny byc zintegrowane z programikiem, w ktorym powinien sie pojawiac monitorek w ktorym lecom sobie wesolo te cyferki itd ;)
i w miare mozliwosci poprosze o dokladniejsze podawanie danych ktore tam sie wypelnia- tzn wprowadzic jednostki- ms, b itd

#45 Użytkownik jest niedostępny   Black 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2699
  • Dołączył: Cz, 26 Gru 02

Napisany 07 Kwiecień 2003 - 07:35

Cytuj

ja tez poprosze dragon007@wp.pl

ale takie pingowanie moze zapychac nie tylko lacze komus z sieci ale i takze calej sieci, bo w koncu te pakiety musze jakos przejsc i gdzies dojsc. 
tak cos slyszalem
pozdrawiam


dobrze prawisz :)
te pakiety zapychaja tez sieciowke tego co wysyla ... wiec im wiecej tego wysylamy tym mniejsza wydajnosc tej calej masyznki :)
ktos tam napisal ze niby potrafi pingowac 2MB/s ale ciekawe ile laczy na 100 by to wytrzymalo?:)

#46 Użytkownik jest niedostępny   MeneVes 

  • Matrix has me!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2175
  • Dołączył: So, 01 Mar 03

Napisany 07 Kwiecień 2003 - 12:47

czyli jednym słowem udanej zabawy rzyczę.
ps. jak chcesz zapingować jakiś serw www
to sobie najpierw wpisz np. www.onet.pl -n 1
i wpisz se ip do tego tam progsa...
( tak, jakby ktoś nie wiedział :D )

a potem zrobie,, będzie możliwość wybierania
ip lub np. cosik innego..

pobawie sie, progsa rozbuduje ale wiecie,,
narazie jest szkoła i stres trzeba jakąś giercą odreagować

ale progs wyjdzie 100%.

i miłego i BEZPROBLEMOWEGO użytkowania programu życze :D

#47 Użytkownik jest niedostępny   mieszek 

  • Nieźle porąbany facet
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9756
  • Dołączył: So, 15 Mar 03

Napisany 07 Kwiecień 2003 - 15:29

Oświećcie lamera, po co komu jakieś programy do pingowania?
W w2k napisałem taki plik wsadowy:

:start
ping XXXXX
goto start

Za XXXXX wstawić odpowiednie parametry.
Czy trzeba bardziej komplikować? Nigdy nie odczuwałem "wewnętrznej" potrzeby, żeby komuś coś takiego podesłać. Po co to robić?

#48 Użytkownik jest niedostępny   nightlife 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 66
  • Dołączył: Wed, 19 Mar 03

Napisany 07 Kwiecień 2003 - 15:50

Cytuj

te pakiety zapychaja tez sieciowke tego co wysyla ... wiec im wiecej tego wysylamy tym mniejsza wydajnosc tej calej masyznki :) 
ktos tam napisal ze niby potrafi pingowac 2MB/s ale ciekawe ile laczy na 100 by to wytrzymalo?:) 


Testowalem na LANie - nie zapychając łącza 2Mb i tyle osiaga sie w sieci lokalnej Ethernet100. Chciałem w ten sposób zauważyć jakie możliwości mają karty sieciowe. Jądro 2.4.20 karta na slynnym Realteku. Chciałbym spróbować jak to jest z kartą 3COM.

A sposobem (sprawdzonym) na poszybszenie lacza jest postawienie na komputerku k6233 linuksa jako zapory (i osobistego serwera) i rozdanie kolegom z LANa zabawek wykrzaczajacych WinNT/2000/XP (smbdie.exe). Wiecie jak sie fajnie wzajemnie wyrzynają ;). Jeszcze tylko znajde i dam im cos killującego 98/Me i bedzie luzniej na sieci.

Ostatnie osiagniecie - ogladanie filmow bezposrednio z serwera ftp (FTP nie otoczenie sieciowe) umieszczonego w sieci lokalnej. Trochę nad tym pracowalem

#49 Użytkownik jest niedostępny   ttsa 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 06 Paź 07

Napisany 06 Październik 2007 - 06:17

Ja też bym bardzo, bardzo poprosił o ten program ;) na tpawlak3@gmail.com

#50 Użytkownik jest niedostępny   WoDzU 

  • Call me wuc.
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 14651
  • Dołączył: Pn, 08 Maj 06

Napisany 06 Październik 2007 - 16:24

Archeolog. :o

#51 Użytkownik jest niedostępny   E-Danek.info 

  • Danek...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1817
  • Dołączył: Nd, 26 Sie 07

Napisany 07 Październik 2007 - 18:03

Niech ktoś spróbuje zapchać moje łącze. Ciekaw jestem czy polegnie ;) Moje ip to 127.0.0.1 :)

#52 Użytkownik jest niedostępny   Zioło 

  • =)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2249
  • Dołączył: Wed, 19 Wrz 07

Napisany 07 Październik 2007 - 18:10

buahahha localhost to sobie mozesz podawac :D xD

#53 Użytkownik jest niedostępny   E-Danek.info 

  • Danek...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1817
  • Dołączył: Nd, 26 Sie 07

Napisany 07 Październik 2007 - 18:16

Ale o co wogóle chodzi z tym progsem? Co on konkretnie robi?

#54 Użytkownik jest niedostępny   jezuSS 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 233
  • Dołączył: Nd, 07 Paź 07

Napisany 11 Październik 2007 - 15:52

Zobacz postFormat, o 5 kwietnia 2003, 20:02, napisał(a):

Hehehe :) Ale jezeli robisz to komus dla jaj to nie bedzie zbyt smieszne...Raz mozna ale nie wiecej ;)

hehe..

#55 Użytkownik jest niedostępny   Jeden_z_lepszych 

  • ?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1019
  • Dołączył: So, 14 Lip 07

Napisany 11 Październik 2007 - 17:00

Mógłby ktoś mi wysłać ten programik :)

garnek91@gmail.com

Thanks

#56 Użytkownik jest niedostępny   Ham3r 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 747
  • Dołączył: Nd, 21 Sty 07

Napisany 12 Październik 2007 - 20:16

Ja też chce - lukaszhamerszmidt{MALPA}wp.pl

#57 Użytkownik jest niedostępny   Fikoł 

  • Błyskawica
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 716
  • Dołączył: So, 04 Cze 05

Napisany 12 Październik 2007 - 22:28

Zobacz postHamer10, o 12 października 2007, 21:16, napisał(a):

Ja też chce - lukaszhamerszmidt{MALPA}wp.pl
ku*%&wa przecież to ten temat był na topie 4 lata temu :mad: Archeolodzy z dupy wzięci :E

#58 Użytkownik jest niedostępny   moonraker 

  • Lone digger
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9235
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 12 Październik 2007 - 22:38

Zobacz postFikoł, o 12 października 2007, 23:28, napisał(a):

ku*%&wa przecież to ten temat był na topie 4 lata temu :mad: Archeolodzy z dupy wzięci :E


:thumbup: :lol2:

dobra zamknij to ktos bo przeciez ten typo (autor progsa) juz zapewne nie siedzi na labie/ nie ma tego programu a tak 500 nastepnych osób bedzie spamowalo "ja tesz chcemm!!!!11111jedendwa"

#59 Użytkownik jest niedostępny   anomalocaris 

  •  
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19845
  • Dołączył: Pn, 11 Sie 03

Napisany 12 Październik 2007 - 22:45

Ja bym takich chętnie pozamykał w komórce z makiem i soczewicą...

#60 Użytkownik jest niedostępny   Peter48 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 08 Kwi 08

Napisany 08 Kwiecień 2008 - 19:05

MeneVes mi tez mozesz przeslac ten programik moj emile peter.nochala@wp.pl

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych