Forum PCLab.pl: Sterowniki PCI Device - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Sterowniki PCI Device Oceń temat: ***** 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Ikona postu  Napisany 06 Kwiecień 2008 - 19:26

Nie mam dźwięku w komputerze, bo jak wchodzę w "dodaj sprzęt" w panelu sterowania, to jest taki wykrzyknik na żółtym.
Jest tam napisane, że urządzenie nie działa poprawnie bo nie wykryto sterowników. Skąd je wziąć?


AMD Athlon 64, 3800+

#2 Użytkownik jest niedostępny   mateo1977 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 551
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 05

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 19:54

Zobacz postpawel404, o 6 Kwiecień 2008, 20:26, napisał(a):

Nie mam dźwięku w komputerze, bo jak wchodzę w "dodaj sprzęt" w panelu sterowania, to jest taki wykrzyknik na żółtym.
Jest tam napisane, że urządzenie nie działa poprawnie bo nie wykryto sterowników. Skąd je wziąć?


AMD Athlon 64, 3800+

nie jestwm złłośliwy :o

#3 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 21:04

Zobacz postmateo1977, o 6 Kwiecień 2008, 20:54, napisał(a):

nie jestwm złłośliwy :o


?? nie spamuj noobie

Ten post był edytowany przez pawel404 dnia: 06 Kwiecień 2008 - 21:04


#4 Użytkownik jest niedostępny   krzywymax Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7303
  • Dołączył: Cz, 22 Lut 07

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 21:09

Zobacz postmateo1977, o 6 Kwiecień 2008, 20:54, napisał(a):

nie jestwm złłośliwy :o


O co Ci chodzi - nie spamuj!

Do Autora:

Sciągnij UAA - Uniwersal Audio Architecture, ten może być:

http://www.download....dio-Windows-XP/

I zainstaluj.

;)

#5 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 21:41

ok dzięki, ściągam, zaraz napiszę czy działa.

#6 Użytkownik jest niedostępny   mateo1977 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 551
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 05

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:19

Zobacz postkrzywymax, o 6 Kwiecień 2008, 21:09, napisał(a):

O co Ci chodzi - nie spamuj!

Do Autora:

Sciągnij UAA - Uniwersal Audio Architecture, ten może być:

http://www.download....dio-Windows-XP/

I zainstaluj.

;)

z całym szacuneczkiem ale nie spamuje:) jedynie wyrażam pewne wątpliwości co do słuszności zakładania takiego tematu. Informacje które zawarł w temacie są conajmniej chude jak kon na polanie. A Ty gdybys zaoferowal mi UAA na moj system byłbym zawiedziony:0

#7 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:23

krzywymax nie dostał żadnych wiadomości na temat mojego sprzętu, a wiedział, że potrzebuję akurat tego.

Ten post był edytowany przez pawel404 dnia: 06 Kwiecień 2008 - 22:24


#8 Użytkownik jest niedostępny   krzywymax Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7303
  • Dołączył: Cz, 22 Lut 07

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:26

Zobacz postmateo1977, o 6 Kwiecień 2008, 23:19, napisał(a):

z całym szacuneczkiem ale nie spamuje:) jedynie wyrażam pewne wątpliwości co do słuszności zakładania takiego tematu. Informacje które zawarł w temacie są conajmniej chude jak kon na polanie. A Ty gdybys zaoferowal mi UAA na moj system byłbym zawiedziony:0


Widzisz, ale ja mu pomogłem i od razu wiedziałem o co chodzi... nie musiał podawać więcej informacji, a gdybym je chciał to bym o nie poprosił.
Autorowi chodziło o HD Audio (w laptopie prawdopodobnie, lub integrze na pł. gł.).

Ten post był edytowany przez krzywymax dnia: 06 Kwiecień 2008 - 22:27


#9 Użytkownik jest niedostępny   mateo1977 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 551
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 05

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:33

Zobacz postkrzywymax, o 6 Kwiecień 2008, 22:26, napisał(a):

Widzisz, ale ja mu pomogłem i od razu wiedziałem o co chodzi... nie musiał podawać więcej informacji, a gdybym je chciał to bym o nie poprosił.
Autorowi chodziło o HD Audio (w laptopie prawdopodobnie, lub integrze na pł. gł.).

Dobrze. A mi chodziło jedynie o to by temat był treściwy musi zawierać więcej informacji(przynajmniej system). Jeżeli mu pomogłeś to naprawdę gratuluję.

Ten post był edytowany przez mateo1977 dnia: 06 Kwiecień 2008 - 22:34


#10 Użytkownik jest niedostępny   krzywymax Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7303
  • Dołączył: Cz, 22 Lut 07

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:36

Zobacz postmateo1977, o 6 Kwiecień 2008, 23:33, napisał(a):

Dobrze. A mi chodziło jedynie o to by temat był treściwy musi zawierać więcej informacji(przynajmniej system). Jeżeli mu pomogłeś to naprawdę gratuluję.


Spoko, nie ważne, czy ja czy ktoś inny, poprostu z autopsji wiedziałem, że to może być to - sam już miałem z tym setki razy doczynienia, że np. w laptopie nie było dźwięku i modem się nie instalował bo potrzebne było UAA - czyli Universal Audio Architecture. :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca Ikona

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30220
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:43

Najlepiej szukać sterów do Audio na stronie producenta płyty głównej. W zdecydowanej większości przypadków będzie to Realtek, rzadziej SoundMAX.
Warto też sprawdzić w biosie, czy Audio jest uruchomione i jaki sterownik audio jest aktywowany: AC97, czy HD Audio.

#12 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:47

a jak sprawdzić czy w biosie audio włączone?

#13 Użytkownik jest niedostępny   krzywymax Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7303
  • Dołączył: Cz, 22 Lut 07

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 22:57

Zobacz postpawel404, o 6 Kwiecień 2008, 23:47, napisał(a):

a jak sprawdzić czy w biosie audio włączone?


A jaka to płyta główna?

#14 Użytkownik jest niedostępny   lukasp Ikona

  • N:50°17'36" E:19°10'49"
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 859
  • Dołączył: Cz, 19 Maj 05

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 23:00

Zobacz postpawel404, o 6 Kwiecień 2008, 23:47, napisał(a):

a jak sprawdzić czy w biosie audio włączone?



To pytanie jest z serii glupich, czy podchwytliwych ? :kwasny:

Wejsc do biosu i zajrzec w odpowiednia opcje, ktora powie nam czy jest wlaczone czy nie ??? Do pomocy moze przydac sie instrukcja obslugi od plyty, ktorej zapewne producent nie zapomnial dodac.

Ten post był edytowany przez lukasp dnia: 06 Kwiecień 2008 - 23:07


#15 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 06 Kwiecień 2008 - 23:35

AMD Athlon 64

#16 Użytkownik jest niedostępny   krzywymax Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7303
  • Dołączył: Cz, 22 Lut 07

Napisany 07 Kwiecień 2008 - 09:17

Zobacz postpawel404, o 7 Kwiecień 2008, 00:35, napisał(a):

AMD Athlon 64


Rzeczywyście chyba się nie dogadamy - podajesz cały czas typ procesora, a mi chodzi o płytę główna (ta rzecz, na której są umiejscowione pamięci, karty i procesor).

#17 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 07 Kwiecień 2008 - 14:21

a, o to, to jest GIGABYTE GA-M55S-S3

#18 Użytkownik jest niedostępny   mateo1977 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 551
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 05

Napisany 07 Kwiecień 2008 - 14:35

http://www.gigabyte....d/mb/driver/73/ tutaj masz

#19 Użytkownik jest niedostępny   pawel404 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 09 Kwiecień 2008 - 18:18

No, PCI Device już nie ma z wykrzyknikiem, ale są jeszcze 2 inne rzeczy, które chyba też potrzebne do dźwięku, bo go jeszcze nie ma :/

Dodaj obrazek

#20 Użytkownik jest niedostępny   WingMan Ikona

  • Synowie neostrady...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6764
  • Dołączył: Nd, 22 Kwi 07

Napisany 09 Kwiecień 2008 - 18:32

z plyta glowna dostales CD ze sterownikami . odwiedzilo te CD Twoj cd-rom?

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych