Forum PCLab.pl: rozjaśnić ekran ? laptop ( XP HOME ) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

rozjaśnić ekran ? laptop ( XP HOME ) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   srutututek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 13 Kwiecień 2008 - 09:57

witam niedawno zainstalowałem XP na moim A200 1IZ ( mialem wczesniej viste )

mam 1 problem iż nie wiem jak rozjasnic ekran.

jak mam na zasilaczu to jest jasno , fajnie , ale jak odlaczam od zasilacza to jest ciemniej. Nie wiem gdzie to ustawić, w opcjach zasilania nie widze.

prosze o pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   hellhammer Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1474
  • Dołączył: Wed, 11 Kwi 07

Napisany 13 Kwiecień 2008 - 10:01

przecierz na laptopach masz regulacjie glosnosci i ekranu z klawiszy.
Klawisz FN+zazwyczaj zanzczone takim sloneczkiem.wciskasz FN i trzymasz a tym co pojasniasz klikasz kilkanasicie razy i bedziesz mial jasno.
Druga sprawa mzoesz uistawic w oszczedzaniu energi zeby jej nie oszczedzal i wtedy nie bedzie przygaszal ekranu,ale moim zdaniem to lipa bo bateria mniej wytrzyma.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2881
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 13 Kwiecień 2008 - 10:08

W zarzadzaniu energia napewno jest ustawienie jasnosci ekranu podczas zasilania bateria oraz zasilaczem, poszukaj w panelu sterowania.

#4 Użytkownik jest niedostępny   srutututek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 08

Napisany 13 Kwiecień 2008 - 17:07

Zobacz posthellhammer, o 13 Kwiecień 2008, 11:01, napisał(a):

przecierz na laptopach masz regulacjie glosnosci i ekranu z klawiszy.
Klawisz FN+zazwyczaj zanzczone takim sloneczkiem.wciskasz FN i trzymasz a tym co pojasniasz klikasz kilkanasicie razy i bedziesz mial jasno.
Druga sprawa mzoesz uistawic w oszczedzaniu energi zeby jej nie oszczedzal i wtedy nie bedzie przygaszal ekranu,ale moim zdaniem to lipa bo bateria mniej wytrzyma.

wlasnie probowalem, w viscie sie udalo, teraz klikam na fn i F10 czyli ten maly ekranik i sie nie rozjasnia ;O

#5 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2881
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 13 Kwiecień 2008 - 17:09

Zainstaluj sterowniki od klawiatury, zeby skroty dzialaly.

#6 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25810
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 13 Kwiecień 2008 - 21:26

Nie ekranik. powinno być "słoneczko". Albo pod którymś Fxx, albo strzałki.


Pozdrawiam.

#7 Użytkownik jest niedostępny   mikew_86 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3689
  • Dołączył: Wed, 12 Wrz 07

Napisany 14 Kwiecień 2008 - 13:20

Pewnie masz w schematach wyświetlania różną jasność ustawioną na bateriach i przy prądzie stałym, ale przy opcjach grafiki w panelu sterowania regulacja jasności powinna być.

#8 Użytkownik jest niedostępny   lm81 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30
  • Dołączył: Wed, 17 Sty 07

Napisany 14 Kwiecień 2008 - 16:50

Zobacz postmikew_86, o 14 Kwiecień 2008, 13:20, napisał(a):

Pewnie masz w schematach wyświetlania różną jasność ustawioną na bateriach i przy prądzie stałym, ale przy opcjach grafiki w panelu sterowania regulacja jasności powinna być.


Prąd stały? - To że on stale jest w gniazdkach to nie oznacza, że jest stały. :lol2:

Regulacja jasności ekranów przeważnie działa bez żadnych sterowników. A czy jak laptop podłączony jest do sieci to możesz przyciemnić ekran?

#9 Użytkownik jest niedostępny   hellhammer Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1474
  • Dołączył: Wed, 11 Kwi 07

Napisany 14 Kwiecień 2008 - 16:55

Zobacz postmaly_szcz, o 13 Kwiecień 2008, 22:26, napisał(a):

Nie ekranik. powinno być "słoneczko". Albo pod którymś Fxx, albo strzałki.


Pozdrawiam.

dokladnie tak

#10 Użytkownik jest niedostępny   Creative Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3981
  • Dołączył: So, 23 Wrz 06

Napisany 14 Kwiecień 2008 - 16:56

Albo poszukaj we "Własciościach grafiki" albo skótem Fn + F6- jak nie F6 to popróbuj wszystkie "F-y" po kolei.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Bono[UG] Ikona

  • Wiecznie niewyspany...
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 14418
  • Dołączył: Pt, 27 Wrz 02

Napisany 14 Kwiecień 2008 - 20:23

Myślę, że to pomoże.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Kubacki Ikona

  • 44 swinging door
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4229
  • Dołączył: So, 03 Gru 05

Napisany 14 Kwiecień 2008 - 21:39

Zobacz postsrutututek, o 13 Kwiecień 2008, 08:57, napisał(a):

prosze o pomoc
Wrzuc zdjecie klawiatury to Ci pomozemy ;)

#13 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25810
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 15 Kwiecień 2008 - 00:15

Zobacz postKubacki, o 14 Kwiecień 2008, 22:39, napisał(a):

Wrzuc zdjecie klawiatury to Ci pomozemy ;)

O i to chyba najbardziej trafna podpowiedź :E


Pozdrawiam.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych