Forum PCLab.pl: Rozterki i problemy związane z X360 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (299 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozterki i problemy związane z X360 Wyświetlacze, dźwięk, sieć, XBL!, Dashboard i inne Oceń temat: ****- 12 Głosów

#21 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 15:16

Zobacz postsleeper_s7, o 25 Kwiecień 2008, 16:04, napisał(a):

bezpośrednio konsola podpięta do PC przez kartę sieciową

Windowsową zaporę masz wyłączoną?

#22 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 15:43

tak, mam ją wyłączoną
mam tez skonfigurowanego Zone Alarma, ale sprawdzalem tez gdy jest wylaczony i tez nie dziala

#23 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 15:48

Zobacz postsleeper_s7, o 25 Kwiecień 2008, 15:43, napisał(a):

tak, mam ją wyłączoną
mam tez skonfigurowanego Zone Alarma, ale sprawdzalem tez gdy jest wylaczony i tez nie dziala

A czy pliki które chcesz widzieć na konsoli masz w katalogach Moje Obrazy, Moje Wideo i Moja Muzyka? Ale jak po wejściu w Muzyka na konsoli nie masz do wyboru Komputera to reszta się nie liczy ;)

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 25 Kwiecień 2008 - 15:50


#24 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 16:08

Zobacz postGooralesko, o 25 Kwiecień 2008, 16:48, napisał(a):

A czy pliki które chcesz widzieć na konsoli masz w katalogach Moje Obrazy, Moje Wideo i Moja Muzyka? Ale jak po wejściu w Muzyka na konsoli nie masz do wyboru Komputera to reszta się nie liczy ;)

tak, mam pliki w tych folderach, ale xbox nie przechodzi testu polaczenia - przy "Wybrany komputer" pisze zawsze "nieudany"
niby jest wszystko dobrze, a jednak nie dziala
tak samo z Zune, nie da rady

#25 Użytkownik jest niedostępny   Keymaker_2005 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1125
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 16:09

Jest w systemowym firewallu taka opcja, jak udostępnianie dokumentów w sieci czy jakoś tak. Poszukaj i sprawdź czy jest odblokowane, bo ja na przykład musiałem sam odblokować :)

#26 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 16:12

To nie wiem co poradzić. U mnie działa, przed chwilą sprawdzałem ;)

#27 Użytkownik jest niedostępny   Radek_1987 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Nd, 28 Paź 07

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 18:13

witam wszystkich, zamierzam w najbliższym czasie kupic intercooler firmy nyko do xboxa 360, interesuje mnie poziom chałasu takiego intercoolera, wiadomo xbox nie nalezy do najcichszych konsol ciekawi mnie czy ten intercoller jeszcze podbija decybele w góre, z góry dzieki za odpowiedz.

#28 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 18:39

Zobacz postRadek_1987, o 25 Kwiecień 2008, 18:13, napisał(a):

witam wszystkich, zamierzam w najbliższym czasie kupic intercooler firmy nyko do xboxa 360, interesuje mnie poziom chałasu takiego intercoolera, wiadomo xbox nie nalezy do najcichszych konsol ciekawi mnie czy ten intercoller jeszcze podbija decybele w góre, z góry dzieki za odpowiedz.

Nie kupuj tego badziewia bo sobie spalisz gniazdo zasilania. Nie pomaga w lepszym chłodzeniu Xboxa a jednocześnie może zaskodzić.

#29 Użytkownik jest niedostępny   milekp 

  • życie jest łatwiejsze z zamkniętymi oczami
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15823
  • Dołączył: Cz, 29 Maj 03

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 18:43

Zobacz postRadek_1987, o 25 Kwiecień 2008, 18:13, napisał(a):

witam wszystkich, zamierzam w najbliższym czasie interesuje mnie poziom chałasu takiego intercoolera,

Hałas też się zwiększa :Up_to_s:

Ten post był edytowany przez milekp dnia: 25 Kwiecień 2008 - 18:44


#30 Użytkownik jest niedostępny   ogryzek1989 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 99
  • Dołączył: Cz, 25 Paź 07

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 19:02

Prosze bardzo, monitor ktory wspaniale radzi sobie ze skalowaniem i posiada mapowanie 1:1 to HP Pavilion w2408h, przynajmniej jesli wierzyc prad.de ;) Kosztuje on okolo 1600zl wiec nie jest az tak drogi a przekatna to oczywiscie 24 cale, sam planuje taki monitor kupic z mysla o Xboxie.

#31 Użytkownik jest niedostępny   kulizacja 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 769
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 20:14

To jak to jest w końcu z tymi monitorami, lepszy crt czy lcd?
Kumpel nie ma zbyt wiele siana , więc doradźcie coś dobrego.

#32 Użytkownik jest niedostępny   qwerty1111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 45
  • Dołączył: Wt, 15 Kwi 08

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 20:22

mam pytanie jw.
jaki monitor CRT do xboxa?(oczywiscie 22 cale)

#33 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 21:09

Zobacz postqwerty1111, o 25 Kwiecień 2008, 21:22, napisał(a):

mam pytanie jw.
jaki monitor CRT do xboxa?(oczywiscie 22 cale)

A ile masz siana?

Jakbym kupował jeszcze raz monitor to brałbym obecnie to http://www.allegro.p...fv_olsztyn.html . Od Zoltara kupiłem moją Iiyamę 505 i jestem w 100% zadowolony. Tylko, że w sierpniu 2007 były niskie ceny i wyrwałem go za 130zł z przesyłką ;)

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 25 Kwiecień 2008 - 21:17


#34 Użytkownik jest niedostępny   qwerty1111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 45
  • Dołączył: Wt, 15 Kwi 08

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 21:23

ok 200 zl. akurat swietnie trafiles bo mieszkam w olsztynie i bym odebral osobiscie.ja ogladalem takie cos http://www.allegro.p...asa_a_olsz.html
Iteraz mam pytanie w jaki sposob mam podlaczyc ten monitorek albo inny CRT do x-a? kablem VGA?
i jak podlaczyc glosniki albo sluchawki?

#35 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 21:28

Zobacz postqwerty1111, o 25 Kwiecień 2008, 22:23, napisał(a):

ok 200 zl. akurat swietnie trafiles bo mieszkam w olsztynie i bym odebral osobiscie.ja ogladalem takie cos http://www.allegro.p...asa_a_olsz.html
Iteraz mam pytanie w jaki sposob mam podlaczyc ten monitorek albo inny CRT do x-a? kablem VGA?
i jak podlaczyc glosniki albo sluchawki?

Kablem VGA podłączysz. A tenże kabel ma również wyjścia czincz do podłączenia dźwięku. Jak chcesz przerobić te czincze na jacka to kupujesz odpowiednią przejściówkę i po problemie.

#36 Użytkownik jest niedostępny   qwerty1111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 45
  • Dołączył: Wt, 15 Kwi 08

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 21:33

jesli tych przejsciowek nie ma w zestawi w xboxie:P to prosze o podanie linku do allegro i tak samo z kablem VGA

#37 Użytkownik jest niedostępny   Vulc 

  • Nie.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22864
  • Dołączył: Pt, 03 Lis 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 21:50

Zobacz postqwerty1111, o 25 Kwiecień 2008, 22:33, napisał(a):

jesli tych przejsciowek nie ma w zestawi w xboxie:P to prosze o podanie linku do allegro i tak samo z kablem VGA

Jeśli kupisz taki kabel, lub oryginalny od Microsoftu, to przejściówkę masz w zestawie. Osobno kup coś takiego, nie musisz na allegro, dostaniesz w każdym sklepie elektronicznym.

#38 Użytkownik jest niedostępny   Sliv 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 328
  • Dołączył: So, 26 Kwi 08

Napisany 26 Kwiecień 2008 - 20:14

qwerty, polecam ci ten kabel VGA, sam z niego korzystam i jestem zadowolony -
http://allegro.pl/it...lcd_plazma.html

#39 Użytkownik jest niedostępny   MArcin91 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 723
  • Dołączył: Pn, 17 Gru 07

Napisany 26 Kwiecień 2008 - 22:04

chciał bym wyciszyć swój napęd w xboxie flashem :)
i teraz pytania
1 z jaką prędkością odczytuje płyty fabrycznie
2 jaką wybrać prędkość by nie zabardzo spowolnić odczytu 8x czy 12x
3 czy bana powoduje sam flash napędu czy granie na piretach

#40 Użytkownik jest niedostępny   Keymaker_2005 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1125
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 27 Kwiecień 2008 - 06:12

Tu się generalnie nie popiera piractwa i ja osobiście nie polecam flash'a, gdyż tracisz dużo z tego dania nazwanego Xbox 360. To tak, jakbyś jadł hamburgera złożonego z samej bułki i ketchupu. Ale odpowiem na co mogę:

2. Nie wiem, po co zwalniać, ale okazuje się to niekorzystne w kontekście wycieku GTAIV. Ludzie, chcąc utrzymać dłużej napęd w formie, zaniżają jego prędkość i się dziwią, że się gry wolno doczytują, są problemy z grafiką etc.

3. Bez zmodyfikowania sprzętowego nie można grać na piratach, więc wniosek jest raczej prosty :)

Ten post był edytowany przez Keymaker_2005 dnia: 27 Kwiecień 2008 - 06:12


  • (299 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych