Forum PCLab.pl: Rozterki i problemy związane z X360 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (299 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 297
  • 298
  • 299
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozterki i problemy związane z X360 Wyświetlacze, dźwięk, sieć, XBL!, Dashboard i inne Oceń temat: ****- 12 Głosów

#5961 Użytkownik jest niedostępny   konripl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wt, 17 Lis 15

Napisany 07 Październik 2018 - 16:48

Dzieńdobry kiedy Xbox360 padał nie wiedziałem że sie psuje raz wysiadła lampka w konsoli ( nie w zasilaczu ) potem włączyłem POWER i świeci oczyywiście naciskałem prawie że klikając delikatnie a potem trzeba było mocniej dopchnąć teraz to i to nie skutkuje lampka nie świeci XBOX360 sie nie włącza. Moge wysłać konsole gdzieś do naprawy? ehh co za życie jest jeszcze chyba płyta Max Payne 3 w środku konsoli.

#5962 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3217
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 07 Październik 2018 - 19:12

Jeśli to przycisk, to kup cały nowy moduł RF (przycisk z diodami i odbiornikiem do padów) na Allegro (koszt 5zł: KLIK) i wymień samemu - całej konsoli nie trzeba rozkręcać. Wymiana prosta - całość wpinana na wtyk.

Odnośnie płyty - masz przycisk awaryjnego otwierania napędu, w X360 FAT jest on z boku konsoli (któraś dziurka - trzeba jakąś wykałaczką wcisnąć i napęd się wysunie).

Ten post był edytowany przez Tomz dnia: 07 Październik 2018 - 19:14


#5963 Użytkownik jest niedostępny   konripl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wt, 17 Lis 15

Napisany 07 Październik 2018 - 19:39

ja mam chyba slima bez dziruki MW3 konsola.. a ten moduł to trzeba chyba rozkrecac.. eh co za pech

#5964 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3217
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 07 Październik 2018 - 20:20

Slimy miały dotykowy przycisk. W slimach też masz dziurkę do otwierania (sprawdź na google, na stronie MS jest opis co i jak). Moduły do Slim też są, tylko 10zł droższe. Zobacz tutoriale wymiany modułów na YT, nawet laik sobie z tym poradzi zwłaszcza ,że nie trzeba otwierać całej konsoli tylko 'wierzchnią' obudowę. W slimach dotykowy przycisk jest na tasiemce połączony z modułem, sprawdź najpierw może taśma się wypięła.

Ten post był edytowany przez Tomz dnia: 07 Październik 2018 - 20:21


#5965 Użytkownik jest niedostępny   konripl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wt, 17 Lis 15

Napisany 07 Październik 2018 - 20:42

patrzyłem i jest przy padach taki czarny gumowy przycisk i dioda sie zapaliła i zgasła... :(

kiedyś myślałem że sie zasilacz spalił bo była czerwona lampka a potem żółta a myślałem że ma byc zielona ^^

#5966 Użytkownik jest niedostępny   damian1904 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 01 Gru 18

Napisany 01 Grudzień 2018 - 22:05

Witam zakupiłem w rtv adapter USB z wejściem na Jack do konsoli Xbox 360 slim, jednak po podłączeniu dźwięku dalej nie wykrywa. Xbox jest podłączony do monitora poprzez hdmi, dźwięk próbuje uzyskać z zestawu głośników

Witam zakupiłem w rtv adapter USB z wejściem na Jack do konsoli Xbox 360 slim, jednak po podłączeniu dźwięku dalej nie wykrywa. Xbox jest podłączony do monitora poprzez hdmi, dźwięk próbuje uzyskać z zestawu głośników

#5967 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3217
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 01 Grudzień 2018 - 22:39

Zobacz postdamian1904, o 01 Grudzień 2018 - 22:05, napisał(a):

Witam zakupiłem w rtv adapter USB z wejściem na Jack do konsoli Xbox 360 slim, jednak po podłączeniu dźwięku dalej nie wykrywa. Xbox jest podłączony do monitora poprzez hdmi, dźwięk próbuje uzyskać z zestawu głośników

Witam zakupiłem w rtv adapter USB z wejściem na Jack do konsoli Xbox 360 slim, jednak po podłączeniu dźwięku dalej nie wykrywa. Xbox jest podłączony do monitora poprzez hdmi, dźwięk próbuje uzyskać z zestawu głośników


Co to za wynalazek "adapter USB z wejściem na Jack do konsoli Xbox 360 slim", bo googluje, googluje i znaleźć nie umiem... daj może link do tego co kupiłeś.

#5968 Użytkownik jest niedostępny   zdyl 

  • FPS Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2265
  • Dołączył: Cz, 20 Sie 09

Napisany 02 Luty 2019 - 10:27

Witam wszystkich :) Jak sobie radzicie z dźwiękiem w 360 Slim podłączonym kablem vga do monitora? Spróbowałem szczęścia z adapterem hdmi-vga z wyjsciem jack, ale dźwięku nie daje :D Myślałem o drugim adapterze, spdif-jack, zadziała to? Albo jakimś adapterze na padzie coby słuchawki podłączyć. Pozdrawiam i czekam na odp :)

#5969 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3217
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 02 Luty 2019 - 11:40

Ale po co kombinować z adapterami skoro kabel VGA do X360 ma wyprowadzenie dźwięku na 2x chinch. Przejściówka za 50 groszy z 2x chinch żeński na minijack żeński i możesz podpiąć dowolne głośniki/słuchawki.

#5970 Użytkownik jest niedostępny   zdyl 

  • FPS Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2265
  • Dołączył: Cz, 20 Sie 09

Napisany 02 Luty 2019 - 12:55

EDIT. Chyba znalazłem https://allegro.pl/o...-5mm-5885951007

Dzięki za naprowadzenie, szukałem adapterów, a tu po prostu gotowy kabel, dzięki :D

Ten post był edytowany przez zdyl dnia: 02 Luty 2019 - 13:09


#5971 Użytkownik jest dostępny   sino 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1868
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 04

Napisany 02 Luty 2019 - 17:10

Taki nieoryginalny szajs może dawać obraz fatalnej jakości (tak samo zresztą jak kable VGA do PC). Ja kupowałem taki MS w chorej cenie ok. 120 zł. Ale do Slima się nie nadaje, bo się nie da podłączyć, nie ma tego gniazda (chyba od Slim E).

Poszukaj może "modów", wiem że dawali radę włożyć oryginalny kabel oraz HDMI, rozbierali wtyczkę, podejrzewam że konsola audio śle przez kilka złącz jednocześnie (na PS3 to się wybiera i można mieć obraz przez HDMI, a dźwięk przez chinch, rozsądniej optyka).

#5972 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3217
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 03 Luty 2019 - 00:32

Fat i Slim mają standardowe wyjście video (tam wpinasz VGA) i HDMI.
Xbox360 E - ma tylko HDMI. A skoro autor ma podpięty kabel VGA to ma zwykłego Slim'a.

#5973 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1726
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 11 Kwiecień 2019 - 20:53

Dlaczego podczas instalacji gry z płyty, czasami uda się zainstalować grę, a czasami instalator zatrzymuje się na pewnej wartości i zawsze tej samej.
Przykład (ta sama płyta z grą, płyta lustro, idealnie czysta):
- raz instalator zakończy pracę na 100%
- kilka razy zawiesi się na np 87%
Inny przykład (płyta porysowana mocno):
- instalator zawsze kończy pracę na 100%

  • (299 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 297
  • 298
  • 299
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych