Forum PCLab.pl: Rozterki i problemy związane z X360 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (299 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozterki i problemy związane z X360 Wyświetlacze, dźwięk, sieć, XBL!, Dashboard i inne Oceń temat: ****- 12 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   Keymaker_2005 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1125
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 24 Kwiecień 2008 - 18:47

Koniec zaśmiecania forum !

Macie jakieś poważne problemy natury sprzętowej ? Wahacie się przed kupnem czegoś ? Walcie tu !

Dodaj obrazek

NIE JESTEŚ SAM !

PS. Proszę o przyklejenie !

#2 Użytkownik jest niedostępny   Raptileee 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 591
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 24 Kwiecień 2008 - 22:59

Jaki polecicie monitor do 1000 zł pod xboxa 360?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 24 Kwiecień 2008 - 23:07

Kup sobie Samsunga 226BW. Tani i w miarę duży monitor.

Takie cuś http://www.proline.p...AMSUNG 22 226BW

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 24 Kwiecień 2008 - 23:07


#4 Użytkownik jest niedostępny   Orange 

  • I've covered wars,you know
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4258
  • Dołączył: Wed, 15 Lut 06

Napisany 24 Kwiecień 2008 - 23:36

skorzystam se z tematu,
mogl by mi ktos wymienic z 3 monitory wide do 24 cali(najlepiej 22 i jak najtansze) ze skalowaniem 1:1 poniewaz na allegro trudno mi taki znalezc a nie chce mi sie patrzec na kazda aukcje i sprawdzac czy takowe skalowanie monitor posiada.Pozatym nie zawsze jest o tym wspomniane.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 00:00

A do jakiej kwoty?

Do Xboxa szczerze mówiąc nie nadaje się żaden 22". Pozostaje poszukać tylko 24" z mapowaniem 1:1 i ustawić 1920-1080 po VGA lub komponencie przy włączonym 1:1.

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 25 Kwiecień 2008 - 00:36


#6 Użytkownik jest niedostępny   Nyat 

  • przedstawiciel lobby hentajowego
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1565
  • Dołączył: So, 19 Mar 05

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 00:40

http://www.samsung.c...gher/2493hm.asp
Taki ma mapowanie 1:1?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 00:56

Odnośnie problemu Orange'a - nie dostaniesz 24" z mapowaniem tanio. Jedynym rozwiązaniem jest kupno uzywanego Samsunga http://www.allegro.p...ali_okazja.html za 1500zł. Monity 24" z PM 1:1 stoją za 2 kafle. Ja osobiście wolałbym kupić TV HD Ready niż wydać 500zł więcej na monitor.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Orange 

  • I've covered wars,you know
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4258
  • Dołączył: Wed, 15 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 01:14

w sumie racja ,bez sensu kupowac taki drogi monitor ,skoro tv sa w porownywalnej cenie badz uzywane w nawet nizszej.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Raptileee 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 591
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 08:50

jak ja szukałem to nie widziałem tak tanich :P jeśli możesz to podaj jakiś tv porównywalny z monitorem do 1000 zł;)
W moim przypadku jest też tak, że monitor będzie też pod kompa :P a tv mam w domu 3 :P kupię monitor będę miał kompa i xboxa a ten monitor co teraz mam dam rodzeństwu i komputer, który też jeszcze jeden posiadam. Więc chyba w moim przypadku lepiej kupic monitor :] ale podaj tv porównywalny do monitora w cenie do 1000 zł też będę 21".

Ten post był edytowany przez Raptileee dnia: 25 Kwiecień 2008 - 08:58


#10 Użytkownik jest niedostępny   boyfromblackhole 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 481
  • Dołączył: Nd, 25 Mar 07

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 10:08

do 1000 zł to myśle że dostaniesz 24 cale w full HD ; ) i innego bym nie brał.

#11 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 10:17

hmm, to moze i ja zapytam

jak polaczyc xboxa360 z komputerem
tak, wiem, ze sa instrukcje w necie - z nich korzystalem

wiem co i jak sie robi, ale WMP11 i Zune nie widzi konsoli

przez komputer udostepniam net konsoli i z tego co czytalem powinno byc ok, a nie jest...

czy to przez to, ze nie mam xp z media center? watpie, ale wole sie upewnic

#12 Użytkownik jest niedostępny   Keymaker_2005 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1125
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 10:18

Jedynym wymogiem obecnie jest WMP11. Trzeba pogrzebać w opcjach. Oczywiście komputer i konsola muszą się znajdować w tej samej sieci i widzieć się nawzajem.

#13 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 11:55

Zobacz postKeymaker_2005, o 25 Kwiecień 2008, 10:18, napisał(a):

Jedynym wymogiem obecnie jest WMP11. Trzeba pogrzebać w opcjach. Oczywiście komputer i konsola muszą się znajdować w tej samej sieci i widzieć się nawzajem.

hmm, jak udostepniam internet konsoli nie znaczy, ze oba sprzety siebie widza? bo w miejscach sieciowych nie widze konsoli

jezeli tak, to jak zrobic, zeby sie widzialy?

#14 Użytkownik jest niedostępny   Raptileee 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 591
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 13:17

http://allegro.pl/it...gw_3_lata_.html

na takim monitorze będzie ładnie będą gry na xboxa wyglądac ? czy lepiej mniejszy ale lepszy (kontrast,skalowanie itp...)

#15 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 13:37

Zobacz postsleeper_s7, o 25 Kwiecień 2008, 12:55, napisał(a):

hmm, jak udostepniam internet konsoli nie znaczy, ze oba sprzety siebie widza? bo w miejscach sieciowych nie widze konsoli

jezeli tak, to jak zrobic, zeby sie widzialy?

Uruchamiasz Media Playera 11, następnie klikasz Narzędzia, wybierasz zakładkę biblioteka i klikasz "konfiguruj udostępnianie". Resztę zrobisz samemu i takim sposobem masz Xboxa połączonego z kompem.

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 25 Kwiecień 2008 - 14:30


#16 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 14:33

Zobacz postGooralesko, o 25 Kwiecień 2008, 13:37, napisał(a):

Uruchamiasz Media Playera 11, następnie klikasz Narzędzia, wybierasz zakładkę biblioteka i klikasz "konfiguruj udostępnianie". Resztę zrobisz samemu i takim sposobem masz Xboxa połączonego z kompem.

latwo powiedziec, trudniej zrobic
takie cos umiem zrobic, problem tylko w tym, ze nie wyswietla mi sie xbox, wiec nie mam komu plikow udostepnic

#17 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 14:38

Zobacz postsleeper_s7, o 25 Kwiecień 2008, 15:33, napisał(a):

latwo powiedziec, trudniej zrobic
takie cos umiem zrobic, problem tylko w tym, ze nie wyswietla mi sie xbox, wiec nie mam komu plikow udostepnic

A konsolę masz włączoną w tym czasie gdy grzebierz w ustawienia WMP 11?

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 25 Kwiecień 2008 - 14:38


#18 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 14:47

Zobacz postGooralesko, o 25 Kwiecień 2008, 14:38, napisał(a):

A konsolę masz włączoną w tym czasie gdy grzebierz w ustawienia WMP 11?

oczywiscie, ze mam wlaczona

#19 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 14:59

Zobacz postsleeper_s7, o 25 Kwiecień 2008, 15:47, napisał(a):

oczywiscie, ze mam wlaczona

A jak masz sieć stworzoną? Router/switch czy bezpośrednio konsola podpięta do PC przez kartę sieciową?

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 25 Kwiecień 2008 - 14:59


#20 Użytkownik jest niedostępny   sleeper_s7 

  • Narcyz :/
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3108
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 25 Kwiecień 2008 - 15:04

Zobacz postGooralesko, o 25 Kwiecień 2008, 15:59, napisał(a):

A jak masz sieć stworzoną? Router/switch czy bezpośrednio konsola podpięta do PC przez kartę sieciową?

bezpośrednio konsola podpięta do PC przez kartę sieciową

Ten post był edytowany przez sleeper_s7 dnia: 25 Kwiecień 2008 - 15:04


  • (299 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych