Forum PCLab.pl: Oglądanie Discovery przez internet - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Oglądanie Discovery przez internet problem Oceń temat: ***** 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   fisherix Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 58
  • Dołączył: Wed, 07 Sty 04

Napisany 29 Kwiecień 2008 - 20:26

Witam!

Na video.discovery.com można ogładać discovery "na żywo" ale tylko dla panocków z USA. Jak ich oszukać ;) ? Próbowałem proxy różnych, zamiast napisu sorry.... pojawia sie download the player ale niestety po kliknięciu pojawia się not found :( Może ktoś rozgryzł oglądanie bądź rozgryzie ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   pifpaf Ikona

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5099
  • Dołączył: Wed, 27 Gru 06

Napisany 29 Kwiecień 2008 - 21:32

ja bym jeszcze z tą proxą walczył, poniewaz moze jakies lipne miałes. Na NBA takze LP zablokowali ale jak sie zmieni proxe na us to elegansko dziala

#3 Użytkownik jest niedostępny   Elminster Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 310
  • Dołączył: Cz, 22 Lut 07

Napisany 30 Kwiecień 2008 - 08:12

Wow. Nawet nie wiedziałem, że jest taka możliwość! Uwielbiam ten kanał, a ostatnio nie miałem okazji go oglądać.
Może niech się wypowie jakiś spec, jak oszukać to zabezpieczenie, bo na pewno są jacyś zdolni forumowicze, dla których to nie problem. :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   Kot_Behemot Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 589
  • Dołączył: So, 28 Lut 04

Napisany 30 Kwiecień 2008 - 12:53

Sprawdzilem sobie przez vpn. Nie warto - jest tylko kilka odcinkow (po 1-2 z 4 roznych programow). Ogladanie nie jest na zywo i w tej chwili do wyboru jest tylko to: [img=http://www.upimg.eu/upload/photo/min8298.jpg]. Oczywiscie jest mozliwosc wybrac ogladanie na pelen ekran.
Co do sposobu konkretnie to sciagnij sobie "Hotspot shield" daj connect, sciagnij sobie playera ze strony video.discovery.com za pomoca IE, uruchom jakis odcinek, daj mu chwile zeby sie troche wczytalo (i tak nie bedzie dzialac bo hotspot jest za wolny) i po okolo 30s-1min daj disconnect w hotspot. W ten sposob bedziesz mogl ogladac sobie program, bo laczac sie bedziesz widziany jako us a lacze bedzie dzialac jak bez vpn.

Ten post był edytowany przez Kot_Behemot dnia: 30 Kwiecień 2008 - 12:58


#5 Użytkownik jest niedostępny   santiago78 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 444
  • Dołączył: Pt, 18 Sie 06

Napisany 01 Maj 2008 - 18:47

nie ma to jak sie nakombinowac :lol2:
mms://stream.livetv.chello.pl/Discovery

#6 Użytkownik jest niedostępny   B@ZYLI Ikona

  • Opel
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25922
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 01 Maj 2008 - 21:22

Zobacz postsantiago78, o 1 Maj 2008, 19:47, napisał(a):

nie ma to jak sie nakombinowac :lol2:
mms://stream.livetv.chello.pl/Discovery

Ja Cieeee dzięki :D właśnie sobie oglądam i nie przeszkadzam pewnej Pani w oglądaniu filmu na DVD :D , są jeszcze jakieś takie na żywo z UPC ?;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   santiago78 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 444
  • Dołączył: Pt, 18 Sie 06

Napisany 01 Maj 2008 - 22:52

i hope you'll enjoy ;)

mms://stream.livetv.chello.pl/TVN24
mms://stream.livetv.chello.pl/Eurosport
mms://stream.livetv.chello.pl/MiniMini
mms://stream.livetv.chello.pl/Animal
mms://stream.livetv.chello.pl/CNN
mms://stream.livetv.chello.pl/ZigZap
mms://stream.livetv.chello.pl/NatGeo

#8 Użytkownik jest niedostępny   مارتشين Ikona

  • Co ja pacze?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3254
  • Dołączył: Wed, 20 Gru 06

Napisany 01 Maj 2008 - 22:59

ogólnie to polecam http://members.chell...otny/stream.htm jak ktoś potrzebuje :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   SpectatorX Ikona

  • Antyfan PCLab.pl
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 701
  • Dołączył: Wt, 15 Maj 07

Napisany 01 Maj 2008 - 23:07

A mi w vlc i wmp pokazuje, że nie może odnaleźć servera dla każdego jednego z tych adresów mms...

#10 Użytkownik jest niedostępny   B@ZYLI Ikona

  • Opel
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25922
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 02 Maj 2008 - 09:48

Zobacz postsantiago78, o 1 Maj 2008, 23:52, napisał(a):

i hope you'll enjoy ;)

mms://stream.livetv.chello.pl/TVN24
mms://stream.livetv.chello.pl/Eurosport
mms://stream.livetv.chello.pl/MiniMini
mms://stream.livetv.chello.pl/Animal
mms://stream.livetv.chello.pl/CNN
mms://stream.livetv.chello.pl/ZigZap
mms://stream.livetv.chello.pl/NatGeo

Jesteś moim zbawieniem :D
Dziękujęęę :* :E

#11 Użytkownik jest niedostępny   mi33 Ikona

  • Problem?
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 616
  • Dołączył: Pt, 02 Lis 07

Napisany 02 Maj 2008 - 10:05

Zobacz postSpectatorX, o 2 Maj 2008, 00:07, napisał(a):

A mi w vlc i wmp pokazuje, że nie może odnaleźć servera dla każdego jednego z tych adresów mms...

Tylko dla użytkowników chello.

#12 Użytkownik jest niedostępny   SpectatorX Ikona

  • Antyfan PCLab.pl
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 701
  • Dołączył: Wt, 15 Maj 07

Napisany 02 Maj 2008 - 10:09

Zobacz postmi33, o 2 Maj 2008, 10:05, napisał(a):

Tylko dla użytkowników chello.



Trzeba było tak odrazu... :-(

A jest coś takiego dla zwykłych użytkowników, a nie dla wybrańców posiadających chello?

#13 Użytkownik jest niedostępny   santiago78 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 444
  • Dołączył: Pt, 18 Sie 06

Napisany 27 Maj 2008 - 09:12

te linki chodza nie tylko u uzytkownikow chello - wniosek: nie ma filtrowania po ip.

ale mialem o czym innym. w aster sa kanaly 'hustler tv' i 'private spice' :E ma ktos linki do tego? a moze filtruja po ip "pytajacego" i nici z tego? a moze to wymaga jakiegos plejera?

#14 Użytkownik jest niedostępny   haftus Ikona

  • Podkręcony.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3013
  • Dołączył: Wed, 10 Paź 07

Napisany 27 Maj 2008 - 09:28

U mnie pokazuje się takie cóś :E :
Dodaj obrazek

U was pewnie też :) (prócz użytkowników chello)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych