Forum PCLab.pl: system windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego... - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

system windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego... problem z napędami pod windowsem Oceń temat: -----

#1 Gość_Cypis_01_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Maj 2008 - 17:52

System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. Aby rozwiązać ten problem, należy najpierw uruchomić Kreatora rozwiązywania problemów. Jeśli to nie rozwiąże problemu, należy odinstalować urządzenie, a następnie zainstalować je ponownie. (Kod 19)


Taki komunikat wyświetla się w menedżerze urządzeń. Odinstalowanie i ponowna instalacja napędu oraz przywrócenie ostatniej znanej dobrej konfiguracji nie przynosi efektów. Próbowałem podłączyć inny napęd i oczywiście nadal problem występuje. Liczę na waszą pomoc i mam nadzieję, że obejdzie się bez ponownej instalacji windowsa.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Kubacki Ikona

  • 44 swinging door
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4229
  • Dołączył: So, 03 Gru 05

Napisany 08 Maj 2008 - 19:42

Moze napisz o jakie urzadzenie chodzi (jak wiesz)?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Fenr1r_90 Ikona

  • Free Shooter
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pn, 27 Sie 07

Napisany 08 Maj 2008 - 19:47

Spróbuj naprawić system z płytki Windowsa...tylko nie reinstall, a naprawa

#4 Gość_Cypis_01_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Maj 2008 - 20:27

Zobacz postKubacki, o 8 Maj 2008, 20:42, napisał(a):

Moze napisz o jakie urzadzenie chodzi (jak wiesz)?

Nagrywarka DVD rozpoznawana przez windows jako LITE-ON DVDRW SHW-16355 .

#5 Użytkownik jest niedostępny   Fenr1r_90 Ikona

  • Free Shooter
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pn, 27 Sie 07

Napisany 09 Maj 2008 - 05:28

Albo może to być problem ze sprzętem...
Albo nagrywarka, albo kontroler na płycie głównej
Ten napęd masz pod IDE czy SATA ??
I co gdzie masz jeszcze podłączone (jakie dyski, napędy i pod jakie kontrolery)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych