Forum PCLab.pl: Jak zaplanowac wyłączenie komputera np za dwie godziny? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak zaplanowac wyłączenie komputera np za dwie godziny? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kukix Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 814
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 05

Napisany 03 Czerwiec 2008 - 00:51

Wtam.
Mam taki mały problem.
Nie wiem, jak zaplanowac wyłączenie komputera np za dwie godziny..

ustawilem, zeby komputer wyłączal sie po 1 godzinie bezczynnośąci.. probloem w tym, ze ja chce, zeby sie wylączył podczas odtwarzania muzyki..

ide sobie spac.. muzyka gra a komputer np po godzinie ma sie wyłączyć..

jest w windowsie VISTA businnes x64 jakis myk, żeby zaplanowac wyłączenie kompa o okreslonym czasie?

#2 Użytkownik jest niedostępny   lukas126l Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 339
  • Dołączył: Nd, 15 Kwi 07

Napisany 03 Czerwiec 2008 - 00:56

Ja czasami jak w nocy oglądam filmik to włączam w BestPlayerze opcje "Wyłącz komputer...". Zawsze możesz w tle puścić film i włączyć. :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   Janke5 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6673
  • Dołączył: Pn, 17 Mar 08

Napisany 03 Czerwiec 2008 - 02:55

http://foobar2000.pl...y/cwk_home.html

#4 Użytkownik jest niedostępny   Szejdi Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 384
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 07

Napisany 03 Czerwiec 2008 - 04:51

http://www.programuj.com/zamykacz.php

#5 Użytkownik jest niedostępny   Creative Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3981
  • Dołączył: So, 23 Wrz 06

Napisany 03 Czerwiec 2008 - 08:15

Ja polecam Kalendarz XP- ma niemalże wszystko, a jesli chodzi o funkcje wyłączenia to możesz sobie zaplanować dowolną ilość alarmów, o której godzinie i którego dnia- możesz również czy ma być system zamknięty, hibernacja, stan wstrzymania czy restart, ponadto do tego alarmu można dodać sygnał dźwiękowy i komunikat(np. że za 30s komputer się wyłączy)

#6 Użytkownik jest niedostępny   snejk Ikona

  • no i tak
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2235
  • Dołączył: Pt, 28 Maj 04

Napisany 03 Czerwiec 2008 - 09:23

najłatwiej i to bez instalacji niczego: wciśnij start -> uruchom -> wpisz:
shutdown -t 7200 -s

i po zawodach
(7200 to czas w sekundach, można dowolnie zmieniać. jak sie rozmyślisz i nie chcesz żeby sie komp wyłączył to wpisujesz 'shutdown -a' )

edit: ja tak robie w xp, podejrzewam że w viście jest tak samo ale pewności nie mam

Ten post był edytowany przez snejk dnia: 03 Czerwiec 2008 - 09:24


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych