Forum PCLab.pl: Windows 7 - główny wątek, ale nieobowiązkowy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (540 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows 7 - główny wątek, ale nieobowiązkowy RTM Oceń temat: ****- 35 Głosów

#3401 Użytkownik jest niedostępny   ruszko1 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 12 Kwiecień 2009 - 13:59

no mi na wczesniejszym bulidzie tez dzialaly te stery od visty z tym ze mialem 32bit a co do rozdzialki to nigdy na zadnej 7 (a jade na 4 bulidzie ) jej nei ujrzalem, nie mam pojecia paczemu :(

#3402 Użytkownik jest niedostępny   dexus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 362
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 12 Kwiecień 2009 - 14:25

ktos moze rozwiazal problem z punkbaster. Czasami lubie wejsc na CoD4 i niestety wywala po chwili z gry. PB nie rozpoznaje systemu. Druga rzecz to problem z dzwiekiem w momencie kiedy chce obejrzec np kurs z obrazu plyty (przez index) Z obrazlem wszystko ok tylko dzwieku brak. dzieki

#3403 Użytkownik jest niedostępny   Habib Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1125
  • Dołączył: Pn, 13 Lut 06

Napisany 12 Kwiecień 2009 - 20:00

Prawdopodobnie wyciekł kolejny build Windows 7 Build 7106 x86/x64 lecz jest na razie tylko w języku chińskim ALE są obawy iż jest to fake ponieważ nie posiada cyfrowego podpisu:

Dodaj obrazek


Swoją drogą nawet, jeśli byłby to real to i po ENG to i tak odradzam ściąganie, jeśli posiadasz build 7077 bo to praktycznie to samo (różnica tylko XXX1).

#3404 Użytkownik jest niedostępny   FireMan24444 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 12 Kwi 09

Napisany 12 Kwiecień 2009 - 21:32

Witam. Mam problem z głosem. Pobrałem sterowniki do mojej karty dźwiękowej realtek ac97 zainstalowałem i nadal nie ma głosu. Płytę główną mam MSI KT880 DELTA. Sterowniki pobrałem te ---> [KLIK]. Nie wiem co zrobić.

#3405 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2006
  • Dołączył: Cz, 15 Sty 09

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 08:17

Pytanie te było pewnie już z 1000 razy więc przepraszam, ale jak włączyć te cholerne aero? :kwasny:

#3406 Użytkownik jest niedostępny   kamil32 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 170
  • Dołączył: Wed, 18 Paź 06

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 10:19

Zassalem 2razy windowsa 7077 z 2 roznych zrodel. Dwa razy kasowalem Xp by wgrac w7 i za kazdym razem zawieszal mi sie po tym jak byl ekra" Starting windows" i pojawiala sie pierwszy raz myszka w instalacji (biebieski ekran, po prawej jakis kwiatek) Pojawiala sie myszka i nic.. mozna byla ja sobie poruszac, czekalem z 2min plyta w czytniku przestala juz sie wczytywac i nic sie nie dzialo.... Wie ktos o co chodzi ?

#3407 Użytkownik jest niedostępny   trOLLO Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: So, 18 Mar 06

Ikona postu  Napisany 13 Kwiecień 2009 - 11:39

Zobacz postVega, o 12 Kwiecień 2009, 13:41, napisał(a):

Dokładnie. Nawet nie trzeba być "zawodowcem". Wystarczy mieć jakiś konkretny zestaw otwartych programów (nie wiem.. przeglądarka, klient poczty, skype, tlen/gg/inny komunikator, coś z muzyką, jaki(e)ś P2P, itd.). Raz że RAM systemowy jest zajęty (a przecież graficzny leży i się marnuje, zwłaszcza że chodzi przecież o wyświetlanie! :D ), a w dodatku.. znika obciążenie interfejsów - podwójne. Z WDDM 1.0 obciążony jest systemowy RAM+ magistrala PCIE (oczywiscie są to wartości małe, ale fakt jest faktem) bo to wszystko i tak musi przepchać się z CPU do GPU i z powrotem do RAM, i znowu z powrotem GPU, i wreszcie na wyświetlacz. Z WDDM 1.1 drogę danych skrócono: (najbardziej obrazowo) CPU > GPU/VRAM > wyświetlacz. WDDM 1.1 nie ma znaczenia tylko dla integr pozbawionych własnej pamięci RAM - im i tak wsio jedno, zawsze obciążają systemowy RAM. Vista w sumie właśnie do takich konstrukcji była tworzona. Takie samo podejście widać w stosie audio - jakość nadająca się w sumie tylko do integr, brak sprzętowego wsparcia (jakiegokolwiek).



Vega, mam pytanko, ostatnio zainstalowałem sobie sterowniki 182.50, niby są do Visty, ale podczas instalacji, pisze, że instaluje się wersja dla Windows 7. Czy te nowe stery, które wychodzą dla visty np.182.50 korzystają z WDDM 1.1 czy z WDDM 1.0 ? , no i czy podczas pracy w systemie widać jakąś większą różnicę między WDDM 1.0 a 1.1 , chodzi mi o obciążenie CPU , RAM czy raczej jest to kosmetyka ? i różnice są minimalne ? .

#3408 Użytkownik jest niedostępny   Vega Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 12382
  • Dołączył: So, 25 Paź 03

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 12:28

Zobacz posttrOLLO, o 13 Kwiecień 2009, 11:39, napisał(a):

Vega, mam pytanko, ostatnio zainstalowałem sobie sterowniki 182.50, niby są do Visty, ale podczas instalacji, pisze, że instaluje się wersja dla Windows 7. Czy te nowe stery, które wychodzą dla visty np.182.50 korzystają z WDDM 1.1 czy z WDDM 1.0 ? , no i czy podczas pracy w systemie widać jakąś większą różnicę między WDDM 1.0 a 1.1 , chodzi mi o obciążenie CPU , RAM czy raczej jest to kosmetyka ? i różnice są minimalne ? .


Uhm, powtórzę. :) Menu Start > dxdiag > zakładka Display, po prawej (Driver Model).

#3409 Użytkownik jest niedostępny   fake Ikona

  • don`t fake off
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6207
  • Dołączył: Pt, 02 Cze 06

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 12:43

Znalazłem jak wgrać Windows 7 z USB

Cytuj

How To Install Windows 7 From a USB Hard Flash/Hard Drive

Windows 7 can run on machines with lower specs than required for Windows Vista, and many users are actually finding it runs better than Windows XP on lower spec machines. It’s also ideal to run on newer netbook machines, but unfortunately many of these do not include a DVD drive so how do you install windows 7 on a machine without a DVD drive?

I spent yesterday researching this exact problem and I managed to install Windows 7 on my LG X110 netbook in around 20 minutes using a 4GB USB Drive. Setting up the USB drive to install Windows 7 was fairly easy in the end, and the installation was quicker than a DVD drive, so this method is perfect if you want to install Windows 7 quickly on several machines.
How To Install Windows 7 From A USB Drive

1. Find a standard 4GB USB Drive and plug it into your machine
2. Click Start in your enter ‘cmd’ in the run field. Once cmd is open type in ‘diskpart’ and a new window will open
3. In the new diskpart window type:

* ‘list disk’ : This lists all the disk drives attached to your machine
* Look for your USB drive and note the number and then type: ’select disk #’, where ‘#’ is your USB disk number
* then type ‘clean’
* then type ‘create partition primary’
* then ’select partition 1′
* then ‘active’
* then ‘format fs=fat32 quick’

Dodaj obrazek

Once you’ve finished these steps you then need to copy your Windows 7 files to the USB. To do this you have to mount your Windows 7 ISO as a virtual DVD. Doing this is easy:

1. Install MagicDisk (free)
2. once installed, right-click on MagicDisk in your system tray click on ‘Virtual CD/DVD-Rom’, select your DVD drive
3. then ‘Mount’ and in the dialog window that opens up, select your Windows 7 ISO
4. Now in windows Explorer, click on your DVD drive and you should see all the Windows 7 Files. All you have to do now is copy and paste all the files to your USB key and you have a Windows 7 USB Installation Stick!
5. Install the stick in the PC you want to install Windows 7 on and boot up. Remember to change your bios to allow booting from USB


http://windows7news....usb-hard-drive/

#3410 Użytkownik jest dostępny   Firekage Ikona

  • Debris Section - SLACK'ER, ARCH'ER
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26515
  • Dołączył: Wed, 21 Cze 06

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 12:50

Ostatnio robilem to ale z Vista :D

#3411 Użytkownik jest niedostępny   tekken Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 17 Lis 07

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 14:12

Zobacz postFirekage, o 13 Kwiecień 2009, 13:50, napisał(a):

Ostatnio robilem to ale z Vista :D

Nie ma się czym chwalić :lol2:

#3412 Użytkownik jest dostępny   Firekage Ikona

  • Debris Section - SLACK'ER, ARCH'ER
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26515
  • Dołączył: Wed, 21 Cze 06

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 14:21

Zobacz posttekken, o 13 Kwiecień 2009, 15:12, napisał(a):

Nie ma się czym chwalić :lol2:

Nie to bylo moim celem - ten poradnik dla 7 dziala dla Visty rowniez , a dokladniej - w nim masz podane co nalezy (i jak) zrobic z penem aby byl on botowalny , bo samo zgranie plikow nic nie da :>

Ten post był edytowany przez Firekage dnia: 13 Kwiecień 2009 - 14:21


#3413 Użytkownik jest niedostępny   sideband Ikona

  • Driverheaven.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14749
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 14:43

Zobacz posttrOLLO, o 13 Kwiecień 2009, 12:39, napisał(a):

Vega, mam pytanko, ostatnio zainstalowałem sobie sterowniki 182.50, niby są do Visty, ale podczas instalacji, pisze, że instaluje się wersja dla Windows 7. Czy te nowe stery, które wychodzą dla visty np.182.50 korzystają z WDDM 1.1 czy z WDDM 1.0 ? , no i czy podczas pracy w systemie widać jakąś większą różnicę między WDDM 1.0 a 1.1 , chodzi mi o obciążenie CPU , RAM czy raczej jest to kosmetyka ? i różnice są minimalne ? .

Tylko 181.71 i 179.48 oficjalnie mają wddm 1.1 , poza tym masz w temacie masz napisane(kilka postów wcześniej ehhh)co daje wddm 1.1.

Ten post był edytowany przez sideband dnia: 13 Kwiecień 2009 - 14:44


#3414 Użytkownik jest niedostępny   pawe song Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1272
  • Dołączył: Wed, 02 Lip 08

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 17:19

Zobacz postkarolthas, o 13 Kwiecień 2009, 09:17, napisał(a):

Pytanie te było pewnie już z 1000 razy więc przepraszam, ale jak włączyć te cholerne aero? :kwasny:


Otwierasz personalization i wybierasz coś z grupy "aero themes"

#3415 Użytkownik jest niedostępny   bazylorakis Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 543
  • Dołączył: So, 08 Gru 07

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 17:29

Zobacz postpawe song, o 13 Kwiecień 2009, 18:19, napisał(a):

Otwierasz personalization i wybierasz coś z grupy "aero themes"


Dodatkowo musisz posiadać kartę graficzną zgodną z aero i odpowiednie sterowniki (sprawdź Windows Update). Po otrzymaniu wystarczająco wysokiej oceny w Windows Experience Index aero uruchomi się automatycznie.

#3416 Użytkownik jest niedostępny   witekh Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wed, 25 Mar 09

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 17:43

Zobacz postkamil32, o 13 Kwiecień 2009, 10:19, napisał(a):

Zassalem 2razy windowsa 7077 z 2 roznych zrodel. Dwa razy kasowalem Xp by wgrac w7 i za kazdym razem zawieszal mi sie po tym jak byl ekra" Starting windows" i pojawiala sie pierwszy raz myszka w instalacji (biebieski ekran, po prawej jakis kwiatek) Pojawiala sie myszka i nic.. mozna byla ja sobie poruszac, czekalem z 2min plyta w czytniku przestala juz sie wczytywac i nic sie nie dzialo.... Wie ktos o co chodzi ?

troszke cierpliwości jak masz wolny dysk zajmie to pare minut

#3417 Użytkownik jest niedostępny   Creative Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3981
  • Dołączył: So, 23 Wrz 06

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 21:43

Dziwny jakiś ten build 7077- performance mam oceniony na 2, a w 7000 miałem 3 :o

#3418 Użytkownik jest niedostępny   bosd Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 461
  • Dołączył: Nd, 12 Kwi 09

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 22:50

wersja 7077 to napewno wersja RC ? wiadomo moze kiedy bedzie nstepna nowsza wersja dostepna ?

#3419 Użytkownik jest niedostępny   tekken Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 17 Lis 07

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 23:09

Zobacz postbosd, o 13 Kwiecień 2009, 23:50, napisał(a):

wersja 7077 to napewno wersja RC ? wiadomo moze kiedy bedzie nstepna nowsza wersja dostepna ?

Już jest, a czy to będzie RC, będzie jak MS powie...

#3420 Użytkownik jest niedostępny   rzerzuch Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 598
  • Dołączył: Pt, 24 Lut 06

Napisany 13 Kwiecień 2009 - 23:24

Zobacz postbosd, o 13 Kwiecień 2009, 23:50, napisał(a):

wersja 7077 to napewno wersja RC ? wiadomo moze kiedy bedzie nstepna nowsza wersja dostepna ?

prawdopodobnie w przeciągu kilku godzin może min, trwa uploading :P :E
Jak na razie źródło było wiarygodne :D

  • (540 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych