Forum PCLab.pl: Nie mogę wysyłać sms - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nie mogę wysyłać sms PLUS Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   robik557 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 325
  • Dołączył: Nd, 11 Lis 07

Napisany 29 Czerwiec 2008 - 11:55

Witam, mam kartę w plusie i k750i. Dziś od rana nie mogę wysyłać sms ale mogę dzwonić, wysyłać wiadomości obrazkowe itp. Patrzyłem na innym telefonie i jest to samo. Również porównywałem ustawienia z analogiczną kartą i też jest to samo, Wiec w czym problem?

#2 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

  • Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10911
  • Dołączył: Pn, 10 Paź 05

Napisany 29 Czerwiec 2008 - 16:01

centrum wiadomości wpisane poprawnie? +48 601 000 310

#3 Użytkownik jest niedostępny   robik557 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 325
  • Dołączył: Nd, 11 Lis 07

Napisany 29 Czerwiec 2008 - 18:58

Tak :mad2:

#4 Użytkownik jest niedostępny   MasterOfTheWszystko Ikona

  • A to można tu coś wpisać?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4112
  • Dołączył: So, 03 Maj 08

Napisany 29 Czerwiec 2008 - 19:01

Najlepiej będzie wybrać się jutro do salonu plusa i zapytać

#5 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

  • Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10911
  • Dołączył: Pn, 10 Paź 05

Napisany 29 Czerwiec 2008 - 22:14

weź ze strony SE ściągnij SEUSa - program do aktualizacji oprogramowania. Zdecydowanie jest to wina oprogramowania. Aktualizacja na 99% pomoże.

#6 Użytkownik jest niedostępny   robik557 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 325
  • Dołączył: Nd, 11 Lis 07

Napisany 29 Czerwiec 2008 - 23:12

Cytuj

weź ze strony SE ściągnij SEUSa - program do aktualizacji oprogramowania. Zdecydowanie jest to wina oprogramowania. Aktualizacja na 99% pomoże.


To nie jest wina oprogramowania, bo na innym telefonie z tą samą kartą sim występuje ten problem!

Ten post był edytowany przez robik557 dnia: 29 Czerwiec 2008 - 23:14


#7 Użytkownik jest niedostępny   Ayane Ikona

  • zaszczurzona
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1691
  • Dołączył: Pn, 10 Lip 06

Napisany 30 Czerwiec 2008 - 01:02

Ostatnio Era tez tak miala.

Musisz isc do salonu, nie ma rady :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Margaryna Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Cz, 08 Lut 07

Napisany 30 Czerwiec 2008 - 06:14

kurcze też mam taki problem ;/ chciałam sobie naprawić wap, naprawiłam ale nie mogę wysłać sms :mad2: też mogę dzwonić, wysyłać wiadomości obrazkowe ale sms nie ;/

#9 Użytkownik jest niedostępny   Sziva Ikona

  • Radioactive zone
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4368
  • Dołączył: Pt, 02 Kwi 04

Napisany 30 Czerwiec 2008 - 06:18

Musicie zadzwonić do obsługi klienta i tam Wam odblokują sms-y. Mój mąż wczoraj miał ten sam problem, ale zadzwonił do Ery i teraz ma pełnosprawny telefon.

#10 Użytkownik jest niedostępny   robik557 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 325
  • Dołączył: Nd, 11 Lis 07

Napisany 30 Czerwiec 2008 - 08:55

Podaję rozwiązanie problemu dla potomnych. Trzeba wejść kolejno:

USTAWIENIA TELEFONU->ŁĄCZNOŚĆ->KOMUNIKACJA DANYCH->DOSTĘP WIADOMOŚCI TEKSTOWYCH i następnie z GPRS przestawić na GSM


Nazwy zakładek dla K750i.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Margaryna Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Cz, 08 Lut 07

Napisany 30 Czerwiec 2008 - 15:38

oo wielkie dzięki :) już da się wysłać SMS :) THX :)

#12 Użytkownik jest niedostępny   zlotto Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 168
  • Dołączył: So, 22 Lis 03

Napisany 08 Lipiec 2008 - 11:15

od wczoraj wieczorem jest to samo w plusie - zablokowana mozliwosc wysylania smsow na pol godziny, potem mozna wyslac jednego dwa smsy i znowu to samo :(

#13 Użytkownik jest niedostępny   magdaos Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 23 Sty 10

Napisany 23 Styczeń 2010 - 11:14

Witam! mam to samo co poprzednicy... i nie wiem dlaczego prosze o pomoc , nie moge wysylac sms a mam se w595

#14 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11740
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 23 Styczeń 2010 - 13:17

Ale odkop. :E

Mam Plusa i smsy mogę wysyłać bez problemu. Może to jakis lokalny problem. Może na skutek tych duzych mrozów nadajnik w którego jestes zasiegu nie działa jak trzeba i przez to tak jest.

#15 Użytkownik jest niedostępny   WombatLBN Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 63
  • Dołączył: Pn, 21 Gru 09

Napisany 23 Styczeń 2010 - 19:57

To logiczne, że stacje bazowe nie są z gumy potrafią padać, z resztą jak ich "genialny system bilingowy". Czasami warto zgłaszać takie problemy do Plusa na e-mail, dzięki temu będą wiedzieli w jakich lokalizacjach i ich stacje bazowe nie oferują dobrej przepustowości łącza, wtedy ewentualnie mogą coś poprawić.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Molisek Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 27 Paź 10

Napisany 27 Październik 2010 - 17:31

możecie mi podać jak to naprawić w nokii 6280?? Za odpowiedź będę bardzo wdzięczny

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych