Forum PCLab.pl: GA-MA78G-DS3H - wątek zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (19 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GA-MA78G-DS3H - wątek zbiorczy +x2-5000BE, freezer , samsung f1, LG H55N, fsp400-60gln

#361 Użytkownik jest niedostępny   szarzeski 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 558
  • Dołączył: Pn, 31 Lip 06

Napisany 24 Marzec 2010 - 08:26

Zobacz postszybki132, o 22 Marzec 2010, 12:04, napisał(a):

Nie rozumie pytania ... Co niby jest nie tak...

brak opcji restartu ?? mozesz jaśniej ??

oczywiście - komputer po wybraniu opcji restart w windzie zamiast to zrobić się wyłącza i to jest problem pierwszy. Drugi problem polega na tym, że nie da się uruchomić wspomnianego kompa bez wcześniejszego wyłączenia zasilacza na jakieś 30s - problem ten występuje po zamknięciu komputera tzn. wybieram opcję zamknij w windzie, on to robi ale potem nie ma szans na ponowne włączenie bez wykonania czynności, o której pisałem.

#362 Użytkownik jest niedostępny   szybki132 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1136
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 25 Marzec 2010 - 23:24

Zobacz postszarzeski, o 24 Marzec 2010, 08:26, napisał(a):

oczywiście - komputer po wybraniu opcji restart w windzie zamiast to zrobić się wyłącza i to jest problem pierwszy. Drugi problem polega na tym, że nie da się uruchomić wspomnianego kompa bez wcześniejszego wyłączenia zasilacza na jakieś 30s - problem ten występuje po zamknięciu komputera tzn. wybieram opcję zamknij w windzie, on to robi ale potem nie ma szans na ponowne włączenie bez wykonania czynności, o której pisałem.


Na ustawieniach defaultowych jest to samo ?? Bo widze że masz podkreconego procka

#363 Użytkownik jest niedostępny   szarzeski 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 558
  • Dołączył: Pn, 31 Lip 06

Napisany 26 Marzec 2010 - 11:27

to samo

#364 Użytkownik jest niedostępny   szybki132 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1136
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 27 Marzec 2010 - 13:08

A procek i ram na jakich ustawieniach chodzi ??

Bo swego czasu czyly problemy z Patriotami

Ten post był edytowany przez szybki132 dnia: 27 Marzec 2010 - 13:09


#365 Użytkownik jest niedostępny   szarzeski 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 558
  • Dołączył: Pn, 31 Lip 06

Napisany 28 Marzec 2010 - 11:19

proc 235*13=3055, ram ok 780MHz CL4

#366 Użytkownik jest niedostępny   szybki132 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1136
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 28 Marzec 2010 - 12:06

Zobacz postszarzeski, o 28 Marzec 2010, 12:19, napisał(a):

proc 235*13=3055, ram ok 780MHz CL4


Napiecia ??

może poluzuj ramy na CL5 napiecie na 1.9-2.0 V

a probowales na innych ramach ??

#367 Użytkownik jest niedostępny   szarzeski 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 558
  • Dołączył: Pn, 31 Lip 06

Napisany 28 Marzec 2010 - 18:31

ram leci na 2,1V proc bez podbica ale tu o stabilność nie chodzi bo ja już komp odpali to nie ma z nim problemu także to nie to. Próbowałem z innym ramem i było to samo.

#368 Użytkownik jest niedostępny   szybki132 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1136
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 06

Napisany 10 Maj 2010 - 23:02

jest już niby BIOS F9 BETA dla 6 rdzeniówek


Zobacz postszarzeski, o 28 Marzec 2010, 18:31, napisał(a):

ram leci na 2,1V proc bez podbica ale tu o stabilność nie chodzi bo ja już komp odpali to nie ma z nim problemu także to nie to. Próbowałem z innym ramem i było to samo.


Kolega miał podobie na ASUSIE - okazało się że karta telewizyjna była winna. Zmienił karte i git :)

Nie masz moze czegos dodatkowo wpietego na PCI itp

  • (19 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych