Forum PCLab.pl: KOD 28 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

KOD 28 problem Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Ikona postu  Napisany 01 Październik 2008 - 12:05

Witam potrzebuje pomocy!!!
nie moge zainstalowac sterownikow do karty dzwiekowej...jakis KOD 28...czy ktos zna sposob na rozwiazanie tego problemu???jesli tak PROSZE O WSPARCIE!!!z gory dzienx!!!

a i mam komunikat ze " sprzet nie zostal zainstalowany poniewz nie moze odnalezc wymaganego oprogramowania...;(;(

#2 Użytkownik jest niedostępny   s!b Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1134
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 01 Październik 2008 - 13:00

jaka płyta główna ?
jaka karta dźwiękowa /
jaki system ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:03

Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI

Komputer:
Typ komputera Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego [ TRIAL VERSION ]
Internet Explorer 6.0.2600.0000 (IE 6.0 - Windows XP)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera DEXTER-KKWWUU3W
Nazwa użytkownika dexter
Domena logowania [ TRIAL VERSION ]
Data / Czas 2008-10-01 / 15:02

Płyta główna:
Typ procesora QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 1600 MHz (6 x 267)
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-G31MX-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Mikroukład płyty głównej Intel Bearlake G31
Pamięć fizyczna [ TRIAL VERSION ]
DIMM1: GoodRAM GR667D264L5/1G 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: GoodRAM GR667D264L5/1G [ TRIAL VERSION ]
Typ BIOS'u Award Modular (08/06/07)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)

Ekran:
Karta wideo NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB)
Akcelerator 3D Intel GMA 3100
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce 8400 GS
Monitor NEC MultiSync FE770 [17" CRT] (4670075YB)

Multimedia:
Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

#4 Użytkownik jest dostępny   michal1993 Ikona

  • Uzależniony od... kompa
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3985
  • Dołączył: Pn, 21 Sie 06

Napisany 01 Październik 2008 - 14:08

Gdzie ty kupiłeś ten komputer. Założe się, że w supermarkecie, dużym elektromarkecie lub na allegro.

#5 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:13

czy to wazne gdzie???jak nie potrafisz mi pomoc to nie dyskutuj

#6 Użytkownik jest dostępny   michal1993 Ikona

  • Uzależniony od... kompa
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3985
  • Dołączył: Pn, 21 Sie 06

Napisany 01 Październik 2008 - 14:15

No dobra nie przyczepiam się. Stery powinny być na stronie producenta płyty.

#7 Użytkownik jest niedostępny   CrossTheSky Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2889
  • Dołączył: Wed, 30 Kwi 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:16

http://www.gigabyte....a-g31mx-s2.html

#8 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:17

to napewno bedzie to???bo juz probowalem mnostwo...

#9 Użytkownik jest niedostępny   s!b Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1134
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:18

weź ściągnij poprawkę uaa hd audio i zainstaluje potem, ściągnij sterownik ze stronki realteka, w menadżerze usuń urządzenie pci device(poprzez odinstaluj), potem szukaj nowego sprzetu, znajdzie Ci pci device i zainstaluje jako uaa hd audio, wtedy zainstaluj sterownik ze strony realteka, jeśli tak nie pójdzie, to weź na to:
urządzenie hd audio->zaktualizuj sterownik->nie nie tym razem->zainstaluj z lokacji->nie wyszukuj sam wybiorę sterownik do zainstalowania-> wybierz kontrolery dzwieku i gier->potem "z dysku" i wskaż meijsce gdzie masz rozpakowany sterownik od dźwięku i ok-> potem dalej i jeśli wyskoczy że nei ejst podpisany cyfrowo to mimi to kontynuuj :)
powinno ruszyć :)

#10 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:20

widze ze masz niezle pojecie o tym wszystkim ale ja wogole nie trybie co Ty mi tu napisales...jestem kompletnie zielony w tym temacie...potrzebuje prostrzych wskazowek...z gory dzienx za zainteresowanie

#11 Użytkownik jest niedostępny   przemekkwiat Ikona

  • no
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4822
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:21

albo oddaj ten komputer i złoży się coś "lepszego" albo
format i od nowa instalka systemu, potem płyta od płyty głównej potem grafika a potem reszta pierdół...

ten XP jest z jakimś SP ?

Ten post był edytowany przez przemekkwiat dnia: 01 Październik 2008 - 14:24


#12 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:23

dzis juz 3 razy wgrywalem windowsa od nowa i nic z tego...
a czy komunikat- "please reboot your computer" ma cos do tego wszystkiego???

#13 Użytkownik jest niedostępny   przemekkwiat Ikona

  • no
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4822
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:32

nie, to tylko polecenie zrestartowania kompa
http://forum.pclab.pl/t401325.html

Ten post był edytowany przez przemekkwiat dnia: 01 Październik 2008 - 14:33


#14 Użytkownik jest niedostępny   s!b Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1134
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:36

ok inaczej mam pomysła jak CI to wytłumaczyć :) widzę że masz g31 więc na tej płytce jest poprawka microsoftu ale Ona się nie zaktualizuje CI sama, zrób tak po instalacji sterów z płytki gigabyte i wyskoczeniu Ci napisu "please reboot your computer ":

1. prawym na mój komputer i właściwości
2. zakładka sprzęt i menadżer urządzeń
3. w urządzeniach systemowych lub w nieznanych będzie pci device, kliknij prawym i odinstaluj
4. w menadżerze na górze w zakładce "akcja" kliknij na skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu
5. powinno Ci znaleźć pci device , kliknij aby automatycznie Ci zainstalował sterownik
tutaj już powinno Ci samo się dokończyc tj. zainstalować uaa hd audio i ster realteka jeśli nei:
6. pojawi CI się żeby wskazać sterownik do urządzenia na HD aiduo, włóż płytkę gigabyte od Płyty głównej do napędu i kliknij aby szukał :) możesz też drugą opcję wybrać i mu wskazać gdzie na płytce są sterowniki :)

#15 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:44

okej zrobie tak jak mowisz...tylko z tym moim gigabyte jest tak ze zawiesza mi sie na 33% na tym czerwonym pasku i dalej lipa nic...potem probuje drugi raz to juz pisze reboot your computer...ale na dole zielonym drukiem pisze ze all driver is installed, computer will reboot...
????????????????????????????????????????????

#16 Użytkownik jest niedostępny   s!b Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1134
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 01 Październik 2008 - 14:58

ten błąd prawie zawsze przy tej płycie ze sterami wyskakuje, konkretnie Ci wyskakuje atk coś tam jak klikniesz ok to CI idzie dalej?

#17 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 15:01

nie idzie dalej

#18 Użytkownik jest niedostępny   s!b Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1134
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 01 Październik 2008 - 15:05

wejdź w płytke(prawy i eksploruj) powinien tam gdzieś być folder drivers, wejdź do niego( oczywiście drivers, ale pod Twój system operacyjny), i instaluj stery wg takiej kolejności( nie musisz restartować kompa):
1. chipset
2. dźwięk
3. grafa
4. reszta..

i potem zrób to co wyżej CI pisałem

#19 Użytkownik jest niedostępny   dexter20 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 01 Paź 08

Napisany 01 Październik 2008 - 15:15

ale w kazdym z tych plikow jest po kilka plikow jeszcze...mam instalowac kazdy???to 4 lata mi zajmie

nie moge zrobic tak jak mi piszesz bo wyswietla sie ze nie mam servis packa...szlak mnie trafia...nie dam rady

#20 Gość_EvilKillaruna_*

  • Grupa: Goście

Napisany 01 Październik 2008 - 15:28

Zobacz postdexter20, o 1 Październik 2008, 15:15, napisał(a):

ale w kazdym z tych plikow jest po kilka plikow jeszcze...mam instalowac kazdy???to 4 lata mi zajmie

nie moge zrobic tak jak mi piszesz bo wyswietla sie ze nie mam servis packa...szlak mnie trafia...nie dam rady

No to zaintaluj service packa albo kup sobie Windowsa XP SP2..

Skoro tak twierdzisz to rzeczywiście nie dasz.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych