Forum PCLab.pl: kolorofon podłączenie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

kolorofon podłączenie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kuba098 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1028
  • Dołączył: Pn, 28 Kwi 08

Napisany 22 Październik 2008 - 18:38

no więc tak zrobiłem takie coś jak na tym linku

http://pl.youtube.co...SDXi3BT9aM&NR=1

i mam problem wiem ze te 2 kabelki trzeba podlaczyc pod gniazdo słuchawek tylko nie wiem jak to zrobic
czy po prostu wsadzic mam tam te 2 kabelki czy musze je podłączyć pod wtyczke jack i dopiero wsadać ??


a po za tym chcę się jeszcze dowiedzieć czy za pomocą jakiegoś plugin'a z Winampa da się zrobić migające katody w rytmi muzyki jeśli tak to jak ??

#2 Użytkownik jest niedostępny   miraż 

  • Dobry człowiek
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 967
  • Dołączył: Cz, 09 Paź 08

Napisany 22 Październik 2008 - 18:51

.

Ten post był edytowany przez miraż dnia: 23 Listopad 2009 - 14:02


#3 Użytkownik jest niedostępny   kuba098 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1028
  • Dołączył: Pn, 28 Kwi 08

Napisany 22 Październik 2008 - 18:54

chce po prostu zobaczyć jak to wygląda

więc jak to będzie ??

#4 Użytkownik jest niedostępny   Tw!st3r 

  • ...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 643
  • Dołączył: Wed, 25 Lip 07

Napisany 22 Październik 2008 - 18:58

Myślę, że pod wtyczkę jack trzeba by podłączyć, skoro ma być zainstalowane we wejściu na słuchawki. ;)

#5 Użytkownik jest niedostępny   miraż 

  • Dobry człowiek
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 967
  • Dołączył: Cz, 09 Paź 08

Napisany 22 Październik 2008 - 18:59

.

Ten post był edytowany przez miraż dnia: 23 Listopad 2009 - 14:02


#6 Użytkownik jest niedostępny   kuba098 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1028
  • Dołączył: Pn, 28 Kwi 08

Napisany 22 Październik 2008 - 19:03

a co zrobić żeby ten kolorofon tak jak na filmiku świecił w rytm muzyki czy wystarczy go podłączyć czy jak bo nie wiem ??

#7 Użytkownik jest niedostępny   baczu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 99
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 22 Październik 2008 - 19:42

prawdopodobnie tylko podłączyc pod jacka i wsadzic do kompa
ale nie wiem jakie zasilanie daje gniazdo słuchawkowe ze ciagnie tych kilkanascie diod, do tego jedynie bedzie świecic jak bedzie cos mocniejszego leciało
nie ma tutaj zadnego podzziłu na tony niskie/srednie/wysokie
pewnie im nizsze tony tym bardziej daje, ale wg efekt bedzie taki ze spalisz wejscie słuchawkowe :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Petlik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3162
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 22 Październik 2008 - 19:47

Bo kolorofon powinno podlaczyc sie przez koncowke mocy, a nie bezposrednio do gniazda.

#9 Użytkownik jest niedostępny   baczu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 99
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 22 Październik 2008 - 19:59

ja miałem kolorofon i bez problemu podłączałem pod jacka zeby był sygnał dzwiękowy i wszystko dobrze działało
ale kolorofon miał oddzielne zasilanie wiec to całkiem inna sprawa

#10 Użytkownik jest niedostępny   kurzyk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 417
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 22 Październik 2008 - 21:25

Do tego musisz mieć wzmacniacz i podłączasz go jak głośnik.

#11 Użytkownik jest niedostępny   kuba098 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1028
  • Dołączył: Pn, 28 Kwi 08

Napisany 23 Październik 2008 - 14:04

od kolorofonu odchodzą mi 2 kabelki powiedzmy ze podlacze je do gniazda z którego idzie 12 V
ale jak to zrobie bedzie sie tylko swiecić co zrobić żeby jeszcze w tytmie muzyki ??

od kolorofonu odchodzą mi 2 kabelki powiedzmy ze podlacze je do gniazda z którego idzie 12 V
ale jak to zrobie bedzie sie tylko swiecić a do glośnika nie podłącze bo te 2 kabelki ida do zasilania

co zrobić żeby było zasilane i jeszcze w rytmie muzyki swieciło ??

Ten post był edytowany przez kuba098 dnia: 23 Październik 2008 - 14:05


#12 Użytkownik jest niedostępny   kurzyk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 417
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 23 Październik 2008 - 19:36

Napisałem Ci jak masz to podłączyć. To są po prostu kupa żarówek połączonych z sobą a nie kolorofon. Na kompie nie będzie ci to działać bo wzmacniacz w kodeku jest za słaby.

#13 Użytkownik jest niedostępny   kuba098 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1028
  • Dołączył: Pn, 28 Kwi 08

Napisany 24 Październik 2008 - 16:23

a słyszałem ze jest mozliwosc podlaczenia takiego cvzegos pod gniazdo LPT

co to jest gniazdo lpt i jak podłączyć pod nie kolorofon ??

#14 Użytkownik jest niedostępny   kurzyk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 417
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 24 Październik 2008 - 17:40

To jest gniazdo drukarki, może i dało by się podłączyć ale potrzebował byś do tego jakieś aplikacji.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Siekierka 

  • n00b
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1332
  • Dołączył: Pt, 03 Sie 07

Napisany 24 Październik 2008 - 18:04

Zobacz postkurzyk, o 24 Październik 2008, 18:40, napisał(a):

To jest gniazdo drukarki, może i dało by się podłączyć ale potrzebował byś do tego jakieś aplikacji.

LPT to port szeregowy a nie gniazdo drukarki...


a nie wie ktoś jak zrobić żeby katody świeciły w rytm muzyki?

Ten post był edytowany przez Siekierka dnia: 24 Październik 2008 - 18:05


#16 Użytkownik jest niedostępny   kurzyk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 417
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 24 Październik 2008 - 18:51

To właśnie jest szeregowy port drukarki ;)

#17 Użytkownik jest niedostępny   kuba098 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1028
  • Dołączył: Pn, 28 Kwi 08

Napisany 24 Październik 2008 - 20:59

na asusie p5k PRO chyba juz nie ma czegoś takiego a aplikacje do tego wiem jaka jest potrzebna :D


TO JEST SCHEMAT PODŁĄCZENIA MOJEGO KO0LOROFONU

Załączony plik  SCHEMAT_POD__CZENIA.jpg (20.78K)
Ilość pobrań: 19

mam nadzieje ze jest zrozumiały wiem ze całość jest zasilana 12 V bo gdy podłączyłem do rególatora obrotów to na 5 V strasznie słabo świeciły.
Wiec jest mi potrzebne gniazdo 12 V z którego swieciło by wszystko w tymie muzyki

da się zrobic ??

Ten post był edytowany przez kuba098 dnia: 25 Październik 2008 - 10:51


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych