Forum PCLab.pl: jak podłączyc wzmacniacz pod komputer - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

jak podłączyc wzmacniacz pod komputer jak podłączyc wzmacniacz pod komputer Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   sawik1204 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: So, 08 Lis 08

Ikona postu  Napisany 08 Listopad 2008 - 13:19

witam
znalazlem w szafie jakis wzmacniacz troche stary ale chyba dziala i nie wiem jak go podlaczyc pod komputer
wzmacniacz to " TECHNICS stereo integrated amplifier SU-Z45" http://images.google...ttp...6lr=&sa=N
z tylu sa wejscia:
phono
tuner
aux
tepe 2- rec out, playback
tape 1- rec out. playback
no i tyle.
Nie mam kompletnego pojęcia co mam kupic i jak podlaczyc.
prosze o wszystkie szczegoly
z gory wielkie dzieki
pzdr

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ananas Ikona

  • uzależniony od muzyki
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6152
  • Dołączył: Nd, 22 Paź 06

Napisany 08 Listopad 2008 - 13:22

aux :P

#3 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

  • Faster Than Light jump successful
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12666
  • Dołączył: Wed, 01 Mar 06

Napisany 08 Listopad 2008 - 13:29

podlaczas do Aux jak kolega wyzej napsial zwyklymi kablami Cinch, oczywiscie do samego Ampa musisz miec jeszcze kolumny :E

SU-Z45 - kojazy mi sie z ruskim dzialkiem przeciwlotniczym :)

Tak szukam tylnej scianki tego wzmacniacza i zobaczcie na co trafilem :E
http://moto.allegro...._bdb_japan.html

Ten post był edytowany przez kadajo dnia: 08 Listopad 2008 - 13:36


#4 Użytkownik jest niedostępny   sawik1204 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: So, 08 Lis 08

Napisany 08 Listopad 2008 - 13:32

no kolumny mam ale one maja obciete koncowki i tez nie wiem gdzie je mam podlaczyc

#5 Użytkownik jest niedostępny   darthmalak Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 203
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 07

Napisany 08 Listopad 2008 - 13:40

Nie obcięte końcówki, tylko tak ma być :P Kabelki ze zdjętą izolacją wkręcasz z tyłu,w te czerwone i czarne "wkręty" (mam nadzieje że wiesz o czym mówię) - gdzie lewa kolumna, a gdzie prawa, masz opisane z tyłu (L i R)

#6 Użytkownik jest niedostępny   sawik1204 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: So, 08 Lis 08

Napisany 08 Listopad 2008 - 14:00

podlaczylem i dziala
ale kolumny trzeszcza moze to byc spowodowane zbyt duza moca wzmacniacza albo mala kolumn??
wzmacniacz ma moc 310 wat a kolumny 2x40

#7 Użytkownik jest niedostępny   darthmalak Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 203
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 07

Napisany 08 Listopad 2008 - 14:02

W jednej z kolumn zamień kabelki miejscami (przy tych wkrętach - być może kolumny nie są sfazowane).

#8 Użytkownik jest niedostępny   sawik1204 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: So, 08 Lis 08

Napisany 08 Listopad 2008 - 14:31

to nic nie dalo. a tak poza tym to dzialaja tylko srodkowe membrany.

#9 Użytkownik jest niedostępny   darthmalak Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 203
  • Dołączył: Wed, 21 Lut 07

Napisany 08 Listopad 2008 - 19:52

Może głośniki są niesprawne. Jest sposób żeby sprawdzić. Znajdź w domu baterię paluszka, albo większą (tylko 1.5V, nie większe) , i przyłóż kabelki od glośnika do bateryjki - sprawdź czy wychylają się membrany. Jeżeli tak, to wina leży po stronie wzmacniacza- jeśli nie, no to albo uszkodzone glośniki, albo tzw zimne luty gdzieś na połączeniach w środku.

#10 Użytkownik jest niedostępny   RyszardGTS Ikona

  • Nie wylewający za kołnierz...
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11372
  • Dołączył: Cz, 01 Wrz 05

Napisany 09 Listopad 2008 - 03:05

Zobacz postsawik1204, o 8 Listopad 2008, 14:00, napisał(a):

podlaczylem i dziala
ale kolumny trzeszcza moze to byc spowodowane zbyt duza moca wzmacniacza albo mala kolumn??
wzmacniacz ma moc 310 wat a kolumny 2x40


Nieeeee... wcale... :lol2:

Na allegro mozna wyrwac za grosze jakies Tonsilki 70/110W... i tak je popalisz jak nie bedziesz uwazal na poziom glosnosci czy tez tonow niskich no ale przynajmniej duzo ladniej Ci to zagra niz te 2x40w.

#11 Użytkownik jest niedostępny   marex666 Ikona

  • Johnny 11 Palców
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1344
  • Dołączył: Cz, 20 Mar 08

Napisany 09 Listopad 2008 - 11:34

Ty chyba nie wisz co mowisz!
Ciekawe jakie ty masz audio jezeli dla ciebie 40 wat to malo...?
Ja mam 30letnie unitry 40 watowe i sam zobacz jak daja: http://pl.youtube.co...h?v=O4oPaJepe7Q

Mimo ze nie mam dobrego wzmacniacza to graja mocno. ALE NIE MOW ZE $)WAT TO MALO!

#12 Użytkownik jest niedostępny   RyszardGTS Ikona

  • Nie wylewający za kołnierz...
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11372
  • Dołączył: Cz, 01 Wrz 05

Napisany 09 Listopad 2008 - 12:56

Zobacz postmarex666, o 9 Listopad 2008, 11:34, napisał(a):

Ty chyba nie wisz co mowisz!



Nie zalapales prawdziwego przeslania ;)

Po prostu bardzo latwo uszkodzic takie kolumny jest ktos nie ma umiaru w ustawieniu takiego zestawu. 310watowy wzmacniacz i 40watowe kolumny? przy nieumiejetnym ustawieniu spala sie w przeciagu pierwszych 10 sekund.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Klima Ikona

  • Stay hungry
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22052
  • Dołączył: Wed, 13 Gru 06

Napisany 09 Listopad 2008 - 13:09

Zobacz postRyszardGTS, o 9 Listopad 2008, 12:56, napisał(a):

Nie zalapales prawdziwego przeslania ;)

Po prostu bardzo latwo uszkodzic takie kolumny jest ktos nie ma umiaru w ustawieniu takiego zestawu. 310watowy wzmacniacz i 40watowe kolumny? przy nieumiejetnym ustawieniu spala sie w przeciagu pierwszych 10 sekund.

310W to pobór z sieci, a nie moc wyjściowa. Przyjmując straty to tam będzie z 50-60W na kanał.

#14 Użytkownik jest niedostępny   RyszardGTS Ikona

  • Nie wylewający za kołnierz...
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11372
  • Dołączył: Cz, 01 Wrz 05

Napisany 09 Listopad 2008 - 13:22

Zobacz postKlima, o 9 Listopad 2008, 14:09, napisał(a):

310W to pobór z sieci, a nie moc wyjściowa. Przyjmując straty to tam będzie z 50-60W na kanał.


Nawet nie zakladam ze On podal pobor mocy watt z gniazdka... :lol2: (chociaz kto tam wie... jak podaje sie moc w PMPO to dlaczego nie moc pobierana z gniazdka i potem badz czlowieku madry ile to ma mocy wyjsciowej nominalnej).

#15 Użytkownik jest niedostępny   Klima Ikona

  • Stay hungry
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22052
  • Dołączył: Wed, 13 Gru 06

Napisany 09 Listopad 2008 - 13:54

Zobacz postRyszardGTS, o 9 Listopad 2008, 13:22, napisał(a):

Nawet nie zakladam ze On podal pobor mocy watt z gniazdka... :lol2: (chociaz kto tam wie... jak podaje sie moc w PMPO to dlaczego nie moc pobierana z gniazdka i potem badz czlowieku madry ile to ma mocy wyjsciowej nominalnej).

Ale to coś nowego, że podawany jest pobór z sieci? Jak wiemy w jakieś klasie pracuje wzmacniacz- bez problemu można oszacować jaką ma moc na końcówkach. Poza tym znacznie lepiej i bezpieczniej mieć zapas mocy, niż jej niedosyt.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych