Forum PCLab.pl: Wybór Telefonu (made in china ) (CECT) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (12 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wybór Telefonu (made in china ) (CECT) Oceń temat: ***-- 2 Głosów

#161 Użytkownik jest niedostępny   Begrin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 17 Grudzień 2008 - 14:13

Zobacz postcervandes, o 17 Grudzień 2008, 12:09, napisał(a):

nie rozumiesz, ża rynek dzieli się na takich, którzy wiedzą, że w sklepie "wszysko za piątaka" jest badziewie - a inni się cieszą, że kupili tani i dobry budzik czy radyjko... tak samo jest ze wszystkim: buty, telefony...

uahahaha dokladnie :P ale to my jestesmy tymi ''pacanami'' :P i co kupiles sobie tego ceta czy jak mu tam ?

#162 Użytkownik jest niedostępny   soth.devolfor Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 17 Grudzień 2008 - 17:14

Nie , jeszcze nic nie kupiłem zastanawiam się nad Samsungiem i550w - bardzo mi się podoba ... w sumie to niewiem jeszcze co kupie..

aha i nic nie powiedzieliście o MyPhonach hmmm , dlaczego ?? słow zabrakło? poprostu jesteście naiwni i tyle..
tak , wiem zaraz mnie obrzucicie mięsem i powiecie że to ja jestem naiwny ponieważ chce kupić telefon z chin < tego prosze nie mówcie :P ja już to wiem poznałem te forum..

Aha i wypowiedzi typu " ic stond" hmmmmm < pójde jak to pójdziesz do podstawówki . :P < stoi?

owszem robie błedy ale nie takie :D

wejdźcie sobie na jakaś strone wp. onet itp.. < pisze Polski Telefon z Nowatorskimi POmysłaemi chodzi oczywiście o chińskie telefony z nowatorskimi pomysłami < więc telefon jest dory , ale jakby było Chiński Telefon z Nowatorskimi pomysłami to była by wojna :P

#163 Użytkownik jest niedostępny   Begrin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 17 Grudzień 2008 - 18:26

a twoj wymarzony i550 niby skad jest ? chinczyk czy tajwan czy jakies inne skosne panstewko... ale jak napisali wyzej fabryka fabryce nie rowna i tak samo moze byc z myphone... miales ze piszesz ze to g... ? ja osobiscie nie widzialem tego na zywo i dlatego nie mam o tym wyrobionego zdania... nie wiem jak dziala z jakich jest robione materialow i ty pewnie tez nie masz o tym pojecia... ale chinczyka tego typu kytorego ty chcesz/chciales kupic widzialem i dla mnie jestes naiwniakiem... w ogole jestes jakis ograniczony dyskusja z toba ogranicza sie do twoich argumentow i zadne inne do ciebie nie trafiaja... pozniej zaczyna sie jechanie po wszystkich ktorzy staraja sie dobrze doradzic... wiec ic stont :P

Ten post był edytowany przez Begrin dnia: 17 Grudzień 2008 - 18:26

#164 Użytkownik jest niedostępny   SweetDreams Ikona

• Are Made of This
  • PipPipPipPipPip

Napisany 17 Grudzień 2008 - 18:46

Zobacz postsoth.devolfor, o 17 Grudzień 2008, 17:14, napisał(a):

aha i nic nie powiedzieliście o MyPhonach hmmm , dlaczego ?? słow zabrakło? poprostu jesteście naiwni i tyle..
tak , wiem zaraz mnie obrzucicie mięsem i powiecie że to ja jestem naiwny ponieważ chce kupić telefon z chin < tego prosze nie mówcie :P ja już to wiem poznałem te forum..

ja o nich powiedziałem, jak nie potrafisz czytać to najlepiej się w ogóle nie wypowiadaj :kwasny:

#165 Użytkownik jest niedostępny   vicks Ikona

• hamana hamana hamana
  • PipPipPipPipPip

Napisany 17 Grudzień 2008 - 20:53

z prymitywem który nie łapie ironii bez emotikona nie ma sensu rozmawiać, próbujesz kupić telefon który pozuje na coś czym nie jest widocznie jesteś taki sam, proste

#166 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip

Napisany 17 Grudzień 2008 - 21:59

Zobacz postsoth.devolfor, o 17 Grudzień 2008, 17:14, napisał(a):

wejdźcie sobie na jakaś strone wp. onet itp.. < pisze Polski Telefon z Nowatorskimi POmysłaemi chodzi oczywiście o chińskie telefony z nowatorskimi pomysłami < więc telefon jest dory , ale jakby było Chiński Telefon z Nowatorskimi pomysłami to była by wojna :P

nie napisałem o tym ani słowa, bo szkoda każdej literki. Głupi ten, co kupuje taki szmelc o jakim mowa. A jeszcze głupszym jest ten, kto wierzy, że MyPhony są polskiego pochodzenia. Nie warto strzępić języka o takie badziewie.

Jak już ktoś wcześniej napisał, "ić stond" to taka ironia kierowana przeciwko trollom [i innym kontrowersyjnym poglądom. Skoro nie skumałeś, to znaczy, że niewiele czasu spędziłeś na forach bądź młody jeszcze jesteś. Zapewniam ciebie, że jeśli wrócisz do tego tematu za 5 lat, to odnajdziesz w zacytowanym stwierdzeniu przekaz podprogowy.

#167 Użytkownik jest niedostępny   soth.devolfor Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 18 Grudzień 2008 - 05:04

Hehehehe, nie skapnełem się że to ironia ogólnie to mało siedze na forach .. :P

cervandes wiem że ty nie napisałeś nic o tych MyPhonach ale napisali niektórzy i to nie Ci którzy mają 50 postów jak ja.... heh

Tyle że MyPhone to jest CECT z innym logo . Dla potwierdzenia telefon Marki MyPhone8830TV to JINCEN JC678s wystarczy wpisać w google...

Tu macie JINCEN JC678s - czyli cect : Dodaj obrazek

Tu macie Myphone: Dodaj obrazek

Wiem że teraz wszystko jest robione w chinach pozatym pisałem do w moich poprzednich postach..

sory że jakość tych zdjęć ale chyba widać o co chodzi.. :P

__

powie mi ktoś coś o tym Samsungu i550w mieszkam w uk i tutaj NIGDZIE niemożna go nowego kupić tylko używane :/

aha Vicks mi też jest przykro z ciebie :P a prymityw to ty :D hehe niebęde się z tobą kłucił jakby co to pm :D

Ten post był edytowany przez soth.devolfor dnia: 18 Grudzień 2008 - 05:06

#168 Użytkownik jest niedostępny   Begrin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Grudzień 2008 - 11:43

albo mi sie zdaje albo OFICJALNIE myphone leci na sporej ilosci bebechow panasonica ? a cect co ma w srodku? budyn ?

#169 Użytkownik jest niedostępny   skee Ikona

• Don't Forget to Breathe
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Grudzień 2008 - 12:25

Zobacz postBegrin, o 18 Grudzień 2008, 11:43, napisał(a):

albo mi sie zdaje albo OFICJALNIE myphone leci na sporej ilosci bebechow panasonica ? a cect co ma w srodku? budyn ?

Sporo wstecz większość telewizorów słabych marek miała bebechy Toshiby, nie zdziwiłbym się gdyby teraz były stosowane podobne praktyki. Dla takich manufaktur taniej i łatwiej kupić gotową płytkę niż tworzyć ją od podstaw, jednak roboty lutownicze swoje kosztują.

Zobacz postBegrin, o 17 Grudzień 2008, 18:26, napisał(a):

a twoj wymarzony i550 niby skad jest ? chinczyk czy tajwan czy jakies inne skosne panstewko...
(...)

Ja tylko dodam że jak na państewka to dość duże i zaludnione one są :P

#170 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 18 Grudzień 2008 - 13:09

Zobacz postBegrin, o 18 Grudzień 2008, 11:43, napisał(a):

źródło podaj a nie takie tam cuda!

#171 Użytkownik jest niedostępny   Begrin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Grudzień 2008 - 13:40

nie podam zrodla bo to mi sie gdzies o uszy obilo ze to niby oficjalne info od jakiegos dystrybutora tej marki... ale czy to prawda...

skee fakt szczegolnie z tymi chinolami...;]

#172 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 18 Grudzień 2008 - 13:55

więc jak walisz takie niusy, to podawaj je ze źródłem, bo tak to tylko zamieszanie wprowadzasz. Z całą stanowczością zaprzeczam takim rewelacjom.

Zresztą jak może inny producent brać elementy smd od panasonica, skoro panasonic w swojej ofercie nie ma bliźniaczych urządzeń.

imo - wierutna bzdura.

#173 Użytkownik jest niedostępny   soth.devolfor Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 20 Grudzień 2008 - 20:44

Dobra dzięki wam za wszystkim za pomoc pisałem że chce kupić cect a kupiłem Nokie n82 , tak mnie przekonali niektórzy no niewiem , jak będzie coś źle to zwale na was wine hahahha , no nie wiem czy dobrze zrobilem , kupiłem go nowego , dostane go jeszcze przed świetami :P

DOBRZE ZROBIŁEM ŻE WZIELEM N82?

jak ju go poznam to moze zrobie mala recenzje ... :P

#174 Użytkownik jest niedostępny   jok123 Ikona

• Omnis qui se exaltat, humiliabitur
  • PipPipPipPipPip

Napisany 20 Grudzień 2008 - 22:17

Zobacz postsoth.devolfor, o 20 Grudzień 2008, 20:44, napisał(a):

DOBRZE ZROBIŁEM ŻE WZIELEM N82?

jak ju go poznam to moze zrobie mala recenzje ... :P

Ale pytanie :P Pewnie, że dobrze zrobiłeś. Taki markowy telefon jest 10000 razy lepszy niż jakiś tam CECT i masz pewność, że niebędzie problemów z serwisem w razie czego ;)

Ten post był edytowany przez jok123 dnia: 20 Grudzień 2008 - 22:18

#175 Użytkownik jest niedostępny   Begrin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 20 Grudzień 2008 - 22:33

wg mnie bardzo dobrze ze go WZIELES !!!

#176 Użytkownik jest niedostępny   zennez Ikona

• Tata Kazika
  • PipPipPipPip

Napisany 21 Grudzień 2008 - 17:46

Ja bym tych gówienek nie kupował i wzią coś używanego a markowego.

#177 Użytkownik jest niedostępny   CIA_Agent Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 16 Luty 2009 - 00:11

Sam wlasnie tydzien temu zakupilem cudo. (CECT T200+) Nie moge nic zlego o nim powiedziec z wyjatkiem kilku tylko rzeczy:

- Slownik przy pisaniu SMS i MMS (tragedia i nie rozumiem na jakiej zasadzie dziala)
- Podczas pisania przytrzymanie klawisza nie wyskakuje cyfra tylko ciagle literka trzeba zmienic tryb wpisywania (#) kratka
- Bardzo ubogie mozliwosci konfiguracji telefonu (lubie sobie pomieszac czasem)
- Zbyt mala pojemnosc baterii (ciagle odtwazanie muzyki lub ogladanie TV testowalem od 13:20 a telefon wylaczyl sie o 19:30 (w tych godzinach pracuje)(6 godzin i 10 minut a producent podaje 7 godzin co za oszust!! )
- Bardzo ale to Bardzo brakuje mi Phone Menagera!!! (przepisywanie ksiazki telefonicznej to masakra)
- Plastikowa klapka baterii (aczkolwiek solidna otwieranie jej przyprawia o dreszcze)
- Jesli wyladuje sie bateria NIE MASZ OBU TELEFONOW niby nie powinienem byc zaskoczony ale z tym problemem nie mialem do czynienia noszac 2 telefony
- Nigdzie nie moge znalesc zadnych dodatkow do tego telefonu (programy, gry, oprogramowanie PC, aktualizacje)
- Strasznie wolno dziala przesylanie przez kabel
- Opcja U-dysk dziala tylko po wylaczeniu telefonu (wiec mam dysk przenosny 15GB ale po wylaczeniu telefonow)
- sluchawki ktore dostalem troche trzeszcza jak sie kabelkami rusza
- wgralem na karty 1000 mp3 wszystkie przekonwertowalem (tel nie obsluguje VBR prawdopodobnie) Program CDex z ustawieniami=128kbps j-stereo bez vbr nie wiem z jakiego powodu ale telefon czesci z nich nie akceptuje. (moze jakas rada?)
- probowalem w kilku juz programach do obslugi bluetooth i najwyrazniej ten telefon nie ma na bluetooth uslugi COM-port (czy to mozliwe?)

PLUSY, ZALETY:
- totalnie intuicyjne menu (polski jezyk jest zbednym bajerem w tym telefoniku)
- TV w telefonie dziala bardzo dobrze, znajomi az sie slinia z zazdrosci i kazdy go chce!
- Radio w telefonie dziala doskonale
- telefon jest w metalowej obudowie i pieknie sie prezentuje
- ku mojemu zdziwieniu 8GB karty smigaja bez problemu oczywiscie obie!
- dobrej jakosci aparat (choc opisy na allegro ze ma zoom optyczny to bajka) i tak jest dobry! (mi wystarcza, robie bardzo malo fotek i do zdjec mam aparat (nie oceniam telefonu po aparacie bo nie do zdjec go kupilem)
- swietnie odtwaza filmy mp4 i 3gp, do tego wszelkie pliki graficzne. (tapety nie mozna ustawic pliku jpg ale telefon automatycznie go sobie przerabia na .dat (nie wiem czemu ale wazne ze tapetka nie trzeba sie martwic)
- klawisze szybkiego dostepu (aparat, gry, TV, player. glosniej ciszej (pierwszy raz w zyciu nie wpieniaja i nie wciskaja sie przypadkiem, ktos nad tym pomyslal)
- bardzo dobry i ladny wyswietlacz, dotykowo tez dziala dokladnie (jedna gra polega na szybkim wybieraniu rysikiem obrazkow i mimo ze obrazki sa malutkie jak holercia zawsze trafialem w ten ktory chcialem)
- mimo metalowej obudowy telefon jest lekki choc do najmniejszych nie nalezy
- wielki 3 calowy ekran spisuje sie doskonale
- bałem sie, ze antena szybko sie zlamie okazalo sie ze jest sprezysta i raczej latwo sie jej nie pozbede
- pieknie sie sprawuje w polaczeniu bluetooth z 4 urzadzeniami jakie mam
---- sluchawki bluetooth w okularach z MP3 - stereo - mozna sluchac przez sluchawki lub przez glosniki made in china
---- sluchawka bluetooth nokia - tylko odbieranie rozmow i wybieranie ostatniego numeru
---- sluchawka bluetooth sonu ericson - tylko odbieranie rozmow i wybieranie ostatniego numeru
---- laptop bluetooth - zdalny glosnik stereo - odbieranie rozmow - transfer plikow - objekt push
- 2 tygodnie i baterie przy ciaglym ladowaniu i rozladowywaniu ciagle dzialaja tyle samo czasu
- glosniki wbudowane sa bardzo mocne i wyrazne (jak na telefon)

Nie wiem co jeszcze opisac.
To moja opinia po tygodniu ciaglej zabawy Tym telefonem. A po przeczytaniu wczesniejszych opinni ludzi co nigdy tego w reku nie mieli to az mnie trzesie. Sam jestem zwolennikiem Motoroli CIEZKIEJ SOLIDNEJ BEZPROBLEMOWEJ SUROWEJ
Ale tym niby hinskim czy japonskim g**** jak to niektore buce pisza jestem zafascynowany. A jak ktos pisze ze kreci go jakas badziewna nokia n95 co nic nie wazy jest z tak cienkiego plastiku ze rysuje sie od dotyku palcem i w menu nic nie mozna znalesc to mnie trzesie. Rozumiem ze pisanie w sieci podnieca takiego kogos ale czemu tresc wypowiedzi sugeruje ze tylko nokia jest dobra? Przecie nokia to telefon dla dzieci i to telefon sezonowy nie nadajacy sie w ogule do dluzszej eksploatacji a jedyne co musze przyznac ze ma dobre to baterie (akumulatory) Ze swojej opinni wylaczam komunikator nokii bo to faktycznie ciekawa zabawka ale tylko dla niektorych.

W zyciu kozystalem z roznych modeli telefonow.
Siemens - NOKIA - SAMSUNG - Ericson - Sony-Ericson - Motorola - oraz kilka calkiem nieznanych marek made in canada oraz china
Czesto zmienialem w nich oprogramowanie, szukalem dodatkow, robilem kable, synchronizowalem zawartosc.
Dla nietechnicznych ludzi zajmowalem sie konfiguracja czy dostosowaniem do potrzeb urzytkownika.
Nie jestem GSMowym magikiem i nie zyje tym tematem ale opinie waze i staram sie nie wypisywac glupot.

A teraz moja prosba do znawcow tematu:
Oczywiscie jesli ktos znajdzie jakies oprogramowanie lub aktualizacje lub cokolwiek do wspomnianego w mojej wypowiedzi telefonu chcetnie zaplace!

A ludziom ktorzy sie zastanawiaja nad zakupem polecam. Nawet jak nie przypadnie im do gustu to w kregu znajomych szybko sie go pozbeda. Mam telefon tydzien a juz mam 5 prosb by zalatwic im taki z tego powodu teraz az 5 sztuk zamawiam od sprzedawcy w chinach.
I zaznaczam ze nie zajmuje sie tym na stale. Zamawiam tylko dla znajomch a na alegro jakis czas temu handlowalem tylko zabawkami i ciuchami wiec moja wypowiedz tez nie jest moja reklama.

A jak nabylem telefon?!
Nie bylem przekonany do takiej nowosci na polskim rynku.
Wyszukalem sprzedajacego na alegro z mojego miasta poprosilem o spotkanie i demonstracje telefonu (wybralem czarny choc zloty tez byl ladny).
Kupilem i poznalem go sam. Jestem zadowolony z zakupu.
A wady jakie ma opisalem powyzej.
Serdecznie wszystkich pozdawiam.
3157715

Ten post był edytowany przez CIA_Agent dnia: 23 Luty 2009 - 16:13

#178 Użytkownik jest niedostępny   Begrin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 16 Luty 2009 - 00:36

kolejny dziwak ktory na sile reklamuje te badziewia;] zapomniales dodac kilku bardzo istatnych -...

#179 Użytkownik jest niedostępny   redruM-X Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 16 Luty 2009 - 00:45

Zalosna reklama zalosnej chinszczyzny...

Ten post był edytowany przez redruM-X dnia: 16 Luty 2009 - 00:45

#180 Użytkownik jest niedostępny   CIA_Agent Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 16 Luty 2009 - 00:51

Od kiedy reklamuje sie produkty opisujac ich wady?
Ma ktos cos takiego zeby opisac uczciwie co to jest?
Ja mam i kozystam I nie sprzedaje.
Sam chcial bym znac uczciwa opinie kogos przed zakupem.
A szukajac nic nie znalazlem z wyjatkiem bucow co pisza ze to gowno nie podajac zadnych konkretow.
Skosnych oczu tez nie mam! I zaznaczam ze nie sprzedaje tych produktow.
Na dodatek Opisalem powazne wady produktu ktorych nie opisuje zaden sprzedawca.

Wybralem ten konkretny model bo
- ma metalowa obudowe
- najwiekszy z dostepnych ekranow
nic wiecej przed zakupem nie wiedzialem.

Opisalem tez z czym mam problem i wlasciwie nic nie reklamuje a prosze o pomoc w znalezieniu jakiegos sofru by moc konfugurowac telefon za pomoca komputera.

Oceniajac moja wypowiedz poprosze o konkrety.

• (12 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ostania »