Forum PCLab.pl: Ciii! - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (32 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ciii! vol. 2 - czyli wydajnosc przede wszystkim Oceń temat: ****- 3 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:23

witajcie, zakladam ten temat aby zapisac gdzies swoje poczynania w kierunku modyfikacji czy innych spraw mniej lub bardziej zwiazanych z moja pasja - komputerami
przygode na powaznie (wczesniej siedzialem na stockowym x2 4200+, jakims mobo od GB i paru dyskach - jak latwo wydedukowac nie interesowaly mnie zabawy w wyciszanie, podkrecanie czy podobne - wazniejszy byl software) zaczalem w sierpniu tego roku, kupilem nowy komputer (e7200, p5q pro, 2gb kingston hyperx 1066, 4850, antec solo i inne) musze sie przyznac, ze to byly moje pierwsze w zyciu pieniadze, przed ktorymi wydaniem zastanowilem sie troche - pare dni siedialem w internecie w poszukiwaniu wymarzonego zestawu. po wielu perypetiach (padniety radek 4850, zmiana zasilacza na cos cichszego)
moj komputer wyglada dzis tak:
Dodaj obrazek
dostalem dzis radka z powrotem z gwarancji - cieszylem sie bardzo, ze w koncu pierwszy raz od dwoch miesiecy bede mogl w cos porzadnego pograc, ale niestety moj entuzjazm polazl w pi....du szybciej niz przyszedl, po chwili gry w TRU komputer odmowil posluszenstwa i z czerwonym na pokladzie nei chcial nawet zabootowac systemu, a jak juz to jedyne co widzialem to artefakty, wiec oddam karte znowu na gwarancje i poczekam miesiac - moze cos pomoze :E, tymczasem powrot do mojej zapasowej karty - radeon x300 - afaik to odpowiednik 9200 na pci-e, tak wiec nie moge za bardzo poszalec.

w przyszlosci bede zamieszczal w temacie kolejne modyfikacje mojego sprzetu.


TO DO:

- pograc troche dluzej na radku :E
- zmienic obudowe
- wymienic wentyle na sflexy 800
- parę mniejszych
- zacząc WC
na dniach dostane kolejnego duala kingstonow, wiec bedzie to moja pierwsza "modyfikacja" w tym temacie :D

wszelkie sugestie, porady, ciekawostki, wskazowki, prosby i checi MILE widziane


pozdro :) (scream :*)

Ten post był edytowany przez Kvadzio dnia: 08 Czerwiec 2009 - 15:35


#2 Użytkownik jest niedostępny   Boski Gustaw 

  • Cahir16
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1092
  • Dołączył: Wt, 02 Sty 07

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:37

Kolejny piękny komputer, no ja się tu załamuje :E
Troche miejscami lakier/spray odchodzi...
Kombinuj i może być kolejny świetny topic :thumbup:

#3 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:38

spray ochodzi, bo nie przylozylem sie do malowania - moze przy zmianie budy sie cos pomysli :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   Boski Gustaw 

  • Cahir16
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1092
  • Dołączył: Wt, 02 Sty 07

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:43

Czemu bude chcesz zmieniać?
P.s. Jeśli tego Xonara dałbyś o jeden slot wyżej to kolidował by z mostkiem południowym? Płyta którą chcę kupić ma podobne rozłożenie i nie wiem czy dam rade Xonara zmieścić...

#5 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:45

bude bede zmieniac bo obecna jest troche przymala
nie, nie koliduje

#6 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31815
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:55

Grafika z pamięciami w wersji 64bit, czy 128bit? Jak to drugie to nie Radek 9200, ale nie podkręcony 9550 128bit.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Screamer 

  • Liquid Cooling & Rock'n'Rolling
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6653
  • Dołączył: Pt, 29 Sie 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:57

Zobacz postKvadzio, o 31 Grudzień 2008, 02:23, napisał(a):

TO DO:
- wymienic chlodzenie na mobo na thermarlightowy zestaw
- pograc troche dluzej na radku :E
- zmienic obudowe
- wymienic wentyle na sflexy 800
- pare mniejszych

Witaj w klubie :thumbup: Nie będziesz żałował, pod warunkiem, że dobrze wszystko wymierzysz :E

#8 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 02:57

Zobacz postAlejajca, o 31 Grudzień 2008, 02:55, napisał(a):

Grafika z pamięciami w wersji 64bit, czy 128bit? Jak to drugie to nie Radek 9200, ale nie podkręcony 9550 128bit.

Dodaj obrazek

#9 Użytkownik jest niedostępny   Rj112666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2022
  • Dołączył: Pt, 05 Sty 07

Napisany 31 Grudzień 2008 - 03:11

Obudowę masz upatrzoną jakąś??

#10 Użytkownik jest niedostępny   vito66 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 416
  • Dołączył: Nd, 19 Sie 07

Napisany 31 Grudzień 2008 - 03:13

Jakie modyfikacje? Poza tym, że nieudolnie przemalowałeś budę to nie ma tam nic! A że masz problemy z radkiem to nic nowego. Nie trzeba zakładać do tego tematu i się wywnętrzać. Masz temat o swoich maszynkach

#11 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 03:23

jeszcze nie wiem, ale z pewnoscia z zasilka na dole, duza wymiarowo, ulatwienia do kablegami ... itp.

#12 Użytkownik jest niedostępny   vito66 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 416
  • Dołączył: Nd, 19 Sie 07

Napisany 31 Grudzień 2008 - 03:28

Zobacz postKvadzio, o 31 Grudzień 2008, 03:23, napisał(a):

jeszcze nie wiem, ale z pewnoscia z zasilka na dole, duza wymiarowo, ulatwienia do kablegami ... itp.

Nie pij więcej. Jesteś za młody!

#13 Użytkownik jest niedostępny   Cyrk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 267
  • Dołączył: Wed, 24 Wrz 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 03:29

Zobacz postKvadzio, o 31 Grudzień 2008, 03:23, napisał(a):

jeszcze nie wiem, ale z pewnoscia z zasilka na dole, duza wymiarowo, ulatwienia do kablegami ... itp.

Mogę polecić CoolerMaster HAF 932. Jedyny mankament tej budy jest taki, że albo jesteś estetą albo materialistą. W pierwszym przypadku budę trzeba trochę przerobić, żeby się podobała, w drugim dostajesz wszystko o czym marzyłeś od razu.

Ten post był edytowany przez Cyrk dnia: 31 Grudzień 2008 - 14:13


#14 Użytkownik jest niedostępny   Stork 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 612
  • Dołączył: Wt, 25 Mar 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 09:55

Ta buda jest tak dramatycznie pomalowana że nie mogę na nią patrzeć, jedyne co mi się podoba to brak widocznych kabli

#15 Użytkownik jest niedostępny   Screamer 

  • Liquid Cooling & Rock'n'Rolling
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6653
  • Dołączył: Pt, 29 Sie 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 12:53

Zobacz postStork, o 31 Grudzień 2008, 09:55, napisał(a):

Ta buda jest tak dramatycznie pomalowana że nie mogę na nią patrzeć, jedyne co mi się podoba to brak widocznych kabli

Pomalowana była pewnie dobrze, tylko trochę się już podrapała ;) W świetle lampy błyskowej zazwyczaj wygląda to gorzej niż w rzeczywistości.

@Kvadzio, zmieniaj najpierw budę. W mojej magicznej kuli widzę coś dużego... i drogiego :E

#16 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 31 Grudzień 2008 - 16:03

zna ktos cos w deseniu Lian Li PC-A17B tyle, ze z zasilka na dole?

#17 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 08 Styczeń 2009 - 22:25

dobra, jestem prawie na pewno zdecydowany na Lian Li PC-A17B, poza tym - widzial ktos biale oploty <4mm? :Up_to_s:

Ten post był edytowany przez Kvadzio dnia: 08 Styczeń 2009 - 22:26


#18 Użytkownik jest niedostępny   vito66 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 416
  • Dołączył: Nd, 19 Sie 07

Napisany 08 Styczeń 2009 - 22:42

Zobacz postKvadzio, o 8 Styczeń 2009, 22:25, napisał(a):

dobra, jestem prawie na pewno zdecydowany na Lian Li PC-A17B, poza tym - widzial ktos biale oploty <4mm? :Up_to_s:

Sorry, ale poza marką ta obudowa nie prezentuje nic ciekawego oraz innowacyjnego (jakość wykonania oczywiście na wysokim poziomie). Wyrzucony pieniądz. Na pewno się do tego nie przyznasz ale będziesz żałował.

Ten post był edytowany przez vito66 dnia: 08 Styczeń 2009 - 22:43


#19 Użytkownik jest niedostępny   Kvadzio 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2799
  • Dołączył: Pn, 14 Lip 08

Napisany 08 Styczeń 2009 - 22:43

nie rozumiem Cie kolego - obudowe kupuje sie po to, aby miala cos innowacyjnego, czy po prostu po to, by sie podobala? nie wiem czym Ty kierujesz sie przy wyborze budy, ale ja wybralem ja z drugiego powodu

edyt
dobra, jeszcze ze wzgledu na cable management
/edyt

Ten post był edytowany przez Kvadzio dnia: 08 Styczeń 2009 - 22:50


#20 Użytkownik jest niedostępny   lojciec14 

  • Cichofil...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2439
  • Dołączył: So, 03 Lis 07

Napisany 08 Styczeń 2009 - 22:55

nie no, spoko ;) Fajna buda, a to, że farba schodzi to cóż.... malowanie obudowy to wbrew pozorom cholernie trudna sprawa...

  • (32 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych