Forum PCLab.pl: BAZA podkręcania oraz kompatybilności pamięci DDR2, DDR3 i DDR4- dowolna platforma - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (271 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

BAZA podkręcania oraz kompatybilności pamięci DDR2, DDR3 i DDR4- dowolna platforma stabilne ustawienia, OC, kompatybilność, - WRZUCAĆ WYNIKI!

#41 Użytkownik jest niedostępny   coo84 

  • Leniwy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 14 Czerwiec 2009 - 23:06

OCZ |coo84|OCZ Reaper|DDR2-1066, 5-5-5-15; 2.1V|ASUS P5B, bios 2101 |@ 1000 4-4-4-12 2,15V

Dodaj obrazek Dodaj obrazek Dodaj obrazek

#42 Użytkownik jest niedostępny   Kujtek 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3269
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 14 Czerwiec 2009 - 23:22

A-Data|Kujtek|A-Data Vitesta Extreme|DDR2-800, 4-4-4-12; 1,8V|EP45-DS3L, bios F10 |@ 900MHz 4-4-4-10, 2.1V
Nie mam screena, jadę tak od marca (stabilnie):) Może dziś zapuszczę na noc IntelBurnTest.

;/ 20 minut bez błędów to włączyłem setfsb i ramki 10mhz w górę, zaraz się IBT wywalił i zapomniałem screena

Ten post był edytowany przez Kujtek dnia: 14 Czerwiec 2009 - 23:49


#43 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9441
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 15 Czerwiec 2009 - 07:18

Zobacz postcoo84, o 14 Czerwiec 2009, 23:06, napisał(a):

OCZ |coo84|OCZ Reaper|DDR2-1066, 5-5-5-15; 2.1V|ASUS P5B, bios 2101 |@ 1000 4-4-4-12 2,15V

Piknie. to chyba ramce na D9. jeżeli tak to 1200 cl5 nie będzie stanowiło problemu.

Zobacz postKujtek, o 14 Czerwiec 2009, 23:22, napisał(a):

A-Data|Kujtek|A-Data Vitesta Extreme|DDR2-800, 4-4-4-12; 1,8V|EP45-DS3L, bios F10 |@ 900MHz 4-4-4-10, 2.1V

SPi 32MB starczy, ramy 2x2GB?

Ten post był edytowany przez jacekcz dnia: 15 Czerwiec 2009 - 07:23


#44 Użytkownik jest niedostępny   MARK18 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 265
  • Dołączył: Cz, 31 Lip 08

Napisany 15 Czerwiec 2009 - 09:00

Zobacz postSkubiDoo, o 14 Czerwiec 2009, 23:27, napisał(a):

MARK18 - kozackie te ramki Twoje ;)


E tam :P

Edit: Kolejny Update

Crucial Ballistix|Mark18|Crucial Ballistix 2x2GB|DDR2-800, 4-4-4-12; 2,0V|DFI LanParty DK P35 T2RS, bios 6.00 PG|@ 1100MHz 5-5-5-15, 1.825V

Dodaj obrazek


:P :P

Ten post był edytowany przez MARK18 dnia: 15 Czerwiec 2009 - 15:26


#45 Użytkownik jest niedostępny   coo84 

  • Leniwy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 15 Czerwiec 2009 - 17:36

Zobacz postjacekcz, o 15 Czerwiec 2009, 08:18, napisał(a):

Piknie. to chyba ramce na D9. jeżeli tak to 1200 cl5 nie będzie stanowiło problemu.

Kupione pod koniec lutego 2009, więc raczej nie, zwłaszcza, że to wersja z niklowanymi hp;o

Nie bawiłem się w zbijanie napięcia, wrzuciłem 2.15 i śmigało, niestety płyta ma duże problemy ze wstawaniem na niektórych częstotliwościach ramu, sprawdzałem 1100 44412 i 1200 55515 na 2.4V i po prostu zero reakcji(swoją drogą na 1000 mhz ale z fsb 300 też nie ruszy ;d), pójdę w wolnym czasie do kolegi i zabawię się na p5q pro ;p

#46 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9441
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 15 Czerwiec 2009 - 19:56

Zobacz postMARK18, o 15 Czerwiec 2009, 09:00, napisał(a):

E tam :P
Crucial Ballistix|Mark18|Crucial Ballistix 2x2GB|DDR2-800, 4-4-4-12; 2,0V|DFI LanParty DK P35 T2RS, bios 6.00 PG|@ 1100MHz 5-5-5-15, 1.825V


Może zamaist obniżać napięcie to podnoś MHz?

@coo84
Z tego okresu to na pewno nie są na d9. Mimo wszystko sporo potrafią :)

#47 Użytkownik jest niedostępny   coo84 

  • Leniwy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 15 Czerwiec 2009 - 20:24

Właściwie są wakacje, więc miałem czas aby się chwilę zabawić z moimi reaperkami;d
Na początek zbijanie napięcia w poprzednim wyniku
OCZ|coo84|OCZ Reaper|DDR2-1066 5-5-5-15 2.1V|ASUS P5B bios 2101|@1000mhz 4-4-4-12 2.0V
Dodaj obrazekDodaj obrazek
Niżej już bsody leciały, szkoda, że moje mobo ma skok tylko o 0.5V, więc skoczyłem w drugą stronę-ściskanie taktów(valid żeby nie było ;p)
OCZ|coo84|OCZ Reaper|DDR2-1066 5-5-5-15 2.1V|ASUS P5b bios 2101|@800mhz 3-3-3-9 2.45V
Dodaj obrazekDodaj obrazek
Dodaj obrazek
tutaj już było ostrzej, bo 2.45 to max ile może dać moja płyta, a niżej było niestabilnie, więc na styk;p Na szczęście reapery mają fajne chłodzenie, dodatkowo wspomagałem je profesjonalnym systemem chłodzącym :E
Dodaj obrazek
To już koniec mojego mobaska, w wolnym czasie wsadze ramy do p5q pro(chyba że znajdę coś lepszego) i postaram się wycisnąć ostatnie soki z 4-4-4-12 i 5-5-5-15 ;d Najzabawniejsze, że te pamieci kupiłem używane niecałe 2 miechy za 110 zł;d

#48 Użytkownik jest niedostępny   Kujtek 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3269
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 15 Czerwiec 2009 - 20:38

Zobacz postjacekcz, o 15 Czerwiec 2009, 07:18, napisał(a):

SPi 32MB starczy, ramy 2x2GB?


Tak 2x2GB, jest jakaś szansa żeby były na d9? Kupione w lutym :) Chciałem sam sprawdzić, ale radiatorki się trochę mocno trzymają :E

Screen styknie? :)

Ten post był edytowany przez Kujtek dnia: 15 Czerwiec 2009 - 20:46


#49 Użytkownik jest niedostępny   kojot26 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1169
  • Dołączył: Wed, 06 Maj 09

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 12:34

Zadna rewelacja. U mnie kingstony obsadzone razem z g.skillami na codzien chodzą na 4-4-3-10 przy 1,90V. W syg. jest screen z 8godzinnej sesji orthosa :P

Ten post był edytowany przez kojot26 dnia: 16 Czerwiec 2009 - 12:36


#50 Użytkownik jest niedostępny   coo84 

  • Leniwy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 13:51

Zobacz postkojot26, o 16 Czerwiec 2009, 12:34, napisał(a):

Zadna rewelacja. U mnie kingstony obsadzone razem z g.skillami na codzien chodzą na 4-4-3-10 przy 1,90V. W syg. jest screen z 8godzinnej sesji orthosa :P

Tylko że na 800 a nie 900 mhz, pamieci już na starcie są 1066, a orthos leciał na priorytecie 4;)

niestety Kujtek, pamięci na d9 z tego co można wyczytać były hitem 2007 roku, teraz jako nowe nie do dostania, no i podobno bardzo lubiły umierać jak się je trzymało w wysokiej temperaturze(co jest nieuniknione przy ostrym oc na kościach lubiących papu :D)
Wieczorkiem sprawdzę czy rapery w ogóle wstana na jakiejkolwiek częstotliwości przy timingach 2-2-2-6 i napieciu 2.45, życzcie mi szczęścia:<

Ten post był edytowany przez coo84 dnia: 16 Czerwiec 2009 - 13:53


#51 Użytkownik jest niedostępny   kojot26 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1169
  • Dołączył: Wed, 06 Maj 09

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 16:14

no. yo lepiej prio 1 albo 20min testu superpi. Z doswiadczenia wiem ze piro 1 czy 9 nie robi u mnie roznicy. Jak wywali blad to wywali obojetnie na jakim ustawieniu. Prio "4" to ustawienie by moc swobodnie korzystac z komputera, koputer nie sluzy mi do grania w orthosa. niestety.
Moje Kingstony Hyperx są z konca 2007r i są na D9. Niestety na mojej pl.glownej nie moga rozwinac skrzydel, max napiecie dla pamieci tylko 2,2V

To pokaz te swoje 3-3-3-9 800mhz na prio "4' albo niech strace prio "1" chociaz gdzinke jedną z orthosa ;)

EDIT: Tak na szybkiego.. screen superPi 32MB z 900Mhz 4-4-4-10. Platforma AMD ;) 4x1GB (2xg.skil i 2x hyperx) V 2,15V
Pamieci sie nawet nie rozgrzały dobrze co innego w orthosie nawet na prio1 ;)
Dodaj obrazek

Do autora tematu: G.skille Pk 8500 mają domyslne napiecie 2.0V

Ten post był edytowany przez kojot26 dnia: 16 Czerwiec 2009 - 18:49


#52 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9441
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 19:01

Zobacz postkojot26, o 16 Czerwiec 2009, 16:14, napisał(a):

Do autora tematu: G.skille Pk 8500 mają domyslne napiecie 2.0V

ok, poprawione. tak przy okazji:

Dodaj obrazek

#53 Użytkownik jest niedostępny   kojot26 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1169
  • Dołączył: Wed, 06 Maj 09

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 19:06

i mozesz dodac moje "mieszane" memki ;)
Musze jak najszybciej przerzucić sie na intela na jakiego PDC E6300 i P5B by sie memkami pobawic :)
Ogranicza mnie proc(kontroler pamieci) i pl.glowna(niskie maksymalne napiecie dla ddr i niski dzielnik)
By miec ponad 1150Mhz dla memek musze proca podkrecic o rowny 1GHz !! co sie odbija na stabilnosci zintegrowanego kontrolera.

Ten post był edytowany przez kojot26 dnia: 16 Czerwiec 2009 - 19:32


#54 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9441
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 19:54

przygotuj linijkę do wklejenia.
Według schematu podanego na pierwszej stronie.

@Kujtek
Daj screen z SPI 32MB.
chodzi o wpis:
A-Data|Kujtek|A-Data Vitesta Extreme|DDR2-800, 4-4-4-12; 1,8V|EP45-DS3L, bios F10 |@ 900MHz 4-4-4-10, 2.1V

Ten post był edytowany przez jacekcz dnia: 16 Czerwiec 2009 - 19:56


#55 Użytkownik jest niedostępny   coo84 

  • Leniwy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 20:16

Zobacz postkojot26, o 16 Czerwiec 2009, 16:14, napisał(a):

To pokaz te swoje 3-3-3-9 800mhz na prio "4' albo niech strace prio "1" chociaz gdzinke jedną z orthosa ;)

Nie będę ich dręczył na 2.45V, ale 1000 mhz 4-4-4-12 2.0V na largefft prior 9 juz leci 10 min i chce więcej :E

Zresztą nie czepiam się tego, że twoje pamieci tyle nie robią, ale porównujesz d9 z a-datami, które są z każdej strony atakowane z powodu problemów z oc, jednoczesnie samemu podpierając się testem niezgodnym z metodyką z pierwszego posta ;p

A stwierdzenie że prior 9 robi to samo co prior 1 jest łagodnie mówiąc błędne ;d Swoją drogą na p9 można spokojnie śmigać po internecie, tylko lekkie zmuły są ;o

Jacek, masakryczny wynik, strach się pytać o napięcie:) . Mój p5b nie ma timingów poniżej 3(ciekawe czy w ogóle są płyty z ddr2 co mają ;/), więc ze zbijania timingów do 2226 nici, z podbijania mhz nici, czyli czekamy na najbliższą niedzielę i towarzystwo p5q pro i e8400, moze ukręcę coś wesołego. Z tego co wyczytałem te reapery mają zwykłe promosy, nie wiem skąd te wyniki

#56 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9441
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 20:19

Zobacz postcoo84, o 16 Czerwiec 2009, 20:16, napisał(a):

Jacek, masakryczny wynik, strach się pytać o napięcie:) . Mój p5b nie ma timingów poniżej 3(ciekawe czy w ogóle są płyty z ddr2 co mają ;/), więc ze zbijania timingów do 2226 nici, z podbijania mhz nici, czyli czekamy na najbliższą niedzielę i towarzystwo p5q pro i e8400, moze ukręcę coś wesołego. Z tego co wyczytałem te reapery mają zwykłe promosy, nie wiem skąd te wyniki


2.4V, pamięci cellshock. Mają zalecane 2.3-2.4 :) Dla nich to V nie jest groźne :)

#57 Użytkownik jest niedostępny   Kujtek 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3269
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 20:40

Oki jarekcz puściłem Spi32M niedługo screen :)
Proszę bardzo :)

A-Data|Kujtek|A-Data Vitesta Extreme|DDR2-800, 4-4-4-12; 1,8V|EP45-DS3L, bios F10 |@ 900MHz 4-4-4-9, 2.1V

Panowie, pytanko mam. Warto sprzedać ep45-ds3l i te a-daty i kupić p5b premium oraz 4x1gb goodramy pro na d9gmh?


@
jarekcz
Poprawiłem linijkę do wpisu, ramki poleciały z 4-4-4-10 na 4-4-4-9


Ten post był edytowany przez Kujtek dnia: 17 Czerwiec 2009 - 19:02


#58 Użytkownik jest niedostępny   xaxvix 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 791
  • Dołączył: So, 15 Mar 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 20:44

@jacekcz nie szalej tak hehe:P 2,4V non stopa czy tylko dla testu?? Nie grzeja sie ostro??

Widze @coo84 ze chlodzisz kompa tak jak ja czasami hehe :P Niezawodny sposob:P

#59 Użytkownik jest niedostępny   coo84 

  • Leniwy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 16 Czerwiec 2009 - 21:42

Zobacz postjacekcz, o 16 Czerwiec 2009, 20:19, napisał(a):

2.4V, pamięci cellshock. Mają zalecane 2.3-2.4 :) Dla nich to V nie jest groźne :)

Skąd ty bierzesz takie zabawki:<

Ok, to obiecany orthos
Dodaj obrazek
dodatkowo pograłem trochę w tdu i żadnych problemów nie było, więc można uznać że SPI32 wystarczy jako test stabilności, skoro orthos i gry potwierdzają jego werdykty ;d

Kujtek, jak dla mnie to zmiana ramów to dla samej zabawy, bo wydajności wzrostu nie będzie, a zmiana płyty nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia :E Chociaż znowu, dla samej zabawy możesz bo za bardzo nie dopłacisz przy migracji

Ten post był edytowany przez coo84 dnia: 16 Czerwiec 2009 - 21:45


#60 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9441
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 17 Czerwiec 2009 - 07:41

Zobacz postxaxvix, o 16 Czerwiec 2009, 20:44, napisał(a):

@jacekcz nie szalej tak hehe:P 2,4V non stopa czy tylko dla testu?? Nie grzeja sie ostro??

To pancerne ramy. Potęzne radiatory. PCB 8 -warstwowe. niestety nie są juz produkowane. Firma cellshock rónież już nie istnieje.
http://www.memoryc.c...150mhz9200.html
2.4V do testu. na codzień 2.2V i koło 1200 cl5.
ramy kupiłem chyba z 1.5 roku temu. link do sklepu wyżej.

Druga sprawa - jak przygotowujecie linijkę do wstawienia na pierwszą stronę to link przy nicku nie jest do profilu użytkownika tylko do posta gdzie jest potwierdzenie wyniku.

Ten post był edytowany przez jacekcz dnia: 17 Czerwiec 2009 - 07:43


  • (271 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych