Forum PCLab.pl: Ilu bitowy procesor? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ilu bitowy procesor? Ilu bitowy procesor Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Michuya Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Wed, 04 Lut 09

Napisany 05 Luty 2009 - 21:20

Witam... otóż mam takie pytanie... Jak sprawdzić najlepiej/najprościej ilu bitowy ma się procesor :question: :question:

#2 Użytkownik jest niedostępny   byBlackBelieve Ikona

  • sniff It/tasteIt/tryIt &hack It
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3578
  • Dołączył: Wt, 23 Maj 06

Napisany 05 Luty 2009 - 21:22

masz 64bitowy procesor który obsługuje tez aplikacje 32 bitowe ...

no chyba ze nie o ten procesor CI chodzi

#3 Użytkownik jest niedostępny   marcin5244 Ikona

  • Psychotata
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 520
  • Dołączył: Pt, 19 Gru 08

Napisany 05 Luty 2009 - 21:27

menadzer urzaden ->procesor-> szczegoly-> i tam szukaj w roznych opcjach jak pisze x86 to 32 bity a jak x64 to 64bity,

Ten post był edytowany przez marcin5244 dnia: 05 Luty 2009 - 21:27


#4 Użytkownik jest niedostępny   sielnix Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 134
  • Dołączył: Pt, 17 Paź 08

Napisany 05 Luty 2009 - 21:28

Np. program Aida32, cpu-z też pewnie pokazuje takie info.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Michuya Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Wed, 04 Lut 09

Napisany 05 Luty 2009 - 21:32

byBlackBelieve tak o ten procesor mi chodziło. Dzięki wszystkim ;P Odpowiedzi precyzyjne i na temat ;P Czyli mógłbym mieć system 64 bitowy?

Ten post był edytowany przez Michuya dnia: 06 Luty 2009 - 09:48


#6 Użytkownik jest niedostępny   W2K Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4851
  • Dołączył: Wed, 26 Lip 06

Napisany 05 Luty 2009 - 21:35

Zobacz postbyBlackBelieve, o 5 Luty 2009, 21:22, napisał(a):

masz 64bitowy procesor który obsługuje tez aplikacje 32 bitowe ...

no chyba ze nie o ten procesor CI chodzi

Ja bym powiedział że w przypadku Intela to jest na odwrót... tzn 32-bitowy procesor który obsługuje ewnetualnie kod 64-bitowy ale to taki szczegół jest ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   Ard'aenye Ikona

  • Area 51 Member
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3517
  • Dołączył: Nd, 09 Lip 06

Napisany 05 Luty 2009 - 21:37

ale google to ciężko było użyć, prawda?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Michuya Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Wed, 04 Lut 09

Napisany 05 Luty 2009 - 23:39

Nie bo chciałem wiedzieć czy do mojego kompa pasowałaby np. Vista 64 bitowa...??

Ten post był edytowany przez Michuya dnia: 06 Luty 2009 - 00:27


#9 Użytkownik jest niedostępny   Pablo3005 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: So, 03 Sty 09

Napisany 06 Luty 2009 - 12:00

Tak będzie pasować , ale po co chcesz zmieniać ? Z tego co widzę masz 3GB ram więc 32 bitowe systemy będą to widzieć , jakbyś miał 4 GB to wtedy ale tak to nie ma sensu

Ten post był edytowany przez Pablo3005 dnia: 06 Luty 2009 - 12:00


#10 Użytkownik jest niedostępny   Michuya Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Wed, 04 Lut 09

Napisany 06 Luty 2009 - 12:12

Narazie nie zmieniam bo nawet kasy nie mam a kompa mam na gwarancji....Ale to mi się na przyszłość przyda.... dzięki ;P No to co, Temat zamknięty? ;P

#11 Użytkownik jest niedostępny   Pablo3005 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: So, 03 Sty 09

Napisany 06 Luty 2009 - 12:27

Jeśli to wszystko to zamknięty :P

#12 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3148
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 06 Luty 2009 - 12:34

Zobacz postmarcin5244, o 5 Luty 2009, 21:27, napisał(a):

menadzer urzaden ->procesor-> szczegoly-> i tam szukaj w roznych opcjach jak pisze x86 to 32 bity a jak x64 to 64bity,


LOL jaka porada...

Jak ma system 32bitowy (X86) a procesor X64 to co będzie wyświetlał menedżer urządzeń???? X86

A może wypadało by się spytać jaki procesor posiada kumpel wtedy odpowiedż będzie prostsza...
Panel sterowania/system

#13 Użytkownik jest niedostępny   glina Ikona

  • Użyszkodnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1667
  • Dołączył: Cz, 23 Sie 07

Napisany 06 Luty 2009 - 14:10

Zobacz postDjXbeat, o 6 Luty 2009, 12:34, napisał(a):

LOL jaka porada...

Jak ma system 32bitowy (X86) a procesor X64 to co będzie wyświetlał menedżer urządzeń???? X86

A może wypadało by się spytać jaki procesor posiada kumpel wtedy odpowiedż będzie prostsza...
Panel sterowania/system

No właśnie - jam Athlona X2, który jest procesorem 64 bitowym, ale przy systemie 32 bit ta opcja menadżera urządzeń pokazuje właśnie x86. Jest cała masa sposobów identyfikacji ilo-bitowy jest procesor, ale to wyżej do tych metod sie raczej nie zalicza.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych