Forum PCLab.pl: serek typu philadelphia - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

serek typu philadelphia co to jest? czym zastąpić? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   bjww Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 681
  • Dołączył: Nd, 06 Lut 05

Napisany 10 Marzec 2009 - 13:51

witam i od razu przepraszam za, byc moze, naiwne pytanie,ale co to jest "serek typu philadelphia? zamierzam zrobic polewe do ciasta marchewkowego i w przepisie mam tak:
* 400 g cukru pudru (można mniej)
* 100 g kremowego serka, np. Philadelphia
* 50 g masła

o ile co to jest masło i cukier puder,to wiem, to juz ó serek nastręcza mi kłopotó,zwlaszcze ze bylem w sklepie i niczego o takiej nazwie nie widzialem...
czym to mozna zastąpić?
bo plan jest zeby to wyglądało tak KLIK

#2 Użytkownik jest niedostępny   Matiii Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9369
  • Dołączył: Wed, 05 Lip 06

Napisany 10 Marzec 2009 - 14:01

Hmm czy tak trudno wpisac w google "serek philadelphia"?


http://www.hipernet2...p?item_id=18599


I skrot "np." oznacza ze jest to sugestia,mozesz zastapic to jakim serkiem chcesz.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Petlik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2904
  • Dołączył: Wt, 01 Sty 08

Napisany 10 Marzec 2009 - 14:03

Zobacz postMatiii, o 10 Marzec 2009, 14:01, napisał(a):

Hmm czy tak trudno wpisac w google "serek philadelphia"?


http://www.hipernet2...p?item_id=18599


I skrot "np." oznacza ze jest to sugestia,mozesz zastapic to jakim serkiem chcesz.

Oczywiscie serkiem kremowym :P

#4 Użytkownik jest niedostępny   bjww Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 681
  • Dołączył: Nd, 06 Lut 05

Napisany 10 Marzec 2009 - 15:28

no dobra..to na takim serku mam miec napisane 'serek kremowy'? bo jedyne z czym mi sie to narazie kojarzy,to serek homgenizowany,ale chyba nei do konca o to chodzi...

#5 Użytkownik jest niedostępny   witmann Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10675
  • Dołączył: Wed, 28 Lip 04

Napisany 10 Marzec 2009 - 20:06

Serek homogenizowany jest słodki i ma inną konsystencję. Philadelphia, jak i inne serki tego rodzaju są raczej słonawe. To po prostu twarożek, podobny do Almette, ale trochę drobniej zmielony, odrobinę rzadszy i ma mniej przypraw.

#6 Użytkownik jest niedostępny   bjww Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 681
  • Dołączył: Nd, 06 Lut 05

Napisany 10 Marzec 2009 - 21:59

Zobacz postwitmann, o 10 Marzec 2009, 20:06, napisał(a):

Serek homogenizowany jest słodki i ma inną konsystencję. Philadelphia, jak i inne serki tego rodzaju są raczej słonawe. To po prostu twarożek, podobny do Almette, ale trochę drobniej zmielony, odrobinę rzadszy i ma mniej przypraw.

dzięki za precyzyjne wyjasnienie OCB :notworthy:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych